סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 20, 2024 12:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:30 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
זו ליגה של 34 משחקים - לא חושב שפתיחה של 2-7 תחרוץ את גורלה של פנר.

צריך לזכור גם שעד כה פנר שיחקה 2 משחקי בית בלבד (ומשחקי החוץ שלה היו מול קבוצות טובות ו/או ״ביתיות״).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 12:44 pm 
Junior

אבל מדובר בכדור שלג מטורף. מאזן כזה פוגע מאוד פסיכולוגית בקבוצה.
חוץ מזה שאמנם היא התחילה הרבה בחוץ אבל היו משחקים שהיא היתה צריכה לקחת (הכוכב האדום למשל), וממילא קבוצות שרוצות להגיע רחוק מנצחות גם משחקים קשים בחוץ.
הבעיה היא שאני לא רואה את הקבוצה הזאת מתחילה לשחק טוב פתאום. יותר מדי שחקני מפתח שנראים לא סתם רע, אלא לא קשורים לענף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 1:19 pm 
Sophomore

מיכאל כתב:
זו ליגה של 34 משחקים - לא חושב שפתיחה של 2-7 תחרוץ את גורלה של פנר.

צריך לזכור גם שעד כה פנר שיחקה 2 משחקי בית בלבד (ומשחקי החוץ שלה היו מול קבוצות טובות ו/או ״ביתיות״).

מכבי עם 1-8 עונה שעברה הייתה רחוקה מהפלייאופס מרחק שני משחקים.
משהו נוסף לגבי אוברדוביץ, יש לי תחושה שהשחקנים ובעיקר סלוקאס ודאטומה נמאס מאיך שהוא פונה אליהם. המבט ברצפה, הכתפיים שמוטות לא מסתכלים לו בעיניים. פייר? מבין אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 1:54 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זה כן אני כתב:
מדהים מה ששינוי בעמדת המאמן יכול לעשות לקבוצה. מילאנו לא מחזיקה בסגל טוב מזה שהיה לה בשנתיים האחרונות (וגם הוא כשלעצמו לא נראה לי כזה מרשים על הנייר), יש לה על הנייר שומרים עלובים וכולם חששו מאיך שההגנה שלהם תיראה. הנה, אחת מקבוצות ההגנה היותר קשוחות העונה. לראות את זה ולהיזכר במסננת שהייתה שם תחת סימונה עושה לי צמרמורת בכל הגוף. בדיוק ההבדל בין קבוצה עם מאמן לקבוצה בלי מאמן, ורק ממחיש כמה סימונה הוא בין המאמנים הגרועים שאימנו ביורוליג בשנים האחרונות.

זה נכון גם בהקשר של מכבי. רואים איך ההכנה לעונה הפעם עם ספירופולוס הכניסה בשחקנים את תחושת הדחיפות בהגנה. ווילבקין בינתיים שומר כמו שלא שמר בכל העונה שעברה. גם התוספות של אייסי והאנטר עוזרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 1:55 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מיכאל כתב:
לפנר יש עכשיו סדרה של 3 משחקים ״בעיתיים״ - באיירן בבית, צסקא בחוץ וברצלונה בחוץ.

אני חושב שדי ברור (או לפחות זה התרחיש הסביר) שאם פנר תתחיל את העונה במאזן של ניצחון אחד למול 8 הפסדים, אוברדוביץ׳ לא ימשיך לאמן שם - המשמעות היא שיתכן והמשחק בשבוע הבא מול באיירן הוא זה שיקבע את גורל המאמן.

האם ז'ליקו אי פעם פוטר מקבוצה באמצע העונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 3:54 pm 
Junior

sir charles כתב:
מיכאל כתב:
לפנר יש עכשיו סדרה של 3 משחקים ״בעיתיים״ - באיירן בבית, צסקא בחוץ וברצלונה בחוץ.

אני חושב שדי ברור (או לפחות זה התרחיש הסביר) שאם פנר תתחיל את העונה במאזן של ניצחון אחד למול 8 הפסדים, אוברדוביץ׳ לא ימשיך לאמן שם - המשמעות היא שיתכן והמשחק בשבוע הבא מול באיירן הוא זה שיקבע את גורל המאמן.

האם ז'ליקו אי פעם פוטר מקבוצה באמצע העונה?

מעולם לא התפטר או פוטר במהלך העונה. כן התפטר לאחר שסרביה הודחה ביורובאסקט 2005.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:05 pm 
Sophomore

אני לא חושב שיפטרו אותו - בתרחיש ״הקיצוני״ הוא יחליט להתפטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:36 pm 
Junior

מיכאל כתב:
אני לא חושב שיפטרו אותו - בתרחיש ״הקיצוני״ הוא יחליט להתפטר

אני די בטוח שאם יש מישהו שבכוחו להוציא את העגלה הזו מהבוץ - זה אוברדוביץ'. העונה מאוד ארוכה, הסגל של פנר הוא עדיין מרשים בכל קנה מידה ואלו לא צריכות להיות התוצאות שלהם, אבל בואו נדבר עוד חמישה מחזורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:38 pm 
מנהל פורום

סלוקאס ודאטומה רואים אותו ושומעים אותו כבר שלוש שנים בערך
אותו זליקו, לא חושב שפתאום בשנה השלישית זה נדפק
תאורטית עם השתדרגו
במקום מלי ווילאמס ובמקום גודוריץ' דה קולו
שוב אביע את תחושתי או יותר נכון מסקנה על דרך האלימינציה מדובר במשהו מחוץ לפרקט. סביר להניח מוסר תשלומים.
לגבי היכולת לחזור ל1-8?
ברור שהוא יכול במיוחד שמעליו יש קבוצות פחות טובות ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 4:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמו שאמרתי במקומות אחרים, אני חושב שלאליפות העולם יש משקל גדול בזה. שחקנים נשחקו וההכנה הקבוצתית נפגעה. זה יתיישר מתישהו, פנר עוד תדבר חזק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 12:08 am 
Hall of Famer

אחת הקבוצות המעניינות השנה (לטעמי) היא אנדולו אפס - האם תשמור על רמתה הגבוהה משנה שעברה?
בינתיים הם די בסדר, חרף העובדה שפרסונלית כמה שחקנים לא מתפקדים: בראשם בובואה (6/21 מהשדה, רק אסיסט אחד ב-64 דקות יורוליג) וג'יימס אנדרסון (4/21 מהשדה, ובכלל בדעיכה עצומה מאז עונת הבכורה הנאה שלו בז'לגיריס).
מנגד בינתיים יש להם 3 שחקנים בכושר שיא: דנסטון, מיצ'יץ' ולארקין - שלושתם עם מדד ממוצע זהה של 17.2, כאשר פיטרס נכנס יפה מאוד לחלל של מוארמה הפצוע - הגבוה היעיל שמרווח את המשחק מבחוץ.

לעניין ההצלבה, קצת קשה לנתח כאשר פנר' עם מאזן 5-1 וריאל 3-3.
באסקוניה למשל במצב די טוב (עם המאזן 3-3 שלה) כי שיחקה רק פעמיים בבית, וכל שלושת הניצחונות שלה היו בהפרשים גבוהים (על מתחרות פוטנציאליות להצלבה - באיירן, אולימפיאקוס, וז'לגיריס). כעת הם בחוץ במילאנו, אבל לאחר מכן מארחים 3 משחקי בית רצופים (צסק"א, מכבי וזניט).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 1:58 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מדהים מה ששינוי בעמדת המאמן יכול לעשות לקבוצה. מילאנו לא מחזיקה בסגל טוב מזה שהיה לה בשנתיים האחרונות (וגם הוא כשלעצמו לא נראה לי כזה מרשים על הנייר), יש לה על הנייר שומרים עלובים וכולם חששו מאיך שההגנה שלהם תיראה. הנה, אחת מקבוצות ההגנה היותר קשוחות העונה. לראות את זה ולהיזכר במסננת שהייתה שם תחת סימונה עושה לי צמרמורת בכל הגוף. בדיוק ההבדל בין קבוצה עם מאמן לקבוצה בלי מאמן, ורק ממחיש כמה סימונה הוא בין המאמנים הגרועים שאימנו ביורוליג בשנים האחרונות.

לא אתווכח כמובן שמסינה מאמן בכמה סדרי גודל מעל קודמיו במילאנו, אבל הסגל שלהם העונה (שנסגר והתעבה רק לאחרונה בעצם) הוא באמת איכותי ועמוק מאוד:
קו פנים ללא ספק מהמגוונים ביבשת בדמות גודייטיס (שרק עכשיו נכנס לעונה בעצם), סקולה (שראינו מה שווה בקיץ), ארון וויט החביב מז'לגיריס, TARCZEWSKI הסנטר המחליף הקבוע שם, BILIGHA שעשה עלי רושם נחמד בנבחרת איטליה כשחקן משלים, וזה כאשר את עמדה 4 יכולים לאייש גם ג'ף ברוקס ומיצוב - בהרכבים יותר נמוכים.
3 גארדים מובילים - רודריגז (בוודאי מהטופ ביבשת), נדוביץ' כסקורר, ושלווין מק (אמנם סופר מאכזב בינתיים, אבל על הנייר אמור להיות נהדר בתור גארד שני/שלישי בהיררכיה).
בתפר יש את מייקל רול ודלה-ולה, לא נוצץ אבל גם לא נורא כחוליה החלשה שלך בקבוצה.

מי עזבו שם בעצם?
מייק ג'יימס (שאני לוקח את רודריגז הרבה הרבה לפניו), נאנלי (שהוא אחלה, אבל היה פצוע מרבית העונה שעברה), והשאר חבורה בינונית למדי - ג'רלס, ברטנס, קוזמינסקאס ואומיץ'.

אז שידרוג עצום גם בסגל בעיני, שאמנם מן הסתם מודגש גם עקב המאמן הנכנס, אבל אין לזלזל לטעמי גם בשיפור האיכותי והעומק גופו.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 10:01 am 
Junior

שמואליקי,
מבחינה איכותית, השינוי העיקרי הוא בסקולה כמובן. מיצוב, גודאיטיס וכל השאר היו שם גם עם סימונה. בינתיים מק (שכבר בקיץ היה נראה החתמה תמוהה, נראה שחקן בלי כישורי כדורסל מעניינים במיוחד) וארון וייט בכלל לא בעניינים. אגב, אל תשכח ששיחק שם גם ג'יימס נאנלי, שחקן ממש מצוין שאין לי מושג למה מסינה העדיף להיפטר ממנו ועוד להביא במקומו את רול.
לגבי רודריגז - שחקן פנטסטי אין ספק, אבל גם ג'יימס כוכב על, ורואים שתחת מאמנים טובים (בפנא' ובצסק"א כיום) הוא רחוק מלהיות השחקן שראינו אצל סימונה. הבעיה היא שסימונה פשוט מאמן רע שלקח את כל האיכות שהיתה לו במילאנו (והיתה) ויצר מזה את אחת הקבוצות הכי מרגיזות לצפייה שראיתי. וכן, אני לוקח את זה קצת ללב, כי אני לגמרי בעד מילאנו (והכדורסל האיטלקי בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 11:18 am 
Hall of Famer

אני חשבתי שנה שעברה שרודריגז בדרך להיגמר, בוודאי אחרי הפיק שלו. המספרים עוד סבירים והיו לו משחקים נהדרים במהלך העונה, אבל יותר מדי אפ אנד דאונס, יותר מדי משחקים רעים וכמובן ההגנה. בינתיים מסינה, גם בגלל הפציעות בקו האחורי מוציא ממנו המון.
נדוביץ' מפציעה רק בשני המשחקים האחרונים ונראה שהוא עדיין חלוד. מאד מאמין בשחקן הזה. בעיני הוא כוכב יורוליג.
את נאנלי אני אף פעם לא אהבתי. סקורר סתמי ולא חכם. טוב עשה מסינה שנפטר ממנו.
בעיני נק' החולשה של מילאנו, כמו בכל השנתיים האחרונות היא תפקיד המפתח שיש למיצוב. מספר דקות שני בקבוצה רק לרודריגז ונראה שכרגיל כשהוא משחק הוא דומיננטי מאד במשחק ההתקפה. שחקן שיש לו הרבה יכולות, אבל שום דבר ברמה גבוהה ובעיקר שום דבר לא יציב. לטעמי הוא עוד יפסיד למילאנו משחקים קריטיים עם יכולת חלשה, כמו בעבר. השאלה היא האם מילאנו יכולה לחיות עם יכולת חלשה שלו. בשנתיים הקודמות התשובה הייתה לא.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 03, 2019 7:32 pm 
מנהל פורום

זה כן אני כתב:
שמואליקי,
מבחינה איכותית, השינוי העיקרי הוא בסקולה כמובן. מיצוב, גודאיטיס וכל השאר היו שם גם עם סימונה. בינתיים מק (שכבר בקיץ היה נראה החתמה תמוהה, נראה שחקן בלי כישורי כדורסל מעניינים במיוחד) וארון וייט בכלל לא בעניינים. אגב, אל תשכח ששיחק שם גם ג'יימס נאנלי, שחקן ממש מצוין שאין לי מושג למה מסינה העדיף להיפטר ממנו ועוד להביא במקומו את רול.
לגבי רודריגז - שחקן פנטסטי אין ספק, אבל גם ג'יימס כוכב על, ורואים שתחת מאמנים טובים (בפנא' ובצסק"א כיום) הוא רחוק מלהיות השחקן שראינו אצל סימונה. הבעיה היא שסימונה פשוט מאמן רע שלקח את כל האיכות שהיתה לו במילאנו (והיתה) ויצר מזה את אחת הקבוצות הכי מרגיזות לצפייה שראיתי. וכן, אני לוקח את זה קצת ללב, כי אני לגמרי בעד מילאנו (והכדורסל האיטלקי בכלל).

גודיאטיס לא היה עם הקבוצה בחלק הכי חשוב של העונה, עד הפציעה שלו, מילאנו הייתה במצב מצויין בשתי הליגות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2019 8:56 am 
Junior

מאחר שעקבתי אחרי מילאנו באדיקות לכל אורך העונה שעברה, אי אפשר לספר לי שהם נראו טוב עד הפציעה של גודאיטיס. אותה מסננת בשינוי אדרת, אותה נאיביות, אותו משחק התקפה מסורבל, מיושן ומטופש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2019 9:17 am 
מנהל פורום

הטבלאות לא ממש תומכות באופן שבו ראית את הקבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2019 9:37 am 
Junior

כי בעונה שעברה היתה ליגה פחות איכותית, ומילאנו עם הסגל האיכותי למדי שלה כן מצאה דרכים לנצח כמה משחקים למרות ששיחקה בהם נורא ואיום, ולמעשה היא היתה בתמונת העלייה עד המחזורים האחרונים.

ויש דברים שסטטיסטיקה לא מספרת, כך למשל - למיטב זכרוני - מבחינה סטטיסטית מילאנו היתה אחת מקבוצות ההתקפה הבולטות, אבל מבט קצר במשחקים שלה הספיק כדי להבין שמדובר בקבוצת התקפה נוראית ומטופשת, שמתבססת על אלתורים של ג'יימס ותו לא.

ועצם זה שאנחנו מדברים על זה שהיא היתה בתמונת העלייה ולא הבטיחה אותה בשלב מוקדם יותר מלמד איזו קבוצה רעה זו היתה. אם אתה מודד אותה מול קבוצות בינוניות (אז) כמו באיירן, מכבי או חימקי אז התמונה נראית קצת יותר ורודה, אבל אני לא צריך להסביר למה מלכתחילה ההשוואה הזאת רק ממחישה את כל מה שאמרתי עליהם.
ושוב, כיום עם סגל לא הרבה יותר טוב (אם בכלל) הם נראים פי מיליון בערך יותר טוב. גם אם משחק ההתקפה לא מבריק במיוחד, הוא לפחות קיים. וההגנה סוף סוף נראית הגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 04, 2019 9:42 am 
Sophomore

כבר אמר החכם מכל אדם "על כל פשעים (של סימונה) תכסה אהבה"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר