סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2019 12:34 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מישהו יודע לענות מה דינו של זר שהגיע לקבוצה למחלקת הילדים וגדל בקבוצה אבל לא מחזיק אזרחות ישראלית (טוטו תמוז היה כזה בזמנו), לפי חוקי "שחקני הבית", הוא נחשב כזר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2019 12:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אין לי ספק שארגון טהורי הדם לא יאפשר פרצה כזו (שדרך אגב דווקא כן מקובלת בכל חוק home grown player בעולם). הוא לא טהור דם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2019 5:18 pm 
Sophomore

אני מקווה בשבילם (ולתפיסתי גם בשבילנו) שאתה טועה.
משפטית להבנתי, התשובה לשאלה הזו קריטית. אם אין כבר בארץ מושג של "שחקן ישראלי" אלא רק home grown player, אז בעצם המתאזרח מקבל "הקלה" בכך שהוא לא נחשב כזר גמור.
גם מבחינת נראות ההסכם החדש, אם מציגים אותו כך זה נראה לי סביר בהרבה.
ולארגון השחקנים (אמור מעתה אירגון ההום גראונ'ס...), אין באמת מה להפסיד כאן. הסיכוי שייבאו לכאן שחקני כדורסל בגיל הילדות כדי לפתח אותם כאן, לא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2019 7:05 pm 
Junior

אתה לא יכול לקחת מדמגוג את הדמגוגיה שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2019 10:13 am 
Hall of Famer

כנראה שלא נזכה לראות זאת, כי בישראל אין אף אחד עם החזון לעשות כזה דבר. בכל זאת אני אומר - ארגון טהורי הדם כבר הוכיח שמבחינתו הצברים הם לא ככל העמים, כולל ישראלים לא צברים. קל וחומר לא ישראלים, גם אם שיחקו פה בנוער. אין לי ספק שאם בכל זאת יגיע מצב כזה, אתה תראה צעקה שקמה והבחור היוגוסלבי שמישהו הביא לקבוצת הילדים שלו לא יקבל פה שום מעמד.
כלומר, הוא יקבל מעמד למשל בליגת האלופות של פיב"א (למשל), שם טהורי הדם לא יכולים לקבוע דבר. בליגה הישראלית הוא יהיה זר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2019 9:38 pm 
Sophomore

וההחתמה החדשה של מכבי רק מזכירה לנו כמה רע זה לעשות חוקים לפי הצורך של הקבוצה כרגע (וברור שבנו את החוק לפי מכבי כשעוד לא בדיוק ידעו שמגיע מתאזרח אופציונאלי חדש )
היה צריך לקבל את חוקי פיבא כבר לפני שנים.
מי שמקבל אזרחות מעל גיל 18 הוא מתאזרח
וכזה מותר 1 בקבוצה.

מי שקיבל אזרחות לפני גיל 18 הוא ישראלי גם אם לא גדל בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 17, 2019 9:48 pm 
Junior

איזה קשקשן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 9:11 pm 
Sophomore

האם מה שקרה פה נחשב התקדמות ?
חותמים על חוזה ל5 שנים ?
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... 34&lang=HE
זה החוקים ?

אם זה יקרה זה התקדמות.
לא מושלם , אבל צעד גדול בכיוון הנכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 9:16 pm 
Junior

גועל נפש, "צעד לכיוון הנכון"... אפליה בוטה של שחקני כדורסל אמיתיים רק בגלל שלא נולדו בארץ, כמו סטיב קפלן, טל ברודי, דייויד בלאט, בארי ליבוביץ' ואחרים. עלוב ומביש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 10:06 pm 
Hall of Famer

ובעיקר בעיני מעיד משהו על איך שטהורי הדם באמת באמת, בעמקי ליבם, מעריכים את עצמם ואת היכולת שלהם לתת תחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 9:04 am 
Junior

אכן, פתאטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 10:45 am 
Junior

אתם לא בוטים מספיק, pun intended.
"ההסכם הזה שקול לחוקי נירנברג מחוזקים"
"מכסות מגן הם הרס היצרנות והחדשנות ומחזק את המונופול של דוברי העברית במבטא ארץ ישראלי"
"מעשה הכיבוש האיום מאז 67 ומתקרב לנזק של כיבוש העבודה בשנות העשרים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:06 pm 
Senior

Forget it, he's rolling אם לצטט דברים שנאמרו על ג'ון בלושי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:39 pm 
Hall of Famer

כן, מה לעשות, מעבר לנופך הגזעני של טהורי הדם הם בהחלט מראים כמה הם פחדנים ומה הם באמת חושבים על עצמם. חוקי המתאזרחים, במיוחד - מטרתם היא שבתוך חמש שנים, כשהמתאזרחים הוותיקים יפרשו או יעברו למקומות אחרים, הליגה תהייה טהורה ממתאזרחים.

ועכשיו שיבוא מישהו שיגיד שמכבי ב', שתשתמש בכל התמריצים שהליגה נותנת, זה באמת רעיון כזה רע.
קבוצת ליגה עם שלושה זרים זולים (שהליגה תעזור לממן אותם!) בלי מתאזרחים. מישהו יכול להגיד למכבי לשחק עם סגל יותר חזק כשהליגה מתמרצת סגל יותר חלש? במקום לשלם לליגה מאות אלפי שקלים - מכבי תקבל ממנה מאות אלפי שקלים.
אני הייתי הולך יותר רחוק. מנתק את כל הקשרים שאפשר לנתק בין שתי הקבוצות, מקסימום שומר על השם המשותף. אבל מדים שונים, צבעים שונים, לוגו שונה, ומעביר את משחקי הליגה לאולם מג'ויף קטן וזול כמו הדר יוסף, נניח, במקום יד אליהו היקר. גם חוסך כסף על הדרך.
ואז בא לליגה ואומר - איפה התמריץ שלי על שלושה זרים? תביאו את הצ'ק.

חבל שלהנהלת מכבי אין באמת את הביצים לעשות את זה ולא רק לדבר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:59 pm 
Junior

הליגה לא תהיה נקייה ממתאזרחים. טי ג'יי קליין וגייב לוין שהוכיחו משהו במכללות יבואו לכאן, כי הם פוטנציאלית שווים את הקנס. ולמכבי, ירושלים, חולון תהיה גישה בלעדית לשוק הזה, אם לא כבר יש להם.

ואיפה ישמרו עדר הזרים של מכבי על כושר משחק, לפי התכנית הגרנדיוזית שלך..ב-vtb? והקנסות האלה מספיקים בקושי לתקציב סידור הבלורית של דיברתולומיאו. אם כבר מאכזב שקבוצות עם זר רביעי (מה שבאמת הורג את הישראלים כאן) יקבלו בונוס.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:19 pm 
Hall of Famer

כל קבוצה שתביא את גייב לוין תצטרך לשלם עליו עכשיו עוד 60000 דולר. אנחנו מדברים על ליגה שבה כמעט כל הקבוצות נזהרות לא להביא זרים לא אמריקאים, או אמריקאים ביותר מ-100000 דולר, כדי לא לשלם 25000 נוספים בתור מס. אז בוא וספר לי כמה גייב לוין שווה להם 60000 דולר נוספים.

מאחר שכבר היום חלק מהזרים של מכבי יושבים בצד במשחקי ליגה, אני מניח שהשאר יסתדרו גם בלי משחקים נגד אשדוד או גלבוע.

ולגבי הכסף, זה ממש לא כסף קטן. אתה שוכח שבנוסף ל-250000 ש"ח (סכום מינימום שיכול גם לגדול), מכבי גם לא תשלם לליגה 500000 על חמישה זרים ועוד 500000 פוטנציאלים על שני מתאזרחים. כלומר אנחנו כבר מדברים על בין 750000 ש"ח (חסכון + תמריץ) למיליון ורבע , כלומר יכול להגיע לאזור ה-300000 דולר ויותר.
חוץ מזה, מעבר לסכום כשלעצמו, בהחלט יש בזה אמירה הצהרתית כלפי הליגה הזו. בטח אם ילכו גם על ניתוק מקסימלי בין שני הסגלים, כמו שהייתי רוצה. במקום שמכבי תעזור לממן את החוקים האלה - שהליגה תסתדר עם מיליון שקל פחות, תסתדר עם הספונסרים וערוצי השידור, וגם תתן למכבי צ'ק על הדרך.

חבל שזה לא יקרה. אני הייתי מאד שמח להיות זבוב על הקיר כשהליגה רושמת למכבי את הצ'ק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:36 pm 
Junior

נוח לך להתעלם באלגנטיות מהאינטרסים הברורים של מכבי להישאר בליגה בשביל הזעם הקדוש :

1) to save face אחרי עונות כושלות באירופה, בעיקר אם פערי התקציב גדלים.

2) אתה מציע את זה בדיוק שהדומיננטיות של מכבי חוזרת להיות כמו שהכרנו, ובשוק שבו יש לה שליטה בלעדית בזכות אמצעיה הכספיים ומחלקת הנוער שלה.

3) וכן יש ערך לשמירת קבוצה בליגה הישראלית. אחרי שרשרת הפסדים ביורוליג כדי להחזיר ביטחון ןלבנות מומנטום/להחזיר שחקן לאט יותר מפציעה/ לבחון מערכים טקטיים עם סגל שבשאיפה דומה ככל שניתן לזה של היורוליג.

בנוסף, נוח לך להתעלם מתקנות המתאזרחים ומה שפורסם מסביבם. איתן לנציאנו צוטט כזה שהציע לארגון השחקנים להתרכז במתאזרחים. מעניין למה ? אולי כי יש לו אינטרס לזר רביעי כמו לשאר בעלי הקבוצות שהן לא הפועל באר שבע ?

ואתה ממשיך בפרופגנדה חסרת בושה על ה"כדורסלן הישראלי" מוצץ הדם כאילו מדובר בישות אחת שמתכננת לשתות את דמו של אדם הוניג ולהכניסו ללחם קימל אורגני שהם אוכלים. אתה ושכמותך במשך שנים דיברתם כנגד ה"גנום הישראלי" העצלן למרות שהמציאות טפחה על פנייך אתה ממשיך באותה השתלחות פרועה. אם לא היה נהרס פיתרון יחסית הולם כמו החוק הרוסי, אני מניח שאדם הוניג עד היום היה מקבל הזדמנות לשחק שנת כדורסל מקצוענים לפני שהוא חוזר לארה"ב לעבוד ב-nba replay.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:48 pm 
Hall of Famer

הפוך גוטה. דווקא בגלל שהדומיננטיות של מכבי חוזרת, באופן יחסי, זה הופך את זה לצעד הרבה יותר משמעותי. להיפך, דווקא בתקופה שמכבי נראתה זוועה גם בליגה הצעד היה נתפס הרבה פחות טוב ואפילו נלעג, וכנראה גם פחות אפקטיבי מבחינה מעשית.

מה שתרצה לתרגל - תתרגל באימונים, עם כל הכבוד למשחק בלי שניים-שלושה שחקנים בליגה. אם יש בעייה פרטנית לשחקן מסוים שאתה רוצה להריץ/לשקם אחרי פציעה/ווטאבר, תמיד תוכל לרשום אותו לליגה לתקופה מסויימת כל עוד אתה שומר על המסגרת שהליגה מתמרצת.

לא!! באמת חלק גדול מליגת ההסתדרות הלכה עם הארגון בנושא הזה? וואו חידשת לי מאד. תחזור להודעות הראשונות שלי בת'רד הזה ותראה כמה חידשת לי. אתה יודע מה, אם קשה לך לדפדף אחורה תסתכל רק על הכותרת.

אני פרופוגנדה? אתה ממשיך להגן על שחקנים שגם ככה הם מהמוגנים ביותר ביבשת, וגם מזה הם לא מרוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:51 pm 
Junior

שחקנים שלא שווים יריקה בליגה אירופית הכי זוטרה, כרם משעור לא מצליח לעניין אפילו את אזובי הקיר וגם נמרוד לוי בשנה שעברה עניין את הצרצרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 7:40 pm 
Junior

לפני שלוש שנים ההייטרים זימרו אין מספיק x שחקנים ראויים בליגה, עכשיו הם מזמרים על כשלונות למצוא חוזה באירופה. התקדמנו !

וכן גם על שון דוסון קראנו כל כך הרבה השמצות וראינו מה יציא ממנו.

אני ממשיך להגן על זכותי לא להתיר קיצורי דרך לעסקנים דרג ז' ולא לראות קבוצות ג'י ליג כושלות בליגה הישראלית. Could care less מה קורה באירופה.

אתה יכול לכתוב עוד חמישים פעם גוטה. מזל שאתה לא מנהל כדורסל, אם אתה משווה אווירת אימונים למשחק באווירת דרבי, בארנה או בחולון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 7:51 pm 
Hall of Famer

זה בסדר, זכותך גם למנוע דה פקטו מהקבוצות להביא ברודי, לייבוביץ', קפלן, ווילי סימס, מרק בריסקר, ג'ייק כהן או דייויד בלאט. זו מדינה חופשית. וזה מה שקורה פה, בעצם. אף אחד לא ישלם על גייב לוין או טי ג'יי קליין 60000 דולר נוספים.

לא נפל לך האסימון כנראה, וגם לא למנהלי מכבי. במצב שנוצר, עם היורוליג שהולך ונסגר, עם התקדים של אולימפיאקוס - התוצאות בליגה לא אמורות להיות חשובות יותר.
חשוב יותר להשתמש בחוקים המגוחכים של הליגה הזו נגדה, ולהציג אותה ואת החוקים שלה במערומיהם, ובטח לא לממן אותה, אחרת המגמה הזו רק תלך ותגבר. להיפך, אם היא מתמרצת סגל חלש יותר - לבוא בסגל חלש יותר, ולתת לה לממן אותו. אלה החוקים, לא? בוא נראה את הליגה באה בטענה על משהו שהיא מתמרצת.
אני כאמור הייתי הולך הרבה יותר רחוק וגם ממתג את קבוצת ב' אחרת מהקבוצת היורוליג עד כמה שאני יכול. זה הרבה יותר אפקטיבי מסתם לפרוש מהליגה.

ואם על הדרך הליגה תצטרך להתבחבש עם הספונסרים שלה ועם גופי השידור - אדרבא ואדרבא. זו גם הסיבה שהצעד הזה הרבה יותר אפקטיבי דווקא כשמכבי חזרה במקצת לדומיננטיות שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 8:26 pm 
Junior

החוקים המגוחכים של הליגה הם תוצאה של עבודה רבת שנים שלך והייטרים אחרים לחסל את החוק הרוסי ובתזמון הכי גרוע (דווקא שיש כישרון ששווה להגן עליו) והנה כך נוצר לו עיוות חדש. כולל מכבי שנפלה על החוק כפרי בשל כדי לתרץ את כשלונותיה. זה הרבה יותר אשמתכם מאשמתו של הגנום של השחקן הישראלי "העצלן".

חלק מהמתווה הזה לא הכי לטעמי (גובה הקנסות, מימון של קבוצות עם ארבעה זרים) אבל ברור שאם מחסלים את החוק הרוסי ומביאים את בשורת ארבעת הזרים לליגה, אז צריך איזשהו גורם מתקן לעסקנות הזולה שנפוצה כאן.

ואם אתה חושב שהסכום הפעוט הנ"ל ימנע ממכבי לשלם על מתאזרח שובר שיוויון אתה הוזה. מקבוצה שמשלמת לשחקן כמו קאלוירו 350 אלף דולר כדי לשבת על הספסל, מקסימום על שחקנים כגון סנדי כהן אולי יחשבו פעמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 8:43 pm 
Hall of Famer

הכשרון "ששווה להגן עליו" יכול להסתדר גם בלי החוק הישראלי שבטעות עדיין נקרא "רוסי", שלא קיים בשום ליגת כדורסל נורמלית בעולם. אם לא, יכול להיות שהוא יתגלה כלא כל כך כשרוני.
גם לא צריך לבוא שום גורם מתקן חוץ מיכולת משופרת של השחקנים האינדיג'נוסים, כמו שקורה כמעט בכל מדינת כדורסל נורמלית באירופה. אנחנו לא מיוחדים ולא ייחודיים.

מכבי אולי תשלם למישהו עוד 60000 דולר, אולי. ירושלים... ehh. נגיד. אף קבוצה אחרת לא תשלם סכום כזה.
ומאחר שאני לא מחפש בנושא הזה את מכבי בלבד - הרי לשיטתך אני אמור לתמוך בקנסות האלה כי זה מייצר לקבוצה שלי עוד יתרון - אז ממילא הדוגמה הפרטנית של מכבי לא מעניינת אותי. החוקים האלה מבחילים כי הם באים לנקות את הליגה ממתאזרחים, לא רק מדיוויז'ן 3 אלא מכולם או כמעט מכולם. אם ההסכם הזה יחזיק מעמד את מלוא תקופתו, בעוד 5 שנים כשהוותיקים יפרשו או ילכו למקום אחר לא תראה יותר מתאזרחים בליגה, לא רק את הג'וש פרוינדים שלך שאתה אוהב לנפנף בהם, אלא גם את הגייב לוינים.
ואם יגלו שבעוד 5 שנים נשארו מתאזרחים חדשים במכבי, תמיד אפשר להעלות את הקנסות לסכומים שגם מכבי לא תשלם. וזה גם מה שיהיה אם לא תהייה תגובת נגד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2019 12:31 am 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
הליגה לא תהיה נקייה ממתאזרחים. טי ג'יי קליין וגייב לוין שהוכיחו משהו במכללות יבואו לכאן, כי הם פוטנציאלית שווים את הקנס. ולמכבי, ירושלים, חולון תהיה גישה בלעדית לשוק הזה, אם לא כבר יש להם.

זה בדיוק חלק גדול מהבעיה לטעמי, כמו שאר "חוקי השוחד" של השנים האחרונות
המתאזרחים שיהיה שווה לשלם עליהם קנס, ולאותן הקבוצות ממילא יש אמצעים לשלם עליהם קנס - יתרכזו בקבוצות הגדולות
כנ"ל מתאזרחים שיהיו שחקני נבחרת (ואני מניח שיקבלו הקלה מבחינת הקנסות והמכסות)
אז לא יגיעו לארץ דיברתולומיאו, ווריק ושות', אבל כן יגיעו (ואף סביר שבקצב גבוה יותר) רוצ'סטי, דורסי, ג'ו אלכסנדר וכו' - הידד, איזה כיף.
בנוסף אזכיר את המובן מאליו - שללא מתאזרחים ובניהם - נבחרת ישראל (ובפרט זו של השנים הקרובות) הייתה יורדת משמעותית ברמה.
כלומר אם נשקלל את שתי הנקודות: אין לאף אחד בעיה עם המתארזחים המובילים והיקרים, הבעיה היא רק עם הזוטרים...

כל זאת למרות שאני "מהמחנה" שהיה רוצה לראות פה פחות זרים (ובעיקר פחות החלפות), אבל התקנות החדשות גרועות יותר מאשר האלטרנטיבה שכלל לא היו מחוקקות.

ושוב מגיעה אותה ההונאה "אני שמח וגאה שבהשוואה ליוון, ספרד ואיטליה, בעונה האחרונה הצעירים שלנו קיבלו יותר דקות משחק" תוך התעלמות מכך שבמדינות הללו חלק מהצעירים המוכשרים ביותר כבר משחקים מחוץ לגבולות המדינה, או ביותר קבוצות המשחקות גם במפעלים אירופיים וכו'.
בסוף חלק לא קטן מהשחקנים המוצלחים שלנו לא מקבלים כלל ניסיון אירופי עד גיל מאוד מתקדם - אז מה שוות כל ההצהרות הללו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ספטמבר 29, 2019 12:36 am 
Hall of Famer

למה אתה מניח שמתאזרחים שישחקו בנבחרת יקבלו הנחה במכסות ובקנסות? זה לא מופיע בשום דיווח על ההסכם. כרגע למיטב הידוע לי יש להם חובות (כלומר אם מזמנים אותם לנבחרת הם חייבים להגיע, כי נבחרת כידוע זה כמו צבא...) אבל זכויות של אזרח סוג ב'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, uriel17, נביא בעירו, עופר האדום, עמוס לב ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: