סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:20 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוקטובר 11, 2019 8:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
אני גם קצת לא מבין את הביקורת הקשה על הNBA.

הנבא הוא דבר ראשון עסק, לפני כל דבר אחר... כל דבר אחר מעבר לעסק שאתם מוצאים בו זה מיתוג כדי לשפר את העסק.
זה שאדם סילבר ביטל את האולסטאר בשארלוט (מקווה שאני לא מתבלבל) זה במקרה הטוב כי הם הניחו שזה לא יפגע כלכלית ובמקרה הרע כי זה המהלך שהתאים להם תמידית. אף בעל קבוצה לא יסכים להפסיד מיליונים בשם דעות של מישהו אחר.

זו תפישה קצת אנכרוניסטית של עסקים. התפישה המודרנית היא תפישה של אחריות חברתית מסוימת, אתה לא מצפה מעסקים שיהפכו למלכ"רים ושיתקנו את העולם, ומצד שני ככל שהארגון נחשב למתקדם יותר הוא פחות סבלני לערכים לא דמוקרטיים/אנטי חברתיים.

מדובר כאן בהתבטאות פרטית (במובן שהיא מייצגת את דעתו ולא את דעת מעסיקיו או כל אחד אחר) של אדם שנושא תפקיד בארגון פרטי. במקרה הארגון שלו היה בקשרים עסקיים חזקים מאד בסין ומבחינת הבעלים של הרוקטס הם יכולים לתפוס את הראש ולהגיד שהוא אידיוט, אבל הNBA? יש תגובה אחת לגיטימית לדבר כזה, נדמה לי שכתבו אותה כבר בת'רד, וזה שבארצות הברית של אמריקה יש חופש ביטוי מוחלט וזכותו של כל אדם להתבטא כרצונו במסגרת החוק. זהו.

קשה? יפגע בהכנסות? בטווח הקצר. בטווח הארוך המערב ניצח במלחמה הקרה כי אנשים רוצים חופש. הNBA הוקם והתפתח במדינה שנשאה את דגל החופש האישי (תמיד בצביעות כזו או אחרת, אבל נשאה), ומצופה ממנו ליישר קו עם הערך הזה לפחות ברמת הזכות להצהיר הצהרה פוליטית. לא ביום אחד היו מתגברים על אבדן ההכנסות והפגיעה בצמיחה, אבל אפשר היה למנף את התמיכה בזכותו של מוריי לדבר לנשיאה של דגל דמוקרטי שידבר לקהל גדול, ולהקצות משאבים לשווקים אחרים.

אולי לא משתלם כמו למכור זכויות שידור לסין ומרצ'נדייז לשוק הכי גדול בעולם, אבל גם בעסקים לא הכל נמדד במיקסום בכל מחיר של שורת הרווח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 1:28 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
sheky כתב:

הנבא הוא דבר ראשון עסק, לפני כל דבר אחר... כל דבר אחר מעבר לעסק שאתם מוצאים בו זה מיתוג כדי לשפר את העסק.
זה שאדם סילבר ביטל את האולסטאר בשארלוט (מקווה שאני לא מתבלבל) זה במקרה הטוב כי הם הניחו שזה לא יפגע כלכלית ובמקרה הרע כי זה המהלך שהתאים להם תמידית. אף בעל קבוצה לא יסכים להפסיד מיליונים בשם דעות של מישהו אחר.

זו תפישה קצת אנכרוניסטית של עסקים. התפישה המודרנית היא תפישה של אחריות חברתית מסוימת, אתה לא מצפה מעסקים שיהפכו למלכ"רים ושיתקנו את העולם, ומצד שני ככל שהארגון נחשב למתקדם יותר הוא פחות סבלני לערכים לא דמוקרטיים/אנטי חברתיים.

ומה זה אם לא מיתוג ויח״צ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 1:29 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
sheky כתב:

מדובר כאן בהתבטאות פרטית (במובן שהיא מייצגת את דעתו ולא את דעת מעסיקיו או כל אחד אחר) של אדם שנושא תפקיד בארגון פרטי. במקרה הארגון שלו היה בקשרים עסקיים חזקים מאד בסין ומבחינת הבעלים של הרוקטס הם יכולים לתפוס את הראש ולהגיד שהוא אידיוט, אבל הNBA? יש תגובה אחת לגיטימית לדבר כזה, נדמה לי שכתבו אותה כבר בת'רד, וזה שבארצות הברית של אמריקה יש חופש ביטוי מוחלט וזכותו של כל אדם להתבטא כרצונו במסגרת החוק. זהו.

סיכוי טוב שאני מפספס אבל זו לא הייתה התגובה של הסילבר-מן?
קראתי את ההבהרה שלו אחרי התגובה הראשונית ואלו פחות או יותר פני הדברים.

הליגה הייתה צריכה להיות יותר נחרצת בעמדתה ופחות מתנצלת אולי אבל מדובר כאן בלא מעט כסף ובהמשך ההתפתחות של הליגה, כך שהגיוני שתהיה כאן מידה רבה של זהירות וניסיון לרכך את המצב ולמנוע משבר גדול..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 1:49 am 
Hall of Famer

האן בי איי בהחלט משקיע המון בטיפוח קשרים עם הקהילה הבינלאומית, גיוס תרומות לנזקקים וכו'.
אבל הכסף מגיע קודם. שנאמר, אם אין קמח אין תורה.

שני סנט שלי בנושא:
1. מעניין איך אנשים היו מגיבים פה אם מורי היה מתבטא ככה על הסכסוך הישראלי-פלסטיני. רוצה לומר - שלא ידחוף את האף לעניינים שלא שלו. דחף את האף, קיבל מכה ועכשיו הוא מדמם? שיתמודד עם זה, ושכל הליגה תתמודד עם זה, וש-1000 חכמים ינסו להוציא מהבאר את האבן שזרק טיפש אחד.
2. לטעון שמדובר בהתבטאות פרטית של אדם שנושא תפקיד בארגון פרטי זו וואחד היתממות. הוא נושא משרה בעל חשיפה מאוד רחבה למיליוני אנשים ועצם התגובה של הסינים לציוץ הזה רק ממחישה שלא ניתן לבצע את ההפרדה הזו בין דריל מורי האדם הפרטי לבין דריל מורי הג'נרל מנג'ר של יוסטון.
3. אני לא מכיר עד כדי כך את התקנון של הליגה, אבל הפתרון היעיל ביותר למשבר הזה היה צריך להיות קנס ענק למורי. קובי בזמנו נקנס ב-100 אלף דולר על קללה פוגענית לקהילה הגאה. לא רואה בעיה אם סילבר היה קונס את מורי על המקום ב-200 אלף דולר וסוגר את הפינה. הליגה, כולל נושאי המשרות למיניהם ושחקנים, לא צריכה להתעסק בפוליטיקה.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 2:10 am 
Sophomore

הלא להתערב בפולטיקה זה כבר ממש מאוחר מדי אחרי שסילבר תמך בחופש להתבטא של השחקנים והמאמנים בנוגע לסוגיית פוליטיות וחברתיות, אין כבר שום אפשרות לקנוס על כזה דבר אלא אם כן חברתית זאת אמירה שנחשבת לפוגענית ונגד זכויות של מיעוטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 3:59 am 
Hall of Famer

אני אגב מסכים עם התותח ומעדיף שזו תהיה הנחיה של הליגה.
אין סיבה בעיניי שספורטאים מקצועיים יתעסקו בפוליטיקה, גם לא דריל מוריי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:21 am 
Sophomore

בעיני היום זה כבר לא נכון להגביל, פעם שרק היה ראיונות אז סבבה, אבל עם כל המדיה החברתית זה כבר נהיה כאילו הגבלה רצינית על חופש הביטוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:39 am 
Hall of Famer

תגידו את זה למוחמד עלי
שיתבטאו בכיף, ברור. ושישאו בתוצאות אם ישנן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 8:49 am 
Hall of Famer

מילא שזה נעשה בהקשרים פוליטיים וחברתיים בתוך ארה"ב אבל התעסקות בפוליטיקה של מדינות אחרות??
אני שוב שואל - איך אנשים היו מגיבים פה אם הציוץ היה נגד הכיבוש האכזר של מדינת ישראל? איך אנשים היו מגיבים פה אם שחקן היה מעלה ציוץ אנטישמי? חופש ביטוי! אמריקה! דמוקרטיה! פלורליזם דעות! תעשו לי טובה... שישמרו את הדעות שלהם לעצמם. נגד סין ונגד כל דבר שהוא לא כדורסל. מעדיף את המצב ככה מאשר ששחקנים ומנהלים יגרמו לכאלו נזקים, והעיקר שהוא מחק את הציוץ רגע אחרי זה, כמיטב המסורת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 9:34 am 
Hall of Famer

אם מורי היה מגיב ציוץ אנטישמי, הייתי אומר שזו לגמרי זכותו, ואז הייתי בעד לפטר אותו כי הוא אנטישמי מניאק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 2:45 pm 
Sophomore

יש הבדל בין ציוץ על מדיניות ובין ציוץ שתוקף קבוצה או עם בצורה אישית. לצורך העניין, יש הבדל גדול בין ציוץ אנטישמי להתייחסות ביקורתית ליחס ישראל לפלסטינים. ובין הציוץ של מורי לציוץ של בראינט לצורך העניין.

ציוץ ביקורתי כשהביקורת נעשית שלא דרך המדיה של הNBA אלא מחשבון של אדם פרטי, שעד כמה שאני מבין, זה המקרה של מורי, זה לגמרי בתחומי חופש הביטוי שצריך לשמור עליו בקנאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 3:02 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
ציוץ ביקורתי כשהביקורת נעשית שלא דרך המדיה של הNBA אלא מחשבון של אדם פרטי, שעד כמה שאני מבין, זה המקרה של מורי, זה לגמרי בתחומי חופש הביטוי שצריך לשמור עליו בקנאות.

מוריי הוא לא ״אדם פרטי״. הוא מייצג ארגון.
אם הוא היה אדם פרטי, סביר שהיו לו 2,000 עוקבים ולא היינו מדברים על הציוץ שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 3:29 pm 
Sophomore

כל עוד החשבון לא משויך לליגה או לרוקטס, מדובר בציוץ פרטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 3:39 pm 
Hall of Famer

וכשדונאלד טראמפ מצייץ מחשבונו הפרטי?
האם זה שקול לזה שאני מצייץ מהחשבון הפרטי שלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:07 pm 
Sophomore

ברור שזה לא שקול להודעה מתוך המדיה של הארגון עצמו. לטעמי, יש הבדל בין גורם פוליטי לאדם כמו מורי. מה שאתה אומר זה שבעצם אין לו שום יכולת להתבטא כאדם פרטי, ואת זה אני לא מקבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:36 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
ברור שזה לא שקול להודעה מתוך המדיה של הארגון עצמו

זה לא ברור בכלל.
אין לי ספק שהעולם מתייחס ברצינות רבה למה שטראמפ מצייץ ומגיב לכך.
הבורסה עולה ויורדת, משברים נוצרים ונפתרים.
אפשר להיתמם ולהגיד ״היי, הוא אדם פרטי. הוא צייץ את זה בשעותיו הפנויות״
אבל לא טראמפ ולא שאר העולם מתייחס לכך בצורה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:39 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
לטעמי, יש הבדל בין גורם פוליטי לאדם כמו מורי.

לא בהקשר הזה.
כשטראמפ מצייץ מחשבונו הפרטי הוא מצייץ כנשיא ארה״ב.
כשמוריי מצייץ מחשבונו הפרטי הוא מצייץ כ-GM של היוסטון רוקטס.
אי אפשר להפריד את הזהויות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 4:42 pm 
Hall of Famer

יואי כתב:
מה שאתה אומר זה שבעצם אין לו שום יכולת להתבטא כאדם פרטי, ואת זה אני לא מקבל.

הוא יכול להתבטא כאדם פרטי בקרב חבריו.
חלק מהכח של מוריי ברשתות החברתיות נובע מזה שהוא GM של קבוצת נ.ב.א. מצליחה.
כשהוא מדבר בפומבי (בטח כשהוא מנסה להשפיע על אנשים אחרים), הוא מייצג את הארגון שבו הוא עובד ואיתו הוא מזוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 5:05 pm 
Sophomore

אז מפיקים הוליוודיים מייצגים את הוליווד, ואסור להם לצייץ כלום האנשים פרטיים בלי לתאם? עיתונאי לא יכול לצייץ כלום? פוליטיקאים זה עניין שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 6:28 pm 
Hall of Famer

עיתונאים משתמשים בטוויטר ככלי עבודה כך שדווקא המקרה שלהם קצת שונה.
אני מניח שהם עושים את השיקולים שלהם, של אינטגריטי של המקצוע ושל סוג העיתונאי שהם שואפים להיות ועד כמה זה משתלם עבורם.

אני לא מכיר את סצנת המפיקים ההוליוודיים כך שקשה לי להתייחס.
בגדול, אני חושב שכאשר אדם מגיע לתפקיד ניהולי בכיר,
בייחוד תפקיד שיש לו נראות גדולה לציבור (כמו ספורטאים, נבחרי ציבור, מנכ״לים של חברות), הוא הופך להיות מייצג של הארגון ומזוהה איתו.
דריל מוריי מזוהה, ללא ספק, עם היוסטון רוקטס.
לא לשווא הבעלים של היוסטון רוקטס טרח להעביר הודעה שדריל מוריי אינו מדבר בשם הארגון.
הודעה קצת משונה בהתחשב בכך שזה חלק מתפקידו, לייצג את הארגון כלפי חוץ, מול ארגונים אחרים ובתקשורת...

בכל מקרה, דעתי ברורה.
אפשר להישאר חלוקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 6:51 pm 
Hall of Famer

חברים, אי אפשר להפריד בין האדם הפרטי לתפקיד. כמו שכתב פה Att, הסיבה למה אתם מכירים את מורי היא היותו ה-GM של יוסטון, לא כי התחשק לכם לקרוא את מחשבותיו הפרטיות של הוגה דעות אמריקאי מטקסס.

הדוגמא של מוחמד עלי אגב היא לא טובה מהסיבה הפשוטה שעלי הוא הביזנס, בדיוק כמו שרוג'ר וואטרס הוא שונא ישראל, ומי שלא בא לו לא חייב לצרוך את המוצר שקוראים לו פינק פלויד.

בכל אופן, המקרה זה, ביחד עם מקרים אחרים, מראה שעל אף שהמדיה החברתית כביכול פתחה צוהר לכל בנאדם להביע את דעותיו ומחשבותיו, בפועל יש סוג של "משטרת מחשבות". כשהבוסים, עובדים וקולגות שלך לעבודה הם חברים שלך, אתה לא באמת יכול לכתוב כל מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 9:00 pm 
Junior

יואי כתב:
אז מפיקים הוליוודיים מייצגים את הוליווד, ואסור להם לצייץ כלום האנשים פרטיים בלי לתאם? עיתונאי לא יכול לצייץ כלום? פוליטיקאים זה עניין שונה.

מה זה הוליווד? זה תאגיד? חברה?
מפיקים הוליווידים מייצגים את החברה שבה הם עובדים - ג'יימס גאן לדוגמא, כותב ומפיק מהמצליחים היום בהוליוויד, פוטר על איזה ציוץ מלפני שנים כי דיסני לא רצו להיות קשורים לציוצים כאלו (ומאז העסיקו אותו שוב).

עיתונאי לא יפוטר מהעיתון שלו אם יצייץ בטוויטר הפרטי שלו משהו גזעני/בוטה מדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 12, 2019 9:35 pm 
Sophomore

ומה שמורי צייץ הוא גזעני/בוטה?

יש הבדל בין לצייץ משהו בתוך המסגרת הרשמית שלך לצייץ משהו סתם כך, גם אם אתה מוכר בתפקיד מסוים, זו דעתי. זה לא שמחוץ לתפקיד הכל מותר, אבל אם מורי היה מצייץ את מה שצייץ במסגרת תפקידו ומערבב ממש בין הדברים הייתי חושב שזה לא ראוי.

כולם יסכימו שאין שום פסול בציוץ של מורי לכשעצמו, אלא מה, הוא עצבן את הסינים. דרך אגב, אם יוסטון רוצה לפטר אותו בגלל זה, זכותה (מבחינתי, ואני מניח שגם מבחינת חוקי העבודה בארה"ב), אבל זה מגעיל בכל כך הרבה רמות. והמעורבות של הNBA בנושאים פוליטיים אחרים שבהם היא גיבתה את האנשים לעומת המקרה הזה הופכת את זה למגעיל וצבוע פי כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 13, 2019 2:12 am 
Hall of Famer

אתה לא קורא בעיון את מה שאני ואם הבנתי נכון גם התותח כותבים.
אין דבר כזה "מסגרת רשמית" כשאתה מייצג ארגון. המסגרות הן הפרדה דמיונית שלא תקפה במציאות של היום.
כאמור לציוצים הפרטיים של טראמפ יש משקל והנה באופן לא מפתיע גם לאלו של מוריי.
בהחלט יש פסול בציוץ של מוריי. הוא השתמש במעמד שלו (אליו הגיע באמצעות הארגון) כדי להביע ולקדם דעה פוליטית וסיכן תוך כך את הארגון שלו.
תוכן הדברים והאם הוא מייצג עמדה שאנחנו מסכימים איתה או לא אינו רלוונטי.
מסכים איתך שהנ.ב.א. כרתה לעצמה את הבור הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 13, 2019 2:25 am 
Senior

העולם יהיה יותר טוב אם אנשים 'ידחפו את האף שלהם למקומות שלא שלהם'.

לסין יש כוח של 1.4 מיליארד לקוחות שנמצאים בדיקטטורה. זה לא מדרון חלקלק, זה בור בלי תחתית. הכוח והכסף אמנם נמצאים אצלם, אבל הלקוחות שלהם מחפשים את המערב וזה החלטה של התאגידים (לא רק נבא, זה קורה ויקרה לכל חברה שפותחת את עצמה לסין) להחליט מה התנאים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: