סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפחות על הנייר...
חברי דירקטוריון היורוליג הסכימו על כמה צעדים חקיקתיים שמחמירים דרמטית את הפייננשיאל פייר פליי, וגם על מנגנוני אכיפה חזקים יותר.
קודם כל הפחתה דרמטית של החלק של הבעלים בתקציב הקבוצה - מ-65% היום יופחת הדרגתית עד ל-40% בעונת 2022/23.
כמו כן הוסכם שיוטלו סנקציות כספיות על מי שיחרוג מהתקנה הזו. הקנס יהיה במדרגות על פי סכום החריגה, יתחיל מ-10% מסכום החריגה ויגיע עד ל-180% ממנו. הקנסות יגיעו ישירות לקבוצות האחרות ביורוליג וביורוקאפ.
כדי לצמצם אפשרויות לעקוף את התקנה, כל חוזה ספונסרשיפ של כל קבוצה ייבדק פרטנית על ידי יועצים חיצוניים שיקבעו את ערכו האמיתי, על מנת למנוע ניפוח בדיווחים.
המנגנונים והתקנות האלה תקפים גם ליורוקאפ.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כאילו בכוח רוצים להרוג את המפעל שכבר היום מפסיד שחקנים לליגה הסינית. לא מובן העסק הזה. בהינתן שהיורוליג לא מפנקת את החברות בה בסכומי כסף אדירים, מדובר בירי עצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:23 pm 
Hall of Famer

מעניין אם קבוצות יעברו מהיורוקאפ לליגת האלופות רק בגלל זה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:36 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
כאילו בכוח רוצים להרוג את המפעל שכבר היום מפסיד שחקנים לליגה הסינית. לא מובן העסק הזה. בהינתן שהיורוליג לא מפנקת את החברות בה בסכומי כסף אדירים, מדובר בירי עצמי.

היו שינויים גם בחוקי הזרים בליגה הסינית, ובכלל, החוקים האלה לא אמורים להעביר שחקנים לליגה הסינית, אלא להעביר את השחקן ה-12 בטיבו בריאל מדריד/צסקא למכבי ת"א/באיירן מינכן וכדומה.

shmueliki כתב:
מעניין אם קבוצות יעברו מהיורוקאפ לליגת האלופות רק בגלל זה...

אתה יודע שזה הקבוצות עצמן החליטו ולא ג'ורדי בא עם הנחתה?

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:37 pm 
Hall of Famer

דווקא השנה היה נראה לי שכמה וכמה שחקנים עברו לכדורסל האירופי מליגה זניחה, שלוש אותיות או משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 6:58 pm 
Junior

אני חושב שהמעבר של שחקני ה NBA לאירופה הקיץ הוא די אחיזת עיניים ולא משהו מגמתי. רוב השחקנים שהגיעו הקיץ, עשו דרך דומה לזו שעשו זרים אחרים שהגיעו לאירופה בשנים קודמות מה NBA, למעט יוצאי דופן כמו מירוטיץ'.
הליגה הסינית עדיין מהווה מוקד משיכה לזרים מאירופה לצערי. לא זוכר שמות במדויק, אבל בוודאות היו כמה שחקנים טובים מאירופה שעברו לשם הקיץ, או כאלה שיכלו לחתום באירופה והעדיפו את הכסף של סין (אודו למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 12:51 am 
Freshman

אז אין אפילו צדיק *אחד* בסדום מקרב אוהדי מכבי שיתקומם נגד החוקים החדשים שקרוב לוודאי *יפגעו ברמת הקבוצות הבכירות ביבשת*?!
השקט של כולם במקרה של היורוליג (כי היי זה משרת את ה״קבוצה של המדינה״, זו שסובלת מתקופה לא קלה ביורוליג) עומד ביחס הפוך למהומת האלוהים שהיתה מתחוללת אם היו מיישמים מגבלות תקציב כאלו או אחרות גם בארץ.

למה לא תאמרו למכבי כמו שאתם מתריסים במשך שנים כלפי הקבוצות ה״קטנות״ בישראל ללכת ולקושש ספונסרים או כסף מהבעלים במקום למנוע מהעשירות להשתמש בכספים שגייסו.

ביורוליג החליטו (בצדק לדעתי) שליגה תחרותית ושיוויונית חשובה יותר ממספר מצומצם של קבוצות עשירות שנמצאות בליגה אחרת וכך צריך לעשות גם כאן - אחרי שבוטל החוק הרוסי במשמעותו המורחבת והפיינל פור יבוטל בקרוב, וגם אם במכבי רוטנים עכשיו שהם לא יכולים לשתף 9 זרים בליגה הישראלית (WTF), חייבים *לתקן גם* את הליגה הישראלית בעזרת מגבלות תקציב מתאימות שייצרו ליגה שיוויונית ותחרותית ולעזאזל מכבי תל אביב. א׳ או ב׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 2:04 am 
Hall of Famer

ואם לא מכבי, אז האם הקבוצות העשירות האחרות יוצאות חוצץ כנגד ההחלטות האחרונות, מאיימות כל מיני דברים וכו'?
יש אולי כבר איזו תגובה רשמית כלשהי?

אגב גלעד, אילו "מגבלות תקציב מתאימות" היית מציע למשל עבור הליגה הישראלית?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 9:28 am 
Junior

אני חושב שהקבוצות העשירות צריכות לפרוש מהיורוליג ולהצטרף לנבא.
אין סיבה שיפגעו ככה באיכות הכדורסל רק כי הבעלים של חלק מהקבוצות פחות עשיר מהאחרים.
הקומוניסטים האלה לוקחים מהעשירים ונותנים לאוכלי החינם הפרוטקציוניסטים.

משהו כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 12:44 pm 
Junior

אני מאוד מאוד בספק שקבוצות כמו ריאל וברצלונה ישבו בשקט כשהתקציב שלהן תחת החוקים הנ"ל יביאו אותן להיות קבוצות שמגדרות את המקום ה-12 מלמטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 1:45 pm 
Junior

אולי הייתי צריך להוסיף משהו על קולחוז.
או לנסות מכיוון אחר: מנהלת היורוליג כדירקטוריון המושחת של גולדמן סאקס, שמוכר בחסר אגרות זבל שבמקביל הוא מוכר לעניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 5:18 pm 
Hall of Famer

giladco כתב:
אז אין אפילו צדיק *אחד* בסדום מקרב אוהדי מכבי שיתקומם נגד החוקים החדשים שקרוב לוודאי *יפגעו ברמת הקבוצות הבכירות ביבשת*?!
השקט של כולם במקרה של היורוליג (כי היי זה משרת את ה״קבוצה של המדינה״, זו שסובלת מתקופה לא קלה ביורוליג) עומד ביחס הפוך למהומת האלוהים שהיתה מתחוללת אם היו מיישמים מגבלות תקציב כאלו או אחרות גם בארץ.

אתה מתכוון, אם היו קובעים אותו דבר - שקבוצות חיות בעיקר מהכנסותיהן, ולא נניח מכספי בעלים או כספי עיריות (כמדומני אתה אוהד קבוצה שמככבת בתחום הזה)? לזה התכוונת?
אה, לא. לא לזה.
בקיצור, המשפט שלך הוא דמגוגיה לשמה. אף אחד ביורוליג לא כפה תקרה שרירותית על אף אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 6:22 pm 
Sophomore

בהמשך לדיון הזה, ספורטנדו מפרסם שהגרעון של מחלקת הכדורסל של ברצלונה צפוי לעמוד על כמעט 33 מיליון יורו, 18% יותר מאשר בשנה שעברה.
שכר השחקנים עלה בכ-7.5 מיליון יורו השנה.

בכלל, במחלקות ה"לא כדורגל" של ברצלונה בונים על ההכנסות ממסי וחבריו, עם גרעון מצטבר של 65 מיליון אירו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 08, 2019 7:57 pm 
Sophomore

בראיון מלפני שנה בערך, ג'ורדי הסביר שהוא מעוניין לדחוף את הפייר פליי בעיקר כדי לגרום לקבוצות לקצץ בשכר שחקנים ומכאן גם להגדיל את ההכנסות שלהן, כמו שהוא רואה את זה, זו הדרך הטובה ביותר להגדיל את הרווחים.

הגדלת ההכנסות של היורוליג כגוף ושל הקבוצות בפרט, זו המשימה מספר אחת שלו, המותג שלו לא שווה אם ההכנסות לא מספיק גבוהות, משם גם הרעיון המזורז לדחוף את וילרבאן, באיירן ואלבה על חשבון קבוצות מטורקיה/רוסיה.

מהנתונים האחרונים שיצא לי לראות, ההכנסות של היורוליג מזעריות, הספונסר הראשי (טורקיש) לא במצב מזהיר, והשת"פ לא מוצלח, מוזמנים להציץ בfeed של קלייברן, הוא עדיין מחכה לפרס המיילים שלו על תואר הmvp 2018.
ברגע שיוכלו, ידחפו לכיוון השוק הסיני, אם אינני טועה המותג עצמו כבר מנוהל על ידי חברה סינית.

לגבי החוזים של העונה הנוכחית, ההשערה שלי היא שבטח נראה בקיצים הקרובים עוד חוזים גדולים לטווחים ארוכים כדי ללכת מסביב לפייר פליי, לפחות בעונות הקרובות, ובעוד כמה שנים, אפשר כבר יהיה ליישר אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 2:15 am 
Hall of Famer

הפייר פליי כבר קיים 3 שנים כמדומני. החלק של הבעלים התחיל מ-75% וירד בהדרגה ל-65% שיש היום.
כלומר מדובר על להחמיר את הפייר פליי הקיים, זה לא דבר חדש. חוזים קיימים אמורים כבר לעמוד בקיים. גם עושים את זה מדורג על 3 שנים, כך שיהיה קשה לעקוף את זה עם חוזים ארוכים.

כל זה כמובן בהנחה שהיורוליג יקפיד על כלליו-שלו, מה שהוא לא תמיד עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 6:42 pm 
Sophomore

באופן כללי חדשות מעולות למכבי שבמודל הזה הופכת לאחת הקבוצות העשירות באירופה. ד"א אם יחילו את המודל גם ביורוקאפ, ואם הפועל ירושלים יתפכחו ויחזרו לשם, גם אנחנו נשדרג מעמדנו בזכותו.

הנפגעות המרכזיות אני מניח יהיו הרוסיות והטורקיות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 09, 2019 6:53 pm 
Sophomore

אם יעשו את זה בארץ, הקצבות עירייה יחשבו לספונסרים או בעלים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 9:45 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
אף אחד ביורוליג לא כפה תקרה שרירותית על אף אחד.
ובפוסט הבא נכתב
ראי שעל הקיר כתב:
הפייר פליי כבר קיים 3 שנים כמדומני. החלק של הבעלים התחיל מ-75% וירד בהדרגה ל-65% שיש היום.
אין סתירה בין המשפטים? המגבלה על השקעת הבעלים היא לא סוג של כפיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 10:03 am 
Hall of Famer

לא, ממש אין סתירה.
מה שאתה רוצה שיעשו בליגה זה תקרת שכר שרירותית של X דולרים, בלי קשר לכלום. את זה לא עושים ביורוליג וגם לא יעשו.
מה שעושים ביורוליג זה להגיד לקבוצות - תיצרו הכנסות, ובהתאם לזה תוציאו. גם בסעיף השקעת הבעלים. ככל שתיצרו יותר הכנסות - תוכלו להוציא יותר, וגם הבעלים יוכלו לשים יותר. זה גם מה שמנסים לעשות בכדורגל. ההוצאות הן פועל יוצא של ההכנסות.
אתה באמת לא מזהה את ההבדל?
ואתה באמת רוצה שיעתיקו את המודל הזה לישראל, בתור אחד שאוהד קבוצה שחיה במידה רבה על כספי ארנונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 10:27 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
לא, ממש אין סתירה.
מה שאתה רוצה שיעשו בליגה זה תקרת שכר שרירותית של X דולרים, בלי קשר לכלום. את זה לא עושים ביורוליג וגם לא יעשו.
מה שעושים ביורוליג זה להגיד לקבוצות - תיצרו הכנסות, ובהתאם לזה תוציאו. גם בסעיף השקעת הבעלים. ככל שתיצרו יותר הכנסות - תוכלו להוציא יותר, וגם הבעלים יוכלו לשים יותר. זה גם מה שמנסים לעשות בכדורגל. ההוצאות הן פועל יוצא של ההכנסות.
אתה באמת לא מזהה את ההבדל?
ואתה באמת רוצה שיעתיקו את המודל הזה לישראל, בתור אחד שאוהד קבוצה שחיה במידה רבה על כספי ארנונה?

1. אתה מתפתל במקום לומר בפה מלא: ביורוליג כופים חוקי תקציב שלא מאפשרים לבעלי קבוצות להשקיע כספים בלי מגבלה (בלי להתייחס האם זה מוצדק או לא).
2. אני בעד שאותו מודל ייושם גם בארץ כלומר: כל קבוצה תוכל להשקיע בסגל לליגה הישראלית בהתאם לגודל הכנסות הקבוצה במפעלים המקומיים פלוס השקעת בעלים מסוימת יחד עם הגדרת תקציב מינימום לקבוצה הליגת העל.
3. ודרך אגב, למרות שאין קשר ובגלל שאתה חוזר על אותה סיסמא כבר פעמיים, הקבוצה שאני אוהד לא זוכה להקצבה עירונית כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 10:32 am 
Hall of Famer

1. לא, אני לא מתפתל. זה אתה שמערבב מין בשאינו מינו. יש הבדל גדול מאד בין תקרה שרירותית לבין תקרה מבוססת הכנסות.
2. ובמילים אחרות, קבוצות המשחקות באירופה יקימו קבוצה א' וקבוצה ב'. יאללה אני בעד, לפחות לגבי הקבוצה שלי כבר אמרתי ככה.
3. משום מה זכרתי שאתה אוהד מכבי ראשל"צ, שלמיטב זכרוני נהנית מהקצבות עירייה מאד נדיבות, אולי הכי נדיבות בליגה. או לפחות נהנתה מהן אצל ראש העיר הקודם הרבה מאד שנים, אולי בשנה האחרונה עם החדש זה שונה. אם טעיתי ואתה אוהד קבוצה אחרת אני מתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 12:12 pm 
מנהל פורום

זה גלעד אחר
הוא כותב את שמו בעברית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 9:08 pm 
Hall of Famer

בליגה הישראלית יש קבוצות כמעט ללא הכנסות עצמאיות (גם בכדורגל אגב)
אז אם התקציב יהיה מכפלה מסוימת של זה - אוי אברוך...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 10:58 pm 
Freshman

shmueliki כתב:
בליגה הישראלית יש קבוצות כמעט ללא הכנסות עצמאיות (גם בכדורגל אגב)
אז אם התקציב יהיה מכפלה מסוימת של זה - אוי אברוך...
הפתרון הוא שבכל מקרה יוגדר תקציב מינימום לקבוצה (כנהוג היום) ללא קשר לסעיף ההכנסות. מעבר למינימום, התקציב יהיה תלוי גם בהכנסות הקבוצה במפעלים המקומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 12:05 am 
Hall of Famer

אז קבוצה א' וקבוצה ב' לא רק למכבי.
יאללה אני בעד שמכבי תתחיל את זה עצמאית, ובדרך גם תייצר עוד הכנסות על חשבון הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot], Hacohen, kakon3, stavs, uriel17, פרארי ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: