סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 9:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבא ליום שלישי
הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 5:45 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
Hacohen כתב:
זאת אומרת שהיית בא בקיץ 2017 לאוהדי הקבוצה שלך, רגע אחרי משחק 7 בחצי גמר מזרח, עם כל הכשרון הצעיר שיש מסביב לפי התיאור שלך-ומוותר על הכוכב המוביל של הקבוצה, הופך אותה אוטומטית ממועמדת לקחת את המזרח לקבוצה שתיאבק על הפלייאוף.

ככה, בקלות.

לא בקלות אבל כן.
מנהלים צריכים לקבל החלטות לא פשוטות ולא פופולאריות לפעמים.
לשלוח בטרייד את מק״ו אחרי עונה ראשונה נהדרת שאותה סיים כרוקי העונה תמורת בחירה שעשויה להגיע רק כמה שנים מאוחר יותר,
כאשר אתה בחרת אותו והקבוצה שלך גרועה כמעט באופן היסטורי דורש אומץ.
לשלוח את בלייק בגריפין בטרייד ואז כמה חודשים לאחר מכן את האריס ששיחק מעולה אצלך דורש אומץ.
לשלוח את וול ולהשיג עליו המוןן ערך ברגע הנכון - כי הייתה לו שנה בחוזה + מעמד טוב בליגה - היה יכול לחלץ את וושינגטון מלתת את אחד החוזים הגרועים בליגה.
הוא היה אחרי שני ניתוחי ברכיים, היו בעיות ידועות בחדר ההלבשה, הוא שחקן שמאוד מבוסס אתלטיות, הוא מהווה חיסרון במשחק המודרני ללא קליעה מבחוץ והוא בעיקר לא סופרסטאר ולא היה חשד קל שייהפך לכזה - אז כן... ברגע שהאפסייד לא פוגש את הסיכון (וחוזה סופרמקס הוא תמיד סיכון גדול), צריך להסיק את המסקנה הנכונה, לאזור אומץ ולפעול לפיה.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' נובמבר 17, 2019 5:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 5:48 pm 
Hall of Famer

picknroll כתב:
לילארד לא הרכז השני בטיבו בליגה.
לא עכשיו ולא מעולם.
קרי, הארדן.
קיירי כנראה יותר טוב.
את ווסטברוק ופול אני לא אוהב אז הם כנראה מתחתיו

הארדן לא רכז בספר שלי ולילארד הוא כרגע הרכז השני בטיבו בליגה.
קיירי חשוד כנוכחות שלילית ובדקות שלברון לא היה על הפרקט לא הצליח להחזיק את קליבלנד.
הוא שחקן מעולה, יכול להיראות כמו סופרסטאר לרגעים, אבל הוא מגיע עם מטען לא פשוט ואני חושב שלילארד בסיכום הכללי טוב ממנו.
נדמה לי שזה גם הקונצנזוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 5:52 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
זאת אומרת שהיית בא בקיץ 2017 לאוהדי הקבוצה שלך, רגע אחרי משחק 7 בחצי גמר מזרח, עם כל הכשרון הצעיר שיש מסביב לפי התיאור שלך-ומוותר על הכוכב המוביל של הקבוצה, הופך אותה אוטומטית ממועמדת לקחת את המזרח לקבוצה שתיאבק על הפלייאוף.

ככה, בקלות.

לא בקלות אבל כן.
מנהלים צריכים לקבל החלטות לא פשוטות ולא פופולאריות לפעמים.
לשלוח בטרייד את מק״ו אחרי עונה ראשונה נהדרת שאותה סיים כרוקי העונה תמורת בחירה שעשויה להגיע רק כמה שנים מאוחר יותר,
כאשר אתה בחרת אותו והקבוצה שלך גרועה כמעט באופן היסטורי דורש אומץ.
לשלוח את בלייק בגריפין בטרייד ואז כמה חודשים לאחר מכן את האריס ששיחק מעולה אצלך דורש אומץ.
לשלוח את וול ולהשיג עליו המוןן ערך ברגע הנכון - כי הייתה לו שנה בחוזה + מעמד טוב בליגה - היה יכול לחלץ את וושינגטון מלתת את אחד החוזים הגרועים בליגה.
הוא היה אחרי שני ניתוחי ברכיים, היו בעיות ידועות בחדר ההלבשה, הוא שחקן שמאוד מבוסס אתלטיות, הוא מהווה חיסרון במשחק המודרני ללא קליעה מבחוץ והוא בעיקר לא סופרסטאר ולא היה חשד קל שייהפך לכזה - אז כן... ברגע שהאפסייד לא פוגש את הסיכון (וחוזה סופרמקס הוא תמיד סיכון גדול), צריך להסיק את המסקנה הנכונה, לאזור אומץ ולפעול לפיה.

רק שכל המסקנה שלך היא בפאקינג דיעבד. ואתה כמובן מתעלם מהמחיר של לפרק קבוצת צמרת (על פניו) ולהפוך אותה במחי החלטה לקבוצת תחתית. ואתה תמיד מדבר על טריידים כאילו הם זמינים כל הזמן במחיר שאתה רוצה. יש לזה בסיס? אנחנו במציאות, אתה זוכר, לא בטרייד משין של קדפמ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 5:52 pm 
Junior

Att כתב:
הוא שחקן שמאוד מבוסס אתלטיות, הוא מהווה חיסרון במשחק המודרני ללא קליעה מבחוץ והוא בעיקר לא סופרסטאר ולא היה חשד קל שייהפך לכזה - אז כן... ברגע שהאפסייד לא פוגש את הסיכון (וחוזה סופרמקס הוא תמיד סיכון גדול), צריך להסיק את המסקנה הנכונה, לאזור אומץ ולפעול לפיה.

אז לפי דעתך כדאי לעשות טרייד על סימונס במהלך העונה לפני שהחוזה שלו הופך להיות ענקי?
סך הכל הוא עונה על כל הנקודות שרשמת, לא? (וכנראה יקבלו עליו יותר ממה שהיו מקבלים על וול בהתחשב באורך החוזה שלו)
אומנם לא סופר-מקס אבל 30 מיליון על הפיי רול החל מהעונה הבאה זה לא מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 6:04 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
Att כתב:
הוא שחקן שמאוד מבוסס אתלטיות, הוא מהווה חיסרון במשחק המודרני ללא קליעה מבחוץ והוא בעיקר לא סופרסטאר ולא היה חשד קל שייהפך לכזה - אז כן... ברגע שהאפסייד לא פוגש את הסיכון (וחוזה סופרמקס הוא תמיד סיכון גדול), צריך להסיק את המסקנה הנכונה, לאזור אומץ ולפעול לפיה.

אז לפי דעתך כדאי לעשות טרייד על סימונס במהלך העונה לפני שהחוזה שלו הופך להיות ענקי?
סך הכל הוא עונה על כל הנקודות שרשמת, לא? (וכנראה יקבלו עליו יותר ממה שהיו מקבלים על וול בהתחשב באורך החוזה שלו)
אומנם לא סופר-מקס אבל 30 מיליון על הפיי רול החל מהעונה הבאה זה לא מעט.

זו שאלה מאוד טובה, שקי, ללא קשר לוול. אני חשבתי שפילי צריכים היו כבר להגיע להכרעה בעניינו.
נדמה לי שכתבתי את זה בפורום מספר פעמים, לפני למעלה משנה, כשערך הטרייד שלו היה בשמיים.

פילי בחרו להישאר עם סימונס. זו גם הבחירה הקלה, ברירת המחדל, כך שאני לא יודע על מה הם ביססו את זה.
צריכים להיות להם יותר נתונים, איך סימונס קולע באימונים ומה הצפי להתפתחות שלו.

לא שזה יעזור אם הוא לא יתחיל לזרוק במשחקים.
בעיניי יש רשלנות רצינית בעניינו מצד הצוות המקצועי של הקבוצה וההנהלה וכמובן שלו עצמו יש לא מעט אחריות.

בכל מקרה, כרגע לדעתי מאוחר מדי לקבל החלטה אחרת.
כלומר, אפשר לעשות את זה אבל זה לא הזמן הנכון וסביר להניח שיקבלו תמורה פחותה בהרבה ממה שיכולים היו לקבל בעבר.
כבר הימרת על היכולת שלו להשתפר ולהוכיח את עצמו גם בפלייאוף.
נצטרך לראות בעונה-שתיים הקרובות אם ההימור הוכיח את עצמו או לא.

אגב, אני לא חושב שהחוזה של סימונס הוא ענקי ביחס ליכולת שלו, חוזה ענקי הוא חוזה סופרמקס.
סימונס פשוט עובר לחוזה מקס רגיל, אחרי חוזה הרוקי שלו.

בנוגע להשוואה לוול, זו השוואה לא כל כך טובה בעיניי למרות ששניהם מבוססי אתלטיות וללא קליעה טובה מבחוץ.
סימונס צעיר בהרבה, על חוזה קטן יותר משמעותית והוא 6-10. סוג שחקן אחר לגמרי עם אפסייד גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 6:13 pm 
Junior

כמובן שסופר מקס הוא חוזה הרבה יותר כבד אבל 30 מיליון לעונה שמתפס כל שנה (שמגיע בסופו עד ל38.6) הוא לא דבר קל.
אני די בטוח ששווי השוק של סימונס עדיין מאוד גבוה, במיוחד שהוא חתום לעוד 5 עונות מעבר לעונה הזאת.

השאלה גם איך אתה מגדיר חוזה גדול ביחס ליכולת... יש לא מעט שחקנים שמרוויחים פחות ממנו ונותנים תפוקה טובה יותר ומהצד השני יש שחקנים עם חוזים גבוהים שלא נותנים הרבה יותר ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 7:09 pm 
Hall of Famer

לא רואה טעם לדבר על גובה החוזה של סימונס בשלב הזה. השאלה היא האם אתה מאמין שהוא יתפתח וימצה את הפוטנציאל שלו. זו השאלה שעמדה בפני פילי ואין סיבה לחשוב שהם יודעים יותר ממה שידעו קודם לכן. ההחלטה הייתה צריכה להתקבל בזמן שהערך שלו בשיא (אם אתה חושב שהוא לא ימצה את הפוטנציאל אז מטבע הדברים הערך הזה יירד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 7:26 pm 
Junior

לא ממש מבין את התשובה שלך...
מתי היה ערך השיא של סימונס? בתום עונת הרוקי?
האם לדעתך היה כדאי להעביר אותו או לא? (כאמור, גארד שעבר פציעה משביתה לעונה + חוסר קליעה מוחלט)
האם לפילי שווה להעביר אותו בשלב זה? (כשהמניה שלו עדיין גבוה ואפשר להרוויח הרבה יחסית על חוזה גדול שצפוי לעלות)

אתה מתאר לי מה פילי עשו אבל אני רוצה לשמוע מה צריכים לעשות לפי הכללים שלך... בוא נסתכל על דברים בנקודת הזמן הזו.
( ואם התשובה היא להשאיר אותו כי כבר בחרו להחתים אז למה לא כדאי למזער נזקים כל עוד המניה שלו גבוה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 8:13 pm 
Hall of Famer

אני נוטה לחשוב שהיו צריכים לשלוח אותו בטרייד אבל אני לא בטוח בנוגע לזה.
דעתי בהקשר הזה לא רלוונטית כל כך כי אין כאן נכון או לא נכון מבחינה אסטרטגית.

הנהלות נמדדות קודם כל לפי היכולת שלהן להעריך נכון את הכשרון שנמצא להן מול העיניים, בקבוצה שלהם.
סימונס יכול לנוע בין שחקן טוב מאוד אבל מוגבל ולא מתאים לאמביד - לכוכב - לסופרסטאר.
זה הבדל תהומי.

אני לא נמצא שם בכל יום באימונים של הקבוצה ובאימונים האישיים של סימונס, אני לא יכול למדוד את כל הפרמטרים שהם צריכים ואמורים למדוד, כדי להבין האם הוא במגמת שיפור או לא.
כרגע נראה שהשיפור שלו הוא מינורי אבל אני לא יודע מה הולך מאחורי הקלעים.
אני כן יודע שזה משהו שחייבים להשקיע בו ולהתמקד בו.
פילי של הינקי ערכה מעקב מדוקדק על השחקנים באימונים ומגמת השיפור שלהם וקיבלה מספר החלטות נכונות בהקשר הזה (מקדניאלס ומק״ו שהועזבו וגראנט וקובינגטון שנשארו).
אני לא סומך, על ההנהלה הנוכחית, כמו שכבר כתבתי לפני כשנה אאל״ט, לקבל החלטה נכונה בנוגע לסימונס.

כרגע זה נראה שהם הלכו all in. לדעתי לשלוח אותו עכשיו בטרייד בכלל לא על השולחן.
הם מקווים שסימונס יתפתח להיות כוכב משמעותי (הפוטנציאל שלו הוא גבוה יותר מזה, הוא יכול להיות סופרסטאר).

אבל כמובן שזה תלוי הצעות. אם וושיגנטון יקבלו את הבחירה הראשונה בדראפט ויציעו אותה ואת ביל תמורת סימונס, הם ישקלו לשנות כיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 8:36 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
לא ממש מבין את התשובה שלך...
מתי היה ערך השיא של סימונס? בתום עונת הרוקי?
האם לדעתך היה כדאי להעביר אותו או לא? (כאמור, גארד שעבר פציעה משביתה לעונה + חוסר קליעה מוחלט)
האם לפילי שווה להעביר אותו בשלב זה? (כשהמניה שלו עדיין גבוה ואפשר להרוויח הרבה יחסית על חוזה גדול שצפוי לעלות)

לא דיברתי על תום עונת הרוקי שלו, כמו שאתה כבר יודע:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 8:43 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
אבל כמובן שזה תלוי הצעות. אם וושיגנטון יקבלו את הבחירה הראשונה בדראפט ויציעו אותה ואת ביל תמורת סימונס, הם ישקלו לשנות כיוון.

מה?!
ביל ובחירה ראשונה תמורת כל שחקן - זה נו בריינר
קל וחומר שחקן שעוד לא הוכיח לגמרי את עצמו ועם כל סימני השאלה מסביב
בפרט שהם שחקנים עם חוזה בגודל ואורך דומה (יחסית), ואפילו לא בעמדות שונות מדי (עד כמה שאפשר להגדיר את עמדתו את סימונס)

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' נובמבר 17, 2019 8:48 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 8:47 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Att כתב:

מה?!
ביל ובחירה ראשונה תמורת כל שחקן (כמעט) - זה נו בריינר
קל וחומר שחקן שעוד לא הוכיח לגמרי את עצמו ועם כל סימני השאלה מסביב

בדיוק :)
סימונס היה עד לפני שנה/שנה וחצי אחד השחקנים הכי מבטיחים בנ.ב.א.
לדעתי, היה יכול לקבל הצעות מופלאות כאלו או דומות לה.
עכשיו כל מה שמישהו יכול לחשוב בהקשר אליו זה לא הפוטנציאל של לברון2 אלא המגבלות שלו, בעיות הריווח והופעות הפלייאוף הכושלות (באופן יחסי).
ככה נראית נפילת ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 17, 2019 8:53 pm 
Hall of Famer

אין שום סיכוי לדעתי שמישהו היה מציע דבר כזה
אשמח לדוגמאות מההיסטוריה שקבוצה מציעה בחירה כה גבוהה "ביד" (כלומר לאחר הגרלת הפינג-פונג, ולא לפניה שזה עדיין "טעון הוכחה הסתברותית") בתוספת לאולסטאר לא מבוגר - תמורת כישרון עולה עם פוטנציאל מדהים, אבל שטרם עשה יותר מדי בליגה ועם עננה סביב התקדמותו.

נ.ב - בעריכה ולאחר מחשבה החלטתי להוריד את ה"כמעט" אפילו...
רוצה לומר שנניח כרגע אין שום שחקן ב-NBA ששווה לשמור עליו כאשר מציעים תמורתו את ביל (או שחקן אחר בסדר הגודל הזה) ובחירה ראשונה, ואני בספק כמה כאלה בכלל היו בהיסטוריה (הקרובה לצורך העניין) בשלב כלשהו, אולי נגיד לברון על חוזה רוקי או משהו (וגם זה טעון ספקולציה כמה שנים הוא צפוי להמשיך איתך וכו').

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:15 am 
Hall of Famer

יש בהחלט שחקנים שבליגה ששווים את המחיר הזה או לפחות הערך שלהם בשוק נתפס ככזה (דונצ׳יץ׳, יאניס, קוואי to name a few) אבל לבחירה הראשונה יש הילה לא מבוטלת (במידה מסוימת של צדק, אין מה לומר אבל עם תלות בדראפט) כך שנגיד שהיה מדובר בבחירה השלישית או הרביעית. אני לגמרי רואה קבוצות שהיו מציעות חבילות דומות בעבר עבור בן סימונס לפני שהעננה סביבו התעבתה, בטח אם הכוכב הוא כוכב שמאיים בעזיבה או שהקבוצה נמצאת בחוסר וודאות. אפשר גם לא להסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:25 am 
Hall of Famer

יאניס, קוואי ודונצ'יץ' שווים כל מחיר כמעט כי כל אחד מהם הוא קייס לשחקן הטוב בליגה (בעיקר 2 הראשונים. דונצ'יץ' מדהים אבל עוד אין מדגם מספיק גדול). סימונס, כמעט אין צורך לומר, מעולם לא נחשב לשחקן באיזור החיוג הזה. כן פוטנציאל מעניין מאד, כן חודר גדול, אתלט, מוסר. אבל אין אף חובב כדורסל שלא יודע שבן סימונס לא קלע שלשה בקריירה, שהוא שחקן של 60% מהקו ולכן סקורר מוגבל ביותר. זה לא עבר מתחת לרדאר של אף אחד. אתה חושב שהכל עניין של שיווק, שהמיסתורין היה מביא עליו תמורה מופרזת? טעות. מנהלים שמשלמים רוצים לדעת מה מקבלים בתמורה. וסימונס נראה בינתיים כמו השחקן שהיה צפוי שיהיה, שחקן טוב ומיוחד אבל מוגבל ולא ברמה הגבוהה ביותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:44 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
יאניס, קוואי ודונצ'יץ' שווים כל מחיר כמעט כי כל אחד מהם הוא קייס לשחקן הטוב בליגה (בעיקר 2 הראשונים. דונצ'יץ' מדהים אבל עוד אין מדגם מספיק גדול). סימונס, כמעט אין צורך לומר, מעולם לא נחשב לשחקן באיזור החיוג הזה. כן פוטנציאל מעניין מאד, כן חודר גדול, אתלט, מוסר. אבל אין אף חובב כדורסל שלא יודע שבן סימונס לא קלע שלשה בקריירה, שהוא שחקן של 60% מהקו ולכן סקורר מוגבל ביותר. זה לא עבר מתחת לרדאר של אף אחד. אתה חושב שהכל עניין של שיווק, שהמיסתורין היה מביא עליו תמורה מופרזת? טעות. מנהלים שמשלמים רוצים לדעת מה מקבלים בתמורה. וסימונס נראה בינתיים כמו השחקן שהיה צפוי שיהיה, שחקן טוב ומיוחד אבל מוגבל ולא ברמה הגבוהה ביותר.

קוואי לא התחיל את הקריירה שלו כשחקן הטוב בליגה.
לסימונס בהחלט היה (ואולי עדיין) פוטנציאל להיות סופרסטאר בליגה.
הפוטנציאל הזה, ביחד עם לא מעט הייפ של שחקן גבוה שנע ומוסר כמו לברון על המגרש, הספיק בעיניי כדי לקבל הצעות מאוד אטרקטיביות עליו.
מהמקום שבו אנחנו יושבים היום, קשה קצת לראות את זה כי הייתה נפילת ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:55 am 
Hall of Famer

קשה לי להבין את התזה הזאת
מצד אחד Att (לוקח אותך כדוגמא רק כי בדיוק דיברת על הסיטואציה במילווקי בימים האחרונים...) מודאג מכך שיאניס עלול לעזוב את מילווקי
מצד שני הוא יסרב לתת אותו תמורת בחירה מספר 1 ביד ועוד אולסטאר (בשיאו ועם חוזה ארוך)

קוואי זה סיטואציה שונה כי הרגע הוא הגיע לקבוצה המועמדת מספר 1 לאליפות - אז נראה הזוי לשנות תמורת כל דבר בערך.
שחקנים כמו דונצ'יץ'/יאנג/וזאיון זה סיפור אחר של שחקנים ששוווים המון לקבוצות שלהם לא רק בגלל היכולת על המגרש, אלא כי רק כעת התחילו במסע רב השנים והקסם לסחיבת הקבוצה שלהם למעלה וכו'.
תרדו מדרגה לשחקנים הבאים בתור בראייה עתידית למועדון שלהם (יוקיץ'? טאונס?) ואני חושב שפתאום מאוד מאוד ברור שהטרייד שווה, ואף בהפרש גדול.

אני מנסה לדבר כאן על פרופר כדורסל
אם תגידו לי שזו התאבדות לוותר על אחד מהשחקנים הטובים בליגה מבחינה עסקית/שיוויקית וכו' - כמו שנניח ברצלונה תדחה (כנראה) גם הצעה של חצי מיליארד דולר עבור מסי - אני כנראה איאלץ להסכים אתכם...

בכל מקרה אני עדיין אשמח לתקדימים דומים ולו ברמת הסקרנות: קבוצה מעבירה את אחד השחקנים הכי טובים בליגה הנמצא בשיאו - תמורת שחקן מדרג שני-שלישי + בחירת דראפט גבוהה מאוד.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:57 am 
Hall of Famer

"הספיק בעיניך" זה חשוב. זה מאד נחמד ומאד חסר משמעות לספר לעצמך שמישהו היה משלם באיזשהו שלב על בן סימונס אולסטאר צעיר+בחירת טופ 3. זה נחמד כמעט כמו לספר לעצמי שאם סקאוט של פרטיזן בלגרד היה רואה אותי דווקא באימון הקטסל שבו קלעתי מחצי מגרש, הייתי היום שחקן יורוליג.

סימונס לעולם לא יהיה ברמה הגבוהה של הליגה כי לסימונס אין קליעה בכלל. הוא פורוורד שיודע לנהל משחק, לחדור ולמסור ברמה גבוהה. זה נחמד, מיוחד ומאד מוגבל התקפית. כולם יודעים את זה עוד מהקולג', כולם ראו את זה בעונת הרוקי, כולם ראו גם אחר כך. אבל סיפורים זה טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 3:17 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
קשה לי להבין את התזה הזאת
מצד אחד Att (לוקח אותך כדוגמא רק כי בדיוק דיברת על הסיטואציה במילווקי בימים האחרונים...) מודאג מכך שיאניס עלול לעזוב את מילווקי
מצד שני הוא יסרב לתת אותו תמורת בחירה מספר 1 ביד ועוד אולסטאר (בשיאו ועם חוזה ארוך)

קוואי זה סיטואציה שונה כי הרגע הוא הגיע לקבוצה המועמדת מספר 1 לאליפות - אז נראה הזוי לשנות תמורת כל דבר בערך.
שחקנים כמו דונצ'יץ'/יאנג/וזאיון זה סיפור אחר של שחקנים ששוווים המון לקבוצות שלהם לא רק בגלל היכולת על המגרש, אלא כי רק כעת התחילו במסע רב השנים והקסם לסחיבת הקבוצה שלהם למעלה וכו'.
תרדו מדרגה לשחקנים הבאים בתור בראייה עתידית למועדון שלהם (יוקיץ'? טאונס?) ואני חושב שפתאום מאוד מאוד ברור שהטרייד שווה, ואף בהפרש גדול.

אני מנסה לדבר כאן על פרופר כדורסל
אם תגידו לי שזו התאבדות לוותר על אחד מהשחקנים הטובים בליגה מבחינה עסקית/שיוויקית וכו' - כמו שנניח ברצלונה תדחה (כנראה) גם הצעה של חצי מיליארד דולר עבור מסי - אני כנראה איאלץ להסכים אתכם...

בכל מקרה אני עדיין אשמח לתקדימים דומים ולו ברמת הסקרנות: קבוצה מעבירה את אחד השחקנים הכי טובים בליגה הנמצא בשיאו - תמורת שחקן מדרג שני-שלישי + בחירת דראפט גבוהה מאוד.

בארקלי הורנאסק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 4:37 am 
Junior

לדעתי אין סיכוי שמישהו מחליף את יאניס, קוואי, הארדן, לברון, אמביד או דונצ'יץ' עבור ביל ובחירת טופ 3. קח שנה אחורה ואפשר להוסיף את קארי ודוראנט לסיפור. ג'וקיץ' זה גבולי אבל אני נוטה לחשוב שלא.
צריך לזכור שבסוף קבוצות שמחזיקות שחקנים ברמה הזאת, כאלה שמעצם נוכחותם בסגל הופכים את הקבוצה לקבוצת צמרת, אלו קבוצות שמכוונות לאליפות לרוב. הן לא רוצות לחכות שהבחירה המדוברת תתחיל להניב פירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 12:54 pm 
Hall of Famer

אני חושב שאולי באמת לא יחליפו בפועל, אבל זה לא אומר שלא צריכים להחליף...
הכל תלוי כמובן עיתוי, למשל האם בחירה מספר אחת היא זאיון.
ביל וזאיון לשם הדוגמא יכולים כבר לשדרג חלק מהקבוצות המדוברות אפילו בהווה (נניח יוסטון על חשבון הארדן), וכמובן שזה הבדל בין להיות כלום ושום דבר (כפי הנראה) לקונטנדרית בעוד מספר שנים.

למרבה הצער זה יותר דיון אקדמי ופחות רלוונטי למציאות...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 1:59 pm 
Junior

בחירה מספר 1 עם הייפ כמו של זאיון מגיעה אולי פעם בעשור. יותר סביר שתסיים (במקרה הטוב) עם שחקן כמו אר.ג'יי בארט ואז הכדאיות של כל הסיפור כבר מאוד מוטלת בספק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 2:19 pm 
Hall of Famer

אני מזכיר לכם שב2014 עשו טרייד על בחירה מס' 1 מיד לאחר שנבחרה, אנדרו ויגינס עבר למינסוטה יחד עם בחירה מס' 1 של הדראפט הקודם שנתן עונת רוקי מאכזבת מאד (בנט) בטרייד משולש עם פילי, תמורת אולסטאר-קווין לאב. מינסוטה גם קיבלה שחקן טוב מפילדלפיה, ת'דיאוס יאנג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 4:46 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
בחירה מספר 1 עם הייפ כמו של זאיון מגיעה אולי פעם בעשור. יותר סביר שתסיים (במקרה הטוב) עם שחקן כמו אר.ג'יי בארט ואז הכדאיות של כל הסיפור כבר מאוד מוטלת בספק.

נכון
אבל אנחנו מדברים על מצב ממש לפני הדראפט (שכן אחרת לאף קבוצה אין ביד בחירה גבוהה, אלא רק סיכויים - שכבר אינם גבוהים כל כך לאחר הרפורמה האחרונה באחוזים - לבחירה גבוהה), ואז יודעים בדיוק מי השחקנים על המדף
כמובן שיש שונות מאוד גדולה בין שנה לשנה מבחינת הערך של בחירה מס' 1 - זה ברור מאליו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה