חצי שנה לפני אליפות אירופה בקיץ, יצא לי לראות כמה משחקים של הצעירים בטורניר חג המולד ברומניה. ישראל הביסה בלי קושי (אישור ה-30 הפרש בכל המשחקים) את בולגריה, רומניה, ומקדוניה. זה בד"כ יחסי הכוחות מול הנבחרות הללו, אבל לא תמיד (במיוחד מקדוניה), ככה שטוב לראות.
בסה"כ נראה כמו נבחרת לא רעה. כרגיל, אין גבוהים (לא יודע מה הגבהים, אבל ככה זה נראה), ובגיל הזה הרבה פעמים גם אם יש איזה תורן או שניים המאמנים בוחרים לוותר עליהם כי קשה להם להשפיע. זה לא ממש הפריע לנבחרת. אין איזה כישרון על, אבל יש כמה שחקנים שחקנים נחמדים ומשחק קבוצתי לא רע. אם שארפ ג'וניור יצטרף אליהם זה יכול לשנות את הגג, אבל גם בלעדיו זו נראית כמו נבחרת שאמורה לפחות להישאר בדרג הראשון.
ארבעה שחקנים שהתבלטו בעיני ומעניין לעקוב אחריהם:
יואב ברמן – נראה לי כמו השחקן הכי מוכשר של הנבחרת הזו ופוטנציאל יפה לבוגרים. גארד גבוה, עם יד טובה, שליטה נאה בכדור, וגם קצב משחק טוב. לוקח את הזמן בחדירות (חודר בעיקר לימין) ומסיים יפה. קלעי טוב עם קליעה שיכולה להתרגם גם לבוגרים. שחקן שקול ואלגנטי שמזכיר לי קצת את נועם דוברת. בערך היחיד בנבחרת שגם יכול להטביע מדי פעם. לא אתלט גדול, אבל בהחלט סביר. בלית ברירה, שיחק בעמדת הגבוה המוביל בהגנה ברוב המשחקים. אבל הוא לגמרי גארד ואני מקווה שיתנו לו גם להוביל כדור בקבוצה שלו בשנה הבאה, כמו שנתנו לדברת בנוער של ראשון.
עידו מנצ'ל – רכז מוכשר, אבל קצת בלגניסט. מאוד מהיר, אתלט טוב ומשחק בלי פחד. אבל לא פעם מכריח חדירות ומסירות ולא קולע באחוזים טובים. בהחלט אהבתי את הפוטנציאל וחוסר הפחד שהראה בקדטים בשנה שעברה וגם את ראיית המשחק. משחק עם לא מעט תשוקה למשחק. יכול ליצור גם לעצמו וגם לאחרים. אבל צריך להתבגר ולהתמתן בקבלת ההחלטות, להמר פחות ולהפחית את כמות האיבודים. וגם לחפש יותר את החברים, כמו שרכז אמור לעשות. גם הקליעה מבחוץ חשודה. מצד אחד, היא נראית די טוב – הוא זורק בג'אמפ, עם כח ברגליים שמאפשר גם סטפ-בקס או התרוממות מעל למגן. כשזה נכנס, זה נראה טוב וכמו משהו שיכול לעבוד גם ברמה גבוהה יותר. מצד שני, היו גם כמה החטאות מכוערות שלא ממש בכיוון וזריקות לא במקום. כמו שאר האספקטים, חסרה כאן יציבות.
נועם יעקב – רכז נחמד, שדי מצא חן בעיני. תוקף את הסל עם כדרור יפה ומהירות טובה, אבל גם מחפש למסור. איזון טוב בין מסירה לחיפוש אחרי הנקודות שלו. נראה שיש לו גם יד לא רעה מבחוץ. לא אתלטי כמו מנצ'ל, אבל יותר אחראי ויציב.
בן אונצ'ה – אהבתי גם את מה שראיתי ממנו. גארד לא גבוה במיוחד אבל חזק ואתלטי עם קליעה טובה. יודע גם לחדור ולא אנוכי – מחפש את החברים לקבוצה. כנראה השומר הכי טוב בנבחרת -- חזק, אקטיבי, וחוטף טוב. קצת מאוהב מדי בשלשות ממה שראיתי. צריך לחדור יותר.
|