סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 3:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 12:44 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אלעאעז"ת או איך שכותבים את זה
איכשהו, למעט ההערה של pickneol בפתיל על ה NBA, הנושא הזה עבר פה קצת מתחת לרדר
picknroll כתב:
האמת שהסיפור של מורי הוא גדול ושווה אולי ת'רד נפרד.

בין היתר:
לא ישודרו יותר משחקים של הרוקטס בסין.
הארדן שלח התנצלות בשם מורי.
הבעלים החדש של הנטס, טסאי הסיני שולח מכתב הבהרה שמסביר למה הסינים כועסים.
חנות האינטרנט של נייק בסין מורידה את כל מוצרי הרוקטס מהאתר שלה.
אדם סילבר מוציא הודעה חצי מתנצלת חצי תומכת, אבל מפרסם הודעה הרבה יותר מתנצלת בסינית.
שלושה מועמדים לנשיאות מהדמוקרטים מבקרים את הנבא על ההתנצלות, וכמה סנאטורים רפובליקאים.
ביקורת על הנבא, על כך שהיא ביטלה את האולסטאר בשארלוט בגלל חוק בצפון קליפורניה שאוסר על טרנסג'נדרים להיכנס לשירותים במגדר שבו הם מגדירים את עצמם, אבל לא עושה כלום לגבי היותה של סין מדינה שקוצרת איברים למיעוטים ומתנגדי משטר.
סין עצרה אוהד של הרוקטס שתמך בפומבי במורי על פני המשטר.
יאו מינג, נשיא התאחדות הכדורסל הסינית הודיע על הפסקת שיתוף הפעולה עם הרוקטס.

בגדול, התקפלות רבתי של ה NBA מול הכסף הגדול ובשוליה ירידה של טראמפ על סטיב קר שנמנע מלבקר את סין ואף הודיע על תמיכה (האמת שיש משהו בביקורת של טראמפ גם אם הסגנון שלו אווילי)
אני מודה שלא ברורה לי ההתקפלות הזו. סין יפסיקו לשדר NBA? איזה חלק מההכנסות היא מהווה? עד כמה הם יוכלו להמשיך עם זה בהינתן שה NBA נותן "שירות" יחסית ייחודי וחסר תחליף.
זאת הייתה לדעתי ההזדמנות של ה NBA להוכיח שכארגון הם מוכנים להביע עמדות פוליטיות גם מעבר ליעדים הקלים כמו טראמפ וסטרלינג.
בזמן הזה, מחאה נגד גזענות היא סוג של בלוף, התבטאות אלעק נועזת שאין ספק שתתגמל אותך בציבור. נראה אותכם מעלים טענות נגד הענק שמדכא את כל מה שלא מתאים לו.
כמי שלא מסכן שום דבר אני כמובן יכול להגיד מה שבא לי אבל לי נראה שאם ה NBA היה מכריז על "חרם נגדי" על סין, לא מוכרת ולא קונה מהם שום דבר לפחות עד שנרגעות הרוחות, הרווח היה שלה בטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 1:00 pm 
Sophomore

הסינים הם עם קנאי מאוד לכבוד הלאומי שלהם. יש להם רגשי נחיתות ותחושת רדיפה, זה המוטיב שאני שומע מהרבה אנשים שמכירים את סין. ככה שסיכוי לא מבוטל שלמנש יש הרבה מאוד מה להפסיד בסיפור הזה.

מצד שני, אני מסכים שההתקפלות לא מציגה את ליגה באור חיובי, וצריך לזכור שעל כל סיני, יש חמישה שאינם סינים, אם כי אני מאמין שאת רוב הלא סינים המנש לא יפסיד בגלל הסיפור, מה שלא בטוח בכיוון הנגדי.

מבחינת התחושה שלי להתקפלות הזו- גועל נפש. אבל זה לא חדש שהעולם נוהג להתקפל בפני הסינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 1:05 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהיה היגיון בציוץ הזה. מוריי אמנם אחראי על הצד של הכדורסל אבל הוא יודע היטב שליוסטון רוקטס, הקבוצה לשעבר של יאו מינג, יש עסקים נרחבים בסין. הוא אמנם רק הביע את דעתו האישית אבל הוא גרם נזק לארגון שבו הוא עובד. אף אחד לא היה מתעניין במה שיש לו לומר, סביר להניח, אילולא היה ה-GM של הרוקטס. כל התבטאות שלו נתפסת כהתבטאות של הרוקטס.

אני לא חושב שהנ.ב.א. כליגה צריכה להביע דעה על עניינים פוליטיים.
הם היו צריכים להוציא הודעה קצרה שאומרת שהם לא יכולים ולא מעוניינים להביע דעה על הנושא אבל תומכים בזכותו של דריל מוריי להביע את דעתו, כחלק מזכות האדם לביטוי חופשי.
אבל אני מבין את כל המעורבים, מוריי סיבך את הליגה כהוגן.
קראתי איפשהו שמדובר על 10%-15% מרווחים אפשריים. אני מניח שמדובר על פוטנציאל גדול אף יותר.

עוד לא לגמרי ברורה מידת הנזק. הם עשויים להחרים רק את יוסטון ולא את שאר הנ.ב.א.
המצב כרגע רגיש ולכן סילבר וגם קר מתפתלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 1:06 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
מבחינת התחושה שלי להתקפלות הזו- גועל נפש. אבל זה לא חדש שהעולם נוהג להתקפל בפני הסינים.

איך היית רוצה שהליגה תגיב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 1:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דרך אגב, בספר שלי יש כבר פרק מלא על סין וכדורסל - יאו מינג נבחר לחמישיית האולסטאר כל שנה, יי ג'ינליאן מתאמן מול כיסא, הליגה הסינית עצמה, טירוף לינסאניטי, הכיעור של מנגקה באטיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 1:58 pm 
Sophomore

Att כתב:
יואי כתב:

איך היית רוצה שהליגה תגיב?

שתגבה את מורי, ואת חופש הביטוי שלו. בלי להביע עמדה, אבל גם בלי בלי להתנצל ולהתפתל בפני הסינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 2:08 pm 
Hall of Famer

מסכים שההתפתלויות וההודעות הארוכות קצת מביכות אבל שמו את הליגה בסיטואציה לא פשוטה ובגדול, נראה שזה מה שהם ניסו לומר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 2:41 pm 
Senior

ואני חושב שה NBA היו יכולים לעמוד זקופים מול הסינים, בלי להתנצל.
עם כל הכבוד לעוצמה של סין, היא לא אינסופית ועם כל הכבוד לכושר ההיעלבות שלהם, אין להם באמת תחליף לכדורסל הזה.
אז היו מחרימים, מי יותר ומי פחות ואחרי שנה או שנתיים היו חוזרים לראות NBA, זו דעתי (שכמובן מבוססת בין היתר גם על זה שהכנסותיי לא נפגעות בגלל כל הסיפור הזה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 3:04 pm 
Sophomore

אם אתה מנכ"ל של חברה, ובגלל התבטאות של מנהל בכיר ההכנסות שלך יורדות אפילו רק ב 1%, ואתה לא גינית את ההתבטאות כדי להציל את המצב,
בעלי המניות יבואו אלייך בטענות קשות ומוצדקות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 3:33 pm 
Senior

ברוב המקרים כן אבל זו הצגה מעט שטחית. יש לא מעט מקרים של עסקים שויתרו על הכנסות מסיבות שונות. החל ממלון שביטל כינוס של המפלגה הניאו נאצית בגרמניה (AfD), המשך ברשתות שיווק באירופה שלא מוכרות מוצרים מהשטחים (למרות שהיו יכולות להרוויח מהם) או מדרא"פ בשנות השמונים אם הדוגמא הזו לא נוחה לנו, וכלה בחברות שונות שמעסיקות עובדים עם צרכים מיוחדים.
בסופו של דבר ה NBA הוא לא רק חברה אלא גם גוף ציבורי עם רגישות גדולה ל PR.
ולסיכום - למרות העלבון, במשחק ראווה של הלייקרס בסין נמכרו כל הכרטיסים. כמו שאמרתי - אין תחליף למה שה NBA מספק (לצורך העניין לברון ודייוויס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 4:28 pm 
Freshman

תוך כדי הבלאגן עם הNBA גם סאות' פארק הצליחה להימחק לחלוטין בסין בגלל פרק שיורד על הצנזורה שם. סטון ופארקר בתגובה קצת יותר מוצלחת מאדם סילבר:

ציטוט:
"Like the NBA, we welcome the Chinese censors into our homes and into our hearts," the statement reads. "We too love money more than freedom and democracy. Xi doesn't look like Winnie the Pooh at all. Tune into our 300th episode this Wednesday at 10! Long live the great Communist Party of China. May the autumn's sorghum harvest be bountiful. We good now China?"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 5:02 pm 
מנהל פורום

הכסף מסין הוא לא הלחם והחמאה, אלא האמאמא של הקצפת והדובדבנים
הNBA יכול וצריך לשמור על חופש הדיבור של העובדים שלו מבלי למצמץ
טרמפ, ירד עליהם לא האמנתי שאי פעם אמצא את עצמי מחבב משהו שטרמפ אמר או עשה אבל הנה אני
הוא ליגלג עליהם שהם גיבורים גדולים לרדת עליו ולהעביר ביקורת, וכשזה מגיע לסינים קר מגמגם ונאלם זרק משהו גם על פופוביץ'
ואני מפרשן את הציוץ של טרמפ: כי זה לא עולה להם כלום, כי בדמקוטריה המאריקאית (וטוב שכך) אפשר להביע דעה בחופשיות, אבל אבירי חופש צריכים לדעת לשלם מחיר כמול כאלה שאצלם אין חופש דיבור, בטח כשמדובר במחיר של מסכן שום דבר בסיסי אלא את הפינוק של הפינוק
בהחלט צביעות במיטבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 7:44 pm 
Sophomore

סיפור מדהים על מה ציוץ אחד חסר מחשבה יכול לגרום היום, חסר מחשבה כי זה לא שהוא הבין את ההשלכות ופרסם בלב שלם.

לגבי טראמפ וביקורת על הנבא, אז קודם כל יש הגיון בלהעביר ביקורת על ארה"ב אבל לא על סין. יותר נכון להעביר ביקורת פנימית ולנסות לשנות את מה שלא טוב אצלך לפני שאתה מבקר אחרים מבחוץ, כך שהאמירה שזה מופרך להעביר ביקורת על טראמפ והנבא ולא על הסין, היא שגויה כי הרבה יותר הגיוני ואתי כן להעביר ביקורת אצלך מאשר על הבחוץ.

יחד עם זאת ברור שהם מתקפלים רק כי הם מפחדים כלכלית, וזה באמת יוצא מעפן מאוד ושם בסימן שאלה את היושרה בכלל של הבעות דעות פוליטיות מאנשי נבא, שברגע שזה פוגע בהם אישית כבר לא בא להם להלחם.

ועל כך שיש "לא מעט מקרים של עסקים שויתרו על הכנסות מסיבות שונות" אז זה בהחלט בספק, עסקים מוותרים על הכנסות כאלה ונפגעים בטווח הקצר כי הם לא רוצים פרסום שלילי/ או רוצים פרסום חיובי על כך שיש להם עקרונות הם צפויים לצאת מזה ברווח בטווח הארוך. מה שקורה כאן מראה שכרגיל שיקולים פיננסים מנצחים את העקרונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 8:00 pm 
Sophomore

שתי הודעות משעשעות-

הרוקטס שקלו לפטר את מורי בגלל הציוץ- כאילו שמעמדו יציב אחרי הטרייד על ווסטברוק. לא יפתיע זו תתברר כהכנת הקרקע, בטח שואלים שם את עצמם אם הם לא יקוממו עליהם את האוהדים בארה"ב בפיטורין כאלה, לאכול את הדגים הסרוחים וגם להיות מגורשים מהעיר. יהיה מעניין לעקוב אחרי הרוקטס ומורי בזמן הקרוב...

סטף קרי- ההבדל בין הביקורת על טראמפ לביקורת על סין הוא ש"לא מכירים את הפרטים ההיסטוריים במקרה של סין, ולכן לא יודעים איזו עמדה לנקוט".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 8:39 pm 
מנהל פורום

תגובה פתטית של קארי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 10, 2019 9:02 pm 
Hall of Famer

מת עליו כשחקן, אבל אני חייב לציין שהוא כנראה לא העפרון הכי חד בקלמר.
לגבי היכולת לבקר את סין... אז גם את צפון קוריאה ובין לאדן אסור לבקר, כי הם "מבחוץ"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 2:29 am 
Hall of Famer

דווקא תופס מקארי בחור די אינטיליגנטי, על אף התגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 2:57 am 
Sophomore

וזה בדיוק מה שהופך את התגובה למעאפנה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 12:02 pm 
Hall of Famer

כן, זה נכון..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 2:04 pm 
Junior

אני קצת מופתע מהתגובות כאן.
לא בטוח שהייתי נוהג אחרת מה-NBA כאן.
מדברים הרבה בחוגים ביטחוניים על זה שהרתעה מבוססת על תגובה לא פרופרציונלית וזה מה שהסינים עשו.
כל צעדיהם הם תגובה לטוויט אחד שטחי של GM אחד מתוך 30, שעוד מחק את זה אחרי 3 שעות.

הם גרמו לנייקי להוריד את הרוקטס מהמדפים בסין, ליאו מינג להחרים אותם ולקבוצות NBA אחרות שכבר נמצאות בסין להיות בחוסר ודאות אם יהיה משחק ובסוף לקיים משחק ללא אף ספונסרים על המגרש ובלי מסיבות עיתונאים.
בגלל זה, הם נורא מלחיצים.

יש כבר קבוצות שמעריכות שבמקום שהקאפ יעלה ב-5% לעונה הבאה, הוא ירד ב-10%.
אז מעבר לזה שאנחנו מדברים על סדר גודל של חצי מיליארד דולר, יש לזה השפעות עקיפות.
בעלים שלא רוצה להגיע למס מותרות ופתאום הסגל כן יקר מידי.

אלא אם פתאום תהיה תגובת נגד של הקהל האמריקאי, אז כן, הייתי מתקפל לגמרי מול הסינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 2:34 pm 
Hall of Famer

זה שהפגיעה הכלככלית היא עצומה זה ברור, אבל בדיוק כאן נכנסת השאלה האם כסף הוא באמת חזות הכל או שלערכים דמוקרטיים וזכויות אדם יש איזשהי זכות קדימה.

הNBA מתנהל פה בצביעות ובאופן בזוי למדי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 4:51 pm 
Junior

אני גם קצת לא מבין את הביקורת הקשה על הNBA.

הנבא הוא דבר ראשון עסק, לפני כל דבר אחר... כל דבר אחר מעבר לעסק שאתם מוצאים בו זה מיתוג כדי לשפר את העסק.
זה שאדם סילבר ביטל את האולסטאר בשארלוט (מקווה שאני לא מתבלבל) זה במקרה הטוב כי הם הניחו שזה לא יפגע כלכלית ובמקרה הרע כי זה המהלך שהתאים להם תמידית. אף בעל קבוצה לא יסכים להפסיד מיליונים בשם דעות של מישהו אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 5:58 pm 
Junior

אתה צודק, הנבא זה עסק.
היום לעסקים יש "ערכים".
הסינים לא היו מתרצים לשום דבר מלבד כניעה מוחלטת.
הנבא מנסה עכשיו ללכת בין הטיפות, כדי לשמור על הכבוד ועל הכסף, מניח שיהיה סטטוס קוו חדש, ואף אחד מהקשורים בנבא לא יגיד מילה רעה.
מאמין שאם ישאלו אותו בעוד חצי שנה, קר עדיין ילמד את הנושא.
פופ ידבר אחרי שיסיים את הקריירה שלו.
ומורי יפוטר אם יוסטון ייכשלו, ללא קשר למה שיגיד על סין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 6:31 pm 
Hall of Famer

עם החוזה של ווסטברוק, כנראה שלמוריי מגיע להיות מפוטר כך או כך :/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 8:05 pm 
Junior

לא הייתי קופץ למסקנות.
ממש טוב ההארדן הזה, למרות שהוא בלתי נסבל.
אי אפשר להאשים את מורי שהוא לא מנסה דברים נועזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: G, Google [Bot], Y.T ו 126 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה