נראה לי שזה ת׳רד מתבקש. באופן אישי, לצד טעויות שיפוט, זה אחד הנושאים שאני הכי אוהב לדבר עליהם.
אני אתחיל מסקירה קצרה שלי על כמה מהדמויות המרכזיות:
ניב רסקין - מזעזע. לא יאומן שאחרי איזה 20 שנה שהבנאדם משדר כדורסל, הוא עדיין כל כך רחוק מלהבין משהו בענף. לא מבין שריקות של שופטים. נותן קרדיט מוגזם לשחקנים הלא נכונים על מהלכי כדורסל. באמת באמת אסון. אחד הדברים שהכי מפריעים לי אצלו זה שהוא לא משדר את מה שהוא רואה (כי ממילא אין לו מושג מה הוא רואה), אלא את הנראטיב שהוא הגיע איתו מהבית, משל היה גרסה מעצבנת במיוחד של שגיא כהן. אם ווילבקין סומן כאגואיסט, אז כל שלשה שלו שיוצאת החוצה מעידה על זה שהוא קודם כל חושב על עצמו ולא על הקבוצה. אם הסיפור הוא שמכבי האדירה חוזרת, אז כל שלשה מקרית שנכנסת מוכיחה כמה מדובר בקבוצה מחוברת ובמכונה משומנת.
גיל ברק - בעיניי, היחיד שמתחרה ברסקין עם כמה שכואב לשמוע אותו. הרבה יותר מבין כדורסל, אבל טיפוס מאוס באופן כללי. רוב המשחק עסוק בניסיון טרחני לדחוף את הקאצ׳ פרייזז המעייפים שלו. לא מפסיק לאזכר את ה״קריירה״ הדמיונית שלו בכדורסל. פעמיים שלוש במשחק הוא אומר משהו שהנושא שלו הוא לא גיל ברק. נראה לי שאני לא מת עליו.
גור שלף - עוד מכה. כמו רסקין, באמת תעלומה. איך יכול להיות שבנאדם שבאמת היה שחקן אינטיליגנטי שקרא את המשחק, מסתכל על משחק כדורסל ולא מצליח להגיד עליו שום דבר קוהרנטי? או שאולי הכל עניין של שפה, וזו רק העלגות שלו הופכת אותו ליצור שמשגר לחלל האוויר משפטים תמוהים אחד אחרי השני? למה מכל המצבים שיש במשחק הכדורסל הכי חשוב לו מכולם להסביר את הצורך ״טו הלפ דה הלפר״? ״להגיד לך שזה מה שספירופולוס רצה בטיים אאוט, שדורסי יקח זריקה קשה על השומר שלו״? הייתכן שמאז ששידר עם אורי לוי, נגמר לו כל האיי.קיו., כמו הכשרון ששואבים החיזרים מכוכבי הנבא בספייס ג׳אם? שאלות קשות ואין מי שישיב.
דניאל זילברשטיין - סוג של ניב רסקין מכל מיני בחינות, אבל בהחלט גרסה משודרגת. בחור משעשע. מבין כדורסל. יודע גם לראיין ולשאול שאלות נכונות כשצריך. אם יש צדק בעולם, צריך להחליף את רסקין מאוד בקרוב בתור האיש המרכזי שמשדר כדורסל בארץ, כולל מכבי ביורוליג וכל החבילה.
ניר קפלן - בחור חיובי, בסך הכל. צנוע. משעשע, אבל לא מדבר שטויות ולא חושב שהסיבה שכולם התכנסו מול הטלוויזיה היא כדי לשמוע את הקול שלו. אני תמיד קצת חשדן כלפי אנשים שאוהבים wwf, אבל זה באמת כבר קטנוניות.
האוזמן - נכון, מדובר בבחור די זחוח שעף על עצמו בגובה די רב חלק מהזמן. מצד שני, לא נראה לי שחובבי הכדורסל יכלו לבקש הרבה יותר מזה. אינטיליגנט, מבין את המשחק, ובשונה ממישהו כמו עופר שלח, למשל, מצליח גם להיות משעשע וכריזמטי וגם לתת איזשהו ערך מוסף גם לעכברים. בסך הכל, שיחוק של ערוץ הספורט ופרשן הכדורסל הכי טוב בארץ בפער ניכר.
עודד הלפרין - עוד בחור שאין שום מילה רעה להגיד עליו. אמנם, קצת חסר כריזמה ולכן לא ברור האם יהפוך מתישהו לאיש הכדורסל המוביל של הערוץ, אבל חוץ מזה באמת שאפשר רק לפרגן. מבין כדורסל ברמה גבוהה. גם מבחינת אינפורמציית רקע וסטטיסטיקות וגם מבחינת מה שקורה על המגרש. חיבה אנאלית ומשעשעת לפרטי טריוויה ביזאריים אודות מועדונים בליגה הפולנית השנייה. ובעיקר, כמו קפלן, לא חושב שהוא מרכז ההצגה.
נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ד' דצמבר 18, 2019 10:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.
|