סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 194 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ינואר 27, 2020 11:00 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחלה. אז בוא ספר לנו עוד על עניין שדשו ודנו בו לפני 16 שנים. רק דבר על זה לפני עם אוריאל, שהשרתים של הפורום לא יקרסו מרוב עניין.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' ינואר 27, 2020 11:09 pm 
Hall of Famer

ובתור קפיטליסט בראש ובראשונה,אני חושב שהכל עניין של תוצאה
התוצאה היא שהבחור הסכימה לפיצוי ובכל אמרה שיש מחיר למה שקובי עשה. קובי במשך 16 שנים פיצה אותה ופיצה גם את המין הנשי במידה מסוימת. אבל בעיקר, במבחן התוצאה, סיפק מענה להניח את דעתה של החדרנית.
הוא עשה טעות אדירה ויותר מכך והוא עשה את מה שהוא יכול בשביל לגאול אותה ואותו. זה לא מושלם. האיש לא טלית שכולה תכלת, אבל במבחן הקפיטליסטי ובתער האוקאם של ההגינות, הוא עבר. לפחות בעיניי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 12:28 am 
מנהל פורום

כשאני קראתי היום את פרטי מקרה האונס, אז לא הבנתי איך לא דיברו על זה כמעט. אם כבר אז יחסית לא מדברים על זה בכלל, וגם הקולות היחסית מועטים שכן מזכירים את האונס מיידית מושתקים.
אז גם אני בהלם מהמוות הטראגי ומודה שהיו לי דמעות כאשר קראתי חלק מהדיווחים, אבל צריך לדבר גם על האונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 12:44 am 
Hall of Famer

CP3 כתב:
הביוגרפיה של קובי בראיינט מרתקת, ומי שיש לו פנאי, יכול לרכוש באמאזון הקרוב לביתו

כתבתי עליה כאן, כולל התייחסות לזה שהוא, ובכן, לא קדוש או משהו, אלא אדם רגיל, מלא פגמים וגם מעורר השראה בכמה וכמה אנשים:
https://www.alwaysforward.co.il/blog/sh ... obe-bryant

https://www.youtube.com/playlist?list=P ... e85uCw_6uS

אני לא חושב שקובי ברייאנט היה אדם ״רגיל״ בהרבה מובנים. הוא היה מומחה בתחומו וזה מצריך לרוב משמעת עצמית ויכולת להקדיש את עצמך לדבר מסוים ולהשתפר בו באופן עקבי. הוא סלב בקנה מידה עולמי שעורר השראה באנשים רבים, ביכולות שלו, בתחרותיות ובנחישות שלו ללמוד, להשתפר ולהצליח, הוא שיחק ספורט קבוצתי באופן יחסית אינדיבידואליסטי אך הצליח תחת פיל ג׳קסון לא רק לזכות בהישגים אישיים אלא גם קבוצתיים מרשימים והוא גם ככל הנראה אנס בחורה. לא הכרנו אותו מקרוב אבל הוא היה דמות מורכבת מאוד שעוררה ועדיין מעוררת הרבה רגשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 4:40 am 
Junior

כ"כ הרבה מלל שפכתי כאן, ואני פשוט לא מצליח למצוא את המילים.

לילות לבנים. רגעים מרגשים וכואבים. האמונה שהוא תמיד יהיה שם, Come hell or high water.
לא משנה פציעות, לא משנה סגל, לא משנה שכל העולם נגדו. הוא יגרום לך להאמין שזה אפשרי, ולעולם לא ישפיל מבט.
אפילו אתמול, כשהלב מסרב לקבל את העובדה, ומנסה לשכנע אותך שאם מישהו יכול לצאת מזה, למצוא את הדרך חזרה מהמתים - זה קובי.

Rip Legend. אוהב אותך לנצח, ואף פעם לא אשכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 8:27 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
וואלה, הבנאדם נהרג אתמול בתאונה טראגית, והדבר היחיד שמעניין אתכם זה לאזכר שהבנאדם הואשם (אך לא הורשע) באונס, ואתם כבר החלטתם שאתם יודעים ומבינים יותר טוב מכולם שהיה מדובר באונס.
לא שזו לא פרשה שהכתימה לו את הקריירה בעיני רבים, אבל בהינתן שסגרו את התיק הפלילי, ועוד המתלוננת קיבלה פיצוי משמעותי בפשרה במשפט האזרחי, אני חושב שבכך אפשר לסכם את הנושא.

ראוי לציין שהתיק הפלילי נסגר לא מחוסר אשמה ולא בגלל שהמתלוננת משכה את התלונה אלא לאחר שהיא סירבה להעיד במשפט, וזה קרה אחרי שפרטים מאוד אישיים לגביה הודלפו לתקשורת (מעניין ע"י מי...) כולל השם שלה, התמודדויות נפשיות קשות שהיא עברה והעבר המיני שלה, ושלטענתה היא הוטרדה בצורה קשה ע"י מעריצי ברייאנט. ואגב, אם זו פרשה שהחתימה לו את הקריירה בצורה כ"כ קשה, איך זה שהוא המשיך לקבל מאות מיליונים בחוזים מול הלייקרס ומול מפרסמים? איך זה שרק שנה מאוחר יותר הלייקרס היו מוכנים להיפטר משאק רק כדי לשמור על קובי מרוצה? הפרשה הזו הייתה רק מכה קטנה בכנף עבורו מבחינת הקריירה, אם זה היה קורה היום אני מניח שההשפעה הייתה הרבה יותר משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:28 am 
מנהל פורום

לגבי האונס, אז קראתי גם מקום שאמר שבגלל שהבחורה באה מבית טוב ועשיר (לא יודע איך זה מסתדר אם זה שהיא עבדה כחדרנית), היא לא רצתה כסף אלא רק הודאה פומבית במסיבת עיתונאים, וזה בהחלט היה.

המשחק הלילה של הלייקרס והקליפרס נדחה בתיאום הקבוצות והליגה למועד לא ידוע כרגע.
בשבת צפוי ללייקרס משחק בפורטלנד.

הלייקרס עדיין לא שחררו הצהרה רשמית אחרי האירוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:34 am 
מנהל פורום

rony כתב:
התותח המפוברק כתב:
וואלה, הבנאדם נהרג אתמול בתאונה טראגית, והדבר היחיד שמעניין אתכם זה לאזכר שהבנאדם הואשם (אך לא הורשע) באונס, ואתם כבר החלטתם שאתם יודעים ומבינים יותר טוב מכולם שהיה מדובר באונס.
לא שזו לא פרשה שהכתימה לו את הקריירה בעיני רבים, אבל בהינתן שסגרו את התיק הפלילי, ועוד המתלוננת קיבלה פיצוי משמעותי בפשרה במשפט האזרחי, אני חושב שבכך אפשר לסכם את הנושא.

ראוי לציין שהתיק הפלילי נסגר לא מחוסר אשמה ולא בגלל שהמתלוננת משכה את התלונה אלא לאחר שהיא סירבה להעיד במשפט, וזה קרה אחרי שפרטים מאוד אישיים לגביה הודלפו לתקשורת (מעניין ע"י מי...) כולל השם שלה, התמודדויות נפשיות קשות שהיא עברה והעבר המיני שלה, ושלטענתה היא הוטרדה בצורה קשה ע"י מעריצי ברייאנט. ואגב, אם זו פרשה שהחתימה לו את הקריירה בצורה כ"כ קשה, איך זה שהוא המשיך לקבל מאות מיליונים בחוזים מול הלייקרס ומול מפרסמים? איך זה שרק שנה מאוחר יותר הלייקרס היו מוכנים להיפטר משאק רק כדי לשמור על קובי מרוצה? הפרשה הזו הייתה רק מכה קטנה בכנף עבורו מבחינת הקריירה, אם זה היה קורה היום אני מניח שההשפעה הייתה הרבה יותר משמעותית.

הפרשה בהחלט השפיעה עליו, גם באופן אישי וגם כלכלי. בהחלט צריך גם להזכיר שלא הייתה שום הרשעה רשמית, מה שהקל על ההלבנה של הדברים בין אם קרו או לא (ואת זה כנראה לעולם לא נדע). גם ניימאר יכל להיות במקום אחר היום אם לא היה את הצילום של הבחורה במלון שהוכיח שהיא ניסתה להפליל אותו.

ה"היפטרות" משאק הייתה בזמן אמת מהלך מאוד שנוי במחלוקת ואפשר אפילו להגיד שהאוהדים היו חצויים. הייתה בחירה לא פשוטה של ההנהלה לגבי מסביב למי אפשר לבנות קבוצה יותר טובה ומי יכול למשוך את המועדון לעוד שנים. זה ממש לא היה שחור ולבן.

בעבודה קשה גם במגרש וגם מחוצה לו הוא הצליח להפוך את עורו מבאד-אס שנחשב לרעיל, לאיש אהוב, מנטור לדור שלם של שחקנים ולהשראה על משמעת ושאיפות. בגלל זה חזרו המפרסמים, התגברה אהבת הקהל, של האוהדים ושל השחקנים האחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:47 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
התוצאה היא שהבחור הסכימה לפיצוי ובכל אמרה שיש מחיר למה שקובי עשה. קובי במשך 16 שנים פיצה אותה ופיצה גם את המין הנשי במידה מסוימת. אבל בעיקר, במבחן התוצאה, סיפק מענה להניח את דעתה של החדרנית.
הוא עשה טעות אדירה ויותר מכך והוא עשה את מה שהוא יכול בשביל לגאול אותה ואותו. זה לא מושלם. האיש לא טלית שכולה תכלת, אבל במבחן הקפיטליסטי ובתער האוקאם של ההגינות, הוא עבר. לפחות בעיניי

בחיי שלא הצלחתי להבין מה זה אומר שאת המבחן הקפיטליסטי קובי עבר. אתה בעצם אומר שכל דבר ניתן לקנות בכסף?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 11:17 am 
Hall of Famer

Shiver כתב:
rony כתב:
התותח המפוברק כתב:

הפרשה בהחלט השפיעה עליו, גם באופן אישי וגם כלכלי.

לא הבנתי איך זה השפיע עליו..
באופן יחסי למה שהיה סביר להניח קורה היום, זה עבר באופן מינורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 11:21 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

זו באמת שאלה שאני רואה הרבה עיסוק בה בפייסבוק:
האם ראוי בכלל לדבר על האונס ולאזכר אותו כעת בהתחשב בתאונה הטראגית?
ומצד שני, האם ראוי להלל ולהאדיר ולהתאבל על מישהו שכנראה אנס?

אני חושב שהעיסוק בפרשת האונס הוא הגיוני במובן מסוים וגם הכעס עליו.
יש כאן מעין מאבק על המורשת של קובי, על מה הוא מותיר מאחוריו, איך הוא ייזכר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 11:37 am 
Junior

נורטון כתב:

חייב להגיד שאני די בשוק מההודעה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 12:06 pm 
Junior

אני לא בשוק, אבל אני חושש ש"תער האוקאם של ההגינות" זה הביטוי הכי מוזר וחסר משמעות שקראתי מזה המון זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 12:37 pm 
Senior

בטוויטר שלו, עידן לנדאו (שאני לא מת עליו אבל הפעם הוא צודק) כתב:
למתקשים בסוגיה "איך להיות בנאדם", מוצעים כמה כללים.
    1. מותר לכבד ואפילו להעריץ את יצירתו/פעילותו של אדם שבחייו הפרטיים הוא אפס נקלה. מרומן פולנסקי ועד קובי ברייאנט.
    2. מותר לבוז ליצירתו/פעילותו של אדם רק בגלל שבחייו הפרטיים הוא אפס נקלה. אותן דוגמאות.
    3. מותר להזכיר את (2) למי שמתעקש לדבר רק על (1); מותר להזכיר את (1) למי שמדבר רק על (2) (למרות שצריך לומר - מי שמדבר רק על (2) יודע היטב את (1), אבל מי שיודע את (1) אולי צריך תזכורת).
    4. אסור - בדגש על אסור - להשתיק או לנפנף באצבע מול מי שמתעקש לדבר על (1) או על (2). שוב, השתקה של (2) חמורה מהשתקה של (1), שהרי (1) זוכה לכותרות ותהודה עצומה ו-(2) לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 12:52 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
נורטון כתב:

חייב להגיד שאני די בשוק מההודעה הזאת.

אני חושש שיש פה הרבה הנחות מקילות. כמו למשל שהוא עשה את כל מה שהוא יכול כדי לגאול אותה. מי אמר? אולי עוד 5 מיליון דולרים מעבר לפשרה היו עוזרים לה הרבה יותר. אין ספק שהוא היה יכול גם לזרוק עוד 20 מיליון עליה בלי שהוא ירגיש.
גם מבחן התוצאה מוזר. התוצאה היא שקובי בעצמו, בהצהרה שלו, הודה שהיא חוותה אונס (למרות שגם בהצהרה הוא חוזר שב"אמת" שלו יחסי המין היו בהסכמה). לבחורה היו מספר אפשרויות - להמשיך בתהליך הפלילי ולעבור תהליך קשה בעת העדות, לוותר על כל הסיפור ולשתוק כי הוא מפורסם עם המון כסף ויכול להשתיק אותה, או ללכת לתביעה אזרחית ולקבל ממנו כסף. היא בחרה באופציה ג', אבל אף אחד לא אומר שהמענה סיפק את דעתה של הבחורה. לא אתה ולא אני יודעים מה עבר עליה כל השנים הללו. כמה היא נפגעה נפשית (אם בכלל). איך זה השפיע על מערכות יחסים עתידיות שלה. אתה יודע, למרות שאתה קפיטליסט, גם עם 2.5 מיליון דולר (זה כנראה סכום הפיצוי שקובי שילם) בחשבון הבנק אתה לא חייב להיות מאושר או אפילו עם תוצאה מספקת את הדעת.
אני גם לא יודע איפה במשך 16 קובי פיצה את הבחורה? ובוודאי איפה הוא פיצה את המין הנשי בצורה כלשהי.

אני חושב שניתן לשפוט את המקרה בצורה פשוטה. למי אתה מאמין. אם אתה מאמין לקובי שהוא הרגיש שכל המעשים שלו באותו יום היו בהסכמה, אז לא צריכה להיות בעיה עם המעשה. אם יש לך ספק ואתה חושב שכן היה פה מקרה אונס, אז שום תוצאה כספית לא מנקה את מה שהוא עשה.

אפשר ככה להכשיר כל שרץ. האם העובדה שהמשפחות של הקורבנות של או.ג'יי סימפסון קיבלו כפיצויים 33 מיליון דולרים, מורידה משהו מהרצח (במידה ואתה מאמין שאו.ג'יי רוצח)? כסף הוא לא מענה להכול בחיים, גם אם אתה קפיטליסט מושבע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 1:14 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני חושב שניתן לשפוט את המקרה בצורה פשוטה. למי אתה מאמין. אם אתה מאמין לקובי שהוא הרגיש שכל המעשים שלו באותו יום היו בהסכמה, אז לא צריכה להיות בעיה עם המעשה. אם יש לך ספק ואתה חושב שכן היה פה מקרה אונס, אז שום תוצאה כספית לא מנקה את מה שהוא עשה. .

בגדול הסכמתי כמעט עם הכל, פרט לחלק אחד-העובדה שקובי הרגיש שהמעשים שנעשו היו בהסכמה לא אומרת שלא צריכה להיות בעיה עם המעשה. אונס, בהגדרה, הוא כפיית מגע מיני על אדם בניגוד לרצונו, אין כאן שום התייחסות לכוונות ולמחשבות של הפוגע. אם קובי חשב שיש הסכמה וטעה, זה *במקרה הטוב* יכול להיות טיעון להקלה בעונש, אבל נקודת המוצא, גם לפי דרך ההצגה שאומרת "קובי חשב שהייתה הסכמה, הבין לא נכון את המתלוננת", עדיין מוליכה בקו ברור וישיר לאונס, ועם אונס תמיד יש בעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 1:45 pm 
Hall of Famer

במידה וקובי באמת פעל מתוך הבנה שהצד השני מסכים, אז הוא לא ביצע אונס. בוודאי שיש בעיה עם ההתנהלות שלו, שהייתה אטומה לחלוטין לרצונות הצד השני (כלומר אם אתה מאמין להצהרה הזאת במלואה ולא חושב שזה איזה פתרון ששני הצדדים הגיעו כדי להוריד את קובי מהדין הפלילי), אבל הבן אדם לא אנס.
אתה חושב שיש להעניש אדם שבאמת פירש לא נכון את הסיטואציה? ואנחנו מדברים על כך שמדובר על התנהגות סטנדרטית של בן אדם, לא מדובר על כך שהיא צעקה לו לא, אבל הוא הלך עם השיר "כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת", והמשיך במעשיו. אם ה"אדם הסביר" היה מפרש בצורה דומה את הסיטואציה, אז אני לא רואה איך ניתן להעניש אותו, גם אם הבחורה עברה חוויה של אונס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 1:59 pm 
Hall of Famer

שוב-ההגדרה של אונס נקבעת לפי הסכמת הקורבן, לא לפי תפיסת התוקפן. החוק (לפחות בארץ) מתייחסת ספציפית לקיום או אי-קיום של הסכמה, אין בו שום התייחסות לכוונות של הצד הפוגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 6:49 pm 
Freshman

ימים יפים להיות בהם אוהדי סלטיקס. זוכים לכתוב נגד יריב ספורטיבי ולקבל על זה עוגיות פמיניסטיות במקביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 6:52 pm 
Hall of Famer

rony כתב:
שוב-ההגדרה של אונס נקבעת לפי הסכמת הקורבן, לא לפי תפיסת התוקפן. החוק (לפחות בארץ) מתייחסת ספציפית לקיום או אי-קיום של הסכמה, אין בו שום התייחסות לכוונות של הצד הפוגע.

רק שהוא לא הורשע אז חבל על הזמן שאתה מבזבז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 7:28 pm 
Hall of Famer

טוב לדעת שאנשים פה הם מומחים לדינים פליליים של ארה"ב.
לגבי הפן הכלכלי, זה כמובן שגוי לחלוטין. מקדונלדס ונוטלה חתכו אותו אחרי המעצר. היה לו גם חוזה עם נייקי והם נמנעו מלהשתמש בתמונות שלו באופן גורף במשך יותר משנתיים.

מדהים שזה פורום כדורסל, אחד מהכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה נהרג, וכל מה שיש לאנשים להתווכח עליו זה אם אנס או לא אנס. :roll: נו שוין, מה אפשר לצפות מפורום שהיה נותן את שרביט השלטון לאחמד טיבי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 7:44 pm 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
טוב לדעת שאנשים פה הם מומחים לדינים פליליים של ארה"ב.
לגבי הפן הכלכלי, זה כמובן שגוי לחלוטין. מקדונלדס ונוטלה חתכו אותו אחרי המעצר. היה לו גם חוזה עם נייקי והם נמנעו מלהשתמש בתמונות שלו באופן גורף במשך יותר משנתיים.

מדהים שזה פורום כדורסל, אחד מהכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה נהרג, וכל מה שיש לאנשים להתווכח עליו זה אם אנס או לא אנס. :roll: נו שוין, מה אפשר לצפות מפורום שהיה נותן את שרביט השלטון לאחמד טיבי.

הרבה שמאלנים פה אה?
לא צריך להיות מומחה. האיש לא הורשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 8:17 pm 
Sophomore

להגיד שהוא לא הורשע זו התממות מאד מאד מכובדת
דם שלה על הבגדים שלו זרע שלו עליה וחבלות בצוואר שלה ואדם שראה אותה יוצאת מהחדר נסערת אלו עובדות שאין עליהן ערעור
הסיבה היחידה שהוא לא הורשע היא שהיא סירבה להעיד אחרי שהוא הדליף את שמה והיא הוטרדה בלי סוף על ידי מעריצים שלו והתקשורת ורצתה להפסיק את מסכת ההתעללות ולא להמשיך אותה בבית המשפט חודשים נוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 8:22 pm 
Hall of Famer

ייתכן. אבל יש לו את חזקת החפות. אחרת היו מרשיעים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 8:24 pm 
Hall of Famer

אם לא הייתה תלונה אי אפשר להרשיע אותו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 194 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], יואי, עמוס לב, רואה שחורות ו 138 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: