סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 5:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 13, 2019 9:41 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יואי כתב:
ומה שמורי צייץ הוא גזעני/בוטה?

מה זה משנה אם זה גזעני או בוטה? מה שמשנה זה שדיסני (המעסיקה שלו) חשבה שזה עשה מספיק בלאגן כדי לפגוע לה בתדמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 10:16 am 
Junior

ותראו מי התעורר לו, לא פחות מה"מלך":

ציטוט:
"אנחנו צריכים להיזהר עם הציוצים האלו. יש לנו חופש ביטוי, אבל יכולות להיות לזה הרבה השלכות שליליות גם".
"אני מאמין שמורי לא היה מעודכן ולא הבין מספיק על הנושא הזה. אני לא יודע, אבל זה מה שאני מאמין. אני מאמין שלא היתה מחשבה על ההשלכות של הציוץ הזה. אני לא מדבר על התוכן שלו. שאחרים ידברו עליו. הקבוצה שלי והליגה עברו שבוע קשה. אני חושב שאנשים צריכים להבין מה הם מצייצים. יכולים לחשוב קצת ולחכות עם הציוץ הזה".

ברור לי שכשזה נוגע לציוצים נגד מטרות נוחות, נניח נגד נשיא ארה"ב, אז לברון נהיה פתאום גיבור גדול, הלוחם והפה של אלו ש"חוששים להביע את דעתם". אבל כשמדובר בדיקטטורה כמו סין, שעל הדרך מפרנסת אותו ואת חבריו לליגה, הוא פתאום תופס את קול ה"אדם השקול והאחראי".

קשה לי להחליט אם הוא יותר טיפש או אפס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 10:19 am 
Senior

טיפש הוא לא, אפס לעומת זאת...
מהמקרים שבהם עדיף לשתוק מאשר לדבר שטויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 10:31 am 
Hall of Famer

למה מדבר שטויות? סוף מעשה במחשבה תחילה.
הסיפור הזה בבירור מעצבן הרבה שחקנים בליגה שאיבדו ויאבדו פרנסה רק בגלל חופש הביטוי של איזה חליפה.
מדברים על השפעה דרמטית על תקרת השכר והשלכות רוחביות מבחינת מס מותרות, חוזים ארוכי טווח בקיץ הבא וכו'.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 11:03 am 
Junior

זה כן אני כתב:
ברור לי שכשזה נוגע לציוצים נגד מטרות נוחות, נניח נגד נשיא ארה"ב, אז לברון נהיה פתאום גיבור גדול, הלוחם והפה של אלו ש"חוששים להביע את דעתם". אבל כשמדובר בדיקטטורה כמו סין, שעל הדרך מפרנסת אותו ואת חבריו לליגה, הוא פתאום תופס את קול ה"אדם השקול והאחראי".

אני עדיין לא מצליח להבין את הפליאה.
הNBA הוא עסק, המטרה שלו היא להרוויח כסף ולשפר את המותג. לא ראיתי אף תאגיד ענק אחר בעולם שבכירים בו מבקרים מדינות זרות שמכניסות לו סכומי עתק.

כל עוד הביקורת והבעת הדעה לא פוגעת במותג ובהכנסות אז הליגה מעודדת את זה (כי בעקיפין זה יוצר ענין והכנסה לליגה). ברגע שזה פוגע בצורה קשה בהכנסות (שאני לא רואה איך אפשר לפצות עליהן) אז זה יותר מהגיוני שאנשים ינסו למזער נזקים.

לברון מעולם לא היה אמא תרזה או גנדי, הוא דיבר על נושאים שקרובים לליבו ושהוא מאמין בהם ואני די בטוח שגם שם אם היה אימפקט כלכלי שלילי לו או לליגה הוא לא היה נכנס לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 11:18 am 
Senior

התותח המפוברק כתב:
למה מדבר שטויות? סוף מעשה במחשבה תחילה.
הסיפור הזה בבירור מעצבן הרבה שחקנים בליגה שאיבדו ויאבדו פרנסה רק בגלל חופש הביטוי של איזה חליפה.
מדברים על השפעה דרמטית על תקרת השכר והשלכות רוחביות מבחינת מס מותרות, חוזים ארוכי טווח בקיץ הבא וכו'.

בוא נרגיע עם ה"יאבדו פרנסה", כמו שכתבו כאן, ה NBA לא מבוסס על השוק הסיני, הלחם והחמאה שלו הם בארצות הברית.
הכניעה שלהם לסינים במקרה הזה היא לכל הפחות לא קונסיסטנטית עם ההתנהגות של הליגה במקרים אחרים. מעניין מה היו עושים ב NBA אם סין הייתה דורשת מהם לא לשתף שחקנים/מאמנים שקראו תיגר על המדיניות הסינית. נראה לכם דמיוני? למה בדיוק?

אגב, כמה בקלות מקבלים גם כאן את ההתעצבנות של סין בעקבות הציץ של מורי. זה הרי לא שהוא עלה על בריקדות וקרא לשחרור הונג קונג מידי הסינים, הוא אמר משהו כמו "לבנו עם ההונג קונגים במאבקם לחופש", משהו שאם היה אומר על הפלסטינאים ספק אם מישהו היה מבחין בו בארץ. הנכונות שלנו לקבל zero tolerance ממישהו רק בגלל שהוא בריון היא האמ-אמא של ההתקרנפות.

ובשולי הדברים חברת פולקסוואגן ביטלה בניית מפעל בטורקיה כתגובה על הפלישה של ארדואן לסוריה ומלחמתו בכורדים. אין לי ספק שהחברה הפסידה כסף ובכל זאת - פלאי פלאים, תראו מה החליטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 11:30 am 
Junior

תומר כתב:
בוא נרגיע עם ה"יאבדו פרנסה", כמו שכתבו כאן, ה NBA לא מבוסס על השוק הסיני, הלחם והחמאה שלו הם בארצות הברית.
הכניעה שלהם לסינים במקרה הזה היא לכל הפחות לא קונסיסטנטית עם ההתנהגות של הליגה במקרים אחרים. מעניין מה היו עושים ב NBA אם סין הייתה דורשת מהם לא לשתף שחקנים/מאמנים שקראו תיגר על המדיניות הסינית. נראה לכם דמיוני? למה בדיוק?

מה זה הלחם והחמאה? הNBA רוצה לגדול ולהגדיל הכנסות וסין היא חלק מאוד גדול בזה... איזה סיבה יש לה לוותר על הכנסות ענקיות משם? חופש הביטוי זה אחלה אבל זה לא התפקיד של הNBA לדאוג לזה. מתי הNBA ידאג לחופש הביטוי? כשמספיק אנשים יתעצבנו שאין חופש ביטוי וזה יפגע בהכנסות של הNBA מהכיוון הזה.

ואתה באמת מאמין שהNBA לא יכול למנוע שיתוף שחקנים/מאמנים שקראו תיגר על סין? אתה לא רואה את ההבדל בין להתנער מציוץ של בכיר באחד המועדונים הגדולים של הליגה לבין למנוע משחקנים פעילות? זה דמיוני ואני מניח שאתה יודע שהמרחק בין המקרים הוא עצום.

תומר כתב:
הוא אמר משהו כמו "לבנו עם ההונג קונגים במאבקם לחופש", משהו שאם היה אומר על הפלסטינאים ספק אם מישהו היה מבחין בו בארץ.

פחחח... ממש, מצאת את המדינה שמוותר על הזדמנות להתקרבן.
אם מורי היה אומר דבר כזה על הפלסטינים זה היה ועוד איך מפורסם פה... ההבדל היחיד שלנו אין כוח קניה ואפשר לא לשים עלינו.

תומר כתב:
ובשולי הדברים חברת פולקסוואגן ביטלה בניית מפעל בטורקיה כתגובה על הפלישה של ארדואן לסוריה ומלחמתו בכורדים. אין לי ספק שהחברה הפסידה כסף ובכל זאת - פלאי פלאים, תראו מה החליטה.

והנה בדיוק טארמפ מתחיל להטיל סנקציות על טורקיה - בטוח שזה לא היה פוגע בפולקסוואגן?
קשה לי להאמין שלמישהו מהחברות האלו באמת איכפת ממשהו זולת משורת הרווח. שורת הרווח כמובן בנויה ממיתוג ויחסי ציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 11:44 am 
Junior

אני בכלל לא נכנסתי לשיקולים של הליגה כעסק. התייחסתי לצביעות, שלא לומר ליצנות, של "המלך".
אתה לא יכול להיות זה שכל הזמן זועק נגד עוולות של אחרים (כפי שאתה רואה אותן) ואז לבוא בציוץ כזה מביך. לא ביקשתי או ציפיתי שיפתח את הפה נגד הסינים, כי ידוע לי שספורטאים כמו מרבית האמנים (בין אם מטעם עצמם או מאחרים) הם גיבורים גדולים עד שזה נוגע לכיס שלהם. אבל לנקוט בגישה אקטיבית ופומבית נגד זה שכן פתח את הנושא? עזוב אותי מכל ה"המטרה להרוויח כסף" וכו'. ברגע שהוא צייץ את הדברים הללו, במקום סתם לשתוק, הוא למעשה זעק לשמיים שהעקרונות שלו חיים ונושמים בדיוק עד הרגע שמגיעים לכיס שלו. אם אתה צבוע וחסר ערכים, אז לפחות תהיה עם טאקט ותשתוק.
קצת כמו לזעוק נגד עוולות הכיבוש והסכנה לדמוקרטיה הישראלית ובמקביל להיפגש בחמימות עם הפטרון, ארדואן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:04 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
ותראו מי התעורר לו, לא פחות מה"מלך":

ציטוט:
"אנחנו צריכים להיזהר עם הציוצים האלו. יש לנו חופש ביטוי, אבל יכולות להיות לזה הרבה השלכות שליליות גם".
"אני מאמין שמורי לא היה מעודכן ולא הבין מספיק על הנושא הזה. אני לא יודע, אבל זה מה שאני מאמין. אני מאמין שלא היתה מחשבה על ההשלכות של הציוץ הזה. אני לא מדבר על התוכן שלו. שאחרים ידברו עליו. הקבוצה שלי והליגה עברו שבוע קשה. אני חושב שאנשים צריכים להבין מה הם מצייצים. יכולים לחשוב קצת ולחכות עם הציוץ הזה".

Lebron on Kaep: "I'm all in favor of anyone athlete or non-athlete being able to express what they believe in in a peaceful manner and that's exactly what Colin Kaepernick is doing and I respect that."

Lebron on Morey: "so many people could have been harmed not only financially, physically, emotionally, spiritually. So just be careful what we tweet and say and we do, even though, yes, we do have freedom of speech, but there can be a lot of negative that comes with that, too."

"I believe he was either misinformed or not really educated on the situation... Because when you say things or do things, if you are doing it and you know the people that can be affected by it and the families and individuals and everyone that can be affected by it..."
"Yes, we do have freedom of speech, but at times, there are ramifications for the negative that can happen when you are not thinking about others and only thinking about yourself."

"I do not believe there was any consideration for the consequences and ramifications of the tweet. I'm not discussing the substance. Others can talk about that."

אין ספק שלברון והליגה בכלל נתקלו בסיטואציה לא פשוטה
שהם במובן מסוים סידרו לעצמם
וזה גורם להם להתנהג בצביעות כדי לנסות לכסות על הנזק ולצמצם אותו כמה שאפשר.

זה שלברון קורא לחופש ביטוי מלא ואז רגע אחרי, כשזה פחות נוח לו, יורד על מוריי
ואומר שיש השלכות לדברים שאתה מבטא ושמוריי חשב על עצמו, זה גרוע.

הנ.ב.א. צריך להטיל קנסות על כל התבטאות פוליטית.
הם כרו לעצמם את הבור הזה.
יש מקומות שבהם זה משרת את האינטרס הכלכלי של הליגה ויש מקומות שבהם זה יפגע באינטרס הכלכלי של הליגה
והם היו צריכים לראות את זה מגיע.

אז לא, אני לא מצפה מהנ.ב.א., כארגון כלכלי, לנקוט עמדה ברורה וחזקה ולוותר על השוק הסיני בגלל ציוץ אחד
ומצד שני, אני גם לא מצפה שהם או לברון יגדירו את עצמם כתומכים בחופש הביטוי ובערכים נשגבים ואז כשזה לא נוח להם יפנו לזה גב.
שיתמקדו בלשחק כדורסל וישאירו את הבעת הדעות הפוליטיות לזמן הפרישה.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ג' אוקטובר 15, 2019 12:09 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:06 pm 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
אני בכלל לא נכנסתי לשיקולים של הליגה כעסק. התייחסתי לצביעות, שלא לומר ליצנות, של "המלך".
אתה לא יכול להיות זה שכל הזמן זועק נגד עוולות של אחרים (כפי שאתה רואה אותן) ואז לבוא בציוץ כזה מביך. לא ביקשתי או ציפיתי שיפתח את הפה נגד הסינים, כי ידוע לי שספורטאים כמו מרבית האמנים (בין אם מטעם עצמם או מאחרים) הם גיבורים גדולים עד שזה נוגע לכיס שלהם. אבל לנקוט בגישה אקטיבית ופומבית נגד זה שכן פתח את הנושא? עזוב אותי מכל ה"המטרה להרוויח כסף" וכו'. ברגע שהוא צייץ את הדברים הללו, במקום סתם לשתוק, הוא למעשה זעק לשמיים שהעקרונות שלו חיים ונושמים בדיוק עד הרגע שמגיעים לכיס שלו. אם אתה צבוע וחסר ערכים, אז לפחות תהיה עם טאקט ותשתוק.
קצת כמו לזעוק נגד עוולות הכיבוש והסכנה לדמוקרטיה הישראלית ובמקביל להיפגש בחמימות עם הפטרון, ארדואן.

זה נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:08 pm 
Junior

מה זה "כל הזמן זועק נגד עוולות של אחרים"? הוא הביע את דעתו (בצורה ווקלית) ב2-3 נושאים פחות או יותר (ירי בשחורים ונגד טראמפ בעיקר)... אז עכשיו הוא מנוע מלהעיר למישהו שפוגע בהכנסה שלו ושל רבים אחרים בליגה? הוא לא בדיוק קרא לפטר אותו או לפגוע בו בצורה כלשהי, הוא ביקר את זה שהציוץ הזה עלה הרבה כסף לליגה.

ואותם אמנים בפני עצמם או ספורטאים - במה הם שונים ממך בנושא הבעת הדעה? הנה אתה פה מביע דעה ומשתמש בשפה שאני ממש בספק אם אתה משתמש בה בשיחות בעובדה או מול לקוחות שלך (אין לי מושג מה אתה עובד :) ). אני מניח ששמות הגנאי שאתה נותן פה לזהבה גלאון ולאנשי שמאל אחרי אלו שמות שאתה לא משתמש בהם מול אנשים שהפרנסה שלך תלויה בהם, לא?

אני חושב שהNBA פועל בסדר ואני חושב שזה גם ממש בסדר מצד יוסטון רוקטס לפטר את מורי אם עכשיו הסינים מחרימים את יוסטון וזה יעלה להם מיליונים רבים... אני לא רואה איפה הצביעות פה, יש פה אינטרס כלכלי ואם מישהו רוצה לצעוק את צעקתו ולפגוע כלכלית בעסק אז שיהיה מוכן לשאת בתוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:12 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מה זה "כל הזמן זועק נגד עוולות של אחרים"? הוא הביע את דעתו (בצורה ווקלית) ב2-3 נושאים פחות או יותר (ירי בשחורים ונגד טראמפ בעיקר)... אז עכשיו הוא מנוע מלהעיר למישהו שפוגע בהכנסה שלו ושל רבים אחרים בליגה? הוא לא בדיוק קרא לפטר אותו או לפגוע בו בצורה כלשהי, הוא ביקר את זה שהציוץ הזה עלה הרבה כסף לליגה.

ואותם אמנים בפני עצמם או ספורטאים - במה הם שונים ממך בנושא הבעת הדעה? הנה אתה פה מביע דעה ומשתמש בשפה שאני ממש בספק אם אתה משתמש בה בשיחות בעובדה או מול לקוחות שלך (אין לי מושג מה אתה עובד :) ). אני מניח ששמות הגנאי שאתה נותן פה לזהבה גלאון ולאנשי שמאל אחרי אלו שמות שאתה לא משתמש בהם מול אנשים שהפרנסה שלך תלויה בהם, לא?

אני חושב שהNBA פועל בסדר ואני חושב שזה גם ממש בסדר מצד יוסטון רוקטס לפטר את מורי אם עכשיו הסינים מחרימים את יוסטון וזה יעלה להם מיליונים רבים... אני לא רואה איפה הצביעות פה, יש פה אינטרס כלכלי ואם מישהו רוצה לצעוק את צעקתו ולפגוע כלכלית בעסק אז שיהיה מוכן לשאת בתוצאות.

אחת העמדות שלו הייתה בעד הזכות להביע את דעתך בעניינים שונים:
"I'm all in favor of anyone athlete or non-athlete being able to express what they believe in in a peaceful manner and that's exactly what Colin Kaepernick is doing and I respect that."

אני מבין את העמדה של לברון - הוא מנסה לפייס את סין על חשבון מוריי וזה בסדר, זה הדבר הנכון לעשות כלכלית - אבל היא קצת מגוחכת לאור ההתבטאויות שלו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:24 pm 
Junior

sheky כתב:

ההשתלחות שלו בטראמפ הותירה אחריה הד משמעותי ביותר בזמנו, שניתן היה לחשוב שמדובר במינימום גיבור תרבות, חוצה כדורסל, של השחורים בארה"ב ומחוצה לה. לא צריך הרבה מעבר לזה.
וההבדל ביני לבינם הוא פשוט מאוד. אני עו"ד שלא מעניין יותר מדי אנשים כמו נניח בר רפאלי, ועל אחת כמה וכמה כשהדברים נאמרים באנונימיות בפורום כדורסל אזוטרי.
ובאופן כללי אני לא נכנס לעולם לדיונים פוליטיים עם לקוחות (אגב, מה לי ולהם בכלל שאדבר איתם על זה?).
אגב, אתה טועה אם אתה חושב שאני אסכים לייצג כל אחד. אמנם כמעט לא יצא לי להיתקל באדם שזיהיתי אותו כמי שלא אוכל מצפונית לתת לו שירות (מה לעשות, בתחום הנזיקין לא ממש נתקלים במחסומים אידאלוגיים לעתים קרובות), אבל כן נתקלתי באנשים שלא באו לי בטוב ושכנעתי את השותפים למשרד לשחרר אותם לדרכם. אני מניח שאם בפתח משרדי יעמוד מי שאוכל לזהותו כאיזה פעיל/אנרכיסט פוליטי התוצאה תהיה זהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:50 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
ההשתלחות שלו בטראמפ הותירה אחריה הד משמעותי ביותר בזמנו, שניתן היה לחשוב שמדובר במינימום גיבור תרבות, חוצה כדורסל, של השחורים בארה"ב ומחוצה לה. לא צריך הרבה מעבר לזה.

אז הביקורת שלך צריכה להיות כלפי מי שריממו את לברון למעמד של אידיאליסט גיבור.
הוא השתלח בטראמפ כי זו דעתו והוא מספיק חזק כדי לעשות את זה... בשורה התחתונה אתה מראה בדיוק את הציניות של העסק הזה - ה"לוחם חופש" המיליארדר הזה נתפס כ"גיבור" והעלה את ערכו (ואיתו את ערך הליגה כסוג של הפרנזטור שלה).

זה כן אני כתב:
וההבדל ביני לבינם הוא פשוט מאוד. אני עו"ד שלא מעניין יותר מדי אנשים כמו נניח בר רפאלי, ועל אחת כמה וכמה כשהדברים נאמרים באנונימיות בפורום כדורסל אזוטרי.
ובאופן כללי אני לא נכנס לעולם לדיונים פוליטיים עם לקוחות (אגב, מה לי ולהם בכלל שאדבר איתם על זה?).

עזוב דיונים פוליטים על לקוחות... בפייסבוק שלך ששם כתוב איפה אתה עובד אתה כן מעלה פוסטים פוליטים נוקבים עם השפה שבה אתה משתמש פה? (שאגב, השפה שאתה משתמש פה היא אחלה ואין שום בעיה איתו, היא פשוט מאוד נחרצת, שזה כאמור אחלה לפורום דיונים).
כל מה שאני אומר שבסוף כולנו מביעים עמדה כשזה לא פוגע לך בכיס... אצל אנשים מפורסמים הכל חזק יותר, גם ההשפעה וגם הפגיעה בכיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 12:59 pm 
Senior

sheky כתב:
תומר כתב:

מה זה הלחם והחמאה? הNBA רוצה לגדול ולהגדיל הכנסות וסין היא חלק מאוד גדול בזה... איזה סיבה יש לה לוותר על הכנסות ענקיות משם? חופש הביטוי זה אחלה אבל זה לא התפקיד של הNBA לדאוג לזה. מתי הNBA ידאג לחופש הביטוי? כשמספיק אנשים יתעצבנו שאין חופש ביטוי וזה יפגע בהכנסות של הNBA מהכיוון הזה.

ואתה באמת מאמין שהNBA לא יכול למנוע שיתוף שחקנים/מאמנים שקראו תיגר על סין? אתה לא רואה את ההבדל בין להתנער מציוץ של בכיר באחד המועדונים הגדולים של הליגה לבין למנוע משחקנים פעילות? זה דמיוני ואני מניח שאתה יודע שהמרחק בין המקרים הוא עצום.

ברור שיש הבדל אבל לא טענתי שאין. מה יקרה אם מחר סין הגדולה והעצבנית הזו תלחץ על הוליווד (בוא נניח לשם הדיון שהמנוף הכלכלי של סין על הוליווד הוא בסד"ג של זה על ה NBA) לא להעסיק גייז. אפשר להניח שהוליווד תתקפל כי מי משוגע שיוותר על נתח כל כך גדול מההכנסות? הטענה שלי היא שסין לא תסתפק בלחץ על ה NBA בגלל ציוצים סטייל מורי, אין שום סיבה להניח שהיא לא תנסה להשפיע הלאה משם.

תומר כתב:
הוא אמר משהו כמו "לבנו עם ההונג קונגים במאבקם לחופש", משהו שאם היה אומר על הפלסטינאים ספק אם מישהו היה מבחין בו בארץ.

פחחח... ממש, מצאת את המדינה שמוותר על הזדמנות להתקרבן.
אם מורי היה אומר דבר כזה על הפלסטינים זה היה ועוד איך מפורסם פה... ההבדל היחיד שלנו אין כוח קניה ואפשר לא לשים עלינו.

נובמת פורטה פורטה פורטה פלוס, אני יכול להביא לך בשני גרוש וחצי התבטאויות בסד"ג כזה על הפלסטינים שלא שמעו עליהם פה ואם שמעו, זה לא הזיז לאף אחד. כשג'יי קיי רולינג קראה לחרם פעיל על ישראל (לא רק הביעה תמיכה כללית בשאיפת הפליסטינאים לחופש כמו שעשה מורי), לא זכור לי שנשרפו כאן ספרי הארי פוטר. כשקולדפליי פרסמו שיר בשם "חופש לפלסטיין" מישהו שמע מזה?
אין צורך לבנות אנשי קש, ישראל אולי לא אדישה להתבטאויות אבל גם לא הנעלב הסדרתי שאתה מנסה לצייר אותה, בטח ובטח שלא על התבטאויות כמו זו של מורי שכמוהן יש שבע בלירה, בטח ובטח לא ברמה האלימה של סין

תומר כתב:

והנה בדיוק טארמפ מתחיל להטיל סנקציות על טורקיה - בטוח שזה לא היה פוגע בפולקסוואגן?
קשה לי להאמין שלמישהו מהחברות האלו באמת איכפת ממשהו זולת משורת הרווח. שורת הרווח כמובן בנויה ממיתוג ויחסי ציבור.
או, קשה להאמין, הבנתי. לי דווקא קל להאמין.
את הקשר לטראמפ לא הבנתי, בניית המפעל בוטלה לפני היוטרן של טראמפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 1:11 pm 
Junior

שקי, לי זה לא משנה מי הכתיר אותו. ברגע שהוא יצא על טראמפ כפי שיצא, הוא בוודאי ידע איזה הד ציבורי זה יצור. אתה לא יכול לשחק אותה כלוחם (גם אם סימבולי) נגד מי שמייצג לדעתך ערכים מושחתים, גזעניים ומטורפים, שהוא במקרה גם נשיא ארה"ב (להבדיל מאיזה ראש תנועה ניאו נאצית לא אפוי עד הסוף) ובמקביל לצאת על מי שסה"כ הביע הזדהות עם המאבק של תושבי הונג קונג ביישות המטורפת והמחליאה הזאת שנקראת סין. אף אחד לא ביקש ממך (כלומר ממנו) לשאת את דגל המאבק בסינים, בין אם הוא מאמין בו ובין אם לאו, אבל לפחות תשתוק כדי שלא תצא מגוחך לגמרי כי האינטרנט אף פעם לא שוכח מה כתבת.
אה, והכי הצחיק אותי שהוא כתב שלדעתו מורי "מפגין בורות בנושא". שמענו עליך פרופ' לברון.

ובעבר הייתי כותב פוסטים נוקבים בפייסבוק, אבל בשנים האחרונות הפסקתי עם זה לחלוטין. אפילו הפסקתי כמעט לחלוטין עם תגובות נוקבות לכתבות. האינטרנט לא שוכח כלום כאמור.

נערך לאחרונה על ידי זה כן אני בתאריך ג' אוקטובר 15, 2019 1:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 1:15 pm 
Junior

אגב התבטאויות על ישראלים ופלסטינים: להזכיר לכם שרק לפני כמה שנים (בצוק איתן?), כשהוא כבר חלק מההנהלה של ירושלים, אמארה סטודמייר צייץ שהלב שלו עם עזה או משהו בסגנון? לא ראיתי שמישהו עשה מזה עניין כשהוא הגיע לשחק בירושלים, שהקהל שלה מורכב מחבר'ה דתיים בין השאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 1:18 pm 
Junior

תומר כתב:
ברור שיש הבדל אבל לא טענתי שאין. מה יקרה אם מחר סין הגדולה והעצבנית הזו תלחץ על הוליווד (בוא נניח לשם הדיון שהמנוף הכלכלי של סין על הוליווד הוא בסד"ג של זה על ה NBA) לא להעסיק גייז. אפשר להניח שהוליווד תתקפל כי מי משוגע שיוותר על נתח כל כך גדול מההכנסות? הטענה שלי היא שסין לא תסתפק בלחץ על ה NBA בגלל ציוצים סטייל מורי, אין שום סיבה להניח שהיא לא תנסה להשפיע הלאה משם.

איזה אינדקציה יש לך שמישהו בהוליווד יושפע מזה? גם על הציוץ הזה יצא איזה הודעת חצי כוח שזו לא עמדת הליגה ולא ראיתי שהליגה קנסה את יוסטון או את מורי...
ובאמת נראה לך שאם בהוליווד יפסיקו להעסיק גייז אז לא יחרימו אותה מ1000 כיוונים אחרים? בסוף אתה משקלל מה פוגע לך בהכנסות ואני מניח שיש רף מוסרי שאתה לא מוכן לחצות.
אני אולי מגזים עם הציניות של העולם הזה (שהכל עסקים ותו לא) ואני מניח שכן יש לכל חברה את הרף שהיא מציבה לעצמה... ציוץ של מנהל בליגה בעניינים רחוקים מהבית שפוגע מהותית בהכנסות מניח שזה הרבה מתחת לרף הזה.

תומר כתב:
נובמת פורטה פורטה פורטה פלוס, אני יכול להביא לך בשני גרוש וחצי התבטאויות בסד"ג כזה על הפלסטינים שלא שמעו עליהם פה ואם שמעו, זה לא הזיז לאף אחד. כשג'יי קיי רולינג קראה לחרם פעיל על ישראל (לא רק הביעה תמיכה כללית בשאיפת הפליסטינאים לחופש כמו שעשה מורי), לא זכור לי שנשרפו כאן ספרי הארי פוטר. כשקולדפליי פרסמו שיר בשם "חופש לפלסטיין" מישהו שמע מזה?
אין צורך לבנות אנשי קש, ישראל אולי לא אדישה להתבטאויות אבל גם לא הנעלב הסדרתי שאתה מנסה לצייר אותה, בטח ובטח שלא על התבטאויות כמו זו של מורי שכמוהן יש שבע בלירה, בטח ובטח לא ברמה האלימה של סין

לא ברמה האלימה של סין כי אין לנו אלפית מהיכולת שלהם להשפיע.
ומגיגול קצר לגבי ג'יי קיי רולינג אני רואה שהיא דווקא מתנגדת לחרם ( https://www.theguardian.com/books/2015/ ... -of-israel )
יש לא מעט ישראלים שנעלבים מכל שטות שניה של חצי מפורסם כשהוא מדבר נגד ישראל. בניגוד לסין, לשמחתי, "ישראל" זו מדינה פלורליסטית שבה האנשים יכולים לבחור אם להעלב או לא.
אני מהמר שאם לישראל הייתה את היכולת לפגוע בצורה רצינית בהכנסות של אמנים הם היו הרבה יותר זהירים בנקיטת עמדה ( אם כבר לצד השני יש יותר יכולות כלכליות להשפיע על אמנים).

תומר כתב:
או, קשה להאמין, הבנתי. לי דווקא קל להאמין.
את הקשר לטראמפ לא הבנתי, בניית המפעל בוטלה לפני היוטרן של טראמפ.[/color]

מה יש לא להבין? סביר להניח שבעקבות הפלישה לסוריה והמלחמה בכורדים העולם המערבי הולך להתנגד לטורקיה ולעשות עסקים איתה ודרכה יכול להיות רע.
יכול להיות שפולסווגן הם טהורים והם באמת חברה שחיה לפי המצפון המוסרי שלה ולא איכפת לה מה העלות של זה ... תאמין בתזה הזאת אם זה מה שנראה לך נכון, אני יותר ספקן ממך.
והקשר לטראמפ לא ברור לך באמת? זה מפתיע שמדינות חזקות מתנערות מטורקיה בעקבות המהלכים האלו? אם הייתה צריך לנחש לפני שבוע הייתה מנחש שאף מדינה לא תנקוט בצעדים כלכליים נגד טורקיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 7:01 pm 
Senior

האמירה של לברון היא נוראית בעיני ואכן לא עקבית בשום צורה עם מה שהוא עשה בעבר ובטח לא עם הברנד שהוא ניסה לייצר לעצמו.

-אבל-, המרדף הימני הפתטי אחרי צביעות הוא מביך הרבה יותר. אני לא קורא פה באופן אדוק אבל אני מוכן להמר על אשך שכל מיני "זה כן אני" כתבו על לברון 'שישחק כדורסל ולא ידבר על פוליטיקה' אחרי שהוא פתח את הפה בעבר. פתאום הימין נחרד שחופש הביטוי של עובד (לבן, אבל עובד) נפגע?

קראתי איזה 50 פוסטים ימנים שחוגגים את הפרשה הזו. אז וואלה, בתור סמולן בוגד אייכמן עודה אני מברך את כניסתכם למאבקנו כנגד קפיטליזם דורס. שמח שגיליתם שתאגידי ענק לא תמיד שמים את זכויות האדם בפרונט. אשמח לראות אתכם השבוע בהפגנות נגד הכיבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 7:24 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
האמירה של לברון היא נוראית בעיני ואכן לא עקבית בשום צורה עם מה שהוא עשה בעבר ובטח לא עם הברנד שהוא ניסה לייצר לעצמו.

-אבל-, המרדף הימני הפתטי אחרי צביעות הוא מביך הרבה יותר. אני לא קורא פה באופן אדוק אבל אני מוכן להמר על אשך שכל מיני "זה כן אני" כתבו על לברון 'שישחק כדורסל ולא ידבר על פוליטיקה' אחרי שהוא פתח את הפה בעבר. פתאום הימין נחרד שחופש הביטוי של עובד (לבן, אבל עובד) נפגע?

קראתי איזה 50 פוסטים ימנים שחוגגים את הפרשה הזו. אז וואלה, בתור סמולן בוגד אייכמן עודה אני מברך את כניסתכם למאבקנו כנגד קפיטליזם דורס. שמח שגיליתם שתאגידי ענק לא תמיד שמים את זכויות האדם בפרונט. אשמח לראות אתכם השבוע בהפגנות נגד הכיבוש.

כנראה מתוך בורות אבל אני מתקשה לשייך את ההודעה הזאת לנושא.
בעיקר מרגיש לי שאתה מחלק את העולם באופן דיכוטומי לימין ושמאל ואתה מה״חבר׳ה הטובים״.
למה המרדף אחרי צביעות הוא ימני ופתטי?
למה כל כך נורא בעיניך שלברון ישחק כדורסל ולא ידבר על פוליטיקה? ואיך זה קשור לכיבוש? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 7:32 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
שקי, לי זה לא משנה מי הכתיר אותו. ברגע שהוא יצא על טראמפ כפי שיצא, הוא בוודאי ידע איזה הד ציבורי זה יצור. אתה לא יכול לשחק אותה כלוחם (גם אם סימבולי) נגד מי שמייצג לדעתך ערכים מושחתים, גזעניים ומטורפים, שהוא במקרה גם נשיא ארה"ב (להבדיל מאיזה ראש תנועה ניאו נאצית לא אפוי עד הסוף) ובמקביל לצאת על מי שסה"כ הביע הזדהות עם המאבק של תושבי הונג קונג ביישות המטורפת והמחליאה הזאת שנקראת סין. אף אחד לא ביקש ממך (כלומר ממנו) לשאת את דגל המאבק בסינים, בין אם הוא מאמין בו ובין אם לאו, אבל לפחות תשתוק כדי שלא תצא מגוחך לגמרי כי האינטרנט אף פעם לא שוכח מה כתבת.
אה, והכי הצחיק אותי שהוא כתב שלדעתו מורי "מפגין בורות בנושא". שמענו עליך פרופ' לברון.

ובעבר הייתי כותב פוסטים נוקבים בפייסבוק, אבל בשנים האחרונות הפסקתי עם זה לחלוטין. אפילו הפסקתי כמעט לחלוטין עם תגובות נוקבות לכתבות. האינטרנט לא שוכח כלום כאמור.

מי שהיה קורא את ההודעה הזו היה חושב בטעות שלברון קרא להשליך את מוריי לכלא ולא להתנהלות יותר שקולה. אם תשים לב אגב, לברון הבהיר במפורש שהוא לא מדבר על תוכן הציוץ, אלא על ההשלכות האפשריות. כלומר, כשהוא דיבר על הבורות של מוריי לכך הוא כיוון ולא לנושא עצמו.
שלא תבין לא נכון, אני חושב שלברון היה צריך לסתום את הפה שלו בעניין הזה והוא אכן יצא כאן צבוע, אבל הזעקה הזו היא מגוחכת. לברון צבר הרבה כוח בחייו ואין דבר יותר לגיטימי (ובעיני גם יפה) מכך שיפעל למען מטרות שקרובות ללבו. זה לא הופך אותו ללוחם צדק ולא מחייב אותו לכלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 7:41 pm 
Senior

צביעות מעידה על חוסר עקביות בין שתי עמדות. אבל היא חסרת משמעות כשהמעיד על הצביעות עושה את אותה עבירה בדיוק. זו הסיבה שכמעט ולא תראה הבעת דעה אמיתית בפוסטים שמדברים על צביעות. גם כשתנסה לעמת את הדובר עם הדעה שלו תקבל בחזרה "זו לא הנקודה אני רק מצביע על הצביעות!?!!!!!?!!"

כלומר, הביקורת היא לא "הו, סוף סוף לברון אומר דברי טעם. אסור לעובדים להביע דעות פוליטיות בדיוק כמו שאמרנו על לברון בזמנו. בוודאי שמורי לא מיודע בנושא הוא כולה מנהל מקצועי של קבוצת כדורסל. אני מקווה שמעכשיו לברון ישכיל להבין שזו העמדה הנכונה וכל הכבוד לנבא שסתמו למורי החצוף את הפה".
אותם אנשים שביקרו את לברון שהביע את דעתו, עכשיו מבקרים את זה שמשתיקים את מורי.

בעיני זה נורא כי זה נוגד את השקפת עולמי. אבל בוודאי שדין לברון כדין מורי והביקורת של לברון על הדברים שלו היא איומה בעיני. אני גם מוכן לקבל אנשים שאומרים שאף אחד לא צריך לדבר על פוליטיקה. בפועל הם רק מנסים לחגוג 'ניצחון'.

לגבי לחלק את העולם, זו אמירה ריקה. בוודאי שאני מנסה להיות מהחברה הטובים. אני מקווה שכל אחד מנסה להיות מהחברה הטובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 7:46 pm 
Junior

Yuval כתב:
צביעות מעידה על חוסר עקביות בין שתי עמדות. אבל היא חסרת משמעות כשהמעיד על הצביעות עושה את אותה עבירה בדיוק. זו הסיבה שכמעט ולא תראה הבעת דעה אמיתית בפוסטים שמדברים על צביעות. גם כשתנסה לעמת את הדובר עם הדעה שלו תקבל בחזרה "זו לא הנקודה אני רק מצביע על הצביעות!?!!!!!?!!"

כלומר, הביקורת היא לא "הו, סוף סוף לברון אומר דברי טעם. אסור לעובדים להביע דעות פוליטיות בדיוק כמו שאמרנו על לברון בזמנו. בוודאי שמורי לא מיודע בנושא הוא כולה מנהל מקצועי של קבוצת כדורסל. אני מקווה שמעכשיו לברון ישכיל להבין שזו העמדה הנכונה וכל הכבוד לנבא שסתמו למורי החצוף את הפה".
אותם אנשים שביקרו את לברון שהביע את דעתו, עכשיו מבקרים את זה שמשתיקים את מורי.

בעיני זה נורא כי זה נוגד את השקפת עולמי. אבל בוודאי שדין לברון כדין מורי והביקורת של לברון על הדברים שלו היא איומה בעיני. אני גם מוכן לקבל אנשים שאומרים שאף אחד לא צריך לדבר על פוליטיקה. בפועל הם רק מנסים לחגוג 'ניצחון'.

לגבי לחלק את העולם, זו אמירה ריקה. בוודאי שאני מנסה להיות מהחברה הטובים. אני מקווה שכל אחד מנסה להיות מהחברה הטובים.

אני מסכים עם הנקודה שלך פה אבל גם צריך להיכנס לפרופורציות. לברון לא צידד בסינים או נכנס במוריי, אלא אמר איזשהי אמירה חלולה על זהירות ולהיות שקול באמירות שלך.
האם יש כאן צביעות? כן בוודאי. זה עדיין לא הופך אותו לאיזה אידיוט חסר ערכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 8:02 pm 
Junior

יובל, תנוח או שתשתה מים קרים. מעולם לא התבטאתי על הצורך של ספורטאי כלשהו "לשחק ולסתום". למעשה מעולם לא הרהרתי לחיוב או לשלילה בסוגיה הזו, כי היא פשוט לא מעניינת אותי.
בקיצור, מצחיק הניסיון הנואל שלך לאתר צביעות בקרב אלה שטוענים לצביעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 15, 2019 10:16 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:

אני גם מנסה להיות חלק מהחבר׳ה הטובים, בהרבה מובנים,
אבל חלק ממה שמוביל בעיניי את השמאל (בייחוד מרץ ושמאלה)
זה רצון להיות נעלים מבחינה מוסרית. זו מעין זהות סמי-מתנשאת שמבדלת אותך ושמה אותך מעל אנשים אחרים שלא מכירים בכיבוש, שלא מרימים בגאון את דגל שוויון הזכויות או חופש הביטוי ומזדהים יותר עם הקבוצה שלהם ולא עם מי שמנסה לתקוף אותה.
להזכיר את הכיבוש ואת השמאל בת׳רד שלא במיוחד קשור לכך הזכיר לי הנטייה הזו. אולי זה לא המקרה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 178 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: