סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 6:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דת
הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 1:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה יכול לקרוא לזה אפולוגטיקה, אתה פשוט מערבב מין בשאינו מינו. התורה היא לא ספר סיפורים, ספר מדע או ספר היסטוריה.
וכן, בתחילתה של כל שבת אני מעיד שלוש פעמים שאלוהים ברא את העולם ששה ימים ונח ביום השביעי.
לא, זה לא סותר את גיל העולם, למשל, בעיקר בגלל שכדי ששני דברים יסתרו זה את זה הם צריכים להיות על אותו מישור. תורה ומדע הן שתי סוגיות אורתוגונליות לחלוטין.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 1:23 pm 
Junior

yoya כתב:
שאלה הרבה יותר רלוונטית ומעניינת ומורכבת בעיניי היא איך אפשר לגשר על ההבדל בין ההשקפות ולקיים פה מדינה עם מינימום פגיעה ברגשות אחד של השני עם שאיפה לקירוב בין הצדדים ולא הפרדה.

אני חייב לציין שאף פעם לא הבנתי איך זה שאני רוצה ללכת לבית קפה בשבת או לאכול פיתה בפסח זה פגיעה ברגשות של מישהו.

ויותר מזה, למה אני צריך לבוא לקראת מישהו שלא רוצה שאני אעשה משהו שמהצד השני אני לא מבקש או דורש ממנו כלום. מה מפריע לדתיים/חרדים (לא יודע למי זה מפריע) שעיריית תל אביב מפעילה אוטובוסים בשבת? איך זה פוגע להם בשבת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 1:28 pm 
Sophomore

אין טעם להיכנס להגדרות כלליות כי הבסיס לקירוב לבבות הוא רצון טוב ולא פלפולים משפטיים. הכוונה היא ששני הצדדים יוכלו לחיות בשלום עם הצד השני ואורח החיים שלו.
הדיון הנדרש הוא בהחלט פרקטי ומורכב מהרבה פרטים כמו למשל סוגיית תחבורה ציבורית בשבת. איך מוצאים פתרון ששני הצדדים יוכלו לחיות אתו. או סוגיית חתונה אזרחית. אין ספק ששני הצדדים יצטרכו לבוא זה לקראת זה.
האם זה בכלל אפשרי?

יש בהלכה כל מיני דברים כמו המרחב הציבורי ומראית עין ואמונה שכלל ישראל צריכים לקיים מצוות כדי להביא לגאולה. אני טוען שאין טעם להתווכח ולהגיד להם אתם לא צריכים להאמין בזה. נקבל כנתון שזו האמונה שלהם. אני שואל איך מתקדמים מכאן אם אנחנו טוענים שתחבורה ציבורית בשבת זה צורך מאד חשוב לציבור החילוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 1:34 pm 
Freshman

sheky כתב:
yoya כתב:
שאלה הרבה יותר רלוונטית ומעניינת ומורכבת בעיניי היא איך אפשר לגשר על ההבדל בין ההשקפות ולקיים פה מדינה עם מינימום פגיעה ברגשות אחד של השני עם שאיפה לקירוב בין הצדדים ולא הפרדה.

אני חייב לציין שאף פעם לא הבנתי איך זה שאני רוצה ללכת לבית קפה בשבת או לאכול פיתה בפסח זה פגיעה ברגשות של מישהו.

ויותר מזה, למה אני צריך לבוא לקראת מישהו שלא רוצה שאני אעשה משהו שמהצד השני אני לא מבקש או דורש ממנו כלום. מה מפריע לדתיים/חרדים (לא יודע למי זה מפריע) שעיריית תל אביב מפעילה אוטובוסים בשבת? איך זה פוגע להם בשבת?

אני לא גר בתל אביב והשאלה העקרונית אם יש מקום לתת כל רשות עירונית להכריע בעניין מסוג זה היא שאלה טובה ומעניינת, אבל באופן אישי מאוד מאוד לא הייתי רוצה שיעברו לי אוטובוסים ליד הבית גם בשבת. זה לא עניין דתי, זה עניין של רצון ביום אחד של קצת שקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 2:02 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
אתה יכול לקרוא לזה אפולוגטיקה, אתה פשוט מערבב מין בשאינו מינו. התורה היא לא ספר סיפורים, ספר מדע או ספר היסטוריה.
וכן, בתחילתה של כל שבת אני מעיד שלוש פעמים שאלוהים ברא את העולם ששה ימים ונח ביום השביעי.
לא, זה לא סותר את גיל העולם, למשל, בעיקר בגלל שכדי ששני דברים יסתרו זה את זה הם צריכים להיות על אותו מישור. תורה ומדע הן שתי סוגיות אורתוגונליות לחלוטין.

אז עם כל הכבוד לליבוביץ', פה הוא קישקש.

שמירת שבת היא עדות של המאמין על כך שאלוהים ברא עולם בשישה ימים, כאמור בסיפורי הבריאה, ונח ביום השביעי. זה המקור הדתי לשמירת שבת, והוא מעוגן היטב בטקסטים הדתיים שנשתמרו עד היום ושגם אתה אומר.

להגיד "אני מעיד על בריאת העולם בשישה ימים" ואז "זה לא מדעי" זה מקסימום שעשוע פילוסופי או דרך של ישעיהו ליבוביץ' לקיים מצוות כשהוא יודע שהוא מאמין במשהו לא רציונלי, אבל סתירה מובהקת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 2:11 pm 
Junior

yoya כתב:
אין טעם להיכנס להגדרות כלליות כי הבסיס לקירוב לבבות הוא רצון טוב ולא פלפולים משפטיים. הכוונה היא ששני הצדדים יוכלו לחיות בשלום עם הצד השני ואורח החיים שלו.

אני לא חושב שזה פלפולים משפטיים או הגדרות כלליות.
אתה מדבר על צד אחד שמונע מצד שני לעשות משהו ודרך האמצע הוא שאני אמנע מעצמי מספיק דברים כדי שהצד השני יהיה מרוצה?
זה לא משא ומתן שאני מבקש שימנעו ממשהו מסוים ואני אמנע ממשהו אחר ונפגש באמצע... השיח הוא על כמה הציבור החילוני מוכן לוותר כדי שהציבור הדתי/חרדים יהיו מרוצים.

ציון כתב:
אני לא גר בתל אביב והשאלה העקרונית אם יש מקום לתת כל רשות עירונית להכריע בעניין מסוג זה היא שאלה טובה ומעניינת, אבל באופן אישי מאוד מאוד לא הייתי רוצה שיעברו לי אוטובוסים ליד הבית גם בשבת. זה לא עניין דתי, זה עניין של רצון ביום אחד של קצת שקט.

נו ואני לא הייתי רוצה שילדים ישחקו לי מתחת לחלון בשבת בצהרים כשאני מרדים את הבת שלי... למה לא למנוע גם התקהלות בשבת אם המניע הוא שקט?
בעייני זו הצדקה מאוד לא הוגנת - בגלל שמפריע לך קצת באוזן אוטובוס שעובר פעם בשעה ברחוב למשך כמה שניות אז נמנע מאנשים יכולת ניוד בשבת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 2:23 pm 
Freshman

ציון כתב:

נו ואני לא הייתי רוצה שילדים ישחקו לי מתחת לחלון בשבת בצהרים כשאני מרדים את הבת שלי... למה לא למנוע גם התקהלות בשבת אם המניע הוא שקט?
בעייני זו הצדקה מאוד לא הוגנת - בגלל שמפריע לך קצת באוזן אוטובוס שעובר פעם בשעה ברחוב למשך כמה שניות אז נמנע מאנשים יכולת ניוד בשבת?[/quote]

אני מסכים ומבין את הפגיעה במי שצריך להתנייד, ואף נוטה לדעה שכל עיר צריכה להחליט על עצמה. אבל זה ממש לא רק עניין דתי. עבורי השקט מהאוטובוסים, ובכלל התנועה הדלילה בשבתות, הם דבר נפלא, ובכל קונסטלציה, אם היו שואלים אותי, לא הייתי רוצה תחבורה ציבורית בשבת ליד הבית שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 2:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וליד בתים של אחרים?
ובכבישים ראשיים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 2:51 pm 
Junior

אני לא הייתי רוצה שיהיו לידי אנשים ברכבת, אבל מי שואל אותי?

ואין סימטריה בין כפייה דתית לכפייה חילונית.
מקרים בודדים של כפייה חילונית זכורים לי בעיקר מכל פרשת שירת הנשים בצבא והטענה שצריך להעניש חיילים שיצאו, וגם האירוע הנפרד בעפולה שבוטל בהוראת בית המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 3:01 pm 
Sophomore

התשובה לגבי הפלפולים הייתה לראי לא לך

קל מאד לבוא ולהגיד יש כפייה דתית אין כפייה חילונית אבל זה לא מקדם אותנו לשום מקום. אני חילוני ואני חושב שתחבורה ציבורית בשבת זה הכרח.
מה שקורה בשטח זה שהממשלה לא עיזה לעשות שום דבר אז השלטון המקומי לקח את זה לידיים שלו. זה עדיין צעד שהוא בבחינת חד צדדי.
אני לא רואה בשום מקום נסיון לדו שיח ונסיון להגיע להבנות בין דתיים לחילונים בנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 3:22 pm 
Senior

אני בכלל לא בטוח שלדתיים אכפת מתחבורה ציבורית במקומות שהם לא גרים, בספק אם לאלה שכן גרים בתל אביב יפריעו להם עוד כמה אוטובוסים און טופ המוניות והתחבורה הלא ציבורית.
שאלתי אנשים שעובדים איתי והם די אישרו את ההתרשמות שלי, אשמח לשמוע דעות של משתתפים בפורום אם תחבורה ציבורית תפריע להם ברמה העקרונית (כלומר לא "העשן של האוטובוסים יפריע לי בשבת")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 3:40 pm 
Junior

Hacohen כתב:
צוד כתב:

אז עם כל הכבוד לליבוביץ', פה הוא קישקש.

שמירת שבת היא עדות של המאמין על כך שאלוהים ברא עולם בשישה ימים, כאמור בסיפורי הבריאה, ונח ביום השביעי. זה המקור הדתי לשמירת שבת, והוא מעוגן היטב בטקסטים הדתיים שנשתמרו עד היום ושגם אתה אומר.

להגיד "אני מעיד על בריאת העולם בשישה ימים" ואז "זה לא מדעי" זה מקסימום שעשוע פילוסופי או דרך של ישעיהו ליבוביץ' לקיים מצוות כשהוא יודע שהוא מאמין במשהו לא רציונלי, אבל סתירה מובהקת.

אז לייבוביץ׳ מקשקש. והרמב״ם במורה נבוכים מחרטט. וויליאם ג׳יימס מזיין את המוח. ואבן ערבי חנטריש. וכל מי שמציע גרסה קצת יותר אוניברסלית, פילוסופית ומאתגרת של הדת, הוא סתם אפולוגטי מעורר רחמים.

וברצינות - אתה לא שם לב כמה הטענה שלך משונה? אתה טוען שכל מי ששומר שבת מעיד על הלו״ז שעל פיו לדעתו נברא העולם. אז בא ואומר לך לייבוביץ׳ ״אני לא מעיד על הלו״ז של הבריאה. אני שומר שבת כי אני מאמין שזה מה שמוטל עליי לעשות״. ובא אני הקטן ואומר לך שגם אני שומר שבת בלי להעיד בכך משהו על הנסיבות שבהן נברא העולם. ואני באמת שואל אותך: מההיכרות שלך עם הציונות הדתית, לדוגמה, כמה מבין שומרי השבת האלה באמת בטוחים שהעולם נברא בשישה ימים כפי שמתואר בבראשית א׳? ואם, כמוני, התשובה שלך היא שרבים שומרים שבת גם בלי להיות בטוחים בזה בכלל, אז אולי יותר מעניין לנסות להבין למה הם כן עושים את זה, במקום לנסות להפריך כל מה שאתה שומע עוד לפני שאתה מקשיב לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 4:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
yoya כתב:
התשובה לגבי הפלפולים הייתה לראי לא לך

קל מאד לבוא ולהגיד יש כפייה דתית אין כפייה חילונית אבל זה לא מקדם אותנו לשום מקום. אני חילוני ואני חושב שתחבורה ציבורית בשבת זה הכרח.
מה שקורה בשטח זה שהממשלה לא עיזה לעשות שום דבר אז השלטון המקומי לקח את זה לידיים שלו. זה עדיין צעד שהוא בבחינת חד צדדי.
אני לא רואה בשום מקום נסיון לדו שיח ונסיון להגיע להבנות בין דתיים לחילונים בנושא הזה.

אבל הוא אומר בדיוק מה שאני אומר, כך שזה מכוון גם אליו.
צעד חד צדדי היה אם הייתי מכריח אנשים דתיים לנסוע באוטובוס בשבת. אני לא.
מה שאתה מגדיר "הבנות בין חילוניים ודתיים" הוא בדיוק מה ששקי אומר - עד כמה חילונים יימנעו מלעשות דברים כדי לא "לפגוע ברגשות", ואני אומר שעצם זה שמשהו שאני עושה - ולא מכריח אדם דתי להשתתף בו - "פוגע לו ברגשות", זה העיוות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 4:59 pm 
Hall of Famer

בתחילת הקשר עם אשתי, הלכתי איתה ועם ידידה (דתיה) לבית חב"ד אשר בניס, מקום מגורי הוריה של אשתי.
הרב החב"די, בניגוד מוחלט לרוב החבדניקים שאני מכיר יש לציין, היה מז'אנר המטיפים והנודניקים, ואחרי 10 דקות בהן הייתי צריך להקשיב להטפות שלו על כך שאני צריך לשמור כך או אחרת, ולהאמין כך או אחרת, שפכתי עליו הכל ועשיתי לו בית ספר של כפירה בביתו. התחלתי בגיל העולם, המשכתי בטמטום הקונספטי של נהמא דכיסופא, והמשכתי בכורש, ג'ונסטאון ושערי גן עדן (HEAVENS GATE) שמוכיחים פנאטיות ונהירה אחרי כריזמה מהי, ושלא צריך 1.2 מיליון אנשים לראות משהו, אלא מספיק שקומץ יגידו שמיליון אנשים ראו משהו.

אבל הנה העניין, התקיימו בי אז שני תנאים
1. הייתי מריר - כי נוכחות הידידה המשותפת שלי ושל אשתי, ממש עצבנה את אשתי לעתיד שהוציאה הכל עליי.
2. נטרתי טינה, כי ההטפות המפגרות של הרב הספציפי הזה, הזכירו לי הטפות של שנים מכל מיני רבנים מעצבנים אחרים, במיוחד כאלה שהחזיקו עליי מעמד שררתי כזה או אחר.

ואני רק תוהה, מה גורם למישהו להיות כל כך מריר ונוטר טינה, בשביל להתחיל את הת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 8:33 pm 
Junior

זה כן אני כתב:
מקרים בודדים של כפייה חילונית זכורים לי בעיקר מכל פרשת שירת הנשים בצבא והטענה שצריך להעניש חיילים שיצאו, וגם האירוע הנפרד בעפולה שבוטל בהוראת בית המשפט.

לא שזה מה שיגרום לסימטריה אבל שכחת את ימי הזיכרון (סגירת החנויות, החשכת מסכים ושיימינג על העמידה בצפירה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 9:31 pm 
Junior

Dovi כתב:
זה כן אני כתב:

לא שזה מה שיגרום לסימטריה אבל שכחת את ימי הזיכרון (סגירת החנויות, החשכת מסכים ושיימינג על העמידה בצפירה)

סליחה על השאלה אבל מה חילוני ביום הזכרון? אני מניח שחלק לא זניח בעליל מהנספים הם אנשים דתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 9:41 pm 
Junior

לא דיברתי על אופי היום אלא על הכפייה שלו (כאמור סגירת חנויות והחשכת מסכים בעיקר) ועל הכפייה בצורת הזיכרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 31, 2019 9:50 pm 
Junior

Dovi כתב:
זה כן אני כתב:

אתה צודק.
אגב, גם בעיני חילוני כמוני מדובר בכפייה מטרידה ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2020 12:59 am 
Junior

אני רק רוצה להבהיר למקרה שיתפספס
לא קראתי את בראשית א, או פרשת יתרו והשתכנעתי.
החיים עצמם שכנעו אותי, ומשכך, אני מקבל את האמור בתורה ורפילו מעיד שהוא נכון.
ומה לגבי שאלות כאלה ואחרות? נהדר. שאלות זה תמיד טוב.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 01, 2020 12:59 am 
Junior

לדעתי זו ההודעה הראשונה בפורום ב2020.
אני ממש גאה בעצמי על זה.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 45 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 47 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה