shmueliki כתב:
לא הבנת את כוונתי
אני פשוט באמת ובתמים לא מכיר את הגארדים שיש שם, ולכן בונה "מציאות מקבילה" עם קו אחורי שכן מוכר לנו, חלילה לי מסתם להאשים את דיוויד בלאט עם טיעונים דמגוגיים (בפרט כאמור שאיני בקיא ברמת השחקנים שהוא הביא בפועל, ברזומה שלהם וכו').
בסופו של דבר היה פה דיון מה רמת השחקנים בקבוצה הזו ולאן אפשר להגיע איתם. הטיעון שלי הוא שהשחקנים (אלו שאני מכיר - שזה יוצא עמדות 3-5 למעשה...) הם ברמה מספקת פלוס, ואם בלאט נכשל בהבאת האחרים - הרי שזוהי האחריות שלו.
ועדיין, התקציב של אולימפיאקוס הוא לא כה נמוך, נכון שחלקו הארי כבר מושקע - אבל זה בשחקנים לא רעים כלל וכלל, ולמשל להביא את קוזמינסקאס לספסל (הגם שהוא על פניו הרבה "אחרי שיאו") זה לחלוטין לא רע ומראה על מעמד מסוים של הקבוצה (ואולי אף המאמן).
למעשה לכאורה רוב הפסקה השנייה שכתבת יכולה להיאמר גם על מכבי כביכול. האם ממכבי לא "נשאר רק השם והאוהדים"? האם מכבי מתמודדת על שחקנים אירופאיים בכירים? האם שם לא צריך להתמודד עם "הבלאגן שמייצר הבעלים מול הליגה המקומית" (אם כי במידה פחותה בשנה האחרונה מן הסתם, אל מול המקבילה היוונית...)? "הצורך לייצר שתי קבוצות שונות" - מנטרה שאנו שומעים מדי יום.
בקיצור זו המציאות, של יותר מקבוצה אחת - ועם זה צריכים להתמודד. כל קבוצה והקשיים שלה.
אגב, וולטרס "נחשב כסוג של גניבה"?
מוזר לי מאוד, לאור היותו שחקן מוכח בקבוצה שהייתה בדיוק ברמות אליהן מכבי מכוונת. אני טענתי עוד בקיץ (לא בדיעבד!) שזו החתמה אדירה בהתחשב בעלות, ושהוא יהיה הגארד הטוב בקבוצה ובכלל מהשחקנים היותר יעילים ומועילים - ולמרות שהוא לא ממש מלהיב אותי עד כה, אני עדיין פחות או יותר באותה הדעה.
ברשותך, אתייחס קודם כל לפיסקה האחרונה שלך: אני חושב שהדעה שלך על וולטרס (שדרך אגב, הייתי שותף לה גם אני ולא הבנתי את המרמור בקרב חלק מהאוהדים כלפיה)- זו בדיוק ההגדרה לגניבה. שחקן שאיכשהו (סוכן לא אסרטיבי?) בשכר של יורוקאפ נותן מספרים ויכולת של גארד יורוליג סביר פלוס. לכן מבחינתי אני לא חושב שאפשר לכעוס על דייויד בלאט למה הוא לא מצליח להוציא מים מן הסלע ולהחתים ב300 אלף דולר שחקנים שיתנו אימפקט ביורוליג.- תמיד נחמד למצוא גניבות כאלו, אך לא ניתן לכעוס על מאמן שלא מצליח להביא אותם באופן קבוע. אם שחקנים שבלאט היה מחתים בסכומים המקובלים לשחקני יורוליג טובים (מיליון יורו ומעלה) היו כושלים, היה מקום לבוא אליו בטענות. זה ששחקנים שהוא מחתים מחוסר ברירה ברבע מהסכום שמשלמות הקבוצות הבכירות כושלים, זה אך הגיוני.
להערה שלך שהמצב זהה גם במכבי, מסכים איתך!!! כל רכבת המאמנים המפוטרים בשנים האחרונות זה ניסיון עלוב של ההנהלה לחפות על כך שהם לא העמידו תקציב של קבוצת יורוליג בכירה, ומתוך התקציב המצומק הזה נגזרו עוד ועוד נתחים על טעויות ניהוליות. בשנים האחרונות מכבי השיגה פחות או יותר מה ששווה שכר השחקנים שלה...
ומה מצב ההישגים במכבי? בערך כמו אולימפיאקוס... מעבר לזה, אני חושב שבאולימפיאקוס המצב התקציבי גרוע אף יותר ממכבי!!! אם למכבי יש לפחות החתמות נוצצות מדי פעם (ווילבקין, בלאק, כספי) בשביל המנויים , באולימפיאקוס לא זוכרים מתי החתימו לאחרונה שחקן יורוליג מבוקש. (עצם העובדה שאתה מחפש החתמה נוצצת שלהם ומציין את קוזמינסקאס במצבו הנוכחי, אומרת הרבה...)
אני חושב שהשנה זו השנה הראשונה מזה תקופה שיש במכבי בכלל חבורת שחקנים ראויה. לא במונחי כדורסל/ עמדות/ היררכיה/ התאמה לשיטה וכו' אלא קודם כל נבנתה קבוצה שמבחינת מעמד ואיכות שייכת איכשהו ליורוליג עם חמישה שחקני יורוליג לגיטימיים ומוכחים (וולטרס, ווילבקין, האנטר, בלאק, כספי) שני שחקני NBA גבוליים (אייסי ובלאק) שני צעירים מטופ הכישרון האירופי לגילם (אבדיה וזוסמן) ורק בהשלמה סוללה של הימורים (בראיינט, סנדי כהן) ומחליפים לספסל עם וותק והיכרות עם תפקידם כשחקני סגל משלימים (קלויארו, ג'ייק כהן, דיבה)- לכן אם נושא הרכז יתוקן אני דווקא אופטימי לגבי קפיצת המדרגה שמכבי יכולה לעשות השנה.
אם אני מסתכל על אולימפיאקוס: בשנה שעברה, למרות ההחתמות הדלות, היא לא איבדה את מעמדה הספורטיבי כאחת משתי הקבוצות הטובות ביוון. גם בעונה בה אאק לקחה את הצמפיונס היא לא הראתה עליונות על אולימפיאקוס ותפסה את מקומה בצמרת. ענייני הויכוח עם הליגה חירטשו לגמרי את מקומה של הקבוצה ביוון- אך זה כמובן לא קשור בכלל לבלאט. ביורוליג, אני לא רואה שום סיבה הגיונית לכך שבעלי אולימפיאקוס כבר שנים לא רכש שחקן מבוקש שיש עליו תחרות יעשה רכש של שחקנים לא מוכחים כמו אוגוסטין ראביט ווויל צ'רי איתן האפ וקוזמינסקאס קשישא, ויכעס על המאן במידה והם לא ישתחלו לטופ 8 של מפעל שבו יש לפחות שמונה קבוצות שכמעט כל שחקן שהן מחתימות מרוויח מליון פלוס ( צסקא, ריאל, ברצלונה, אנדולו, פנר, פנתינאיקוס, מילאנו, חימקי)