זה כן אני כתב:
ותראו מי התעורר לו, לא פחות מה"מלך":
ציטוט:
"אנחנו צריכים להיזהר עם הציוצים האלו. יש לנו חופש ביטוי, אבל יכולות להיות לזה הרבה השלכות שליליות גם".
"אני מאמין שמורי לא היה מעודכן ולא הבין מספיק על הנושא הזה. אני לא יודע, אבל זה מה שאני מאמין. אני מאמין שלא היתה מחשבה על ההשלכות של הציוץ הזה. אני לא מדבר על התוכן שלו. שאחרים ידברו עליו. הקבוצה שלי והליגה עברו שבוע קשה. אני חושב שאנשים צריכים להבין מה הם מצייצים. יכולים לחשוב קצת ולחכות עם הציוץ הזה".
ברור לי שכשזה נוגע לציוצים נגד מטרות נוחות, נניח נגד נשיא ארה"ב, אז לברון נהיה פתאום גיבור גדול, הלוחם והפה של אלו ש"חוששים להביע את דעתם". אבל כשמדובר בדיקטטורה כמו סין, שעל הדרך מפרנסת אותו ואת חבריו לליגה, הוא פתאום תופס את קול ה"אדם השקול והאחראי".
קשה לי להחליט אם הוא יותר טיפש או אפס.
Lebron on Kaep: "I'm all in favor of anyone athlete or non-athlete being able to express what they believe in in a peaceful manner and that's exactly what Colin Kaepernick is doing and I respect that."
Lebron on Morey: "so many people could have been harmed not only financially, physically, emotionally, spiritually. So just be careful what we tweet and say and we do, even though, yes, we do have freedom of speech, but there can be a lot of negative that comes with that, too."
"I believe he was either misinformed or not really educated on the situation... Because when you say things or do things, if you are doing it and you know the people that can be affected by it and the families and individuals and everyone that can be affected by it..."
"Yes, we do have freedom of speech, but at times, there are ramifications for the negative that can happen when you are not thinking about others and only thinking about yourself."
"I do not believe there was any consideration for the consequences and ramifications of the tweet. I'm not discussing the substance. Others can talk about that."
אין ספק שלברון והליגה בכלל נתקלו בסיטואציה לא פשוטה
שהם במובן מסוים סידרו לעצמם
וזה גורם להם להתנהג בצביעות כדי לנסות לכסות על הנזק ולצמצם אותו כמה שאפשר.
זה שלברון קורא לחופש ביטוי מלא ואז רגע אחרי, כשזה פחות נוח לו, יורד על מוריי
ואומר שיש השלכות לדברים שאתה מבטא ושמוריי חשב על עצמו, זה גרוע.
הנ.ב.א. צריך להטיל קנסות על כל התבטאות פוליטית.
הם כרו לעצמם את הבור הזה.
יש מקומות שבהם זה משרת את האינטרס הכלכלי של הליגה ויש מקומות שבהם זה יפגע באינטרס הכלכלי של הליגה
והם היו צריכים לראות את זה מגיע.
אז לא, אני לא מצפה מהנ.ב.א., כארגון כלכלי, לנקוט עמדה ברורה וחזקה ולוותר על השוק הסיני בגלל ציוץ אחד
ומצד שני, אני גם לא מצפה שהם או לברון יגדירו את עצמם כתומכים בחופש הביטוי ובערכים נשגבים ואז כשזה לא נוח להם יפנו לזה גב.
שיתמקדו בלשחק כדורסל וישאירו את הבעת הדעות הפוליטיות לזמן הפרישה.