סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:09 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 87 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 11:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
uriel17 כתב:
היה ניסיון כזה עם רמון סשנס או משהו כזה
אני חושב שאתה אופטימי מידי, הצוות של מכבי לא הראה עד עכשיו שהוא יודע לחזק סגל באמצע העונה
יותר מזה, עיתונות הספורט (עברתי על ערוץ5, וואלה וווינט) כולם מציינים או בכותרת (ערוצ5) או מיד בשורה הראשונה של כותרת המשנה את הכמעט קאמבאק הנהדר שלא הספיק
יש כאן גניבת דעת, מכבי הייתה בדרך לתבוסה, הרכז המחליף של חימיק פצוע, הרכז הפותח שלה נפצע וירד לספסל
קורטיניאטיס לא לקח פסק זמן (לא מוכן להשבע על זה, אבל לא זוכר פסק זמן כזה) נתנו את הכדור לשבד וזזו הצידה ואכן אם זה היה המצב מתחילת המשחק מכבי הייתה מנצחת
אבל זה לא היה המצב, האיזכור המוגזם של הקאמבאק מבלבל כאן את האנשים
פלא שבסקר של וואלה "מי תקח את היורוליג" שהשתתפו בו 8500 אנשים 30% חושבים שמכבי תקח, יחד עם ברצלונה 30% גם שלישית ריאל עם 17%

איפה אתה רואה שאני אופטימי? :shock: אני סופר פסימי בהכירי את הנפשות הפועלות ואני אומר שאם מכבי לא ישנו משהו בסגל בהקדם הם לא יתקרבו בכלל לפלייאוף העונה. אין מספיק כישרון וBBIQ בקבוצה הזאת וכל הקפיצים ברגליים של אייסי, בלאק והאנטר לא יעזרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 12:06 pm 
Sophomore

כמה מילים על ההפסד לחימקי, אחרי שצפיתי במשחק בפעם השניה:
1. שתי הבעיות בבניית הקבוצה זועקות לשמיים - היעדר רכז והיעדר שומרים בקו האחורי.
2. על הבעיה השניה אפשר יהיה לחפות עם הגנות מתוחכמות שיקח זמן ליישם אבל את הבעיה הראשונה יהיה קשה לפתור.
3. החזרה של מכבי למשחק לא רלוונטית לכלום, כי אני בספק גדול אם ההרכב הזה ישחק יחד אפילו באימונים. כל מאמן יריב שטיפה יתכונן להרכב כזה יוכל לנצל בקלות את המגרעות שלו.
4. אם זוסמן רוצה לשחק יותר הוא חייב לשפר את קבלת ההחלטות שלו ולהיות הרבה יותר יציב ביכולת הקליעה.
5. לגבי אבדיה הסיפור פשוט - מאחר שבכל מקרה הוא לא צפוי להישאר בעונה הבאה, אין סיבה לתת לו להתגלח על הזקן של מכבי. אם יאניס מאמין שהוא יוכל להיות שחקן יורוליג טוב עוד העונה אז הוא צריך לקבל קרדיט, אם לא אז אין סיבה לעשות את זה. במשחק בחמישי הוא בעיקר הזיק.
6. יאניס חייב לנסות להעלות את דורסי בחמישיה כדי לנסות ולתת לו בטחון אחרת הוא יפסיד אותו. כרגע נראה שהוא לא ממש מוצא את עצמו וגם לא ממש ברור לו מה התפקיד שלו על המגרש.
7. יאניס חייב להכניס יותר תרגילים עבור אייסי כי יש לו הרבה יותר יכולות התקפיות (דוגמת פוסט אפ) מאשר לעמוד וליידות שלשות.
8. אמנם משחק ראשון ויש עוד הרבה זמן להשתפר, אבל מכבי צריכה להעלות את הרבה בשבוע הקרוב, אחרת היא עוד עלולה להסתבך בשבוע הבא בבית נגד הכוכב האדום, שהראתה ביוון שהיא ממש לא פראיירית. לא רוצה לחשוב על מד הלחץ במכבי אם הקבוצה מתחילה ב-0 מ-3, כולל הפסד בית לכוכב האדום.
9. חושב שמכבי צריכה לחשוב על להביא רכז - תחילה במקום קלויארו ואולי בהמשך גם במקום אחד הגארדים האחרים (וולטרס או דורסי), אבל מכיוון שאנחנו מכירים את ההנהלה שלא עשתה עם זה כלום כבר שנה אז ברור שזה לא יקרה. אפשר להביא שחקנים כמו טיילור אניס (בהנחה שכבר הבריא), דריוס אדמס או נוריס קול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 12:32 pm 
Sophomore

קודי (יובל) כתב:
כמה מילים על ההפסד לחימקי, אחרי שצפיתי במשחק בפעם השניה:
1. שתי הבעיות בבניית הקבוצה זועקות לשמיים - היעדר רכז והיעדר שומרים בקו האחורי.
2. על הבעיה השניה אפשר יהיה לחפות עם הגנות מתוחכמות שיקח זמן ליישם אבל את הבעיה הראשונה יהיה קשה לפתור.
3. החזרה של מכבי למשחק לא רלוונטית לכלום, כי אני בספק גדול אם ההרכב הזה ישחק יחד אפילו באימונים. כל מאמן יריב שטיפה יתכונן להרכב כזה יוכל לנצל בקלות את המגרעות שלו.
4. אם זוסמן רוצה לשחק יותר הוא חייב לשפר את קבלת ההחלטות שלו ולהיות הרבה יותר יציב ביכולת הקליעה.
5. לגבי אבדיה הסיפור פשוט - מאחר שבכל מקרה הוא לא צפוי להישאר בעונה הבאה, אין סיבה לתת לו להתגלח על הזקן של מכבי. אם יאניס מאמין שהוא יוכל להיות שחקן יורוליג טוב עוד העונה אז הוא צריך לקבל קרדיט, אם לא אז אין סיבה לעשות את זה. במשחק בחמישי הוא בעיקר הזיק.
6. יאניס חייב לנסות להעלות את דורסי בחמישיה כדי לנסות ולתת לו בטחון אחרת הוא יפסיד אותו. כרגע נראה שהוא לא ממש מוצא את עצמו וגם לא ממש ברור לו מה התפקיד שלו על המגרש.
7. יאניס חייב להכניס יותר תרגילים עבור אייסי כי יש לו הרבה יותר יכולות התקפיות (דוגמת פוסט אפ) מאשר לעמוד וליידות שלשות.
8. אמנם משחק ראשון ויש עוד הרבה זמן להשתפר, אבל מכבי צריכה להעלות את הרבה בשבוע הקרוב, אחרת היא עוד עלולה להסתבך בשבוע הבא בבית נגד הכוכב האדום, שהראתה ביוון שהיא ממש לא פראיירית. לא רוצה לחשוב על מד הלחץ במכבי אם הקבוצה מתחילה ב-0 מ-3, כולל הפסד בית לכוכב האדום.
9. חושב שמכבי צריכה לחשוב על להביא רכז - תחילה במקום קלויארו ואולי בהמשך גם במקום אחד הגארדים האחרים (וולטרס או דורסי), אבל מכיוון שאנחנו מכירים את ההנהלה שלא עשתה עם זה כלום כבר שנה אז ברור שזה לא יקרה. אפשר להביא שחקנים כמו טיילור אניס (בהנחה שכבר הבריא), דריוס אדמס או נוריס קול.

1. יש שני רכזים סבירים - וולטרס ודיבה. צריך לשחרר את ווילבקין לפני שעוד עונה הולכת לפח.
4. זוסמן חייב לפחות לנסות ליזום יותר. לא רק השלשות הפנויות (שבסופו של דבר יכנסו). טל בורשטיין כאשר הגיע פחות או יותר בגילו למכבי, טרף את המגרש כאשר שיחק.
עם זאת, יכול להיות שפשוט אין לו את זה ועדיף שלא ינסה בכלל. . .
5. קשה לדעת לגבי אבדיה, הוא לא ממש מנסה. קשה לו לעשות את המעבר משחקן שעושה מה שבא לו בנבחרת העתודה/נוער, לשחקן משלים בקבוצה כמו מכבי. לכן קשה לתהות על קנקנו.
6. זה יהיה על חשבון זוסמן/אבדיה/בראיינט. לא בטוח שזה טוב למכבי.
7. מאיפה לך שהוא טוב בפוסט? לפי מה שהבנתי בשנים האחרונות שלו ב NBA הוא בעיקר זרק שלשות. וגם לפני זה הוא היה בעיקר האסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 1:20 pm 
Hall of Famer

רכז איכותי זה כרגיל מה שחסר למכבי ביורוליג 1001 ס.גארדים ובקושי רכז אחד לרפואה בעמדה הכי חשובה......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 2:45 pm 
Hall of Famer

נוריס קול (שאגב כרגע נמצא עם חיפה במהלך מסע ההופעות שלה בארה"ב) לצד ווילבקין ודורסי באותה הקבוצה?
איך נאמר, לא הייתי ממליץ

אני בכלל חושב שלהגיד שמרבית הבעיות מתמקדות ב"חוסר ברכז טבעי" זו הגזמה, ולמשל המצב בעמדות 3-4 (עם ה"צורך" המסוים לשלב את אבדיה וזוסמן בין היתר) לא פחות בעייתי. כספי יתקשה מאוד לשחק 3, בראיינט לא נותן חלק מהדברים המצופים משחקן בעמדה 3 (וייתקל בבעיות מול יריבים פיזיים וגדולים ממנו) - אז מי בעצם ה-3 בהרכב החזק של מכבי? לא ברור
וולטרס היה הרכז המוביל של קבוצה שהגיע להצלבה (חלק את העמדה עם לאו ווסטרמן בסך הכל - זה באמת מה שחסר למכבי?!), ווילבקין היה גארד דומיננטי מאוד בקבוצה שהגיע להצלבה ולקחה את היורוקאפ (שזה הישג בסדר גודל של הגעה להצלבה) - כך שאלו לא שחקנים חסרי מושג ברמות הללו, ובפרט בקבוצות העבר שלהם לא היו להם תחליפים מהספסל כפי שיש להם כיום.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 4:01 pm 
Hall of Famer

ווילביקין היה השחקן הכי טוב ביורוקאפ באותה עונה.
מכבי שמה את הקבוצה בתיאוריה בידיים של ווילביקין עם החוזה הגדול שנתנה, אבל בתיאוריה, כי הקבוצות שנבנו בשנתיים האחרונות מתעלמות מהחוזקות והחולשות שלו.
אני לא הייתי נפטר מווילביקין, כי במצב הנוכחי בלעדיו אתה קבוצה אנמית בטירוף עם שחקן אחד, דורסי, שמסוגל לייצר לעצמו ואיך שהוא נראה במשחק ביום חמישי, הוא פשוט ווילביקין, רק פחות טוב. הייתי מנסה לראות איך אני משנה את הקבוצה כך שתתאים יותר לווילביקין.
וההצגה של וולטרס כרכז המוביל של ז'לגיריס היא דמגוגית משהו. בחלק השני של העונה, המוצלח של ז'לגיריס הוא איבד את המעמד, ירד מאד בדקות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 4:09 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
וההצגה של וולטרס כרכז המוביל של ז'לגיריס היא דמגוגית משהו. בחלק השני של העונה, המוצלח של ז'לגיריס הוא איבד את המעמד, ירד מאד בדקות.

עבר שתי פציעות והחמיץ 7 משחקים, זה היה חלק מהעניין. ב-11 משחקים הראשונים עד לפציעה הראשונה ז'לגיריס הייתה על 5 ניצחונות מול 6 הפסדים. אחרי שהוא חזר ז'לגיריס נקלעה לרצף נוראי של 7 הפסדים ב-8 משחקים, אח"כ הוא החמיץ עוד 3 (ז'לגיריס ניצחה 2 מהם) ואחרי שהוא חזר היא ניצחה את ה-5 האחרונים, אם כי התפקיד שלו, כאמור, די ירד במשחקים האלו. מה שכן, אח"כ בפלייאוף מול פנר הוא היה לא רע בכלל וקיבל לא מעט קרדיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 4:37 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אז וולטרס הוא הרכז הכי טוב של מכבי ווילבקין הגארד הכי טוב. הבעיה ששניהם בעייתיים מאוד בהגנה. מספיק היה לראות איך שבד פרפר את וולטרס פעם אחר פעם. וזה לא שהמצב טוב יותר בספסל. דורסי מינוס רציני בהגנה (כנראה המגן החלש בסגל יחד עם ג'ק כהן), בראיינט שומר עם הידיים (5 עבירות ב17 דקות ביום חמישי כולל אחת תוך 4 שניות מפתיחת המשחק), איטי מדי לעמדה 2 ונמוך מדי לעמדה 3, דיבה הוא פתרון רק מול גארדים נמוכים וזוסמן שהוא השומר הטוב מבין כל הגארדים הוא בעייתי מבחינת יכולות של גארד (קליעה יציבה והובלת כדור).

איך שלא נהפוך את זה מכבי חייבת עוד גארד הגנתי.
אייזאה בריסקו עדיין פנוי להובלה. אם הוא החלים מהפציעה שגמרה לו את העונה שעברה באורלנדו הוא יכול לסגור למכבי כמה פינות - שומר טוב (בעיקר על שוטינג גארדים), מוסר טוב וחודר פיזי שסוחט הרבה עבירות (אין למכבי אף חודר ברמה גבוהה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 7:16 pm 
Hall of Famer

אדרבה
ז'לגיריס הגיעה להצלבה (זו גם המטרה של מכבי, לא?) עם הצמד וולטרס וווסטרמן כרכזים, כאשר בקרוב למחצית מהמשחקים רק אחד מהם זמין.
חוץ מזה בקו האחורי היו בעיקר גריגוניס (שהוא אחלה שחקן, אבל בעיקר סקורר), ושני אמריקאים די שוליים על פניו שאני חייב להודות שאיני מכיר: Thomas Walkup ודריק וולטון ג'וניור.
בואו נגיד שהקו האחורי של מכבי נראה מרשים יותר מהנ"ל. השאלה היא עד כמה הקבוצה מחוברת לשיטת משחק וכו', ועצם זה שהליטאים שם (במגרש ועל הקווים) מורגשים יותר מסורתית מאלו במכבי - עושה הבדל מסוים בהשוואה בין הישגי הקבוצות בשנים האחרונות.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 10:55 pm 
Junior

ehud כתב:

1. יש שני רכזים סבירים - וולטרס ודיבה. צריך לשחרר את ווילבקין לפני שעוד עונה הולכת לפח.
4. זוסמן חייב לפחות לנסות ליזום יותר. לא רק השלשות הפנויות (שבסופו של דבר יכנסו). טל בורשטיין כאשר הגיע פחות או יותר בגילו למכבי, טרף את המגרש כאשר שיחק.
עם זאת, יכול להיות שפשוט אין לו את זה ועדיף שלא ינסה בכלל. . ..

דיבה לא רכז, גם בארץ.
ביורוליג הוא נחות פיזית בשבעים אחוז מהמקרים
הוא שומר מזעזע ביורוליג. הרבה אנרגיה עם אפס אפקטיביות. איסתרא באלגינא, קיש-קיש קריא נכתב על ההגנה שלו ביורוליג.
הייתי מרחיק ואומר שהוא אפילו יותר גרוע בהגנה מהתקפה, אבל ההבדל זניח.
אני הייתי מעיף את דיבה ומשפשף את יובל, לו לפחות יש את הנתונים הפיזיים לשחק ביורוליג ויש מצב שייהפך לשומר סביר.
אני איתן בדעתי מתחילת ההכנה. דיבה הביתה ויפה שעה אחת קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 11:06 pm 
Hall of Famer

לא אחת באמת "דיבה" לא נראה טוב ביורוליג, אבל כן יש לו לפעמים את המשחקים בהם הוא נכנס ומשדרג את המשחק של הקבוצה תוך כמה דקות (הדוגמא האחרונה טרייה למדי). גם בשנה שעברה היו לו כמה משחקים עם הבלחות יפות (יותר מזוסמן, למרות שקיבל פחות דקות ממנו). עבור גארד מקומי מחליף, שגם אינו פציע ותמיד שם בשבילך (ובפרט באנקר אדיר ברמת הליגה) - זה ממש אחלה לטעמי בתנאי השוק בישראל.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 06, 2019 11:20 pm 
Junior

שיקול לגיטימי, תלוי כמה רחוק אתה מכוון ביורוליג.
לליגה זה אחלה, אותי הליגה הרבה פחות מעניינת.
חוץ מזה אני חושב שאתה בעצמך כתבת על הטעות שבלהשאיר שחקנים שתופסים משחק אחת ל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 87 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 109 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה