Krembo2 כתב:
ARENA כתב:
Krembo2 כתב:
ARENA כתב:
נביא בעירו כתב:
לנציאנו כנראה חושב דברים הרבה יותר גרועים. ״אנחנו הבאנו תקציב שיא, והשחקנים לא ימכרו אותנו״. נראטיב חמוד, אך מנותק לחלוטין מהמציאות. הפועל חולון הוא מועדון בהפרעה. ב-24 שעות מתקבלות שם החלטות מחורבנות שמספיקות לעונה שלמה. דרוקר, הפיטורין של דרוקר, הפיטורין של דרוקר בלי שיש מחליף, הסגל בלי הרכז, מלאכי, הרוש, היה גם איזה ג׳יילן משהו, ההחתמה של פניני ואוחיון אחרי שאלה כבר סיימו את הקריירה, החיתוך של לטאביוס כי דחף אוהד, ההחתמה של דלגאדו, ההחזרה של קליין ועוד ועוד. אפשר להתווכח על כל החלטה לחוד, אבל התמונה הכללית היא של מערכת באיבוד עשתונות ולאוהדי הפועל עם קצת ניסיון קל לזהות את זה, כי גם אנחנו היינו כאלה הרבה שנים.
זה בדיוק הענין, מועדון בינוני מינוס שמוכר לאוהדים שלו ציפיות שקרובות למועדוני טופ יורוליג.
לפחות בפן הזה לנצ'יאנו עושה אחלה של עבודה - מצליח בכל עונה למכור לקהל שלו לוקשים חדשים על החוויה הסגולה המרעננת שצפויה להם בשנה הקרובה.
ביום שהוא יבין את מקומו במפת הכדורסל בישראל, ייטב לו ולמועדון שלו. שיסתכל קצת על מועדונים אחרים בסדר גודל שלו שעושים עבודה טובה ושקטה יחסית לאורך שנים (ראשל"צ למשל, למרות פרי). מודל קבלת ההחלטות של חולון הוא לא בדיוק מקצועי, אלא מודל שמאמץ את ההחלטות שמקבלים ביציע (דרוקר, ויליאמס ועוד), ככה אי אפשר להצליח אף פעם.
תגיד לא נמאס לך כבר מהמנטרה הזאת?
בערך פעם שביעית שאני רואה ואתך רושם את זה בשבועיים האחרונים..
קצת אובססיבי
טעות בידך, לדעתי זאת הפעם ה-77.
בד"כ קשה להתעמת עם האמת, תתמודד.
לא חושב שאני היחיד שחושב שהקהל מקבל את ההחלטות בחולון, העונה זה בולט אפילו יותר מאשר בעבר.
טוב אז סתם בשביל הקטע,
חולון ב3 השנים האחרונות:
ליגה -
מקום 1, מקום 2, מקום 3
גביע -
זכייה, פעמיים הדחה בחצי הגמר (כשאחת הפעמים אחרי פציה של קאליף שכל הקבוצה נבנתה סביבו, והמחליף שלו הגיע יומיים לפני המשחק...)
פלייאוף -
הדחה אחת ביזיונית מול חיפה זה כן, אבל חוץ מזה עוד הגעה לגמר, והדחה ברבע מול ראשון כשבערך חצי הקבוצה פצועה (שון ג'ונס, קורי, פניני, קליין ואולי גם שכחתי מישהו)
מאחל לכל מועדון קטן בארץ 3 שנים כאלו
יודע מה, רק בישביל הקטע לא בטוח שאתה מודע לזה, אבל במתכונת הליגה הנוכחית, המיקום בליגה הסדירה כולל המקום הראשון שווה לאפס אולי אפילו פחות מזה.
מקום ראשון לפני הפלייאוף הוא בסה"כ אילוזיה נעימה. היו כאן קבוצות שמשחקות באירופה ש"תרמו" משחקי ליגה בגלל לו"ז אירופי כזה או אחר,
רק מכיוון שהשיטה מאפשרת והטבלה הסופית (המעוותת) כמעט לא קובעת דבר. בנוסף - כבר היו כאן קבוצות שזכו באליפות ממקום שישי עם מאזן
ליגה שלילי טרום הפלייאוף רק בגלל השיטה.
אבל אם נבדוק קצת אחורה - מאז הוקם הפיינל פור בישראל ב-2006, חולון השתתפה בו 3 פעמים, מהם רק פעמיים בעשור האחרון
(ל-6 מועדוני כדורסל בישראל יש מאזן טוב יותר או זהה בעשור האחרון).
הבלחה בגביע לפני שנתיים בסל של שניה אחרונה זה ממש נחמד, וגם במפעל הזה הקבוצה כמעט לא מגיעה למעמד הגמר (פעמיים ב-25 שנה לערך).
אז נכון, המועדון התקדם בשנים האחרונות מאז המעבר להיכל החדש, הן מבחינת ממוצעי קהל, גודל התקציב, העניין התקשורתי ואפילו עצם ההשתתפות
במפעל אירופי (למרות אי ההצלחה לעלות שלב), אבל הוא כמעט לא מופיע במעמדים הגדולים בישראל ומתבזה לא פעם במעמדי הפלייאוף למרות יתרון ביתיות (חיפה, ראשל"צ) או הגביע (נהריה העונה). מועדון שמחשיב את עצמו וגם מספר לכולם שהוא מועדון "גדול" צריך גם להראות הישגים, בחולון יש מעט מאד מזה.
אבל כל עוד אתה מרוצה, מי אני שאקלקל לך. אני ממש לא אובססיבי, רק חובב היסטוריה וסטטיסטיקה.