הוקיץ' כתב:
נורטון כתב:
ובתור קפיטליסט בראש ובראשונה,אני חושב שהכל עניין של תוצאה
התוצאה היא שהבחור הסכימה לפיצוי ובכל אמרה שיש מחיר למה שקובי עשה. קובי במשך 16 שנים פיצה אותה ופיצה גם את המין הנשי במידה מסוימת. אבל בעיקר, במבחן התוצאה, סיפק מענה להניח את דעתה של החדרנית.
הוא עשה טעות אדירה ויותר מכך והוא עשה את מה שהוא יכול בשביל לגאול אותה ואותו. זה לא מושלם. האיש לא טלית שכולה תכלת, אבל במבחן הקפיטליסטי ובתער האוקאם של ההגינות, הוא עבר. לפחות בעיניי
חייב להגיד שאני די בשוק מההודעה הזאת.
אני חושש שיש פה הרבה הנחות מקילות. כמו למשל שהוא עשה את כל מה שהוא יכול כדי לגאול אותה. מי אמר? אולי עוד 5 מיליון דולרים מעבר לפשרה היו עוזרים לה הרבה יותר. אין ספק שהוא היה יכול גם לזרוק עוד 20 מיליון עליה בלי שהוא ירגיש.
גם מבחן התוצאה מוזר. התוצאה היא שקובי בעצמו, בהצהרה שלו, הודה שהיא חוותה אונס (למרות שגם בהצהרה הוא חוזר שב"אמת" שלו יחסי המין היו בהסכמה). לבחורה היו מספר אפשרויות - להמשיך בתהליך הפלילי ולעבור תהליך קשה בעת העדות, לוותר על כל הסיפור ולשתוק כי הוא מפורסם עם המון כסף ויכול להשתיק אותה, או ללכת לתביעה אזרחית ולקבל ממנו כסף. היא בחרה באופציה ג', אבל אף אחד לא אומר שהמענה סיפק את דעתה של הבחורה. לא אתה ולא אני יודעים מה עבר עליה כל השנים הללו. כמה היא נפגעה נפשית (אם בכלל). איך זה השפיע על מערכות יחסים עתידיות שלה. אתה יודע, למרות שאתה קפיטליסט, גם עם 2.5 מיליון דולר (זה כנראה סכום הפיצוי שקובי שילם) בחשבון הבנק אתה לא חייב להיות מאושר או אפילו עם תוצאה מספקת את הדעת.
אני גם לא יודע איפה במשך 16 קובי פיצה את הבחורה? ובוודאי איפה הוא פיצה את המין הנשי בצורה כלשהי.
אני חושב שניתן לשפוט את המקרה בצורה פשוטה. למי אתה מאמין. אם אתה מאמין לקובי שהוא הרגיש שכל המעשים שלו באותו יום היו בהסכמה, אז לא צריכה להיות בעיה עם המעשה. אם יש לך ספק ואתה חושב שכן היה פה מקרה אונס, אז שום תוצאה כספית לא מנקה את מה שהוא עשה.
אפשר ככה להכשיר כל שרץ. האם העובדה שהמשפחות של הקורבנות של או.ג'יי סימפסון קיבלו כפיצויים 33 מיליון דולרים, מורידה משהו מהרצח (במידה ואתה מאמין שאו.ג'יי רוצח)? כסף הוא לא מענה להכול בחיים, גם אם אתה קפיטליסט מושבע.