אני שמח שאנחנו מסכימים על כך שלמילווקי כבר לא חסר הקלע שידפוק את השלשה כשההגנות יכווצו על יאניס בפלייאוף.
לעניין הטעות המהותית, הקולוסאלית, טעות האל-חזור, זו שבגינה יאניס צריך לעזוב את ויסקונסין ולשרוף אחריו את הכל תוך כדי שהוא זורע מלח על מנת שלא יצמח שם דבר אחריו-אתזכר מגוון תגובות שקיבלת בדיון המקורי:
עמוס לב כתב:
אתה כל הזמן שוכח שהאן.בי.איי לפני הכול הוא ביזנס. מילווקי משלמת כרגע 130 מיליון לשחקנים שלה. לבלדסו הם משלמים 15 מיליון. ברוגדון חתם על 20 מיליון לשנה. רף מס המותרות הוא 132 מיליון. תעשה לבד את המתימטיקה שעמדה מאחורי הבחירה של מילווקי לתת את החוזה לבלדסו ולא לברוגדון.
דרך אגב בכל הליגה יש רק 6 קבוצות שחוצות את מס המותרות ורק 2 מהן ימשיכו לעשות זאת גם בעונה הבאה.
אתה בהחלט יכול לבקר את הבעלים של מילווקי על המחוייבות שלו לאליפות, כי אין ספק שאם רוצים אליפות בדר"כ גם צריכים לזלוג מעבר למס המותרות, אבל רוב הסיכויים שזאת הייתה החלטה עסקית ולא טעות מקצועית של העדפת בלדסו על פני ברוגדון. ודרך אגב, זה היה בלדסו פלוס ג'ורג' היל על פני ברוגדון.
idansha כתב:
Att כתב:
אני לא בעד לתת חוזים לא טובים (בהנחה שמילווקי משום מה לא הבינו מה ברוגדון שהם בחרו וראו מקרוב מספר שנים שווה) אבל -
- מילווקי בחרו את בלדסו על פני ברוגדון אחרי שהראשון לא תפקד היטב בפלייאוף (שני ברציפות אם אני לא טועה) ולמרות משחק טוב מצד ברוגדון ואחוזים יוצאים מהכלל מכל הטווחים.
- לקבוצה אין ממש אפשרות להשתפר מלבד בחירות דראפט מאוחרות. זה לא הזמן לתת לנכסים טובים ללכת (בטח בלי לקבל עליהם ערך). בשלב שבו מילווקי נמצאת, הם ממש לא יכולים היו להרשות לעצמם לשחרר שחקן משמעותי. הם רק יכולים להפסיד מזה. קבוצה שיש לה סופרסטאר (שעומד לסיים חוזה) ורוצה להתחרות על האליפות, צריכה לשלם לשחקנים המובילים שלה. במקרה הכי גרוע היו צריכים לעשות sign and trade או להעביר אותו מאוחר יותר.
יש לך טעות בנקודה הראשונה - מילווקי האריכו את החוזה של בלדסו באמצע העונה, אחרי שהוא נתן פלייאוף מחורבן אבל עונה סדירה פנטסטית. בזמן אמת חוות הדעת הייתה שהם עשו דיל טוב ושילמו מתחת לשוק עבורו. אחרי זה הוא נתן עוד פלייאוף מחורבן.
ברוגדון עצמו הצליח להיות אפילו יותר פציע מבלדסו במהלך חוזה הרוקי שלו והפלייאוף הטוב שלו מסתכם בסדרה מול טורונטו ו-2 משחקים מול בוסטון, כי את מרץ ואפריל הוא בילה בהחלמה מפציעה
יש לך טעות בנקודה השנייה - הם כן עשו sign and trade - אינדי נתנו להם בחירה ראשונה ושתי בחירות סיבוב שני.
זה נתן להם trade exception שאפשר את ההחתמה של ג'ורג' היל בלי לחרוג מהתקרה. גם הסופרסטאר שעומד לסיים חוזה יסיים אותו רק בקיץ הבא.
Hacohen כתב:
אני מבין מה אתה מנסה לטעון לגבי ברוגדון, אבל כהרגלך אתה מתעלם מכמה משוכות שהמציאות מציבה לך. אחת כבר הציגו ופירטו לך, הכסף הרב שברוגדון היה עולה. אין שום בעיה בטענה "אני חושב שהיה צריך להוציא את הכסף בלי חשבון", אבל אין גם שום בעיה בגישה שהבאקס בחרו בה. זה לא שדרך אחת היא הזיה מוחלטת והשנייה דרך המלך. אלה 2 דרכים לגיטימיות לנהל. המשוכה השנייה היא לגבי ה"לא קיבלו ערך". אתה לא יודע איך נראה המו"מ עם ברוגדון, אתה לא יודע איזה טריידים היו על השולחן או לא היו. ברוגדון רצה וקיבל חוזה גדול. מי אמר שקבוצות אחרות היו לוקחות את החוזה הזה בטרייד? ונניח שהיו רוצים לשלוח אותו לפני כן, מי אמר שהיתה מי שרצתה? אתה משום מה יוצא מאיזו הנחה שהג'יאמס לא חושבים על הדברים האלה. אז אתה יודע, לא כולם מבריקים, אבל זאת העבודה שלהם ורובה הגדול נעשה בשקט ואתה לא יודע עליה שום דבר. אז לפני שאתה מדבר על טעויות אסטרטגיות וטקטיות, תסתכל על תנאי המציאות.