סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:24 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 194 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 9:42 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
באופן אישי, אני לא נותן למשפט הפלילי להחליט עבורי מה קרה ומה לא קרה, בטח ובטח שלא במקרים שבהם המשפט הפלילי לא נדרש בכלל לעניין. אולי זה שמאלני מצידי, אבל החלופה - להגיד לבת שלי שמספרת לי שמישהו מהגן דחף אותה שאני לא מאמין למילה שהיא אומרת כל עוד אין הרשעה פלילית - נראית לי קצת קיצונית.

ובעניין אחר, חתיכת טריוויה קטנה ופרובינציאלית שנתקלתי בה: במשחק האחרון בקריירה של קובי התרוצצו על הפרקט על הפרקט לא פחות מחמישה שחקנים ששיחקו או ישחקו לימים באולמות בתי הספר של ליגת ווינר שלנו: ג׳ף וויטי, שלווין מאק, טאריק בלאק, ג׳ו אינגלס וכריס ג׳ונסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 9:54 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
אם לא הייתה תלונה אי אפשר להרשיע אותו....

כמובן שהיתה

נביא בעירו כתב:
באופן אישי, אני לא נותן למשפט הפלילי להחליט עבורי מה קרה ומה לא קרה, בטח ובטח שלא במקרים שבהם המשפט הפלילי לא נדרש בכלל לעניין. אולי זה שמאלני מצידי, אבל החלופה - להגיד לבת שלי שמספרת לי שמישהו מהגן דחף אותה שאני לא מאמין למילה שהיא אומרת כל עוד אין הרשעה פלילית - נראית לי קצת קיצונית.

ובעניין אחר, חתיכת טריוויה קטנה ופרובינציאלית שנתקלתי בה: במשחק האחרון בקריירה של קובי התרוצצו על הפרקט על הפרקט לא פחות מחמישה שחקנים ששיחקו או ישחקו לימים באולמות בתי הספר של ליגת ווינר שלנו: ג׳ף וויטי, שלווין מאק, טאריק בלאק, ג׳ו אינגלס וכריס ג׳ונסון.

אבל היא לא הבת שלך. היא יכולה להיות סתם מישהי שראה מפורסם וחשבה על דרך להתעשר (שזה מה שקרה בסוף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 9:59 pm 
Sophomore

להצהרות תקשורתיות אין ממש טעם להתייחס, זה ברור שהכל נכתב עם עורכי דין על פי מה שהכי משתלם באותו רגע.

אבל העובדות הם כאלה של סימני חניקה, ווידוי על כך במשטרה שקיים יחסי מין איתה וחנק אותה "בתור קטע מיני", דם שלה על החולצה של קובי, וטענה שלה שהוא אונס אותה ולא הפסיק כשרצתה. עם עובדות כאלה ניתן להניח בסבירות גבוהה שאכן היה שם אונס לא ב100% אבל סבירות גבוהה.

האם על או גיי סימפסון הייתם אומרים שזה פורום פוטבול ואיך רק מדברים על האם הרג או לא הרג? או שהייתם אומרים פשוט לא היתה הרשעה מה יש לדבר יא מומחי משפט. אז נכון אונס זה לא אותו פשע כמו רצח, אבל לשמחתנו זה כבר כן נחשב לפגיעה ופשע משמעותי מספיק שכשמסכמים ומהללים חיים של אדם ראוי לא להתעלם ולהחביא את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:00 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
oren_80 כתב:
אם לא הייתה תלונה אי אפשר להרשיע אותו....

כמובן שהיתה

נביא בעירו כתב:

אבל היא לא הבת שלך. היא יכולה להיות סתם מישהי שראה מפורסם וחשבה על דרך להתעשר (שזה מה שקרה בסוף)

תיקון: הייתה ונמשכה אחרי 14 חוד' (הפלילית) למיטב ידיעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 28, 2020 10:20 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
להצהרות תקשורתיות אין ממש טעם להתייחס, זה ברור שהכל נכתב עם עורכי דין על פי מה שהכי משתלם באותו רגע.

אבל העובדות הם כאלה של סימני חניקה, ווידוי על כך במשטרה שקיים יחסי מין איתה וחנק אותה "בתור קטע מיני", דם שלה על החולצה של קובי, וטענה שלה שהוא אונס אותה ולא הפסיק כשרצתה. עם עובדות כאלה ניתן להניח בסבירות גבוהה שאכן היה שם אונס לא ב100% אבל סבירות גבוהה.

האם על או גיי סימפסון הייתם אומרים שזה פורום פוטבול ואיך רק מדברים על האם הרג או לא הרג? או שהייתם אומרים פשוט לא היתה הרשעה מה יש לדבר יא מומחי משפט. אז נכון אונס זה לא אותו פשע כמו רצח, אבל לשמחתנו זה כבר כן נחשב לפגיעה ופשע משמעותי מספיק שכשמסכמים ומהללים חיים של אדם ראוי לא להתעלם ולהחביא את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 12:17 am 
מנהל פורום

להשוות בין או ג'יי לבראיינט זה די הזוי. כמובן שחומרת העבירה שונה.
במקרה או ג'יי, הקורבנות מתים. כל התהליך היה קרקס במשפט הפלילי האמריקאי, מלא בפאשלות של חקירה משטרתית ושל התביעה.
זה הביא לזיכוי שממנו משפחות הנרצחים יצאו בזעם עד היום, למרות הפיצוי בהליך האזרחי. אגב אתה שכל כך משוכנע בהרשעתו של או-ג'יי - בארצות הברית ממש לא כל האוכלוסיה משוכנעת בזה. וגם עובדה שהוא לא הורשע על הדבר הזה.
גם במקרה מייקל ג'קסון, הקורבנות המשיכו לרדוף אותו והתאכזבו מההליך המשפטי בו הוא זוכה.
אצל קובי לעומת זאת, היה מו"מ בין הקורבן לבראיינט שהסתיים בפשרה משותפת, למרות הפשע לכאורה שנעשה.
לעולם לא נדע בודאות האם היה פה מקרה של אונס אכזרי או של עלילת גולד דיגרית.
כמובן שאיך שהפרשה נסגרה, בהחלט איפשר לבראיינט לחזור לפרופיל גבוה, לשקם את החיים הציבוריים שלו ולהשיג שוב חוזי פרסום ענקיים. או ג'יי זוכה. אבל הוא הפך להיות דמות קוטבית, התדרדר בחיים האישיים ונקלע לחובות. בסוף נכנס גם לשנים ארוכות בכלא והמשיך להסתבך עד יומינו אנו. הvillian המושלם.
בסופו של דבר ההתנהגות והמעשים אחרי מקרים כאלה יקבעו איך יסופר הסיפור ההיסטורי. או ג'יי נבל, קרס והתדרדר. בראיינט עלה כמו עוף החול והמשיך לשמח מיליונים. אי אפשר גם לדעת איך זה היה מתפתח מבחינה ציבורית בעידן מי טו מחד, ובעידן הרשתות החברתיות והסמארטפונים מאידך.

זה יותר מלגיטימי לציין שוב את האירוע גם אחרי המוות הטראגי שלו ולהזכיר לכולם שהוא לא מלאך שעשה רק טוב, אלא "דמות עגולה".
אבל ראוי גם להזכיר שבהתנהגותו בחלק השני של הקריירה ובתא המשפחתי שלו נראה שהוא עשה טרנספורמציה חיובית מקצה לקצה. ובגלל זה רובם המכריע של המספידים זוכרים לו את השנים אחרונות בהן הוא פעל למען החברה, תרם, הוביל והיה מנטור לשחקנים בכל הליגה ומחוצה לה.
ככה שלצבוע לו את הקריירה בראי מעשה האונס זה די אבסורד. קראתי כמה טורים שכתבו דברים בסגנון ונראה שהם לא ממש מייצגים את אוהד הכדורסל הממוצע. למשל במאקו אאל"ט, כותבת טור שכנראה מעולם לא ראתה כדורסל ולא מכירות את פרטי המקרה, שולפות את מקרה האונס ומלבישה עליו אג'נדה במנותק מההקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 1:33 am 
Junior

התותח המפוברק כתב:
טוב לדעת שאנשים פה הם מומחים לדינים פליליים של ארה"ב.
לגבי הפן הכלכלי, זה כמובן שגוי לחלוטין. מקדונלדס ונוטלה חתכו אותו אחרי המעצר. היה לו גם חוזה עם נייקי והם נמנעו מלהשתמש בתמונות שלו באופן גורף במשך יותר משנתיים.

מדהים שזה פורום כדורסל, אחד מהכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה נהרג, וכל מה שיש לאנשים להתווכח עליו זה אם אנס או לא אנס. :roll: נו שוין, מה אפשר לצפות מפורום שהיה נותן את שרביט השלטון לאחמד טיבי.

אותי הרבה יותר מדהים (ודוחה) אנשים שמוכנים לנפנף מדיון נושא פעוט כמו אונס כיוון שמדובר במישהו שהיה ממש טוב במה שעשה.
ההערה הדמגוגית (בואכה גזענית) לגבי אחמד טיבי כבר באמת לא ראויה לתגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 6:45 am 
Hall of Famer

אני חושב שזה לא קל לכל מי שראה אותו משחק. קובי ברייאנט היה חלק מהחיים שלנו בעשרים השנה האחרונות פלוס, הוא ייצג חלק גדול ממה שאנחנו אוהבים בספורט הזה ולעתים חלק ממה שאנחנו פחות אוהבים בו. אחת הסיבות אולי לכך שאין כאן דיוני כדורסל בת׳רד הזה, מעבר לכך שהאסון קרה לפני זמן קצר, היא כי היו עשרות ואולי מאות דיונים לגביו. לגבי היכולות שלו, לגבי החשיבות ההיסטורית שלו בענף, לגבי האליפויות, לגבי היחסים עם שאק, לגבי מסע הפרידה שלו ועוד ועוד ועוד.
בראיינט היה דמות שנויה במחלוקת. בחור חכם וספורטאי עצום. אין לי ספק שיש הרבה הערכה ואהבה כאן לאיש אבל פרשת האונס היא חלק מסיפור החיים, כמו גם דברים אחרים שהעיבו על מהלך הקריירה שלו. ייתכן והוא התבגר ושינה את ההתנהגות שלו. הוא ללא ספק הפך בשלב מסוים להיות דמות מעוררת הערצה בקרב אנשים רבים, שמסמלת מנטליות של התמדה, עבודה קשה, תחרותיות, ווינריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 6:52 am 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
התותח המפוברק כתב:
לגבי הפן הכלכלי, זה כמובן שגוי לחלוטין. מקדונלדס ונוטלה חתכו אותו אחרי המעצר. היה לו גם חוזה עם נייקי והם נמנעו מלהשתמש בתמונות שלו באופן גורף במשך יותר משנתיים.

מדהים שזה פורום כדורסל, אחד מהכדורסלנים הגדולים בהיסטוריה נהרג, וכל מה שיש לאנשים להתווכח עליו זה אם אנס או לא אנס. :roll: נו שוין, מה אפשר לצפות מפורום שהיה נותן את שרביט השלטון לאחמד טיבי.

אותי הרבה יותר מדהים (ודוחה) אנשים שמוכנים לנפנף מדיון נושא פעוט כמו אונס כיוון שמדובר במישהו שהיה ממש טוב במה שעשה.

אתה באמת חושב שזרקו פה את השם טיבי בגלל הגזע שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 9:00 am 
מנהל פורום

ברור שגזענית, אבל זה לא שציפיתי לשום דבר אחר משונאי נשים תומכי אונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 9:42 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

מדהים שאדם אנס אישה וכל מה שמעניין אנשים זה לדבר על איך הוא ידע להכניס כדור לטבעת כל כך טוב. ולעניין, יש עכשיו עצומה שכבר מיליון וחצי אנשים חתמו עליה להכניס את ברייאנט כלוגו של הליגה, ג'רי ווסט אמר שהוא כבר לא רוצה להיות הלוגו.

זה בלתי נתפס שאנס עומד אולי להיות הלוגו של הליגה והתקשורת עושה כל שביכולתה כדי להחביא את עניין האונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 10:01 am 
Hall of Famer

נושא הלוגו מטריד אבל אני מניח שזה ייעצר אצל סילבר.
זו הדרך של אנשים להביע צער והערכה על לכתו.

אני אישית מחבב את ג'רי ווסט ואת הערכים שהוא עומד מאחוריהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 10:18 am 
מנהל פורום

טכנית לפי החוק הוא לא אנס. הוא גם יכול היה לתבוע דיבה מי שהיה מאשים אותו בכאלה האשמות.

אייל גולן (במחילה שאני משרבב את השם שלו לת'רד הזה) כבר ראה מאות אלפי שקלים מאנשים שהאשימו אותו בפדופיליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 10:20 am 
מנהל פורום

מעבר לעניין הלוגו יש כל מיני כיווני הנצחה כרגע -

מארק קיובן כבר הודיע שהמספרים 8 ו-24 יופרשו מדאלאס. ייתכן ויהיה מהלך גורף של הליגה.
גם כמה שחקנים עם המספרים האלה כבר הודיעו שיחליפו למספר אחר.

טקס האשכבה לא יהיה בסטייפלס סנטר שהוא אולם קטן מדי (כ-20K צופים).
ייתכן שיהיה בקוליסאום שהוא 80K או באיצטדיון בייסבול של 90K.

בינתיים כבר 3 ימים אחרי האסון, אין תגובה רשמית מהלייקרס או מאישתו. המועדון בשוק.
קיירי אירווינג גם נחשב חבר קרוב שלו. חזר לאימונים בינתיים בלי תגובה.
גיאניס מחק את כל חשבונות הרשתות החברתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 11:44 am 
Junior

אני לגמרי חי בשלום עם הסתירה בין היותו של קובי ספורטאי על (מבחינתי נבל על, אבל כל סרט טוב נקבע לפי איכות הנבל) לבין היותו אדם נוראי (לפחות בצעירותו).
כמו שאני יכול לצחוק מלואי סי קיי, לשמוע שירים של אריאל זילבר וללכת להרצאות על מאיר אריאל אני גם יכול להתפעם מהיכולות של קובי בתחום אומנתו מבלי להעריך אותו כאדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 12:53 pm 
Hall of Famer

אוי לא, מה מאיר אריאל עשה?

אגב, לואי סי קיי אמנם תקף מינית (ניצל מעין יחסי מרות לצורך סטייה שלו) אבל הוא לא אנס אף אחת (לפחות למיטב ידיעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 1:07 pm 
Sophomore

לואי סיקיי הוא בכלל דוג' לא טובה כי ההומור שלו תמיד עסק בשאלות של מה מקובל או לא מקובל חברתית ולמה? ונראה שלא במקרה זו שאלה שהעסיקה אותו. בסוף לואיס סיקיי הדחוי התקבל חברתית והאופן שבו הוא הגיב למקום החברתי המשודרג שלו היה פחות חיובי ממה שהוא היה מצפה מעצמו.
בכל מקרה, קובי היה ספורטאי על שהתבלט במיוחד ב-"ממבה מנטליטי" שלו, כך שאופיו היה חלק מהותי מהספורטאי הנערץ שהוא היה.
הוא היה צריך להרכיב לעצמו אישיות בלתי שבירה ובלתי מתפשרת ו-ווינרית (והסיבות לכך נמצאות בגנטיקה שלו ובקורות ילדותו, מן הסתם, כמו כל אדם רגיל) ובסוף גם לא היה מסוגל לקבל "לא" מאיזו חדרנית שרמוטה. כי מי היא שתגיד לא (ואני לא יודע אם אנס או לא, אבל נדמה לי שיש אוסף של ראיות שתומך בכך שזה אכן קרה. ואני גם יודע איך העולם עובד, ויודע שאפשר להשתיק דברים עם כסף גדול ועם עדת מעריצים עיוורים ומאיימים).
באופן אישי אני חושב שמשהו התרכך אצלו רק אחרי שהצליח לקחת אליפות בלי שאק לידו, בכוחות עצמו והוכיח שהוא The man. מספיק כדי לקבל הערכה והכרה בגדולתו גם משונאיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 1:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Att כתב:
אוי לא, מה מאיר אריאל עשה?

אגב, לואי סי קיי אמנם תקף מינית (ניצל מעין יחסי מרות לצורך סטייה שלו) אבל הוא לא אנס אף אחת (לפחות למיטב ידיעתי).

נדמה לי שמאיר אריאל דיבר די בחריפות נגד הומוסקסואלים או משהו.
לגבי ההשוואה בין לואי סי קיי לבראיינט, לפי זה אתה קובע מה אתה יכול לראות ומה לא? נגיד, אתה לא יכול יותר לראות משחקי פוטבול של או ג'יי סימפסון (או את סרטי האקדח מת מצחוק)?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 1:16 pm 
Junior

מאיר אריאל התבטא כמה פעמים בצורה חריפה נגד הומוסקסואלים.
לואי סי קיי אומנם לא חדר אבל בהחלט הטריד מינית בצורה מאוד מאוד בוטה.

כאמור - כמו עם קובי גם איתם - אני מעריך מאוד את האומנות שלהם ונהנה לצרוך אותה אבל מודע לעובדה שהם אנשים מאוד פגומים ואין לי הערכה רבה לאישיותם אלא לאומנותם. ( מניח שזה הוגן להתחשב ליכולות של קובי כאומנות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 1:17 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
בינתיים כבר 3 ימים אחרי האסון, אין תגובה רשמית מהלייקרס או מאישתו. המועדון בשוק.

איך אפשר להסביר את כל הנ"ל (ביחד או לחוד)?
גם אם שחקנים או קבוצות נמצאים באמת ובתמים בשוק טוטאלי, הרי שיש להם אנשי צוות שאמורים לטפל ולקדם גם נושאים שכאלו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 2:15 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
Shiver כתב:

איך אפשר להסביר את כל הנ"ל (ביחד או לחוד)?
גם אם שחקנים או קבוצות נמצאים באמת ובתמים בשוק טוטאלי, הרי שיש להם אנשי צוות שאמורים לטפל ולקדם גם נושאים שכאלו

זה כנראה במכוון במידה כזאת או אחרת לאות אבל.
אולי רוצים גם להגיב בזמן אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 2:29 pm 
Hall of Famer

לא רואה שום בעיה עם האבל על קובי, למרות המקרה בקולורדו (אני דרך אגב לא חושב שאפשר להגיד שהוא אנס. אתה יכול להגיד שאתה חושב שהוא אנס).
לא רואה שום בעיה עם הפרשת המספרים שלו מקבוצות, או אפילו מכל הליגה. בוודאי ששחקנים בודדים שמחליטים להחליף מספר זה סבבה.
אבל החלפה של הלוגו לקובי זה מזעזע בעיני, וכן בגלל המקרה בקולורדו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 7:01 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מאיר אריאל התבטא כמה פעמים בצורה חריפה נגד הומוסקסואלים.
לואי סי קיי אומנם לא חדר אבל בהחלט הטריד מינית בצורה מאוד מאוד בוטה.

כאמור - כמו עם קובי גם איתם - אני מעריך מאוד את האומנות שלהם ונהנה לצרוך אותה אבל מודע לעובדה שהם אנשים מאוד פגומים ואין לי הערכה רבה לאישיותם אלא לאומנותם. ( מניח שזה הוגן להתחשב ליכולות של קובי כאומנות).

ממש לא נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 10:21 pm 
מנהל פורום

עד כמה שאני מכיר הוא אונן בפני נשים בכל מיני הזדמנויות או משהו כזה.
הוא לא אנס אף אחת. הטרדה מינית קיצונית זה כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 29, 2020 10:40 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:

ברצינות אתה משווה בין תלונה על אונס לבין ילד שדוחף ילדה בגן??

הוקיץ' כתב:
התותח המפוברק כתב:

הבנאדם לא הורשע באונס. אני לא פוסל שהוא קנה את שתיקתה של הגברת. וזה מתחבר לדברים של נורטון. זה הסכם פשרה. ההצעה הראשונה שלו הייתה בוודאות נמוכה מהסכום שהוא התפשר עליו כדי שהגברת לא תעיד.
ההערה לגבי טיבי ממש לא קשורה לגזענות. היא קשורה לכך שזה מוכיח באופן מובהק שהדעות של פורום הכדורסל הזה רחוקות מלייצג את דעת הרוב בפוליטיקה, ולכן גם לא מפתיע שמתוך 4 עמודים שדנים בכך שכדורסלן שהיה טופ5 או טופ10 או כמה שלא תרצו בכל הזמנים נהרג, 90% מהדיון נסוב סביב ענייני האונס, ולא בענייני כדורסל.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 194 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], יואי, רואה שחורות ו 100 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: