סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 12:47 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נראה לי שזה ת׳רד מתבקש. באופן אישי, לצד טעויות שיפוט, זה אחד הנושאים שאני הכי אוהב לדבר עליהם.

אני אתחיל מסקירה קצרה שלי על כמה מהדמויות המרכזיות:

ניב רסקין - מזעזע. לא יאומן שאחרי איזה 20 שנה שהבנאדם משדר כדורסל, הוא עדיין כל כך רחוק מלהבין משהו בענף. לא מבין שריקות של שופטים. נותן קרדיט מוגזם לשחקנים הלא נכונים על מהלכי כדורסל. באמת באמת אסון. אחד הדברים שהכי מפריעים לי אצלו זה שהוא לא משדר את מה שהוא רואה (כי ממילא אין לו מושג מה הוא רואה), אלא את הנראטיב שהוא הגיע איתו מהבית, משל היה גרסה מעצבנת במיוחד של שגיא כהן. אם ווילבקין סומן כאגואיסט, אז כל שלשה שלו שיוצאת החוצה מעידה על זה שהוא קודם כל חושב על עצמו ולא על הקבוצה. אם הסיפור הוא שמכבי האדירה חוזרת, אז כל שלשה מקרית שנכנסת מוכיחה כמה מדובר בקבוצה מחוברת ובמכונה משומנת.

גיל ברק - בעיניי, היחיד שמתחרה ברסקין עם כמה שכואב לשמוע אותו. הרבה יותר מבין כדורסל, אבל טיפוס מאוס באופן כללי. רוב המשחק עסוק בניסיון טרחני לדחוף את הקאצ׳ פרייזז המעייפים שלו. לא מפסיק לאזכר את ה״קריירה״ הדמיונית שלו בכדורסל. פעמיים שלוש במשחק הוא אומר משהו שהנושא שלו הוא לא גיל ברק. נראה לי שאני לא מת עליו.

גור שלף - עוד מכה. כמו רסקין, באמת תעלומה. איך יכול להיות שבנאדם שבאמת היה שחקן אינטיליגנטי שקרא את המשחק, מסתכל על משחק כדורסל ולא מצליח להגיד עליו שום דבר קוהרנטי? או שאולי הכל עניין של שפה, וזו רק העלגות שלו הופכת אותו ליצור שמשגר לחלל האוויר משפטים תמוהים אחד אחרי השני? למה מכל המצבים שיש במשחק הכדורסל הכי חשוב לו מכולם להסביר את הצורך ״טו הלפ דה הלפר״? ״להגיד לך שזה מה שספירופולוס רצה בטיים אאוט, שדורסי יקח זריקה קשה על השומר שלו״? הייתכן שמאז ששידר עם אורי לוי, נגמר לו כל האיי.קיו., כמו הכשרון ששואבים החיזרים מכוכבי הנבא בספייס ג׳אם? שאלות קשות ואין מי שישיב.

דניאל זילברשטיין - סוג של ניב רסקין מכל מיני בחינות, אבל בהחלט גרסה משודרגת. בחור משעשע. מבין כדורסל. יודע גם לראיין ולשאול שאלות נכונות כשצריך. אם יש צדק בעולם, צריך להחליף את רסקין מאוד בקרוב בתור האיש המרכזי שמשדר כדורסל בארץ, כולל מכבי ביורוליג וכל החבילה.

ניר קפלן - בחור חיובי, בסך הכל. צנוע. משעשע, אבל לא מדבר שטויות ולא חושב שהסיבה שכולם התכנסו מול הטלוויזיה היא כדי לשמוע את הקול שלו. אני תמיד קצת חשדן כלפי אנשים שאוהבים wwf, אבל זה באמת כבר קטנוניות.

האוזמן - נכון, מדובר בבחור די זחוח שעף על עצמו בגובה די רב חלק מהזמן. מצד שני, לא נראה לי שחובבי הכדורסל יכלו לבקש הרבה יותר מזה. אינטיליגנט, מבין את המשחק, ובשונה ממישהו כמו עופר שלח, למשל, מצליח גם להיות משעשע וכריזמטי וגם לתת איזשהו ערך מוסף גם לעכברים. בסך הכל, שיחוק של ערוץ הספורט ופרשן הכדורסל הכי טוב בארץ בפער ניכר.

עודד הלפרין - עוד בחור שאין שום מילה רעה להגיד עליו. אמנם, קצת חסר כריזמה ולכן לא ברור האם יהפוך מתישהו לאיש הכדורסל המוביל של הערוץ, אבל חוץ מזה באמת שאפשר רק לפרגן. מבין כדורסל ברמה גבוהה. גם מבחינת אינפורמציית רקע וסטטיסטיקות וגם מבחינת מה שקורה על המגרש. חיבה אנאלית ומשעשעת לפרטי טריוויה ביזאריים אודות מועדונים בליגה הפולנית השנייה. ובעיקר, כמו קפלן, לא חושב שהוא מרכז ההצגה.

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ד' דצמבר 18, 2019 10:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 8:28 am 
Junior

זה לא מבחן איי.קיו. האוזמן כריזמטי (כריזמה של עו"ד מפולפל אבל נגיד..) בהחלט בחור חכם. הכל בסדר. הוא בא לשידורים לא מוכן. לא מכיר בכלל את הזרים שנוחתים פה, ובינינו למה צריך להשקיע ? כל עולם הכיסוי שלו מתרכז בלהיות הפרשן לעינייני מכבי ת"א ותוכניות הראיונות החדשות שלו. המיתוג שלו כפרשן כדורסל תמיד נסב סביב מכבי והביקורת עליה. בינינו, כנראה שהוא צודק. גם בפורום הזה אף אחד לא כותב הרבה יותר מידי תוכן על מה שמחוץ למכבי וקצת ירושלים.

הלפרין הוא בקלות הפרשן עם הכי הרבה ידע רוחבי. לאומית, ליגת על, אירופה. גם נעים ונטול מניירות כמו האוזמן (פעם צורר וויצ'יץ, פעם צורר ישראלים, תמיד צורר משהו) היה מוסיף אם היה שם מישהו שקצת מבין בכדורסל מכללות, אבל מילא.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 9:38 am 
Sophomore

ניב רסקין מתחנף לכל מה שזז הוא שדר ומרריין(הטעות בכוונה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 12:22 pm 
Junior

האוזמן מגיע לא מוכן???? האוזמן מכיר כל דבר שזז ובעצמו היה ג'נרל מנג'ר שהביא שחקנים מעולים לאשדוד, שמצאו את דרכם לאחר מכן לקבוצות בכירות ביבשת(ד"ש מטיוס). אדלשטיין פרשן מעולה כשזה לא קשור לאינטרסים האישיים שלו, בעיקר במשחקי יורוליג של קבוצות זרות, ששם באמת נחשפים לידע העצום שלו ולהבנה של מה שקורה במגרש. מולי קצורין לא רע בכלל בעיקר שהוא משדר קבוצות גרמניות או כל מי שקשור/היה קשור לכדורסל הגרמני. שיבק טרחן בלתי נלאה. רון ברבש ועמית הורסקי עושים עבודה טובה בשידור כדורסל אירופאי. למזלנו אף אחד מכל מי שהזכרנו לא מתקרב לזבל שיש בשידור הכדורגל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 12:33 pm 
Junior

משום מה רסקין בתחילת דרכו זכור לי כשדר חביב. אולי הייתה שם צניעות מסוימת שהיום התחלפה בכל מיני אמירות נחרצות למרות שאין לו באמת מושג. אין ספק שהוא בלתי נסבל.
גור שלף הוא הפרשן הכי גרוע שאי פעם יצא לי לשמוע. אין לי מושג למה מכל האנשים בעולם החליטו בערוץ הספורט לעשות אותו פרשן הדגל שלהם. חסר מושג, לא מכיר את השחקנים שהוא מפרשן ונוטף שנאת זרים. איכס.
אדלשטיין יכול להיות פרשן מצוין כשהוא לא עסוק בלהוכיח לכולם שהוא תמיד צדק לאורך הקריירה, כלומר אף פעם.
האוזמן ממש לא נטול חסרונות. הוא זחוח, הוא נוטה להיתפס לכל מיני אג'נדות ולא לשחרר מהם ובאופן כללי הוא יכול להיות מעצבן לא פעם. מצד שני, הוא כנראה הפרשן הכי טוב שיש לערוץ להציע ובאופן כללי היחיד שחי את הכדורסל המודרני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 12:38 pm 
Junior

אני מסכים שרסקין היה הרבה יותר סימפטי בצעירותו. לגבי שלף - ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שכמו וויצ'יץ' ומכבי הוא כנראה סוחט איכשהו את קברניטי ערוץ הספורט, ואולי זה אפילו גם איזה שהם ספיחים אחרונים של פרשת מוני פנאן. מצד שני, זה אפילו לא נשמע שהוא נהנה במיוחד מכל העניין הזה של להיות פרשן כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 1:12 pm 
Freshman

רסקין הצלחה מסחררת בנינג'ה ישראל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 1:42 pm 
Junior

ניב רסקין איש עסוק היום.
יש לו תוכנית בוקר, יש תוכנית בפריים טיים והספורט נהיה אצלו דבר משני.

הוא גם הפסיק להיות בפאנל של היציע, הוא משדר רק כדורסל משחק מרכזי בליגה ויורוליג ואולי משם מגיעה העייפות שנשמעת בשידור שלו.
תראו תקצירים מתחילת דרכו כשדר מכבי תל אביב והם היו עם הרבה יותר התלהבות (אם כי לא מתתי עליו גם אז). היום אפשר לראות בקלות שהוא מפספס הרבה מהלכים בלייב ורואה אותם, אם בכלל, בהילוך החוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 4:29 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

שלף נוראי וגם לא נראה אצלו גרף שיפור כלשהו. מגיע לא מוכן למשחקים (אתמול ציין שלזניט הרבה שחקנים שפגשו בעבר את מכבי, התחיל למנות את פונקרשוב ואיון ואז נתקע וציין משום מה את אלביסי שזו עונתו הראשונה במפעל ומעולם לא פגש את מכבי), לא אומר שום דבר בעל ערך חוץ מאנקדוטות לגבי איך שחקנים (כמוהו) מתנהגים במצבים מסוימים, לא מסוגל לתת מילת ביקורת על ישראלים (אבל כמובן שזרים חוטפים ממנו) וגם נראה שיש לו בעיה קשה בניתוח סטטיסטיקות ונתונים. והעילגות, או העילגות...
באמת לא ברור איך שחקן חכם כמוהו התפתח לפרשן כה מחורבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 18, 2019 4:34 pm 
Freshman

נושא עצוב. באמת שרוב השדרים והפרשנים בארץ נוראים.
לפעמים אני אשכרה מנמיך ווליום כי זה נהיה כואב באוזן.

כמו שכתבו, עודד הלפרין הוא בהחלט נקודת אור.

אגב, זה גם בכדורגל, אתה חייב לשמוע את שגיא כהן בשביל לשמוע משחק באלופות. זה נורא.

לא מבין מה הקטע של בעלי הערוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 8:45 am 
Sophomore

arie כתב:
מולי קצורין לא רע בכלל בעיקר שהוא משדר קבוצות גרמניות או כל מי שקשור/היה קשור לכדורסל הגרמני.

קצורין טוב גם בכדורסל הפולני והצ'כי - העביר בצורה נעימה בהחלט שידור של המפגש ביניהן באליפות העולם האחרונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 9:40 am 
Hall of Famer

אבל מה נסגר איתו עם הבוטוקס והצבע בשיער?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 9:43 am 
Junior

כשהוא מפרשן לא רואים את זה, אז זה לא מפריע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 1:06 pm 
Hall of Famer

מה דעתכם על אלי סהר בתור פרשן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 1:26 pm 
מנהל פורום

הפרשן הכי גרוע, ובקילומטרים זה אדלשטיין, ז"א, קילומטרים מכולם ומילימטרים משלף. שני אנשים שמבינים המון בכדורסל כפי ששוחק בניינטיז, במקרה הטוב, ומעבר לכך עוסקים בעיקר בגזענות נגד שחקנים שאינם לבני עור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 1:28 pm 
Junior

זו מחלה חוצה פרשנים ישראלים ובכלל העם זה גזען בבסיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 2:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וכל זה דווקא בתקופה ששדרי הכדורגל עוברים שדרוג מסויים. עמיחי שפיגלר שדר טוב, גם השדרים של צ'רלטון (שאני לא יודע את שמם) אחלה בסך הכל. אפילו חלק מהפרשנים יותר סבירים, אורי אוזן למשל לדעתי פרשן טוב מאד.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 2:48 pm 
Junior

שדרי הכדורגל אולי, אבל הפרשנים הם תת רמה. אוזן סביר ולעתים מתיש לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 2:50 pm 
Sophomore

אם כבר ירון טלפז שמגיח מדי פעם לפרשן NBA הוא אחלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 2:56 pm 
Junior

אכן, ירון טלפז מצוין. ממליץ לשמוע אותו בפודקאסט "הפודיום" פעם בשבועיים בערך מדבר על ה-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 3:29 pm 
Hall of Famer

עמיחי שפיגלר נהיה קלישאתי רצח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר