גאווה yoya!
בנוגע לניואורלינס-טורונטו, מדובר על משחק בין שתי קבוצות חלשות-בינוניות (בהתאמה) בלי סקורר יציב אחד לרפואה (גם אילו ציון בריא). סיאקם הוא שחקן של הרבה אנרגיה ואני מעריך את התרומה ההתקפית וההגנתית שלו, אבל להערכתי החוסרים העמוקים שיש לו ביכולות כדורסל לא יאפשרו לו להיות הרבה יותר טוב ממה שהוא (שחקן אתלט, גבוה, אנרגטי... עם חושים די טובים בהתקפה לפחות). הוא מאוד מוגבל בסיומת ליד הסל, הולך תמיד לאותן סיומות גמלוניות. קליעה חשודה מבחוץ ולא באמת מסוגל לשחק כמו יאניס, קודם כל מפני שהוא לא מסוגל לכדרר ולהרים את העיניים תוך כדי. בעוד שקליעה זה דבר שניתן לשפר משמעותית, קוארדינציה קצת פחות ואני לא רואה אותו משתפר בכך מהותית.
ואן וליט ממש שחקן חמוד שמוציא מעצמו המון. שחקן חכם מאוד, מדוייק ויצירתי. כיף של שחקן. כמובן שהתקרה שלו ברורה - רכז מחליף בין הטובים בליגה או רכז חמישיה מהנחותים בליגה.
אין מה לדבר על אדון לונזו.
נדבר שנייה על אינגרם - לבחור יש כישרון, אין ספק. בניגוד לסיאקם, הוא ניחן ביכולת סיום מגוונת, ביכולת לכדרר ולראות מגרש, ביכולת לכדרר באמת. הוא מוכשר. אולי מתישהו הוא יצליח להיות אולסטאר בליגה. כמובן שהוא בחיים לא יהיה בדרג הבא של השחקנים - הוא לא מספיק עירני, אקטיבי, איכפתי. הוא לא קלע מספיק טוב ויציב, ואין לו כוח מתפרץ וקפיציות שמזכירה אף אחד מהגדולים באמת. מה שהוא צריך לעשות, ואני לא מבין איך אין לו איזה יועץ נורמלי שיגיד לו את הדבר הבא במילים עדינות קצת יותר - אם אינגרם רוצה להיות שחקן כדורסל טוב באמת ולא אשליה אופטית, הוא צריך להבין שהוא לא דוראנט, להיכנס לחדר כושר, ולא לצאת עד שהוא לא מוסיף לעצמו לפחות 20 ק"ג של מסת שריר. חוסר היכולת של שחקן כל כך מגוון ויצירתי (עם הכדור ביד) לשחק בפוסט או לקחת בכוח שחקנים שנמוכים ממנו בראש לסל - לא יאמן. זה פשוט בזבוז של קריירה שיכולה להיות נחמדה מאוד.
לייקרס-קליפרס משחק מעניין. אינטנסיבי מהפתיחה, הרבה התרגשות. הקליפרס צריכים להיות מאוד מעודדים מצד אחד כי קוואי התרגש ולא היה עצמו, פול ג'ורג' לא שיחק והם עדיין שלטו לאורך רוב המשחק. היו יותר טובים ועמוקים באופן משמעותי. מצד שני, הלייקרס נראו מאוד לא מאומנים וזאת תחילת עונה. אולי יראו יותר מאומנים? מצד שלישי, זה לברון. לברון לא ממש מסכים שיתערבו לו בסכמות הפרימיטיביות שלו.
בנוגע ללברון - הוא בצד היורד של הקריירה זה ברור. נראה פחות חד, פחות אתלטי, פחות יציב... לי הוא היה נראה גם, אפילו - בעודף משקל מסויים. ממש שמנמן לרגעים. מצד אחד הוא בצד היורד, מצד שני, בעיניי הוא עדיין הולך להיות ממש ממש טוב העונה ככל שהיא תתקדם. דווקא השמנמנות (שהיא גם עדות כמובן למטבוליזם המתערער) היא אינדיקציה בעיניי לזה שהוא ישתפר. לברון מתעסק בהמון דברים שהם לא כדורסל, הייתה לו פגרה רצינית בין העונות בגלל שגם לא עשה פלייאוף. אני מאמין שאחרי שיסיר חלודה ומשקל יחזור להיות אחד מהשחקנים הטובים בליגה (לפחות לעוד עונה).
קוזמה שחקן מפתח בלייקרס - הם חייבים איזה סקורר שיפתח טיפה את הצבע והוא היה חסר (גרין התעלה... אבל זה גם כי אין ואקום בכדורסל). גם דיוויס, גם לברון, גם ג'בייל או האוורד לפרקים. זה פשוט יותר מדי. מאוד מקשה על לברון לייצר.
דיוויס תן עוד הדגמה מעולה העונה לכך שהוא לא באמת שחקן פוסט טוב וגם לא מרכז של התקפה, כזה שאפשר פשוט לשים את הכדור אצלו בידיים ויהיה בסדר. הוא פינישר שחי מתנועה וחייב חצי מילימטר (מילימטר) של יתרון על השומר כדי ליצר את הנקודות שלו. אמנם חצי מילימטר, אבל הוא צריך אותו. אם הלייקרס ישתמשו בו ככה, הם לא קבוצה מועמדת לאליפות. כאן נכנסת הסכמה ההתקפית שחסרה להם - לברון רגיל לשחק עם כוכבים באופן הבא - "התקפה אני, התקפה אתה". זה לא יעבוד עם דיויס. יותר מזה, וזאת אולי מסקנה מופרזת ממשחק אחד, נראה שלברון מתקשה להכניס כדור לגבוה מטרה בפוסט. מכיוון שמדובר במסירה שהיא מיומנות שונה לחלוטין ממסירה אחרת, זה יתכן שלברון מתקשה במסירה הזאת על אף היותו מוסר מעולה. קשה לדעת בשלב זה האם לברון היה עייף מדי ולכן מסר ברשלנות, או שהוא באמת מתקשה בעניין הזה. מה שבטוח זה שמעולם לא ראינו אותו משחק לצד גבוה כל כך דומיננטי כך שזאת סוגיה מעניינת. דבר נוסף שבטוח הוא שרונדו בהחלט מיומן בכל סוג של מסירה שתרצו ומאוד משמעותי ללייקרס להפעלה של דיויס. דיוויס מדהים מדהים מדהים. אין דברים כאלה. מגיע לו לשחק בקבוצה שתצליח לנצל את היתרונות שלו ולא תשים עליו את כל הלחץ לייצר מהפוסט כמו שניו אורלינס עשו במשך שנים. הלוואי וזה יקרה בלייקרס.
אין לי כוח להיכנס לרשימות הטופ 25 וכאלה. אני מרגיש ששחקנים כמו בברלי וסמארט יכולים להיות טופ 25 גם עם התקפה מאוד מוגבלת. היכולת שלהם להיכנס לראש של היריב, היכולת שלהם לשים לחץ הגנתי ולייצר איבודים ובלאגן בהתקפה של היריבה זה משהו שרוב השחקנים בטופ 25 של הליגה לא מסוגלים לעשות. בעיניי אלה דברים שמכריעים משחקים ומשנים משחקים. אין המון שחקנים כאלה בליגה. אם תגידו לי למצוא סקוררים שיכולים לתת 25+ נק', אז אני אגיד שיש כאלה די כמו זבל בליגה. אפילו זאק לאוין יכול לתת ממוצעים כאלה. כמה שחקנים יש כמו בברלי? שחקני הגנה טובים באמת הם משהו מיוחד. ועוד כאלה שמפעילים לחץ על ניהול המשחק? שמעו בברלי מיוחד. הוא לוחץ את לברון ונכנס לו לראש, לוחש משהו באוזן של קולדוול פופ וגורם לו לאבד כדור כמו ילדה קטנה. לוקח מלא ריב', מקבל החלטות יחסית טובות בהתקפה. חוסם לובים לדיוויס?? סיי ואט.
דוויט האוורד שחקן כדורסל גמור. עם כל הצער. דווקא אני שמח על הניסיון שלו לחזור, והוא נראה חיובי, קבוצתי מתמיד וכו' וכו'. נראה גמור.
|