סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 4:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
כי יש שאלות שלא שואלים מאמן או ספורטאי, בטח לא מול מצלמות. ברור לו יותר טוב ממה שברור לך מה חלוקת הכח הנדרשת, והוא עדיין רוצה לנצח, ואם הוא הגיע לדקות ההכרעה בפוזיציה לנצח אז הוא ינסה לנצח. איזו תשובה אתה מצפה לקבל על השאלה הזו? "וואלה, עכשיו כשאתה שואל אני מבין שהייתי צריך לשחק עם הנוער, פעם הבאה לא יקרה"?

אגב, אני אולי קצת פחות מומחה אסטרטגי מאשר שאר החברים כאן, אבל למה בדיוק צריך לוותר על משחק ליגה שמתקיים 4 ימים אחרי משחק יורוליג ו-3 ימים לפני המשחק הבא?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 4:52 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Hacohen כתב:
אגב, אני אולי קצת פחות מומחה אסטרטגי מאשר שאר החברים כאן, אבל למה בדיוק צריך לוותר על משחק ליגה שמתקיים 4 ימים אחרי משחק יורוליג ו-3 ימים לפני המשחק הבא?

אני חושב שזה די מובן. השחקנים הבכירים שכן השתתפו שיחקו כמות דקות של שני משחקים כמעט.

לא ראיתי את המשחק אבל מהpbp ב3 דקות ששיתפו את דורי סהר מכבי היתה במינוס 9, כך שהאתוס המכביסטי כנראה ניצח את ההגיון.

נקווה שביום חמישי זה לא יחזור כבומרנג. מילא אם נפסיד, זה אחד המשחקים עם הסיכוי הכי נמוך לנצח העונה, אבל פציעה של ווילבקין או אייסי כתוצאה מעומס יתר תהיה אסון. והקטע המצחיק הוא שבניגוד לשנים עברו לאחר הפסדים בליגה, הפעם אף אחד לא היה אומר מילה רעה על ספירופולוס אם היה זורק את המגבת. במיוחד לא ברורה ההחלטה שלא ללכת על שלשה בפיגור 2 בפוזשן האחרון של הזמן החוקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 5:04 pm 
Hall of Famer

ואני חושב שזה די מובן ששחקנים מקצוענים ברמה הזאת-עם ליווי של צוות מקצועי-פיזיולוגי ברמה שיש למכבי ת"א-יכולים לשרוד עומס של שתי הארכות במרווחים כאלה בין משחקים וזה לא הופך אותם אוטומטית למועמדים לפציעה, ואף רחוק מזה.

אבל זו עוד דוגמה קלאסית לתזות המופרכות שעוברות אבולציה מדעה של איזה חצי-פרשן כורסה ועד לסוג של אמת אמפירית. כמו שה"עדיף לרדת מול מכבי בפיגור כדי להרדים אותה" הפך להיות אסטרטגיה שדנים בה ברצינות, כך מובן שעוד 15 דקות משחק לווילביקין הופכות את הברכיים שלו למבוא לקריסה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 6:32 pm 
Junior

חייבים לצקצק על משהו. מה טוב שהנהי גם יכול לשמש לזלזול, הוצאת אגרסיות והרגשת עליונות ובידול. אנשים לא מסוגלים להנות מהקבוצה שלהם. בוודאי שמכבי לקחה משהו מהניצחון הזה (ראו את התגובה של ג'ייק כהן בטוויטר) מעבר למספר הדקות היבש שווילבקין שיחק.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 8:26 pm 
Sophomore

גם לי זה לא ממש ברור. קחו למשל את ווילבקין מול הארדן, פחות או יותר על פני אותה תקופת זמן מאז תחילת העונה.

הארדן: 30 משחקים, כמעט 38 דקות למשחק, כולל כמה וכמה בק-טו-בק.

ווילבקין (שצעיר בארבע שנים מהארדן): 24 משחקים, 27 דקות למשחק ביורוליג ו-25 בליגה הישראלית. אף בק-טו-בק.

הארדן הוא קצת קיצון מבחינת כמות דקות, אבל בטח לא פחות חשוב ליוסטון מאשר ווילבקין למכבי. ולא חסרים כוכבי נבא אחרים שמשחקים מעל 30 דקות למשחק, יותר משחקים, בק-טו-בק, וכולי. ב-נבא רק מעטים (למשל קוואי עם היסטורית פציעות מוכחת) לוקחים מנוחות יזומות. אבל כאן שתי הארכות הן סיבה לועדת חקירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 8:36 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כי יש שאלות שלא שואלים מאמן או ספורטאי, בטח לא מול מצלמות. ברור לו יותר טוב ממה שברור לך מה חלוקת הכח הנדרשת, והוא עדיין רוצה לנצח, ואם הוא הגיע לדקות ההכרעה בפוזיציה לנצח אז הוא ינסה לנצח. איזו תשובה אתה מצפה לקבל על השאלה הזו? "וואלה, עכשיו כשאתה שואל אני מבין שהייתי צריך לשחק עם הנוער, פעם הבאה לא יקרה"?

ה׳תלונה׳ היא על הגישה מראש למשחק הזה.
אני לא יודע מה אתה כן יודע ומה לא, מניח שאתה יודע שמכבי איבדה את
2 הרכזים הבכירים שלה, אחד מהם עד סוף העונה.
החתימה רכז שכרגע מרוכז יותר בעניינים אחרים ועדיין לא מגיע.
בנוסף לכל זה, כספי, שהיה אמור להיות כוח משמעותי, לא זמין ולא בטוח שמישהו יודע לענות מתי הוא יהיה זמין.
בלאק גם במצב של on-off תמידי.
אתמול דורסי והאנטר הצטרפו למצבת הפצועים.

נכון שלכל היורוליג יש לוז עמוס ופציעות אבל אצל מכבי זה חריג. לכן, לא ברור מה בער להתאבד על המשחק אתמול כי הסיכוי שלו להשפיע על סוף העונה מינורי עד לא קיים.

לא רוצה לשחק עם הנוער?! אין בעיה, תטחן את דני אבדיה בעמדת הרכז. הוא גם צעיר וגם לא השחקן שמכבי תיפול עליו אם הוא יהיה סחוט ביום חמישי.

ברור שאחרי שטחנו את ווילבקין ואייסי כל המשחק, לא יוותרו על המשחק ברגע האחרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 9:19 pm 
Hall of Famer

מכבי עלתה למשחק הזה עם רוטציה קצרה של שחקנים כשירים, ושיחקה כמיטב יכולתה כדי לנצח. זהו ספורט, כך מתנהגים ספורטאים ונחמד לראות שלספירופולוס יש תרבות ספורט ולא תרבות אוברחוכעם ישראלית מצויה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 9:25 pm 
Junior

בדיוק, אפשר לחשוב כמה קשה הכדורסלנים שלנו עובדים... בספרד ובטורקיה הם משחקים ככה כל הזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 24, 2019 11:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לאיזה חלק מתייחס ה"כל הזמן"? לרוטציה של 6 או ל-40 דקות לשחקן במשחק ליגה זניח?
כל הכבוד לשחקנים שנלחמו ובסוף ניצחו והכל, אם אתה על המגרש תנסה לנצח. להגיד שזה חכם שהם היו על המגרש את כל הזמן הזה ולטחון אותם? לא ממש.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 1:06 am 
Junior

Hacohen כתב:
מכבי עלתה למשחק הזה עם רוטציה קצרה של שחקנים כשירים, ושיחקה כמיטב יכולתה כדי לנצח. זהו ספורט, כך מתנהגים ספורטאים ונחמד לראות שלספירופולוס יש תרבות ספורט ולא תרבות אוברחוכעם ישראלית מצויה.

ואני מבין שליגת הNBA נחשבת בעינך כחסרת תרבות ספורטיבית וכבעלת תרבות אוברחוכעם אמריקאית מצויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 1:37 am 
Hall of Famer

Dovi כתב:
Hacohen כתב:

ואני מבין שליגת הNBA נחשבת בעינך כחסרת תרבות ספורטיבית וכבעלת תרבות אוברחוכעם אמריקאית מצויה.

חתיכת השוואה גרועה. זה לא קרוב להיות אותו עומס, וכמו שהראו לך למעלה בדוגמה עם הארדן-בדרך כלל הכוכבים משחקים, והרבה, בכל משחק חשוב ולא חשוב. יש יוצאים מן הכלל כמו קאווי, אבל העקרון הוא ששחקן כשיר משחק. המנוחות הן בשוליים. ומעבר לזה-אם כבר עולים עם סגל מסוים והמשחק נהיה צמוד, אף אחד לא ינסה להפסיד אותו כדי לא להכנס להארכה בגלל שיש עוד 3 ימים משחק. זה לא קיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 9:42 am 
Hall of Famer

זו גם חתיכת דוגמא גרועה כי קבוצת NBA לא תישאר לעולם עם רוסטר של שישה שחקנים פעילים. הם יעלו מישהו מקבוצת הפיתוח, יחתימו חוזים של 10 ימים, כל מיני סידורים.
וילבקין ספציפית כבר קיבל פעמיים התכווצויות תוך כדי משחק מאז שהגארדים נפצעו והוא נותן יותר דקות. במזל זה נגמר רק בהתכווצויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 9:54 am 
Hall of Famer

זו לא דוגמה גרועה בכלל, כי הרוטציה אמנם תהיה יותר רחבה אבל אם צריך לנצח אז הכוכבים ישחקו יופי גם את ההארכות. אבל השורה התחתונה ברורה: שחקנים מקצוענים ברמה הזאת מסוגלים לשחק 2 הארכות בפערים של שבוע בין משחקי יורוליג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 10:12 am 
Hall of Famer

כלומר עוד לפני ההארכות שחקני המשנה ישחקו יותר. בדיוק. מה כבר ביקשנו.

לגבי השורה התחתונה, אז כנראה וילבקין שכבר קיבל פעמיים התכווצויות תוך כדי משחק בתקופה האחרונה לא מספיק מקצוען, או משהו כזה.
אני אשמח לטעות ולגלות שהוא איש ברזל כמו הארדן, אני מניח שגם אתה תשמח לטעות ושהעונה של מכבי תיחרב בגלל משחק ליגה זניח או שהשחקנים שלה "לא מספיק מקצוענים" לעמוד בעומס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 1:00 pm 
Hall of Famer

הערב ב21:00 בערוץ הספורט משחק השלמה מהמחזור 6
ראשלצ' מארחת את ירושלים

2 הקבוצות עם סגלים לא מלאים
בבירה לוקט יחסר שתומאס בסגל אבל בספק למשחק בגלל נקע בקרסול.לא מבין למה לא רושמים את קופשאס מידי פעם גם לליגה......

בעיר היין לילה ראשון בלי וויליאמס שקלי ימלא את המשבצת במקומו עד סוף העונה.מונרו ובורדיון בסגל אבל בספק גדול בגלל פציעות.

יכול להתפתח משחק מעניין וצמוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 3:49 pm 
Freshman

RREEDDTT. כתב:
הערב ב21:00 בערוץ הספורט משחק השלמה מהמחזור 6
לא מבין למה לא רושמים את קופשאס מידי פעם גם לליגה......

באמת לא ברור כשאנחנו כבר כמעט בינואר, בטח עכשיו אחרי הפציעה של תומאס.
גם אם ירשמו את קופשאס יישארו שתי החתמות נוספות לליגה.
ההגנה חלשה מאד והסגל קצר והתלות ביעקב ובפלדין גדולה עוד יותר.
לא אתפלא אם נפסיד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 3:53 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כלומר עוד לפני ההארכות שחקני המשנה ישחקו יותר. בדיוק. מה כבר ביקשנו.

לגבי השורה התחתונה, אז כנראה וילבקין שכבר קיבל פעמיים התכווצויות תוך כדי משחק בתקופה האחרונה לא מספיק מקצוען, או משהו כזה.
אני אשמח לטעות ולגלות שהוא איש ברזל כמו הארדן, אני מניח שגם אתה תשמח לטעות ושהעונה של מכבי תיחרב בגלל משחק ליגה זניח או שהשחקנים שלה "לא מספיק מקצוענים" לעמוד בעומס.

אם אתה חושב שאני יושב ומייחל לפציעות של שחקני קבוצתך האהובה, צר לי לאכזב אותך. אני אוהב נצחונות על המגרש ולא בזכות רשימת פצועים, ואף פעם לא נהניתי לשמוע על פציעה של שחקן.

בסדר, צריך להיות "איש ברזל" כדי לשחק 2 משחקים בשבוע כולל רחמנא ליצלן משחק שתי הארכות. רשמתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 7:05 pm 
Sophomore

אה, עכשיו הבנתי, הארדן הוא איש ברזל. איך לא ראיתי את זה קודם. הוא ועוד איזה 200 שחקני נבא ששיחקו עד עכשיו יותר משחקים ודקות פר משחק מווילבקין (שלא לדבר על אייסי), עם טיסות ארוכות יותר בין משחק למשחק ולא מעט משחקי בק-טו-בק. כנראה שאיכשהו במהלך הטיסה הטארנס אטלנטית לאירופה ולמזרח התיכון העצמות והשרירים של שחקני כדורסל עוברים שינוי פיזיולוגי משמעותי והופכים לפריכים ופגיעים. מה שהיה נחשב שם לעומס נמוך, כמעט מנוחה (שני משחקים בשבוע) הופך כאן למעמסה בלתי נסבלת שצריך לשמור על השחקנים בצמר גפן מפניה. ולהזכיר, מדובר כאן על מקצוענים בשיא הקריירה שלהם, ובגיל די אידיאלי (ווילבקין בן 26; בהשוואה, פי ג'יי טאקר בן ה-34 עם 36 דקות למשחק השנה). או שאולי מדובר בכלל על רמת המאמץ הפיזי העילאית שנדרשת בליגה הישראלית האימתנית. הרי כולם יודעים ש"ב-נבא לא משחקים הגנה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 7:26 pm 
Hall of Famer

לאור הכתוב כאן אני מסיק שמבחינתך אין באמת בעיית פציעות במכבי. מה הבעייה שהאנטר ישחק 40 דקות כל משחק? כולה 80 דקות בשבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 7:40 pm 
Junior

ווילבקין כל הזמן נח על המגרש במשחקי ליגה. נגד גלבוע ספציפית, קרע את התחת כי היה פה סיפור דיסני טרומפלדורי כזה שהזרים בו קצת חשק.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 7:55 pm 
Sophomore

האנטר 40 דקות? לא, לא נראה לי שצריך. 30 דקות פעמיים בשבוע? למה לא? כאמור, לא מעט שחקני נבא בגילו המופלג (33) עושים גם יותר מזה. רק כאן הוא נחשב זקן ופריך...

הפציעות? לא מומחה ולא התעמקתי, אבל נראה לי שלא מעט מהן לא בהכרח קשורות לעומס (כספי? גם ב-נבא הוא היה פציע מאוד. די-ברט? לא נראה לי שקשור לעומס חריג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 8:00 pm 
Hall of Famer

נו, ולחשוב שאחרי פנתינאיקוס הוא ועוד כמה קיבלו יום חופש, המפונקים האלה. ועוד אמר Lord knows we need the break! כזה חוסר מקצוענות לא ראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 25, 2019 8:13 pm 
Hall of Famer

בהתחשב בזה שאצל הספרדיות קורה לא אחת שהן משחקות ברוסיה או בישראל, טסות 5 שעות ומשחקות תוך יומיים-יומיים וחצי משחק בליגה הטובה באירופה, כנ"ל קבוצות VTB, אז כן-בקבוצה מקצוענית שום דבר שמכבי עושה לא נחשב לעמוס. מילא עונות האדריאטית עם 3 משחקים בשבוע במדינות שונות, אבל מי ישמע העומס שנפל בגלבוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 5:40 am 
Sophomore

נו, מה נגיד ראי. מציגים לך ראיות בצורת מאות שחקנים מליגה שהיא, איך נגיד בעדינות, לא פחות חזקה מהליגה הישראלית (או היורוליג). מספר משחקים, דקות משחק, טיסות, משחקי בק-טו-בק. דה הול וורקס. אבל מה זה משנה אם האנטר אמר שהיום חופש בא לו טוב? אה, וגם היו כמה פציעות, אז הנה ההוכחה שיש יותר מדי עומס ושוחקים את המסכנים.

וזה ממישהו שמזכיר לנו בכל הזדמנות כמה הכדורסלן הישראלי מפונק, חסר אופי, עצלן, ורק מחפש הנחות וקיצורי דרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 26, 2019 7:59 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
נו, מה נגיד ראי. מציגים לך ראיות בצורת מאות שחקנים מליגה שהיא, איך נגיד בעדינות, לא פחות חזקה מהליגה הישראלית (או היורוליג). מספר משחקים, דקות משחק, טיסות, משחקי בק-טו-בק. דה הול וורקס. אבל מה זה משנה אם האנטר אמר שהיום חופש בא לו טוב? אה, וגם היו כמה פציעות, אז הנה ההוכחה שיש יותר מדי עומס ושוחקים את המסכנים.

וזה ממישהו שמזכיר לנו בכל הזדמנות כמה הכדורסלן הישראלי מפונק, חסר אופי, עצלן, ורק מחפש הנחות וקיצורי דרך.

שאני אתחיל לחפש עבורך רשימת לינקים עם טענות לכך שעונת ה-NBA ארוכה מדי, שוחקת מדי וגורמת ליותר מדי פציעות אצל שחקנים? כמה כוכבים לוקחים DNP-REST באמצע העונה כדי להתמודד עם העומס? אולי אתה רוצה רשימת שחקנים שסבלו/סובלים השנה מפציעות שמשביתות אותם לתקופה של שבועות עד עונה שלמה? דוראנט, סטפ קארי, קיירי אירווינג, מיילס טרנר, תומאס ברייאנט, גורדון הייוורד, פול ג'ורג', ציון וויליאמסון, אריק בלדסו, בלייק גריפין, דריימונד גרין, קליי תומפסון, דונצ'יץ', מארק גאסול, פסקל סיאקם, מרווין באגלי, יוסוף נורקיץ', ג'ון וול, ויקטור אולדיפו, דיאנדרה אייטון (נפצע אחרי שחזר מההשעייה), אוטו פורטר, דאנג'לו ראסל, קייל לאורי, ואני בכלל לא אתפלא לשמוע שעוד פיספסתי כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 104 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: נורטון ו 46 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה