אז מכבי ניצחו את צסקא בבית אחרי עשור והכל טוב ויפה, אבל הם פשוט מוכרחים להביא רכז כבר בשבוע הבא, אחרת הפציעות ימשיכו להיערם. בליגה בכלל לא הייתי משתף בינתיים את ווילבקין, שיעלו מבחינתי עם הנוער בדרבי. הייתי גם שוקל, לאור הפציעות של כספי ובלאק להביא עוד 4-5 רק בשביל היורוליג. בשורה התחתונה, עם כל הכבוד לבראיינט וקלויארו הסולידים, מכבי לא יצליחו לנצח לאורך זמן כשמהספסל עולים דורסי, אבדייה וכהן לדקות משמעותיות. נמאס לי כבר לחזור על זה אבל ההחתמה של דורסי (ובמיוחד הרישום שלו בליגה) זו הטעות הגדולה של מכבי מהקיץ המוצלח יחסית. צריך לחזור אחורה עד למרקיז היינס כדי למצוא גארד שכל כך לא סבלתי לצפות בו משחק. אפס ראיית משחק, קבלת החלטות של ילד מתלהב בספורטק, לא מסוגל לשנות הילוך בחדירה אלא רק ללכת עם הראש בקיר, אין ספור תלונות לשופטים כאילו הוא איזה כוכב על. על הנפל הזה שקבוצת הטאנקינג של ממפיס לא רצו לשמור שילמתם 700K?!
לגבי מועמדים לעמדת הרכז, הזכרתי כבר את בריאנטה וובר, קודי מילר מקינטייר וסאמג' קריסטון. כל אחד מהם מתאים לDNA של הקבוצה מבחינת פיזיות ויכולת הגנתית ושלושתם מוסרים טובים ומעלה. הייתי מוותר על ארון ג'קסון שנמצא הרבה מעבר לשיא ומציע לאחד מהם חוזה לעונה וחצי במחשבה גם על העתיד, כי בקיץ הם יעלו יותר. הקבוצה של וובר לא משחקת במפעל אירופי ולימוז (כריסטון) וצדביטה (קמ"מ) מדורגות אחרונות בבתים שלהן ביורוקאפ, כך שלשחרר אותם לא אמור להיות כל כך מסובך.
מבחינת גבוה מחליף, שני שמות ששמתי עליהן עין הם חסן מרטין מבודוצנוסט ואוקטביוס אליס מפרומיתאס. מרטין (24, 2.01 מ'), פאוור פורוורד אתלטי וחסון. מאוד יעיל בפיקנרול ובקרבת הסל. מסיים בעיקר דאנקים ולובים אבל גם יש לו ג'אמפ הוק נאה מקרוב. לא עושה מה שאינו יודע (קרי לא זורק מבחוץ). עיקר החוזק שלו בהגנה (נבחר שנתיים לשחקן ההגנה של העונה בליגת האטלנטיק 10 במכללות במדי רוד איילנד) שם הוא גם חוסם וגם חוטף ובכללי מגן פיזי ואקטיבי. העונה ביורוקאפ (9 מש'): 27 דק', 13.6 נק' (67% מהשדה, 56% מהקו) 8 כ"ח (2.7 בהתקפה) 1.8 חט' 1.7 חס'. אליס (26, 2.08 מ'), פורוורד-סנטר ארוך וזריז שקולע באחוזים גבוהים ורץ את המגרש כמו איילה. העונה ביורוקאפ (8 מש'): 20 דק', 9.3 נק' (71% מהשדה, 83% מהקו) 5.6 כ"ח (2.4 בהתקפה) 1 חט' 1.3 חס', ובליגה היוונית (9 מש'): 19 דק', 11.4 נק' (60% מהשדה, 74% מהקו) 7.8 כ"ח (2.8 בהתקפה) 1 חט' 0.8 חס'.
|