סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 8:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 01, 2019 1:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בעיות כשירות אצל היוונים:
פאפאניקולאו ייעדר בוודאות
כל הקו הקדמי בספק עקב קלקול קיבה: מילוטינוב, רוביט וקוזמינסקאס
לאור זאת אולי ישחקו בהרכבים של 3 גארדים (נניח פאנטר, פול וספאנוליס יחדיו), כאשר דווקא מול מכבי זה יכול לעבוד לא רע (מי יוריד אותם לפוסט - זוסמן?!)
ווילי ריד עשוי להיות משמעותי מאוד משום מקום לאור החיסורים בסנטר (באם אכן יהיו)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 01, 2019 1:47 am 
Sophomore

יכולה להיות הזדמנות לאבדיה, מבין כל שחקני החוץ של מכבי, הוא היחיד שבאמת יש לו סוג של משחק פוסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 01, 2019 2:34 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

יואי כתב:
יכולה להיות הזדמנות לאבדיה, מבין כל שחקני החוץ של מכבי, הוא היחיד שבאמת יש לו סוג של משחק פוסט.

על שחקנים בגילו אולי. ביורוליג בינתיים הוא עדיין לא הוכיח שיש לו את זה. מול פנר ניסה פעם אחת ללכת אופן על השומר שלו וזה נגמר מהר באיבוד. הוא עדיין לא מדויק מספיק, לא בקליעה, לא בסיומת צעד וחצי, לא במסירה וגם לא בכדרור (למרות ששם הוא מראה פוטנציאל). אני מאוד מקווה שמתישהו זה יתחבר לו עוד העונה אבל חובת ההוכחה עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 01, 2019 11:15 pm 
Sophomore

מכבי בנתיים מובילה ב-10 בהיכל השלום והאחווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:03 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
מכבי נראית כמו פוטנציאל פיינל פור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:06 am 
Sophomore

מכבי ב-20 הפרש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:17 am 
Sophomore

25 למכבי בסיום!

משחק קרוב לשלמות של הצהובים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:18 am 
Sophomore

סגרו שבוע שלא נראה כדוגמתו מאז רמי הדר כמאמן ראשי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:18 am 
Hall of Famer

מכבי יכולה להשלים 5 ניצחונות רצופים אם תנצח את אלבה בשבוע הבא, כמה זמן כבר לא קרה דבר כזה? המבחן האמיתי יתחיל בעוד שבועיים עם רצף של 3 משחקי חוץ קשים-באסקוניה, מילאנו ולקינוח בארסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:21 am 
Sophomore

ווילבקין עם 19 נק' , כנ''ל גם דורסי עם 19 נק', אייסי עם 8 נק' ו-8 ריב', וולטרס 10 נק'

תרומה של כמעט כל השחקנים שהיו על הפרקט היום מלבד אבדיה

מכבי עם 105 במדד מול 49 של אולימפיקוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:39 am 
Junior

טוב, במקרה או לא, קיבלתי מנוי למכבי במתנה מבני המשפחה לגיל 40. מסתמנת כבחירה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 9:02 am 
Junior

מכבי השנה קבוצה.
תהיה מלחמה קשה ביותר על המקום בהצלבה, אבל אני חושב שמכבי לא תהיה חלק מהמאבק הזה אלא תבטיח את מקומה הרבה לפני.
מקווה שכולם יישארו בריאים, בעיקר כספי. ולאור היחלשותן של קבוצות הצמרת העונה אז.... טוב, זה עוד מוקדם מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 9:08 am 
Freshman

ראובן כתב:
מכבי נראית כמו פוטנציאל פיינל פור.

בשלב זה הייתי אומר פוטנציאל הצלבה.

מכבי טרם רשמה ניצחון על קבוצה גדולה בפורמה.
זה נראה בהחלט טוב מאוד כרגע. הן מבחינת גיבוש זהות הגנתית, והן מבחינת העובדה שכרגע היא מצליחה להציג לראווה סגל של לפחות 10 שחקנים תורמים ברמת יורוליג גבוהה ( וולטרס ווילבקין בראיינט זוסמן כספי בלאק והאנטר, וברמה קצת פחות יציבה אבל בהחלט שייכת לרמה גם דורסי ואייסי). בעונת יורוליג עמוסה, קבוצות שיצליחו לגבש לעצמן סגל וספסל הן אלו שיצליחו לאורך זמן. זה כבר לא היורוליג של פעם שמספיק חמישיה חזקה ו2-3 מחליפים אפקטיביים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 9:58 am 
Sophomore

עונה כל כך ארוכה (34 משחקים) שדברים הולכים להתהפך מספר פעמים במהלכה.

תחושת פספוס כעת מההפסד במדריד, אבל בעונה ארוכה שכזו יהיו מי הסתם עוד כמה ״פספוסים״ לצד כמה ״גניבות״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:18 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני חייב להוריד את הכובע (ולאכול אחד קטן משלי) בפני דורסי. משחק מצוין שלו אתמול. היה פעלתן יותר בהגנה, זינק לכדורים החוזרים (ובכלל הגארדים של מכבי עזרו בריבאונד וגם כשיוונים כן הצליחו לגעת בכדור בגובה חטפו להם מהרצפה) והראה יכולת חדירה חתולית-משהו ועלייה מהירה מהמקום לקליעה.
גם ווילבקין היה מצוין כמסיים בעמדה 2 ובכלל מכבי הגיעו ל-90 נק' כשאף שחקן שאינו גארד לא מגיע לספרות כפולות (אבל כולם השתתפו בחגיגה ותרמו - מלבד 38 הנקודות המשותפות לווילבקין ודורסי 4 שחקנים נוספים קלעו בין 8 ל10 וכל 11 השחקנים ששותפו עלו על הלוח).

דברים נוספים שאהבתי:
- בניגוד לשנים האחרונות מכבי לא איבדה את הראש בשום שלב. מהרגע שהתאוששו מפיגור 9-2 בפתיחה מכבי ניצחו 88-56 עד הסיום. מלבד אובדן ריכוז קצר בחצי הדקה האחרונה של המחצית שגלש לריצת 8-0 יוונית וצמצום הפיגור ל2 הפרש בפתיחת החצי השני הם לא נתנו ליוונים לקלוע יותר מ5-6 נקודות ברצף ובכל פעם שהיוונים איימו בהורדת ההפרש חזרה לחד ספרתי הגיעה שלשה מכביסטית, עד להתפרקות היוונית לקראת הסיום.
- האנרגיות בהגנה של קוויסי אייסי. מזנק כמו גורילה לכדורים חוזרים, נוגע בכדורים ולא נותן סלים קלים. אם הוא יצליח לייצב את הקליעה מבחוץ ובעיקר להתגלגל יותר לסל כמו שעשה במחצית הראשונה ולהמשיך לתקוף את הריבאונד בהתקפה, הוא יחפה על ערבים לא מחוברים של כספי כמו אתמול שלא הסתדר כל כך עם פרינטזיס ולא הצליח לקלוע את הזריקות הקרובות שנכנסו במשחקים קודמים (אבל כן קלע שוב שלשה יפה ומוזר שהוא כל כך נמנע מהזריקה מבחוץ).
- עמדה 5 של מכבי. בלאק עדיין לא לגמרי מתפקד בהתקפה. הוא נראה הרבה פחות אתלטי מבשנה שעברה, מתקשה לסיים לובים ובכלל להתרומם במהירות לדאנקים שאפיינו אותו, מעניין אם הוא סובל מאיזו פציעה שמגבילה אותו... בכל אופן כמאמר הקלישאה "בהגנה אין ימים רעים" אז בצד הזה של המגרש הוא היה מצוין (6 כ"ח ו2 חס') והגביל יחד עם האנטר את מילוטינוב, מוביל המדד ביורוליג עד אתמול וריבאונדר ההתקפה הטוב במפעל, ל3 נק' ו7 כ"ח (1 בהתקפה). גם האנטר נראה צעיר מ33 שנותיו עם תרומה של סנטר פותח מהספסל (8 + 5 ב100% מהשדה אתמול ו9.5 + 6.2 ב70% מהשדה עונתי) ואפילו נראה יותר אתלטי מבלאק בהתקפה עם תפיסה וסיומת נהדרת של לובים.

ושני דברים שפחות אהבתי:
- הדקות הרבות של דיברטולומאו. זה נחמד שיאניס מאמין בקפטן החביב והנמרץ והוא אכן היה שותף לחלק מהדקות בהן מכבי רצה קדימה, אבל מלבד שלשה פה או חטיפה שם התרומה שלו לרוב שלילית ולראות אותו "מרכז" את המשחק כואב בעיניים.
- הרפיסות ההתקפית של זוסמן. ה"ילד" חייב להתאפס על עצמו בהקדם ולהתחיל להעז יותר בהתקפה. הולכים איתו אנדר בחסימות והוא לא מנסה להעניש בשלשות, אם הוא מנסה ומצליח להוביל כדור מבלי לאבד הוא כל כך חושש לחדור לסל שהוא פשוט נכנס לצבע ועושה אחורה פנה... יאללה grow a pair!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מכבי בהחלט נראית יותר טוב ממה שציפיתי, בטח בהגנה, וספציפית הגנת הגארדים. לא חושב שמישהו ציפה שוילבקין, וולטרס ודורסי ישמרו כל כך טוב.
וילבקין זה בכלל הפתעה אדירה. הוא השחקן היחיד של מכבי ששיחק באליפות העולם. וכשאנחנו רואים שחקנים בקבוצות אחרות, שחקנים טובים לפחות כמו וילבקין, נראים כמו צל מפורק של עצמם אחרי שנשחקו בסין בקיץ ולא היו בהכנה של הקבוצות שלהם - אפשר להוריד את הכובע. עדיין הוא הגיע לעונה הזו בכושר די מטורף, וכשמוסיפים לזה את השדרוג שהוא עשה בהגנה אז בכלל.

אבל פה אני מגיע לצד השני של זה. קבוצות אחרות, אלה שנחשבו - ובעיני עדיין נחשבות - למועמדות העיקריות לפיינל פור, תרמו יותר שחקנים לאליפות העולם וההכנה שלהם נפגעה מאד. השחקנים חזרו גמורים ולא מחוברים, וזו התוצאה עד עכשיו. ריאל מדריד למשל - תרמה חמישה שחקנים שהגיעו עד הגמר, ואולי עוד פה ושם.
בסוף העסק יתחבר, הכשרון והזמן ביחד יגבור על השחיקה. אני עדיין חושב שפנר, צסק"א, ריאל, ברצלונה, אנדולו, ואולי גם מילאנו - אלה יהיו הקבוצות שידברו בסוף.
מכבי נראית טוב אבל עדיין יש לה בעיות, וזה ניכר בעיקר כשדיברתולומאו מרכז במקום וולטרס או כשדורסי/וילבקין צריכים לנהל משחק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 5:45 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מסכים.
לדעתי ספירופולוס יעשה טוב אם ילחץ להתחיל לשתף את קלויארו כי יש בור מסוים בעמדה 3 (דורסי אמנם נותן שם דקות אבל את מירב הדקות מקבלים זוסמן ובראיינט שלא ממש תורמים בהתקפה) והוא מתאים במיוחד כעוד מגן וריבאונדר פיזי בהרכב הזה.
הייתי גם שמח אם בכל זאת יצליחו לדוג איזה רכז מחליף שיתן דקות פרודוקטיביות יותר מג'ון די. ארון קראפט שהפציע לקדנציה קצרה וכושלת בבודוצנוסט בעונה שעברה ומשחק העונה בטרנטו האיטלקית מהיורוקאפ שווה לדעתי עוד צאנס ביורוליג. לא סקורר גדול אבל מגן ומוסר מצוין. תורם העונה במפעל 7.6 נק' (64% ל-2, 25% מ3) 4.2 כ"ח, 7.6 אס' 3 חט', רק 2 איב' ומדד משוקלל של 17.2.

נערך לאחרונה על ידי sir charles בתאריך ש' נובמבר 02, 2019 10:25 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 6:34 pm 
Sophomore

שאני אבין - אתה רוצה להוסיף לרוטציה עוד שני שחקנים (שמן הסתם לא יקבלו דקות ספורות) מבלי לשחרר אף אחד מהשחקנים הקיימים בסגל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 8:27 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מיכאל כתב:
שאני אבין - אתה רוצה להוסיף לרוטציה עוד שני שחקנים (שמן הסתם לא יקבלו דקות ספורות) מבלי לשחרר אף אחד מהשחקנים הקיימים בסגל?

כן. אני רוצה להוסיף לרוטציה 2 שחקנים על חשבון צמצום הדקות של דיבה, כהן ואבדיה (אם לא יתחיל לתפקד כמו שחקן בוגרים) ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 9:02 pm 
Sophomore

אם אני לא טועה, השלושה הנ״ל שיחקו עד עכשיו מעט למדי (כ-20 דקות ביחד בממוצע למשחק), כך שנראה לי מאוד בעייתי להביא 2 שחקנים שיקבלו פירורים (מה גם שאני צופה שאייסי ודורסי יתחילו לקבל יותר דקות).

נראה לי נכון לצרף שחקן אחד לרוטציה (אני עדיין מתלבט בין גארד נוסף לבין קלויארו) - שניים זה נראה לי מוגזם.

במצב רגיל (קרי - אם מכבי לא היתה תקועה עם קלויארו), פוינט גארד נוסף היתה הבחירה הנכונה - כאשר מכבי תקועה עם קלויארו, זה ממש לא פשוט.

בכל מקרה, אני לא מאמין שמכבי יפרו את האיזון הקבוצתי כרגע. שימתינו עוד שלושה חודשים וינסו להביא את צ׳רלס ג’נקינס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 11:09 pm 
Hall of Famer

אפילו אני הציני אבוא ואומר הפעם - ניצחון סופר חשוב (גם לאור ההפרש - שאין מצב שתאבד כאן בישראל), בהחלט statement וכו'.
ווילבקין בפרט מרשים העונה הגנתית, ובכלל ליד הגבוהים הניידים הללו - אמור להיות לגארדים הרבה יותר קל לשמור כי יש סייז וחיפוי במרבית ההרכבים.
אני חושב שג'ייק כהן (עלה לדקות ספורות כסנטר) עושה עבודה טובה בפירורים שהוא מקבל עד כה ביורוליג, כנ"ל גם דיברתולומאו (שמקבל נפח גדול יותר מטבע הדברים), והם הרי אמורים להיות בסך הכל שחקני 10-12 ברוטציה (לצד אבדיה לצורך העניין), אז אני לא רואה את הבעיה פה.
כל שחקן נוסף (כולל קלויארו) מן הסתם לא יירשם לליגה בשלב זה - אז ממילא השילוב של שחקן חדש לדקות ספורות רק ביורוליג לא יהיה מיטבי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 11:47 am 
Hall of Famer

אם אפשר איזה what if קטן, לחשוב שמכבי הייתה במרחק שלשה אחת על הבאזר של ג'ייסי קארול מלהיות עכשיו במאזן 5-1 חיובי (וריאל 2-4 שלילי). חייב להגיד שאני אוהב את ההתעקשות של ספרופולוס להכניס את כולם לעניינים, ראינו את זה שבוע שעבר עם בלאק שהתחיל איום ונורא את המשחק, סיים אותו טוב והיה טוב גם מול אולימפיאקוס, המשיך בדורסי שלא ויתרו עליו, אייסי שנכנס לעניינים. כל עוד זה לא עולה בניצחונות אלא רק בהתקפי לב, אני חושב שזו החלטה טובה של יאניס, הוא קצת הלך על חבל דק בכמה מקרים עם הרוטציות האלו, אבל בינתיים זה משתלם. מכבי כן צריכה להיות מודאגת (או מעודדת לאור העובדה שבינתיים היא מנצחת גם עם נתונים כאלו) מכך שהיא אחרונה ביורוליג גם בעונשין וגם באחוזים לשלוש, וולטרס, זוסמן, ברייאנט, כספי ואייסי, כולם אמורים להיות קלעים לכל הפחות סבירים ובינתיים אף אחד מהם לא פוגע, כשכספי גם בקושי זורק משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 1:18 pm 
Hall of Famer

מכבי באותה מידה הייתה רחוקה שלשה (די פנויה) אחת ממאזן 3-0, ואז מי יודע מה הייתה דינמיקת הפרנויה שם...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 1:32 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
מכבי באותה מידה הייתה רחוקה שלשה (די פנויה) אחת ממאזן 3-0, ואז מי יודע מה הייתה דינמיקת הפרנויה שם...

בוא נגיד שביחס לציפיות בתחילת העונה, מאזן של 3-3 אחרי 6 משחקים היה הרבה יותר תואם לציפיות מאשר 5-1 (ורוב האנשים גם היו מדברים על פתיחה של 2-4), אז עצם העובדה שמכבי הייתה כ"כ קרובה ל-5-1 היא יותר מעניינת מאשר העובדה שהיא הייתה, באותה מידה, קרובה גם ל-3-3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, d.k., Google [Bot] ו 132 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה