אני חייב לפרוץ את גבולות הגטו של הנושאים הפתוחים. בהחלט שווה נושא חדש
עקב הערת גולשים מכובדים נמשיך לדון כאן, אמארה חתם באופן רשמי - להלן הכרזת המועדון באתר הרשמי
http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=7445ציטוט:
מכבי צירפה את אמארה סטודמאייר
הסנטר-פורוורד המנוסה חתם עד סוף העונה הנוכחית: "מודה בצניעות על ההזדמנות ושמח להיות בישראל". ספרופולוס: "הוא מגיע לעזור לקבוצה בליגה וביורוליג".
מכבי FOX תל אביב החתימה את אמארה סטודמאייר (37, 2.08 מ') עד לסיום העונה הנוכחית. הפורוורד-סנטר הוותיק מגיע עם ניסיון רב ברמות הגבוהות ביותר של הכדורסל וגם אחרי שתי קדנציות בליגת העל הישראלית, במסגרתה הוא יכול לשחק כישראלי לכל דבר ועניין.
אמארה, שאימץ לעצמו את השם העברי יהושפט, שיחק לאחרונה (מ-30 באוקטובר עד אמצע דצמבר) בליגה הסינית במדי פוג'יאן סטרג'נס, לפני ששב לארצות הברית והתאמן בדרום פלורידה. בעונה שעברה, כזכור, עוד שיחק במדי הפועל ירושלים ונבחר לשחקן המצטיין של חודש אפריל בליגה. למכבי הוא מגיע עקב פציעותיהם של טאריק בלאק ועומרי כספי, שיצרו עומס גדול על אות'לו האנטר, ג'ייק כהן וקווינסי אייסי בעמדות הפנים.
"אני מודה בצניעות על ההזדמנות ושמח להיות בישראל, המקום שאני אוהב, ועל כך שיש לי הזדמנות לשחק ברמה הגבוהה ביותר באירופה - זה חלום שהתגשם", אמר אמארה סטודמאייר לאתר הרשמי של המועדון לאחר החתימה.
"אנחנו מרוצים מאוד על כך שאמארה סטודמאייר ילבש את הגופיה 'הכבדה' של מכבי FOX תל אביב", מסר בתגובה המאמן יאניס ספרופולוס לאחר החתמתו של סטודמאייר. "הוא מגיע לעזור לחבריו החדשים ולקבוצה בליגה הישראלית וביורוליג. אני רוצה לברך אותו על הצטרפותו לקבוצה שלנו ולמשפחת מכבי. אני רוצה גם להודות לבעלים על התוספת, אחת נוספת במהלך העונה, הם נותנים לנו כל מה שצריך למען הצלחת הקבוצה".
אמארה סטודמאייר נולד ב-16 בנובמבר 1982 בפלורידה. הוא החל לשחק כדורסל בקבוצה רק בגיל 14 ורק בשנתיים האחרונות של התיכון בלט ככוכב עולה. החלום להגיע ל-NBA הוביל אותו לסיכום עם אוניברסיטת ממפיס, אבל לבסוף ניגש ישירות לדראפט 2002 ונבחר במקום התשיעי על ידי פיניקס.
בשורות הסאנס פרח סטודמאייר מהתחלה ובעונת הבכורה שלו סיפק 13.5 נקודות ו-8.8 למשחק והפך לראשון שהגיע ישירות מהתיכון והוכתר כרוקי השנה ב-NBA. מגמת השיפור המשיכה ובשנה לאחר מכן נכלל בסגל האולימפי של ארה"ב, שסיים עם מדליית הארד באתונה 2004. בעונת 2004/5 הגיע עם פיניקס עד לגמר המערב עם יכולת נפלאה בפלייאוף - 29.9 נקודות, 10.7 ריבאונדים ו-2 חסימות למשחק.
אמארה סטודמאייר התגבר על רצף של פציעות וחזר לעוד ארבע עונות במדי פיניקס, לפני שב-2010 נדד לניו יורק. הוא שיחק חמש עונות בשורות הניקס ובהמשך עבר קדנציות קצרות בדאלאס ובמיאמי. הוא נבחר 6 פעמים לאולסטאר, פעם אחת לחמישיית העונה (2007) וארבע פעמים לחמישיה השניה. מלבד 846 משחקים בעונה הסדירה ו-78 בפלייאוף, הוא גם הפך לכוכב מוכר בכל העולם, השתתף בסרטים, השיק קו אופנה ואף חתם על חוזה לסדרת ספרים.
החיבור של סטודמאייר לישראל נחשף ב-2010, אז החל לספר על הקשר היהודי שלו דרך אמו. הוא החל ללמוד, התקרב לקהילה היהודית, שימש כעוזר מאמן נבחרת קנדה למכביה, השיק קו יינות כשרים, אימץ שם עברי (יהושפט), רכש אחוזים בהפועל ירושלים ובמרץ 2019 אף קיבל אזרחות ישראלית. הוא שיחק במדי האדומים מהבירה בעונת 2016/17 ובעונת 2018/19 ואף זכה איתם בגביע ווינר (2016), באליפות (2016) ובגביע המדינה (2019).
קדימה תגובות.