Shiver כתב:
האולסטאר - מה אתם כבדים מחפשים דרך להפוך אירוע שגם ככה נהפך לבנאלי וחסר חשיבות לקצת יותר מיוחד ותפסו טרמפ על המספרים.
בסוף זה בידור. בישראל קוראים על שם המתים כבישים ורחובות. זה יותר טוב?
ברגעי טרגדיה האמריקאים אוהבים להתאחד מול סמלים וזו פשוט דרך להביע את זה. הם לא ציניים כמוכם ברגעים כאלה של שפל מבחינתם.
ולגבי האונס מי מתחמק מהדיון? מתוך 5 עמודים פה, בערך 3 עוסקים בזה בצורה כזו או אחרת... אז כפי שנאמר כבר, ההליך הפלילי בוטל ונסגר הסדר אזרחי. ומשום כך, אחד הסייד אפקטס הוא שלא ממש ניתן להאשים אותו בההאשמות שרבים מעלים עכשיו. כנראה שהוא גם יכל לתבוע אנשים שהיו קוראים לו אנס. ההסתכלות עליו הייתה שונה לחלוטין אם הוא היה מורשע וכנראה נכנס לכלא לתקופה ארוכה. אי אפשר גם לאכול את העוגה (לא להיחשף ולקבל פיצויים בדלתיים סגורות) וגם להשאיר אותה שלמה (לנופף באשמה כאילו היה הליך פלילי שהוא הורשע בו).
בלי קשר למקרה הספציפי הזה, שחקני NBA כנראה שוכבים עם כמות הזויה של נשים בזמני התהילה של הקריירה שלהם. אני לא זוכר מי, אבל אחד הסופרסטארים של שנות ה80 או ה70, אמר שהוא מעריך ששכב עם יותר מ2,000 נשים או משהו כזה. הם במציאות שהדבר נגיש, זמין, ומחכה להם רק לקחת בכל רגע. כמובן שאני לא מצדיק שום אונס, אבל לשחקנים צעירים כאלה שכל הזמן מקבלים רק "כן", בטח מאוד מוזר והזוי לשמוע "לא".
קובי תמיד היה "דמות עגולה" ששונאים או אוהבים - בין מנטור לבין רודה בשחקנים. בין אגואיסט חסר תקנה לבין אחד שיקריב את עצמו ואת הגוף שלו עבור הקבוצה. בין מנהיג לאחד שיפוצץ.
ובאופן כללי - אדם ששינה את מנהגיו, בחור חיובי לכל הדעות ובמיוחד כזה ש"נפל" חד פעמית ראוי מתישהו למחילה. הטרנספורמציה שהוא עשה בחלק השני בקריירה, גם מקצועית וגם אישית הקל על האוהדים להחזיר אותו למיינסטרים. גם פושעים אחרים חוזרים לחברה בסוף לאחר ריצוי עונשם, ולא מוצאים להורג. זה חלק מגישת השיקום בעולם המערבי.
אף אחד לא טיאטא את מקרה האונס מאז המוות. כמעט כל העיתונאים שסקרו את הקריירה שלו אחרי המוות הזכירו את זה. אבל כתבים שהטור הראשון שלהם על קובי או על כדורסל היה אחרי המוות שלו ושצובעים את כל הקריירה שלו באור של אותו מקרה, עושים לו ולמשפחתו עוול נוראי. הייתה גם איזו עיתונאית אמריקאית (שבכלל לא באה מתחום הספורט) שכמה שעות אחרי המוות ישר התחילה עם "הוא אנס! הוא אנס!". מעבר לזה שמדובר בחוסר כבוד ורגישות נוראי, זה פשוט חוסר מקצועיות לדבר על הנושא מפריזמה כל כך צרה שהגופה עוד לא התקררה.
לא יודע מה איתך, אני לא אכלתי שום עוגה ולא קיבלתי שום פיצוי. אני גם לא מתיימר להיות שופט או עורך דין פלילי, וההליך האזרחי מעניין אותי כמו הדראפט של ההוקי. באופן אישי אני חושב שעל אונס צריך לקבל בעיטה בביצים ואז כדור בין העיניים. אני לא מוציא את עצמי מכלל האוהדים שהיו עצובים כשהוא מת, רק מעלה את השאלה האם סלחנו (או התעלמנו/הדחקנו, ואני כולל גם את עצמי) למי ש(כנראה) אנס כי הוא היה שחקן כדורסל טוב ונורא מפורסם ודמות חיובית בשנים האחרונות. יש שחקנים אחרים שהיינו מיד מנדים, בלי קשר להליך הפלילי, ויש כאלה שאם היינו מגלים שהם אנסים היינו מנסים להכחיש ולהדחיק את זה בפני עצמנו (דמיין את סטיב נאש מואשם, או סטף קארי).