סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:25 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 1:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
השאלה היא פשוטה, אם כפי שאמרת (ואני הסכמתי) לקפריסין אין שום עניין בהמשך המשפט על תלונת שווא, איך אתה מסביר את העובדה שהוא עדיין נמשך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 1:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא לא, אתה מתבלבל. לקפריסאים אין עניין בהמשך המשפט אם הם מעוניינים רק לסגור את הפרשה, ו/או אם הם הכריחו את הנערה להודות במשהו שלא עשתה, ועל הדרך מחפים על פשע חמור - כי אז הם בעיקר מסתכנים בלצאת רע מאד במשפט. במקרה כזה באמת היה הגיוני מבחינתם לא ללכת למשפט ולשחרר את הנערה בחזרה לבריטניה.
לכן גם התשובה לשאלה שלך היא פשוטה - שזה לא המקרה. שלא הכריחו אותה ולא נעליים, ושהקפריסאים משוכנעים באמת ובתמים שאכן הייתה פה תלונת שווא.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 3:17 pm 
Hall of Famer

תשמע, אני לא בקיא מספיק במערכת המשפט הקפריסאית, אבל לפחות ממה שיוצא מהמשפט הקייס של התביעה מתבסס בעיקר על ההודאה של אותה צעירה, הודאה שלטענתה הוכתבה לה ע"י החוקרים הקפריסאיים. נחכה ונראה מה יהיה בהמשך המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 3:27 pm 
Hall of Famer

אני בטח לא יודע מה יצא במשפט, במשפט יכולים לצאת כל מיני דברים. אבל:
1. אין סרטונים מהמקרה? הרי על זה דיברנו כל הזמן. בקיצור, הדיווח הזה נראה לי דגיגי במקצת.
2. אני בספק גדול גדול אם באיזושהי מערכת משפט אין לתביעה ברירה בין ללכת למשפט לבין לא ללכת למשפט. אז לפני שמדברים על מה יצא במשפט, הדבר הראשוני הוא עצם ההחלטה של התביעה ללכת למשפט על משהו שאתה טוען שיכול בעיקר להוציא אותה כמחפה על פשע חמור ומאשימה נערה מסכנה במשהו שלא ביצעה. בזה אין שום הגיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 4:28 pm 
Hall of Famer

1. יש סרטונים מהמקרה, אבל מה זה אומר? נניח שצילמו, ונניח שנראית הסכמה בסרטונים, זה לא אומר שההסכמה לא נפסקה בהמשך.

2. אני אומר דבר פשוט, מכל מה שראינו מהפרשה הזו, ההתנהלות של הנערים הישראלים נראית כמו התנהלות מחרידה, היא לא בהכרח אומרת שהיה אונס, אבל אם הייתי צריך לשפוט מההתנהגות שלהם האם הם מסוגלים לבצע אונס, אז התשובה הייתה שכן, זה בהחלט אפשרי, ועצם העובדה שהם הצליחו לצאת מקפריסין למרות שהפצת הסרטונים, בניגוד למה שהבנתי בתחילת הפרשה, היא כן עבירה פלילית גם בקפריסין, מעידה על התנהלות מאוד בעייתית של המשטרה והתביעה בפרשה. לגבי הצעירה, אני חושב שהטיעון שהיא העלילה עליהם כנקמה על הפצת הסרטונים הוא לא בלתי אפשרי, אבל תנסה לדבר קצת עם נשים שהתלוננו על אונס ועל מדורי הגיהנום שרוב המתלוננות עוברות בהתמודדות מול המערכת, ותוסיף לכל זה את העובדה שאותה צעירה נאלצה לעבור את כל זה במדינה זרה, והתרחיש שבו הופעל עליה לחץ לחזור בה נשמע לי הרבה יותר סביר.

עוד לא יצא לי לראות את הסדרה "לא ייאמן", אבל היא מדברת על מקרה אמיתי של צעירה שהתלוננה על אונס, הואשמה והורשעה בתלונת שווא, ורק לאחר 8 שנים התברר שהתלונה שלה הייתה מוצדקת, מציע לך גם להכניס אותה לרשימת הצפיה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 4:48 pm 
Hall of Famer

1. אתה אכן אומר דבר פשוט - "מסתמן שזו פרשת האונס שכן היה". זה לא מה שכתבת בהתחלה? עם כל הכבוד, כל זה עוד לא הופך את זה ל"פרשת האונס שכן היה". לא מסתמן ולא נעליים. היא אומרת ואתה מאמין לה.

2. האם בפרק של "לא ייאמן" מדובר בטעות של התביעה? או כפי שאתה טוען במקרה הזה - מעשה מכוון שבו התביעה מחפה במודע על פשע חמור ובמקום זה מאשימה את הקורבן במשהו שלא ביצע?
כי יש הבדל גדול בנוגע להגיון של התביעה לגשת למשפט במקרה כזה. אני עדיין חושב שלא הגיוני בעליל שאם מדובר בעלילה מכוונת של החוקרים, הם יסתכנו במשפט שגם מסכן אותם מאד וגם מלבה את העיסוק בפרשה כשאפשר לסגור אותה בשקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 4:54 pm 
Hall of Famer

אז אני אתקן, אם "האונס שלא היה" התבסס על חזרתה של הצעירה מהעדות שלה, עכשיו היא טוענת שהמשטרה לחצה עליה באמצעים לא לגיטימיים לחזור בה מהתלונה ופתאום הטענה בדבר "האונס שלא היה" כבר פחות מבוססת, הרבה פחות לטעמי.

אני לא יודע למה התביעה בקפריסין מתעקשת להאשים אותה, אולי היא מאמינה לגירסת המשטרה, אולי מופעלים עליה לחצים חיצוניים, אולי סיבה אחרת, אני יכול רק להעלות השערות, אני כן יודע שהטענה שמדובר בתלונת שווא נשמעת לי מאוד לא סבירה, בטח ובטח אם ניקח בחשבון רק את פרטי הפרשה שאנחנו יודעים ושאין עליהם ויכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 5:01 pm 
Hall of Famer

פרטי הפרשה שאנחנו יודעים זה שהיו נערים ישראלים שהם כנראה חארות של בני אדם באופן כללי, שעשו סקס המוני עם בחורה שיכורה וכנראה לא יציבה במיוחד, צילמו והפיצו. זה עדיין לא הופך אותם בהכרח לאנסים.
אנחנו יודעים שלפחות בקטעים המצולמים הסקס הוא בהסכמה. אנחנו יודעים גם שהבחורה שינתה גירסה 3-4 פעמים, מה שלא הופך אותה לאמינה במיוחד.

ואני עדיין תמה אילו לחצים אתה חושב שמופעלים על התביעה להעלות אותה למשפט. למי יש אינטרס בזה לשיטתך? לא לחוקרים, לא למדינת קפריסין, בטח לא לבחורה, וגם לא לישראלים והמשפחות שלהם. אם מה שאתה אומר נכון, ויש פה אונס שמטויח, לאף אחד מהמעורבים אין אינטרס בקיומו של המשפט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 17, 2019 7:16 pm 
Hall of Famer

ב'בלתי ייאמן' זו המשטרה שפישלה קשות שלא לומר התעללה נפשית המתלוננת שהגיעה מבית הרוס
אחלה סדרה אגב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], oren_80, sheky ו 65 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה