Yuval כתב:
אני לא כל כך מבין את הגבעה שאתה נאבק עליה שקי. לכל העולם יש תפיסה מסוימת של חופש ביטוי. אתה מנסה לייצר אחת אחרת. שזה בסדר, אבל אתה מתנהג כאילו זה איזה עשבים שוטים בפורום כדורסל שלא מבינים כלום.
אני לא מנסה לייצר אחרת ואני ממש לא משיג את זה שאנשים פה עשבים שוטים שלא מבינים כלום... אין לי גם מושג מה בהתיחסות שלי גרם לך לחשוב את זה.
הטענה שלי היא שהדיבור על זה שלברון צבוע או שהליגה התנהלה לא בסדר בתגובה לציוץ היא לא מדויקת. חופש הביטוי מתפרש שונה אצל כל חברה וגם בכל חברה לכל קבוצה יש פרשנות שונה.
לא להעיר הערות גזעניות/סקסיסטיות/הומופוביות אלו חלק מהגבולות ברוב החברות המערביות. אצל הסינים זה עובר במקום אחר. הליגה בהחלט יכולה להגיד שהסינים ילכו לחפש ושהם לא מעניינים אבל גם הליגה יכולה להגיד ההפך. אני חושב שזה ממש בסדר שהליגה והשחקנים בה (בפרט אלו שהיו שם וחוו דברים לא נעימים) יכולים להגיד שהדברים של מורי לא אחראיים כי הסינים הם שוק חשוב מאוד ושחשוב לנו שהם לא יעלבו.
יכול להיות שיהיו דברים אחרים שיחצו את הקו הזה והליגה תהיה מוכנה לקבל העלבות סינים עם כל העלות של זה... אני לא חושב שזה ענין של צביעות אלא ענין של קביעת נורמות ותיעדוף.
זה כן אני כתב:
כי זו לא שאלה של חופש הביטוי. אני בטוח שב NBA לא זורקים את מורי לכל הרוחות לא כי הם שומרים בקנאות על חופש הביטוי שלו אלא כי בכל קנה מידה ערכי (בצד הנכון של כדור הארץ כמובן) האמירה שלו לא בעייתית. הסינים נפגעו? שיפגעו. זה שקול לכך שעובד מדינה כלשהו היה יוצא נגד אי תחבורה ציבורית בשבת, זו אמירה לגיטימית גם אם החרדים היו נפגעים.
אבל לך קל להגיד "שיפגעו" כי לך או לארגון שלך זה לא עולה באחוזים נכבדים מההכנסות.
הדוגמא שלי נראה זה יותר הרבנות שלא מוכנה לקבל את היהדות של חלק מהעובדים האתיופים ביקבי ברקן אז היא מאיימת שאו שהיא תסיר את הכשרות (ובכך יאבדו המון הכנסות) או שיוציאו את ה"ספק" יהודים ממגע עם היין.
כולנו יודעים מה יקבי ברקן בחרו - להכנע לארגון החזק עם הכוח הכלכלי על חשבון הגינות וכבוד עובדיהם.
בסוף במרבית מקומות העבודה יעדיפו לא לאבד הכנסה ניכרת מאשר להלחם על חופש וזכויות עובדים... אני לא אוהב את זה אבל עושה רושם שככה זה. גם הNBA הגדול בסוף לא יכול לוותר בכזאת קלות על 10 אחוז מההכנסות שלו (או כמה שלא רשמו שהשוק הסיני שווה).