sheky כתב:
Att כתב:
א. אני לא מקבל את מה שכתבת - אני לא מרגיש שאני מזלזל במי שטוען אחרת.
אני חושב שיש כאן חבר׳ה אינטיליגנטיים ורהוטים.
אני משתדל להתייחס לגופו של עניין לרוב המוחלט של הטיעונים כאן.
עם זאת, בשלב מסוים עוברים מטיעונים להתקפות אישיות לא נעימות ואז אני משיב בהתאם.
אם יש לך דוגמה להתייחסות מזלזלת (ללא התגרות לפני כן) - אני אשמח שתביא אותה כדי שאוכל ללמוד מזה.
ב. הסיבה שלא עניתי לך היא שאני מרגיש (כפי שכתבתי לך כבר בעבר) שהדיון איתך הוא במעגלים ולא מוביל לשום מקום. אתה מתעקש לחזור שוב ושוב על אותם הטיעונים מבלי להקשיב או להתייחס לתשובות שאני כותב. האם זה יעזור שאכתוב לך שוב שהאליפויות שאתה מציין (דאלאס, ס״א בשנה מסוימת, דטרויט וכו׳) מהוות כ-10% (לא זוכר את המספר המדויק אבל באזור הזה) מכלל האליפויות שנלקחו ולכן לא כדאי לקחת את זה כבסיס לאיך לוקחים אליפות בנ.ב.א.? אני מסכים שניתן לקחת אליפות ללא סופרסטאר. זה פשוט לא קורה ב-90% מהמקרים ולכן אם אתה רוצה סיכוי סביר לקחת אליפות כנראה שאתה צריך להצטייד בסופרסטאר.
עניתי גם לגבי ג״ס מספר פעמים. אתה פשוט שואל שוב ושוב ושוב כי אתה לא מוכן לקבל את התשובה. אין לי תשובות חדשות בשבילך.
ג. לגבי ניו אורלינס וה-core הצעיר שהם ניסו לבנות - זה לא core מבחינתי. להביא שחקנים צעירים (צעיריםish, הם היו כבר בחוזה השני שלהם אאל״ט) זו לא בעיה. יש כמה כאלו בדי-ליג אם רוצים. ה-core מורכב מכוכבים או כוכבים לעתיד. טייריק ואנדרסון לא איימו להיות כוכבים או כוכבים לעתיד. הם היו שחקנים בינוניים פלוס ולא יותר מזה. מבחינתי ה-core של ניו אורלינס היה אנתוני דיוויס לבדו (וככה זה גם נראה). עד קאזינס הם לא השכילו להביא כוכב שישחק לצידו.
ד. כנ״ל לגבי קליבלנד. זה בשנתיים הראשונות הם עשו ניסיונות להביא שחקנים צעירים בינוניים במקרה הטוב ואז עברו להביא ווטרנים בינוניים בתשלום מופרז לא אומר שהם בנו בצורה נכונה.
ה. אני עניתי לך כששאלת איך להשיג שחקן צעיר שהוא טופ5 בעמדה שלו ללא בחירות גבוהות (בקליבלנד של לברון) - שימוש נכון בקאפ ספייס. כלומר, פינוי מקום לחוזה מקס אחד או שניים כאשר אם אין אפשרות להביא כוכב בספייס שיצרת, להשתמש בו כדי לעזור לקבוצות אחרות תמורת בחירות דראפט נוספות.
ו. דוגמאות להשארת כוכב במשך 3-4-5 שנים בתחתית הליגה? כל כוכב שהוא שהקבוצה שלו נשארה בתחתית הליגה. למעשה, אשמח ממך לדוגמה לכוכב שהתייאש ועזב ולא חתם על החוזה השני שלו בקבוצה שבחרה אותו בדראפט למרות שהקבוצה רצתה לשלם לו. אני מחכה.
ד. הם לא בנו בצורה הנכונה בעיקר בעונות 5-7 והם נכשלו במה שניסו לפני זה אם כי ברמת הרעיון זה היה סביר. הסבירו לך בדיוק מה ההימורים שהם לקחו (בהתחשב שזו עיר לא אטרקטיבית, אין להם נכסים לטריידים או בחירות דראפט). אתה כרגיל מנתח בדיעבד למה הם טעו באסטרטגיה (שכאמור אין ויכוח שבמבחן התוצאה הם כשלו).
נחמד לזרוק שאני מנתח כרגיל בדיעבד.
אי-שם בשנת 2014 המשתמש orens ואני כתבנו על הפליקנס
ושנינו השווינו כבר אז לבנייה של קליבלנד של לברון.
אורן כתב:
״גם אני רואה את הקווים המקבילים בין הפליקנס לקאבס. אלה קיבלו את הפרנצ'ייז פלייר בגיל 19, אלה בגיל 18, אבל שני הפרנצ'ייזים רצו קדימה לנסות לנצח משחקים כשזה לא באמת חשוב ויסבלו מכך בהמשך.״
ואני כתבתי:
״זו פשוט חשיבה כל כך לא נכונה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. נתחיל מהמטרה. יש לך את דיוויס כילד. מה אתה רוצה? פלייאוף?!אתה רוצה אליפות. או לפחות זו התשובה שלי. אם אתה רואה פלייאוף, אחלה. תקיף אותו בשחקנים בינוניים עד טובים ותקווה לטוב. אולי יעבוד ואולי לא (בינתיים לא). אם אתה רוצה אליפות - במערב בו דוראנט לא מספיק כדי לנצח, בלייק גריפין לא מספיק די לנצח, אפילו כשיש לידם עוד כוכב גדול (אוק סיטי הגיעה לגמר רק כשהארדן היה שם, זה לא מקרי). אתה צריך לכוון גבוה ולבנות קבוצה סופר חזקה. רוב הסטארים לא עוזבים אחרי 5 אלא יש לך 7 שנים לבנות קבוצה כזו. וגם אם יש לך רק ארבע, זה אמור להספיק אם אתה סומך על היכולת שלך לזהות כשרון. אם תחיה בפחד ותסתפק בבינוניות אתה בוודאות תפסיד. גם כשיש לך את אנתוני דיוויס. קליבלנד של לברון חיו בפחד דומה ודאגו לו לפתרונות אינסטנט ואז איבדו אותו.
כאמור, אני כותב את זה למרות שאני דווקא מחבב את הולידיי, טייריק ואשיק.״
וכן:
״החשיבה שלי היא די פשוטה בעניין הזה.
יש לי את אנתוני דיוויס, מה אני רוצה? ----- > אני רוצה אליפות.
מה אנתוני דיוויס צריך לידו כדי לזכות באליפות (על פי ניסיון השנים האחרונות והקבוצות סביב לפליקנס) ------ > לכל הפחות עוד שני שחקנים שהם טופ5 בעמדה שלהם
אני מחבב את הולידיי ואת אשיק ואת טייריק. כתבתי על אשיק באופן ספציפי בעבר הרבה דברים טובים ונדמה לי שגם על טייריק שהוא ללא ספק שחקן מוכשר, אבל אף אחד מהם הוא לא טופ10 בעמדה שלו. כנ"ל ראיין אנדרסון. הם, בגדול, שחקנים שמגרדים את רשימות הטו-15 בעמדה שלהם, לפעמים מבפנים, לפעמים מבחוץ. תלוי את מי שואלים ומה הכושר הנוכחי שלהם. מדובר באוסף שחקנים בינוניים עד טובים אבל לא מובילים. האם הפליקנס עשו צעדים אמיצים כדי להשיג אותם? אני מניח. האם התכנית היא אמיצה? האם המטרה היא lofty? ממש לא. הם מנסים להשיג פלייאוף בחוסר הצלחה במקום לכוון באומץ גבוה יותר. כדי לכוון גבוה יותר, כדי להשיג את אותם שני שחקנים שהם טופ5 בעמדה שלהם, מלבד אנתוני דיוויס, אתה צריך להגדיר את 2017 או 2018 כזמן בו הכל צריך להתחבר. אתה חושב שאנתוני דיוויס יעזוב כאשר אמביד או וויגינס או פארקר לידו? כאשר הוא יראה את ההנהלה שלו לוקחת סיכונים מחושבים כדי להפוך את הפליקנס לקבוצה עם האפסייד הגבוה ביותר לידו, כדי לתת לו סיכוי אמיתי לאליפות כאשר הוא יהיה בשיאו?
אבל שוב, הכל מתחיל ממה אתה רוצה כאשר יש לך את אנתוני דיוויס ביד. האם אתה חושב שיש לך מספיק ואתה צריך רק למלא את החורים מסביב או שאתה מבין את המציאות של היום בליגה וממשיך לחפש שחקנים מובילים.
כריס פול ובלייק גריפין לא מספיקים כדי להביא את הקליפרס לראש המערב למרות נוכחות מאמן טוב וסגל לא רע בכלל מסביב. ווסטברוק ודוראנט לא שחזרו את הופעת הגמר ללא הארדן. הארדן והווארד לא מספיקים גם כן ליוסטון. נכון לעכשיו, צמד הכוכבים של פורטלנד גם כן לא מספיק. זאת הליגה, זה המערב, תחליט לאיפה אתה רוצה ללכת - אם אתה רוצה אליפות, אתה לא יכול להסתפק באנתוני דיוויס וחבורת שחקנים נחמדים/טובים. זה פשוט לא מספיק. כרגע, זה לא מספיק אפילו לפלייאוף.״