Hacohen כתב:
צוד כתב:
אתה יכול לקרוא לזה אפולוגטיקה, אתה פשוט מערבב מין בשאינו מינו. התורה היא לא ספר סיפורים, ספר מדע או ספר היסטוריה.
וכן, בתחילתה של כל שבת אני מעיד שלוש פעמים שאלוהים ברא את העולם ששה ימים ונח ביום השביעי.
לא, זה לא סותר את גיל העולם, למשל, בעיקר בגלל שכדי ששני דברים יסתרו זה את זה הם צריכים להיות על אותו מישור. תורה ומדע הן שתי סוגיות אורתוגונליות לחלוטין.
אז עם כל הכבוד לליבוביץ', פה הוא קישקש.
שמירת שבת היא עדות של המאמין על כך שאלוהים ברא עולם בשישה ימים, כאמור בסיפורי הבריאה, ונח ביום השביעי. זה המקור הדתי לשמירת שבת, והוא מעוגן היטב בטקסטים הדתיים שנשתמרו עד היום ושגם אתה אומר.
להגיד "אני מעיד על בריאת העולם בשישה ימים" ואז "זה לא מדעי" זה מקסימום שעשוע פילוסופי או דרך של ישעיהו ליבוביץ' לקיים מצוות כשהוא יודע שהוא מאמין במשהו לא רציונלי, אבל סתירה מובהקת.
אז לייבוביץ׳ מקשקש. והרמב״ם במורה נבוכים מחרטט. וויליאם ג׳יימס מזיין את המוח. ואבן ערבי חנטריש. וכל מי שמציע גרסה קצת יותר אוניברסלית, פילוסופית ומאתגרת של הדת, הוא סתם אפולוגטי מעורר רחמים.
וברצינות - אתה לא שם לב כמה הטענה שלך משונה? אתה טוען שכל מי ששומר שבת מעיד על הלו״ז שעל פיו לדעתו נברא העולם. אז בא ואומר לך לייבוביץ׳ ״אני לא מעיד על הלו״ז של הבריאה. אני שומר שבת כי אני מאמין שזה מה שמוטל עליי לעשות״. ובא אני הקטן ואומר לך שגם אני שומר שבת בלי להעיד בכך משהו על הנסיבות שבהן נברא העולם. ואני באמת שואל אותך: מההיכרות שלך עם הציונות הדתית, לדוגמה, כמה מבין שומרי השבת האלה באמת בטוחים שהעולם נברא בשישה ימים כפי שמתואר בבראשית א׳? ואם, כמוני, התשובה שלך היא שרבים שומרים שבת גם בלי להיות בטוחים בזה בכלל, אז אולי יותר מעניין לנסות להבין למה הם כן עושים את זה, במקום לנסות להפריך כל מה שאתה שומע עוד לפני שאתה מקשיב לו?