סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 203 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' נובמבר 18, 2019 6:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
קשה לי להאמין שאחד הצעירים יקח גראנד סלאם בשנה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 20, 2019 9:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני רואה פה ושם את גביע דייויס במתכונת החדשה שלו. מה אני אגיד, למרות שמייצגים את המדינות והכל זה נראה כמו עוד טורניר טניס. אין לו קמצוץ מהאווירה והכריזמה של המקור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2019 3:21 pm 
Hall of Famer

אתמול רפאל נדאל העלה ממש לבדו את ספרד לגמר גביע דייויס. לא זוכר מתי ראיתי שחקן אחד מתמודד באופן מעשי לבדו, כשבן זוגו יותר מפריע מעוזר, מול אחד הזוגות הטובים בעולם היום (ג'יימי מארי וניל סקאפסקי) ומנצח אותם.
ברבע הגמר הוא עשה אותו דבר, ובעיקר פירק את דייגו שוורצמן.
היום ספרד מול קנדה בגמר, מתחיל ב-5 אחה"צ. קנדה בלי ראוניץ' בחרה להעלות את ואסק פוספיסיל הוותיק והפציע במקום אוז'ה-אליאסים הצעיר והמוכשר, והוא יחד עם שפובאלוב עשו פלאים בדייויס הזה. אבל אני מתקשה לראות איך הם עוברים את נדאל בכושר הנוכחי שלו.

בינתיים, רוג'ר פדרר ואלכס זברב שוברים את שיא הקהל למשחק טניס בהיסטוריה - 42,517 צופים במקסיקו סיטי. פדרר כבר הודיע שייפגש עם נדאל בקרוב למשחק ראווה נוסף כדי לנסות לשבור גם את השיא הזה. המשחק יהיה בפברואר בדרום אפריקה, שממנה הגיעה אמו של פדרר והוא אזרח שלה בנוסף לאזרחות השווייצרית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2019 4:09 pm 
Hall of Famer

על פי ויקיפדיה לא בהכרח נשבר פה שיא:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_t ... nis_events

אולי אפשר לסייג למשחק "רגיל" בין שני שחקני סבב וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2019 11:41 pm 
Hall of Famer

יכול להיות. בכל אופן המשחק בדרום אפריקה יהיה באצטדיון של 55K מקומות וישבור את השיא מכל הסוגים.

בינתיים ספרד לוקחת את הדייויס החדש, לפני שאנחנו נכנסים אולי ל"פיבא נגד היורוליג גירסת הטניס" (עוד מעט על זה).
המשחק הראשון באוטיסטה אגוט שנעדר לכמה ימיםן בגלל מות אביו חזר וניצח את הצעיר פליקס אוז'ה אליאסים. מוכשר מאד הילד, בנוי מעולה, בא בגישה אגרסיבית וטובה, אבל יש לו נפילות ריכוז עצומות והוא עושה המון שטויות במכות פשוטות. מול ההגנה והסבלנות של הספרדי לא היה לו סיכוי.
בשני נדאל עשה מה שנדאל עושה, שפובאלוב למרות ששיחק טוב מאד (בעיקר במערכה השנייה) נחנק וטעה בכל נקודות המפתח שיכלו להחזיר אותו למשחק.

ועכשיו אנחנו מגיעים לדבר הגדול הבא בטורנירי הנבחרות - ה-ATP Cup, גירסת הטניס ליורוליג נגד פיב"א.
זה יהיה למשך שבוע וחצי בתחילת ינואר, בשלוש ערים שונות באוסטרליה, ממש לפני האופן. סידני, בריסביין ופרת'.
24 נבחרות במתכונת דומה במידה מסויימת לדייויס, אין מוקדמות - הנבחרות עולות לטורניר לפי המדורג הבכיר שלהם. ההבדלים הגדולים הם שניים: הטורניר הזה זוכה לגב מוחלט של ה-ATP כמובן, מה שאומר שהוא מחליף את טורנירי סידני ובריסביין והם מבוטלים החל מהשנה הקרובה; ובתור טורניר ATP הוא נותן נקודות דירוג - מה שהדייויס לא נותן. זה אומר שאנחנו נכנסים למלחמה על "אליפות העולם האמיתית" בין הדייויס של ה-ITF לבין ה-ATP Cup.

אז מי הן אותן 24 נבחרות? קודם נגיד מי לא. תבלוט בהיעדרה נבחרת שווייץ - פדרר הודיע שלא יבוא בגלל עומס משחקי הראווה שהוא עושה, ואברינקה הודיע שישתתף בטורניר דוחא ולא יבוא גם הוא, מה שהותיר את שווייץ בלי שחקן בכיר ולכן היא לא עולה לטורניר.
אלה הנבחרות לטורניר הקרוב, עם המדורג הבכיר שהכניס אותן לטורניר:
בית A (בריסביין) - סרביה (ג'וקוביץ'), צרפת (מונפיס), דרום אפריקה (אנדרסון), צ'ילה (גארין).
בית B (פרת') - ספרד (נדאל), יפן (נישיקורי), גאורגיה (בסילשווילי), אורוגוואי (קואבס).
בית C (סידני) - בלגיה (גופן), בריטניה (דירוג מוגן של אנדי מארי), בולגריה (דימיטרוב), מולדובה (אלבוט).
בית D (פרת') - רוסיה (מדבדב), איטליה (ברטיני), ארה"ב (איזנר), נורבגיה (קספר רוד).
בית E (סידני) - אוסטריה (תים), קרואטיה (צ'וריץ'), ארגנטינה (שוורצמן), פולין (הוברט הורקץ')
בית F (בריסביין) - גרמניה (זברב), יוון (ציציפאס), קנדה (שפובאלוב), אוסטרליה (דה מינור, ובכל מקרה עלתה כמארחת).

שש מנצחות הבתים ושתי הסגניות הטובות עולות לרבע הגמר, שלבי ההכרעה ישחוקו בסידני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 24, 2019 11:52 pm 
Hall of Famer

חות מהדייויס שמעמדו מתערער בעקבות המפעל החדש של ה-ATP, יש עוד מפעל שסובל - גביע הופמן, גביע הנבחרות המעורב שהתקיים במשך 31 שנה באותו זמן פחות או יותר - תחילת ינואר בפרת'. זה היה טורניר לא רשמי, מיסודו של שחקן העבר האוסטרלי פול מקנאמי. מיטב הטניסאים השתתפו בו (בשנתיים האחרונות האלופה הייתה שווייץ עם פדרר ובלינדה בנצ'יץ'). הטורניר הזה מבוטל כרגע, אבל ה-ITF הודיע שהוא לוקח על עצמו לארגן טורניר מעורב חלופי ב-2021.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 1:06 am 
Hall of Famer

באמת יש מניעה מנבחרת בעלת מדורג בכיר להודיע כעת שהוא מגיע, ובסמוך לטורניר לבטל את הגעתו בגלל עומס/מנוחה וכו'?
כלומר זה בהנחה שיש לנבחרות תמריץ ורצון אמיתי להשתתף בטורניר החדש הנ"ל, גם עד כדי "להתלכלך עם הצהרה כוזבת"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' נובמבר 25, 2019 12:31 pm 
Hall of Famer

לא מכיר את כל הפרטים. אני מניח שכמו שיש תמריצים לשחקנים/נבחרות, יש גם קנסות למי שהתחייב ופרש אחרי דדליין מסויים וגם פרוצדורות לטיפול במקרה של פציעות בתקופת הביניים. אני מכיר רק את חלוקת נקודות הדירוג, שהיא די נדיבה - בין עשרות למאות נקודות על כל נצחון (בתלות בשלב ובדירוג של היריב שניצחת). למשל, נצחון ביחידים בטיי הגמר על שחקן טופ-10 שווה 250 נקודות. יש לסייג ולומר ששחקן בודד יכול לצבור לא יותר מ-750 נקודות בשנה במפעל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 10, 2019 11:30 am 
Hall of Famer

בזמן שעולם הטניס נח, ישי עוליאל - לזכותו ייאמר - טוחן עבודה.
הוא שיחק לאחרונה בשלושה פיוצ'רים רצופים בהרקליון (והשבוע ישחק בעוד אחד), השלל - גמר אחד ושני חצאי גמר. הוא זוחל בדירוג למקום הכי גבוה בקריירה עד עכשיו, אבל אני מניח שאזור 410-420 זה לא איפה שהוא ציפה להיות בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 16, 2019 2:19 pm 
Hall of Famer

בינתיים בשורה משמחת, צ'לנג'ר 80K בירושלים יתקיים גם השנה.
הפעם הוא לא נופל על מוקדמות הרולאן גארוס כמו בשנה שעברה אלא על השבוע השני של מיאמי. זה אומר שיש יותר סיכוי למדורגים גבוה, אולי גם פליטי מיאמי, שיבואו (אם כי יש לסייג ולומר שיש עוד שלושה צ'לנג'רים באותו שבוע בגודל זהה או גדול יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2019 4:38 pm 
Hall of Famer

דודי סלע. השריד האחרון לנבחרת האדירה,פורש מהדייויס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2019 7:34 pm 
Hall of Famer

איזו נבחרת זו הייתה. נבחרת הספורט הכי טובה שהייתה לישראל אי פעם, אולי חוץ מנבחרת ההתעמלות האמנותית (שפועלת בספורט הרבה יותר איזוטרי מבחינת כמות מדינות).
עכשיו היא נשארה עם שני צעירים מדורגים 400, שלא נראה כרגע שיכולים יותר מזה. אני פוחד לחשוב לאילו דרגים נרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2019 3:39 pm 
Junior

אליפות ישראל בטניס תסתיים מחר, בקול ענות חלושה במיוחד. בנשים אין יותר מדי מה לומר, ולדה קסטיק אקשיברובה מול שלי ברזניאק. שתי טניסאיות ששוות בערך 500-600 בעולם.
בגברים שני טניסאים בני 25 שעדיין לא עשו כלום בקריירה - צוקרמן ורם-הראל - ואפילו לא משחקים טניס בסבב המקצועני. לזכותו של צוקרמן ייאמר שהוא כוכב מכללות, מדורג 1 בארצות הברית, ואולי עוד יוכל לחזור לסבב ולקושש קריירה סבירה. המשחקים שלו השבוע היו בדיחה עצובה. ניצח במנוחה את כל המשחקים, ואם לא היה רחום וחנון זה היה נגמר בבייגלים בלבד.
עתיד הטניס הישראלי מעולם לא נראה רע יותר. סלע עם רגל וחצי בפרישה, לשם מקרטע, פתאל נסוג ועוליאל לא מצליח לפרוץ. והם עוד הסבירים.

עריכה: עברתי על דירוג המכללות וזה נראה עוד פחות מרשים. המדורג 9 בארה״ב באותו דירוג הוא מור בוחיס שמשחק עם צוקרמן בUSC. לא מדובר בעילוי. ואגב, רם הראל משחק ולומד לתואר שני באנגליה...

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2019 4:50 pm 
Hall of Famer

כמדומני שהם הנכון של ולאדה הוא קאטיץ'.
צוקרמן כמדומני סיים את הקולג'. הוא רשום למוקדמות פיוצ'ר בלוס אנג'לס שיתחיל את השנה, נראה אם הוא בכלל בונה על לנסות טניס מקצועני. אני בספק גדול.

לגבי עתיד הטניס הישראלי - הנה סיפור שמסמל אותו, דווקא מהכדורגל.
הייתה פעם קבוצה, שמשון ת"א. הוותיקים זוכרים בטח. קבוצה שייצגה את כרם התימנים. דמתי מסוארי שוקיאן וכל אלה. לא לקחה תואר חוץ מגביע טוטו אחד, אבל הייתה קבוצת ליגה ראשונה הרבה זמן.
כשהקבוצה התחילה לשקוע, לפני כל מיני איחודים שהעלימו אותה סופית, היא התחילה לרדת ליגות, ואז ירדה בפעם הראשונה מזה עשרות שנים לליגה א'.
אוהד שמשון שהתראיין במקומון תל אביבי אמר אז משפט שנחרת לי בזכרון: ברגע שהגעת לכאן זה כבר לא משנה לאן תרד. מה שחשוב זה העקרון - הגעת לליגות של האותיות.

אותו דבר הטניס הישראלי. ברגע שירדת לדרגים שבהם כבר לא משחקים בית וחוץ בדייויס (כמובן חוץ מהסבב העליון במתכונת החדשה), אלא טורניר מרוכז באיזה מקום שכוח אל על מפת הטניס, זה כבר לא משנה איפה אתה.
אנחנו בדרך לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 28, 2019 6:10 pm 
Junior

זה אכן די מדויק. סביר שעוד יהיו ימים טובים יותר, בטח בנשים שם משקיעים המון ורואים תוצאות רק בגילאים הצעירים מאוד, טניס זה עניין של מחזורים. אבל הכיוון הכללי הוא למטה. רוב הטניסאים הישראלים שמסיימים גיל נוער מעדיפים לברוח לקולג׳ים. הגדיר את זה יפה צוקרמן: ״עדיף לי ללכת לעשות תואר נחשב בגיל 22 (גם זה רק בגלל הצבא) ושתהיה לי אםשרות לקריירה אחרת, מאשר להגיע לגיל 32-33 ולהישאר בלי כסף ובלי כלום״. כלומר, הטניס הישראלי הופך לפחות ופחות מקצועני.
צוקרמן עצמו מתכוון לנסות לחזור לסבב, ומרגיש שיש לו סיבה טובה. לדעתי יש לו עוד שנה או שנתיים בקולג׳. הוא רק ג׳וניור.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 08, 2020 12:08 pm 
Hall of Famer

סימני חיים.
עידן לשם עם נצחון יפה בסיבוב השני של צ'לנג'ר אן ארבור (מישיגן) על סבסטיאן קורדה (הבן של פטר), משהו כמו 250 בעולם, שלפני שנה היה אחד מטניאסי הנוער הטובים בעולם.
דניאל צוקרמן עבר סיבוב בפיוצ'ר 25 בלוס אנג'לס.
דודי סלע הפסיד בסיבוב הראשון של הצ'לנג'ר הגדול בקנברה, יוני ארליך עבר שם סיבוב בזוגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 14, 2020 12:59 pm 
Hall of Famer

מוקדמות אוסטרליה בקשיים בגלל זיהום האוויר מהשריפות הגדולות. טניסאית סרבית התמוטטה מקושי נשימתי וחלק מהמשחקים האחרים בוטלו.
מה שלא בוטל זה המשחק של דודי סלע, שפרש לקראת הגיים האחרון כשהוא כבר בעמדת הפסד לשחקן סיני כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 19, 2020 12:00 am 
Hall of Famer

ובלי ששמנו לב, אמיר ויינטרוב עשה את אותו תרגיל משנה שעברה, חזר מפרישה והשתמש בדירוג המוגן שלו כדי לשחק במוקדמות אוסטרליה ולעשות כמה ג'ובות. כמובן הובס בסיבוב הראשון. מקווה בשבילו שהפרס על זה כיסה את הוצאות הנסיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 19, 2020 7:20 pm 
Hall of Famer

ממה שהבנתי, זו הייתה הפעם האחרונה שהוא יכל להשתמש בדירוג המוגן שלו. תודה לאל. זה כבר נהייה מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 22, 2020 5:30 pm 
Sophomore

מה עם אוסטרליה 2020?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:57 pm 
Hall of Famer

אילו נסים ונפלאות עושה פדרר בטורניר הזה.
אבל נגד ג'וקוביץ' לא יעזור לו שום נס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 11:24 pm 
Hall of Famer

נו. לקח חמש מערכות בשביל לנצח את המדורג 70 בעולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 12:40 am 
Hall of Famer

כלומר לא ראית. גם לא את המשחק הקודם. זה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 12:43 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כלומר לא ראית. גם לא את המשחק הקודם. זה בסדר.

אני ראיתי. פדרר רע מאוד בטורניר הזה והרבה יותר מאשר הוא ניצח זה היה סנגרן שפשוט חירבן אנפורסד אחרי אנפורסד.
אגב גם נגד מילמן סיפור דומה.
נגד נולה אם יקח מערכה זה יפתיע אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 2:01 pm 
Hall of Famer

בינתיים נראה שנדאל בדרך לעוף לפני שניהם...
ואכן עף, למרות היחנקות של תים כשהגיש למשחק ב-5:4 במערכה הרביעית התאושש בטיי ברייק.
חצי גמר של צעירים וחצי גמר של זקנים.

ולספורט אחר, למרות שגם אותו מכנים "טניס".
אי שם בתאילנד מתקיים לו פיוצ'ר שבו בן פתאל, שעלה מהמוקדמות, עלה לסיבוב השני וסידר לעצמו יריב מצרי - כארים מוחמד מאמון, מס' 2 של מצרים אחרי מוחמד ספוואט שהצליח לא רע באוסטרליה. 352 בעולם.
מעניין אם יבוא וישחק.
רק לציין שבאותו טורניר, שמש העמים והעתיד של הטניס הישראלי ישי עוליאל הפסיד בסיבוב הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 203 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: