סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 12:52 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 87 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 10:17 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ' כתב:
זה כן אני כתב:
נכון שהוא צעיר מאוד, אבל בעולם בו דונציץ היה ה MVP של ביורוליג בגיל 18, ניתן היה לצפות מאבדיה להיות לכל הפחות שחקן תורם ביורוליג. אכזבה קשה, לא עף ממנו.

הבעיה היא לא בו אלא במי שהשווה בין השניים. ההבדלים בכישרון הם שמיים וארץ.
אבדיה בשלב הזה עדיין לא ברמה וזה סביר בגילו. זה לא סביר בגילו של זוסמן.

הוא ממש לא קרוב להיות דונצ'יץ' ואני לא זוכר שמישהו אמר זאת. אבל כן מדברים עליו ככישרון ששווה לוטרי בדראפט, ושחקנים כאלה כן נותנים תפוקה נאה ביורוליג, גם אם לא ברמת כוכבות. מספיק להיזכר בביטאזה, אנטה זיזיץ', סאריץ, רודי, רוביו ואפילו כאלה שמעולם לא נחשבו לכישרונות על כמו נניח מילוסבלייביץ בפרטיזן בלגרד (לפחות מהזיכרון שלי). אבדיה נראה לא קשור בכלל לרמה, ומוכיח בצוותא עם זוסמן (ובנדר), שאין לקחת ברצינות יתרה את אליפויות אירופה לנבחרות עתודה ושאר הגילאים הצעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 10:20 am 
Junior

טענתי זאת עוד לפני פתיחת העונה - חימקי לא תגיע לכלום. שבד הוא נטל כבד מדי. יש לו ניצוצות כישרון נדירים ממש, אבל רוב הזמן הוא יחריב לך את הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 10:25 am 
Junior

עכשיו שמתי לב שחצי קבוצה שם הייתה חסרה, אז אולי לא זבל של קבוצה עם חזרת הפצועים, אבל עדיין קשה לי לראות אותם מהווים איום משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 10:25 am 
מנהל פורום

אף אחד, לפחות לא שאני ראיתי, השווה בין אבדיה לדונצ'יץ' במובן של כישרונות בעלי סדר גודל דומה.
ההשוואות היחידות היו רק לגבי סגנון משחק ותכונות מסויימות, וזהו. אז בבקשה לא להמציא פה דברים שלא היו רק כדי להגחיך אחרים או להעביר איזו נקודה.

לגבי הרמה הנוכחית של אבדיה - אני ראיתי אתמול רק את הדק' האחרונות, ובסך הכל היה נראה שהוא מתמודד יפה במאני טיים של משחק יורוליג, כולל כמובן שתי חסימות גדולות.
אז האם הוא באמת נראה רוב המשחק כמי שלא קשור בכלל לרמת היורוליג? גם לא כשחקן משלים??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 11:06 am 
Junior

נו באמת ודים, אפשר לקרוא פעם נוספת לפני שמגיבים.
זה כן אני כתב:
הוא ממש לא קרוב להיות דונצ'יץ' ואני לא זוכר שמישהו אמר זאת. אבל כן מדברים עליו ככישרון ששווה לוטרי בדראפט, ושחקנים כאלה כן נותנים תפוקה נאה ביורוליג, גם אם לא ברמת כוכבות. מספיק להיזכר בביטאזה, אנטה זיזיץ', סאריץ, רודי, רוביו ואפילו כאלה שמעולם לא נחשבו לכישרונות על כמו נניח מילוסבלייביץ בפרטיזן בלגרד (לפחות מהזיכרון שלי). אבדיה נראה לא קשור בכלל לרמה, ומוכיח בצוותא עם זוסמן (ובנדר), שאין לקחת ברצינות יתרה את אליפויות אירופה לנבחרות עתודה ושאר הגילאים הצעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 11:25 am 
Junior

זוסמן לא צריך להיות דונצ'יץ', אבל אם בשני המשחקים שהיה בהם מאבק - הפועל ירושלים וחימקי, הוא מנגר 9 -1 מהשלוש, אז הוא לא צריך לקבל כמות דקות כזו איפה שאפשר לא לתת לו את הדקות האלו - ביורוליג. אם אתה לא מסוגל לסמוך עליו שישחיל שלשה פנויה באחוז סביר כשהוא פנוי, אז זאת בעיה. אתה רוצה לקחת אותו פרויקט? נפלא, אני בעד. תריץ אותו ללא הבחנה במשחקי הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 11:42 am 
מנהל פורום

arie כתב:
עכשיו שמתי לב שחצי קבוצה שם הייתה חסרה, אז אולי לא זבל של קבוצה עם חזרת הפצועים, אבל עדיין קשה לי לראות אותם מהווים איום משמעותי.

אתה יכול לסמוך עליהם שתמיד תהיה להם רשימת פצועים מכובדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 11:50 am 
Hall of Famer

חימקי לא זבל של קבוצה גם כשהיא בלי הפצועים.

לגבי זוסמן, מודה שאני משועשע מעצם הדיון של מתי ואיך להריץ את הפרויקט. אין לו כשרון להיות שחקן יורוליג, הוא במקרה הטוב יהיה שחקן יורוקאפ בינוני, ואני נדיב איתו מאד. אין לבנאדם שום יתרון יחסי על אף שחקן ברמות האירופאיות הבינוניות ומעלה, הוא לא מהיר, הוא לא פיזי, הוא לא קלע אוטומטי, הוא לא אתלט מיוחד, אין לו שליטה בכדור. לא יודע איך הוא התגלגל להיות שחקן רוטציה לגיטימי במכבי, אבל הוא הרבה יותר שייך לרמה של נהריה, גלבוע או באר שבע מאשר לרמה האירופאית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 12:04 pm 
Junior

הדבר הכי משמח בכל פסטיבל פתיחת העונה הזה של מכבי זה בעיקר כמה שהם מעודדים באופן כללי, ובאופן ספציפי מעמרי כספי. כספי הובא על תקן סופרסטאר וכרגע רחוק מאוד מלהיות כזה. במכבי, וכנראה גם הוא עצמו, עדיין לא מבינים מה שיודע כל מי שראה קצת כדורסל: כספי הוא אחלה שחקן משלים, אבל בשום פנים לא שחקן שצריך להיות כוכב או אפילו איזשהו שחקן מטרה בהתקפה. כרגע, כספי מחפש שכל כדור יעבור דרכו בטופ אוף דה קי, כאילו היה איזה פניני, וכמו פניני גם אימץ איזו ירידה איטית להגנה עם פוזה של ״אני כאן משחק עם הילדים ושומר על הגוף שלי. מי שיחתוך לסל יקבל ממני אסיסט״. הגישה הזו היא חדשות מאוד טובות למי שרוצה לראות את מכבי מתבוססת בבינוניות עוד עונה. בקיצור - מכבי מעודדים, אני מעודד. הכל טוב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 12:05 pm 
Junior

לא צריך להגזים, הוא שחקן הגנה טוב מאוד ולדעתי הטעות שלו היא שהוא לא השתפשף עונה אחת מחוץ למכבי על מנת לשפר את הפן ההתקפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 12:12 pm 
Hall of Famer

arie כתב:
לא צריך להגזים, הוא שחקן הגנה טוב מאוד ולדעתי הטעות שלו היא שהוא לא השתפשף עונה אחת מחוץ למכבי על מנת לשפר את הפן ההתקפי.

שחקן הגנה טוב מאד לאיזו רמה? אתה רואה אותו עוצר כוכבי יורוליג? יש לו מה לעשות מול שבד, נגיד?

"שפשוף מחוץ למכבי" לא ממציא לך כשרון התקפי. באירופה, הנשק ההתקפי העיקרי של זוסמן זה הקליעה, וכשזה לא נופל-מה שהוא הראה אתמול זה מה שיש לו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 12:17 pm 
Hall of Famer

כל עונה מכבי מתרכזת בלבנות עומק ומשאירה עמדה אחת נטושה. הפעם זאת עמדת הסמול פורוורד שרוב הדקות בעמדה הזאת (אולי כל הדקות עד החמישיה הנסיונית ברבע האחרון) הלכו לזוסמן ואבדיה. מי שחושב שעומרי כספי יכול לשחק בעמדה מספר 3 נתקע בשנת 2015 בערך. קווינסי אייסי זאת שאלה מעניינת, אבל בוודאי שהוא לפתרון קבע לעמדה 3.
בעיני מכבי חזרה למשחק על טריק ואגו. הטריק היה לשים שחקן גבוה על שבד ואז גם להחליף בחסימות לשחקן עוד יותר גבוה. האגו של שבד ראה את קווינסי אייסי מול העיניים ובחילוף את טייריק בלאק והוא לא יכול היה להתאפק, אלא לנסות לעבור אותם בכדרור, מה שהסתיים בזריקות קשות ורציחת המשחק הקבוצתי של חימקי. מהתקפה שהתבססה על הנעת הכדור לשלשה הפנויה, ההתקפה של חימקי הפכה ברבע האחרון לאייסו בול של שבד וסטטיסטים.
עם החזרה של קראסב, בארטנס וקריימר הרכז המחליף, התלות בשבד תרד וחימקי תרוויח מכך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 1:07 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

עוד מוקדם והכל אבל אלא אם יהיה שינוי במצבת השחקנים (מקווה שאם דורסי לא יקבל אזרחות יחליפו אותו ברכז נורמלי) אני לא רואה את מכבי מנצחת יותר מ10-14 משחקים העונה. אף אחד שם לא יכול לקנות סל קל ואין שום הנעת כדור שתעזור. אפילו בלאק צריך לעבוד קשה על כל סל עד שהוא כבר מקבל את הכדור (ולראיה לא תרם כמעט כלום במחצית השנייה אחרי שהיווני גמר אותו לכל אורך הרבע הראשון).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 1:09 pm 
Junior

ודים כתב:
אף אחד, לפחות לא שאני ראיתי, השווה בין אבדיה לדונצ'יץ' במובן של כישרונות בעלי סדר גודל דומה.
ההשוואות היחידות היו רק לגבי סגנון משחק ותכונות מסויימות, וזהו. אז בבקשה לא להמציא פה דברים שלא היו רק כדי להגחיך אחרים או להעביר איזו נקודה.

לגבי הרמה הנוכחית של אבדיה - אני ראיתי אתמול רק את הדק' האחרונות, ובסך הכל היה נראה שהוא מתמודד יפה במאני טיים של משחק יורוליג, כולל כמובן שתי חסימות גדולות.
אז האם הוא באמת נראה רוב המשחק כמי שלא קשור בכלל לרמת היורוליג? גם לא כשחקן משלים??

רק השבוע קראתי כתבה של סקאוט שמסביר למה אבדיה לא יהיה דונצ'יץ' הבא, אז כנראה שהיו כאלה שהשוו בין השניים. בכל אופן לא ברור לי למה לקחת את זה כל כך קשה.

לגבי המשחק אתמול, הוא היה זוועה. קודם כל אלו לא היו שתי חסימות אלא חסימה אחת ועוד פאול ברור שדי הזוי שלא נשרק. חוץ מזה, כל פעם שהוא ניסה ליזום משהו זה היה נראה רע מאוד. הוא פשוט לא קשור לרמה הזאת נכון לעכשיו.
עוד יותר הזוי זה זוסמן. נוצר איזשהו קונצנזוס כאילו הוא אמור לשחק והרבה, אבל בפועל לא רק שהכישרון שלו מאוד מוגבל, גם האופי שלו חלש מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 2:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זוסמן דוקא פתח בסדר בהגנה על שבד אבל לא יכול להיות שהוא זורק חופשי לגמרי ומחטיא פעם אחר פעם, שלא לדבר על החטאות הלייאפים הבלתי נסבלות.
הוא כל הזמן מדבר על כמה הוא עובד קשה כדי להגשים את החלום שלו, אז יאללה, תתחיל לזרוק כמה מאות זריקות ביום מ3 ותתאמן על דאנקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 3:23 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
כל עונה מכבי מתרכזת בלבנות עומק ומשאירה עמדה אחת נטושה. הפעם זאת עמדת הסמול פורוורד שרוב הדקות בעמדה הזאת (אולי כל הדקות עד החמישיה הנסיונית ברבע האחרון) הלכו לזוסמן ואבדיה. מי שחושב שעומרי כספי יכול לשחק בעמדה מספר 3 נתקע בשנת 2015 בערך. קווינסי אייסי זאת שאלה מעניינת, אבל בוודאי שהוא לפתרון קבע לעמדה 3.

למרבה האירוניה - השחקן היחיד במכבי שאפשר לתת לו בשקט (כלומר לקבל ממנו תרומה סבירה) 20-25 דקות יורוליג מדי ערב מול כל יריבה בעמדה 3, הוא השחקן ה-13-14 בהיררכיה, אנג'לו קלויארו שמו.
כספי ובראיינט יכולים לשחק כ-3 רק בסיטואציות מאוד מסוימות, תלות בהרכב היריבה וכו'.
גם אם רוצים את אייסי כ-3, זה לא ממש ישים כפיתרון שהוא יותר משולי - כי אז אין עם מי לאייש את עמדה מס' 4 (שילוב שלו עם כספי בשתי העמדות יהיה מאוד בעייתי בלי קשר לשאלה הלא רלוונטית מי מהם יוגדר כ-3).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 3:40 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
נו באמת ודים, אפשר לקרוא פעם נוספת לפני שמגיבים.
זה כן אני כתב:

החלק הנ"ל מההודעה שלי היה בתגובה להוקיץ', לא אליך. לא היה לי כוח לעשות את הקטע עם הציטוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 4:08 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הוקיץ' כתב:
עוד יותר הזוי זה זוסמן. נוצר איזשהו קונצנזוס כאילו הוא אמור לשחק והרבה

שני ניחושים למה...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 4:36 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
עוד מוקדם והכל אבל אלא אם יהיה שינוי במצבת השחקנים (מקווה שאם דורסי לא יקבל אזרחות יחליפו אותו ברכז נורמלי) אני לא רואה את מכבי מנצחת יותר מ10-14 משחקים העונה. אף אחד שם לא יכול לקנות סל קל ואין שום הנעת כדור שתעזור. אפילו בלאק צריך לעבוד קשה על כל סל עד שהוא כבר מקבל את הכדור (ולראיה לא תרם כמעט כלום במחצית השנייה אחרי שהיווני גמר אותו לכל אורך הרבע הראשון).

אם יהיה שינוי זה יהיה שינוי יקר מאוד. לך תמצא רכז פלייאוף בשלב הזה של העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 7:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

uriel17 כתב:
sir charles כתב:

אם יהיה שינוי זה יהיה שינוי יקר מאוד. לך תמצא רכז פלייאוף בשלב הזה של העונה

אני לא מדבר על רכז יורוליג מוכח. חסרים גארדים מחוץ ליורוליג שיהיו יותר מתאימים מדורסי? לא לשכוח שבקרוב יהיו שחרורים נוספים בקבוצות המנש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:47 am 
מנהל פורום

היה ניסיון כזה עם רמון סשנס או משהו כזה
אני חושב שאתה אופטימי מידי, הצוות של מכבי לא הראה עד עכשיו שהוא יודע לחזק סגל באמצע העונה
יותר מזה, עיתונות הספורט (עברתי על ערוץ5, וואלה וווינט) כולם מציינים או בכותרת (ערוצ5) או מיד בשורה הראשונה של כותרת המשנה את הכמעט קאמבאק הנהדר שלא הספיק
יש כאן גניבת דעת, מכבי הייתה בדרך לתבוסה, הרכז המחליף של חימיק פצוע, הרכז הפותח שלה נפצע וירד לספסל
קורטיניאטיס לא לקח פסק זמן (לא מוכן להשבע על זה, אבל לא זוכר פסק זמן כזה) נתנו את הכדור לשבד וזזו הצידה ואכן אם זה היה המצב מתחילת המשחק מכבי הייתה מנצחת
אבל זה לא היה המצב, האיזכור המוגזם של הקאמבאק מבלבל כאן את האנשים
פלא שבסקר של וואלה "מי תקח את היורוליג" שהשתתפו בו 8500 אנשים 30% חושבים שמכבי תקח, יחד עם ברצלונה 30% גם שלישית ריאל עם 17%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 12:49 pm 
מנהל פורום

מה כן ראינו במשחק הזה? המון כוח מתחת לסל של היריב, האנטר ובלאק יכולים לעשות המון נק' מתחת לסל ויש מעט מאוד קבוצות שיוכלו לעצור את זה
קבוצות יצטרכו להתכווץ בהגנה ולהביא עזרה בשביל לטפל בכוח שיש למכבי מתחת לסל מה שאומר שביום קליעה טוב מהשלוש יהיה למכבי יתרון עצום, אני מניח שהסיטואציה הזו תביא למכבי לכמה נצחנות במקומות קשים
מינכן למשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 8:37 pm 
Hall of Famer

גם היתרון מתחת לסלים במשחק הזה משקר. הסנטר הפותח, מוזגוב לא שיחק. איתו אני מניח שבלאק היה נראה קצת שונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 8:43 pm 
מנהל פורום

נכון, אבל בניגוד ליציאה מהמשחק של יוביץ' שהיה קל לראות את ההשפעה על המשחק של חימקי, אין לדעת מה הייתה התרומה של מוזגוב למשחק, אולי אפילו שלילית לחימקי, בכל זאת הבנאדם הבנאדם לא שיחק יובלות והוא עלול היה להתברר כחור בהגנה של חימקי
לא מתעקש על מה שכתבתי כרגע כן מתעקש שהקאמבאק הוא אובררריטד ואין למכבי מה לקחת ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:02 pm 
Hall of Famer

הקאמבק הוא מקרי לחלוטין
עשה אותו הרכב של מכבי שספק אם יעלה עוד השנה על מגרש כלשהו
אז אין יותר מדי מה לקחת מכאן

אבל כפי שאמרת אוריאל, לא מעט אוהדים ועוקבים חושבים שמכבי התחזקה השנה משמעותית לאור המצטרפים מה-NBA, והיא מבחינת חוזקה מיד אחרי הגדולות של היבשת
נו שוין

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 87 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Janiv, shmueliki ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה