סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 136 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות ארה"ב 2020
הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 10:25 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
ראיתי מספרים, מה שאני ראיתי שיורד מאז 2010 זה כמות המהגרים שנתפסו על ידי ה-border patrol. אני לא בטוח אם זה אומר שיש פחות אנשים לתפוס, או שיותר נכנסים ומצליחים לחמוק מהם. איכשהו הגיוני לי שזה האפשרות השנייה, כי מה קרה ב-2010 שיפחית את המוטיבציה של אנשים לגנוב את הגבול?
לא ראיתי מספרים על האוכלוסיה השנייה שהיא חלק גדול מההגירה הלא חוקית - אלה שנכנסו עם ויזה חוקית, ונשארו מעבר לזמן ו/או שלא בהתאם לתנאי הויזה.

כן ראיתי את דעתם של אובמה ושל הילארי על הצורך בהלבנת (pun not intended, למען הסר ספק) מיליוני מהגרים לא חוקיים. זה גם מופיע במצע של הילארי.
ראיתי דעות נוספות במפלגה הדמוקרטית - granted, לא של אלה שרצו בסוף לנשיאות, למרות שלא ראיתי אף אחד יוצא נגד דעות כאלה שהן חומר נפץ פוליטי מן הסתם - שהגירה בלתי חוקית צריכה להפסיק להיות פשע ולהפוך ל-misdemeanor או איזה מונח אחר שהוא לא פשע.

אשר ל"בלי קשר לעובדות או למצב בפועל", כאמור, בכל הקשור להסכמי הסחר לא אני אומר שמצבה של ארה"ב יותר טוב עם הסכמי הסחר הבילאטרלים עם כל מדינה בנפרד מאשר עם הסכמי הסחר המולטילטראלים שנחתמו בתקופת אובמה או הנאפטה שנחתמה כמדומני עוד בימי קלינטון. בכל נושא פלוסי מול מקונל, זה כבר ריב ילדותי של "מי התחיל" שאני לא יודע לפתור. שני המוסדות מתנהלים בצורה לא ממש עניינית.

אתה מתכוון מהגרים שנמצאים בארה"ב שנים ועומדים בכל קריטריון אפשרי לקבלת ויזה (עבודה, תשלומים, 0 עבר פלילי, בקגראונד צ'ק מוחלט), למעט זה שהם צריכים לצאת מהמדינה ל-3 עד 10 שנים ולהשאיר את הילדים שלהם מאחורה? כלומר, במקום שהם יסדירו את מעמדם, עדיף שמיליוני מהגרים לא חוקיים יישארו בארה"ב בלי תעודות?

אתה באמת מתנגד אליה? זה ממש מרכז השמאל. רחוק מה"רדיקיליזציה" שאתה מדבר עליה.
או שאתה מדבר על דרימרז ועוד תכניות שהן באמת ברמה הכי בסיסית של אנושיות?

לגבי זה שיש במפלגה הדמוקרטית אנשים שאומרים דברים אחרים, אוקי, אז? נשיא ארה"ב אמר שמקסיקו שולחת אנסים ושיש מילונים של חברי כנופיות מאל סלבדור שדרך לגבול (איכשהו הנושא הזה נשכח כשזה היה פחות חשוב עבורו לשקר לגביו). אתה רוצה לדמיין מה קורה מהצד היותר ימני של המפה?

אם היה מועמד של המפלגה הדמוקרטית שהיה קורא לאופן בורדרס, ניחא. אבל המצע של הילארי לגבי הגירה הוא ברמה הכי בסיסית של אנושיות בצורה שכל מחקר כלכלי בעולם יגיד לך שתורמת לכלכלת המדינה (שגם ככה יש בה אחוז אבטלה נמוך שיורד כל שנה מאז 2009).

כל הקמפיין של טראמפ לגבי הגירה הוא נטו פיר מונגרינג וגזענות. אני באמת לא חושב שזה גם משהו שניתן להתווכח עליו. כל פקט-צ'ק בסיסי יראה לך כמה שקרים הוא מספר לגבי הגירה.

עברת מדברים שהמפלגה הדמוקרטית צריכה לעשות ל-"לאמץ מדיניות הגירה אנטי-ליברלית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 10:37 am 
Hall of Famer

יובל, אני תמה - מהו מצב ההגירה הנוכחי שלך, ומה היית רוצה שהוא יהיה?
ברמה האישית, אשתי לא נתקלה בקשיים תחת ממשל טראמפ בדרך ל gc. מקסימום לקח לה כמה חודשים יותר מאשר בעבר, אבל ברור שהמקרה שלי קל למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 10:40 am 
Senior

מה ז"א מצב ההגירה הנוכחי שלי? אני לא מדבר על עצמי פה. אני כאן באופן זמני לשנתיים-חמש שנים. אין לי אפיק לגרין קארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 10:48 am 
Hall of Famer

אוקי. חשבתי אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:13 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Yuval כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Yuval כתב:
אף מתמודד דמוקרטי לא דיבר על גבולות פתוחים.

רק למען האמת ההיסטורית - הילארי כן דיברה על גבולות פתוחים, אם כי זה היה קצת לפני שהכריזה על מועמדותה לנשיאות.

https://www.politifact.com/factchecks/2 ... ave-open-/

זה נגיד דוגמא קלאסית לכמה קשה להתמודד עם 'אמת אלטרנטיבית'. במידה ומישהו קורא פה (אני בספק), בוודאי שהילארי לא דיברה מעולם על גבולות פתוחים במובן שאנחנו מתייחסים אליו פה. כל הקמפיין השקרי מבוסס על איזה נאום באירוע סגור שדיבר על אנרגיה והודלף בויקיליקס.

אני נמצא הרבה יותר שמאלה מהילארי קלינטון שהיא רחוקה מלהיות מועמדת שהייתי בוחר בה אי פעם בפריימריז. יש לה רקורד דיי בינוני בנושאי הגירה (מהצד שלי). להגיד שהילארי קלינטון בעד גבולות חופשיים זה בדיחה.

בוא נתחיל מזה שאני לא מתרשם בכלל מהבכי על זה שנאום באירוע סגור הודלף בויקיליקס. איך עשו את זה למסכנה, היא בכלל לא התכוונה, זה לא יועד לאזניים שלכם.
אם כבר, זו דוגמא קלאסית להסבר קלוש של פוליטיקאי שמתקבל בצורה עיוורת. "שוק חופשי בחצי הכדור עם סחר חופשי וגבולות פתוחים", זה מה שהיא אמרה. אני מניח שמדובר על חצי הכדור המערבי, כי האירוע היה בברזיל וחצי הכדור הצפוני לא נוגע אליהם. כלומר שוק חופשי וגבולות פתוחים על כל יבשת אמריקה. זה דבר די גדול, הייתי אומר. מאד מאד כוללני. ואתה אשכרה מקבל את ההסבר שהיא רק מדברת על רשת חשמל על כל היבשת? סיריוסלי?
כן, אני יודע שהמצע שלה שונה. וזו בדיוק הסיבה שאני חושד בה עוד יותר, היא אומרת לכל אחד מה שהוא רוצה לשמוע. לכן קראתי לה קודם רובוטית פלסטית פרנקנסטיינית של אנשי PR, והאמת שהיא הצטיירה לי כך עוד במהלך הקמפיין, הרבה לפני שנודע לי על האמירה הזו (אה, והיא גם מושחתת. לכאורה! לכאורה!)

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:20 am 
Senior

אני לא בעד קלינטון. מושחתת או לא. אבל היא לא בעד גבולות פתוחים כי היא מעולם לא עשתה צעד עבור זה. היא עשתה המון צעדים שנועדו להבטיח בדיוק ההיפך מזה. זה לא מתאים לשום דבר אחר באג'נדה שלה ובטח לא מתאים למיקום שלה מאוד באמצע.

אם אתה רוצה להגיד שהילארי היא נוראית, סבבה. אם אתה רוצה להגיד שהיא שמאל קיצוני שרצה להקים מדינה בלי גבולות, זה סתם שקר מתקופת הקמפיין הטראמפי שלאט לאט אני מבין שצרכת היטב את דף המסרים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:24 am 
Hall of Famer

לא, לא קראת. צרכתי את "ההסבר" של הילארי, הסבר מופרך שלא מתיישב עם הגיון פשוט.

ממה שאני מבין יש לברך אותך על כך שבקרוב לא תצטרך יותר לחיות בפחד במדינה הנוראית ההיא.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' פברואר 05, 2020 11:25 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:25 am 
Senior

אני עובר לקדימה-צורן. מביא איתי 150 אלף מקסיקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:26 am 
Hall of Famer

רעיון מצוין, בונים הרבה בשרון עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:31 am 
Senior

ואם נחזור לנושא הת'רד, איכשהו הביזיון באיווה נמשך ועדיין אין תוצאות סופיות, אבל בוטג'ג' אכן מוביל אחרי 71% מהקולות וביידן בדרך למפלה כשהוא הרבה מתחת אפילו לוורן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:34 am 
Hall of Famer

די הפתעה אני חושב.
בוטיג'ג' הוא מועמד מסקרן שלפחות יכול לערבב את הקלפים קצת. מועמד צעיר בין כל הזקנים, אני קצת נזהר מלהגיד מין קנדי כזה. לא צבר הרבה רקורד אבל גם לא הרבה רקורד רע. ולא סוציאליסט.
בכל אופן ממה שהבנתי באיווה הבחירות הן יחסיות ולא winner takes all, כלומר זה לא שהמנצח לוקח את כל הצירים לוועידה אלא הם מתחלקים באופן יחסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:37 am 
Senior

אין לאיווה חשיבות גדולה ברמת הצירים באמת. זה אמור להיות מומנטום להמשך הקמפיין כי רוב המתמודדים לא מגיעים עם כמות הכסף של בלומברג (או נניח ג'ד בוש). אם התרומות לא ימשיכו הקמפיין יגווע ואיווה זה דרך טובה להשיג מומנטום כזה. הביזיון הבלתי נתפס שם עם התוצאות פשוט השמיד כל סיכוי שיהיה לבוטיג'ג' למנף א הניצחון (אם אכן יהיה) לקראת ניו המפשיר כי הניוז סייקל הזה כבר מת וכולם עברו לטראמפ ופלוסי.

לגבי בוטיג'ג' עצמו, זה לא כוס התה שלי מבחינת הדעות כמובן, אבל זה פחות רלוונטי. מה שמעניין ואני לא באמת יודע זה מה ההשפעה של נטיותיו המיניות על האלקטביליטי שלו. אני באמת לא יודע אם תהיה לזה השפעה שלילית מדי במדינות מסוימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:41 am 
Hall of Famer

אם הבנתי נכון בלומברג בכלל לא טרח להתמודד שם, אם בגלל שנכנס מאוחר ואם בגלל שהוא חושב שינצח אם וכאשר יביא את המדינות הגדולות באמת, שם הוא גם משקיע את הכסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 11:43 am 
Senior

יאפ ולבלומברג אין שום צורך לגייס תרומות ולהזיז את הקמפיין בצורה אורגנית. עדיין הסיכויים שלו נמוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 1:39 pm 
Junior

אפרופו אלקטיביליטי, לא נראה לי שמיליארדר יהודי בגובה 1.70 זה משהו שהאמריקאים מסוגלים לדמיין בתור נשיא. נכון שגם סנדרס יהודי, אבל ברני כן מסעיר את הדמיון של חלק לא קטן מהשמאל האמריקאי. בלומברג כרגע מאוד רחוק מזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 2:43 pm 
Hall of Famer

וכמה הגובה שלו במיליארדי דולרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 6:11 pm 
Hall of Famer

אני רוצה לומר משהו על מקסיקנים ותסיקו מזה מה שבא לכן
רחובות אל איי ואס אף מפוצצים בהומלסים. הם נמצאים בכל פינה . אבל 99% מהם הם לבנים או שחורים. אף פעם או כמעט אף פעם לא היספאניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 7:58 pm 
Hall of Famer

זה יהיה מוזר אם המפלגה הדמוקרטית יבחור את בוטיג'ג' כמועמד שלהם לנשיאות. כושי, אשה ועכשיו הומו? קצת מותחים יותר מדי את הליברליות של הבוחרים באמריקה. גם יהודי, לא חשוב אם הוא מיליונר זה מאתגר. ביחוד מול טראמפ רצוי מועמד לבן נוצרי נחמד, איש משפחה למופת. ולא חשוב העמדות שלו.

דרך אגב, אני לא יודע מה היה במקרה של הגבולות הפתוחים, אבל במקרה היום היה פתוח בטלוויזיה אצלי איזה סרט תעודה על פוטין, שדיבר הרבה גם על הניסיונות שלו להכניס חדשות מטעמו למדיה האמריקאית. תואר שם מקרה שברשת חדשות רוסית שמשודרת באמריקה פרסמו ידיעה שקרית על כך שמנוע החיפוש גוגל מטה תוצאות חיפוש לטובת הילארי. הידיעה הזאת חלחלה, ללא בדיקה כמובן, לאתרי אלט רייט, כולל לברייטברט ובהמשך אפילו לפוקס ניוז ומשם כמובן בכינון ישיר לעצרות הבחירות של טראמפ היישר מפי הדונלד. השקר על כך נחשף הרבה אחרי שהקונספירציה שקעה והניבה פירות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 05, 2020 10:01 pm 
Hall of Famer

בכל הכבוד, שני מקרים שלא קשורים זה בזה. הילארי לא הכחישה שאמרה את המשפט המצוטט על הגבולות הפתוחים. היא רק נתנה לו הסבר קלוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2020 12:23 am 
Senior

https://www.nytimes.com/2020/01/30/us/p ... ii1QOF0Maw

כתבה שמדברת על הקשיים האפשריים של ביידן בגיוס תרומות לאור המפלה באיווה והסקרים הלא מחמיאים בניו המפשייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2020 12:44 am 
Senior

עמוס לב כתב:
זה יהיה מוזר אם המפלגה הדמוקרטית יבחור את בוטיג'ג' כמועמד שלהם לנשיאות. כושי, אשה ועכשיו הומו? קצת מותחים יותר מדי את הליברליות של הבוחרים באמריקה. גם יהודי, לא חשוב אם הוא מיליונר זה מאתגר. ביחוד מול טראמפ רצוי מועמד לבן נוצרי נחמד, איש משפחה למופת. ולא חשוב העמדות שלו.

ג'ון קרי הפסיד. אל גור הפסיד. אובמה רץ עם מצע דיי "רדיקלי" במונחים אמריקאיים של אותה תקופה וזכה (גם אם בתור נשיא הוא היה הרבה יותר מרכז).

כאילו, אם לוקחים את החששות שלי, אז כן, אמריקאים גזעניים לא יצביעו בחיים לאישה או להומו או ווטאבר. אם הולכים על הגישה שאשכרה חשוב מה העמדות ומה אומרים, אז אולי כדאי לקחת מישהו שבאמת מדבר על נושאים שפופולארים בקרב מצביעים?

אם לא רוצים ללכת על הגישה הפסימית שראי על הקיר כל כך נחרץ נגדה, אז בוודאי שלא צריך להתייחס לדברים שאינם רלוונטיים למצע כמו גזע מין דת ונטיות מיניות. הבעיה שכשנכנסנו לרזולציה של מצע, מסתבר שהפתרון המוצע הוא שהמועמד הדמוקרטי יהיה רפובליקני. בדיוק מהמקום הזה מגיע בלומברג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2020 12:50 am 
Senior

וטראמפ זוכה בסנאט אחרי שהרפובליקנים הצביעו נגד שמיעת עדים בשבוע שעבר. רומני היחיד שהצביע נגדו מקרב הרפובליקנים.
מעניין לראות איך זה ישפיע על הסנאטורים הכחולים במדינות מתנדנדות ולהיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 06, 2020 11:23 am 
Hall of Famer

רק בשביל לארי דייויד ב-SNL שווה שסנדרס ינצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 12, 2020 9:29 am 
Senior

ביידן (חמישי, 8.4%) ו-וורן (רביעית, 9.5%) מתרסקים בניו המפשיר. זה כמובן יותר חמור עבור ביידן שגם נכשל באיווה. יהיה לו עכשיו הפסקה דיי ארוכה ועגומה עד דרום קרולינה שאמורה להציל לו את הקמפיין.
סנדרס מנצח כצפוי בניו המפשיר (הוא ניצח את הילארי שם ב-20 נק') אבל אני חושב שהוא ייצא דיי מאוכזב מההפרש וכמה צמוד פיט בוטיג'ג' אליו (25.9% מול 24.4% כרגע). הישג נאה לאיימי קלובשאר שמגיעה למקום השלישי עם ~20%.

בלי ספק שתי ההפתעות של פתיחת עונת הפריימריז הם הנסיקה של בוטיג'ג' האלמוני לחלוטין ברמה הלאומית והקריסה של ביידן. מאמין שמי שהכי מרוצה עד כה זה טראמפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 12, 2020 11:41 am 
Hall of Famer

מניו המפשייר המנצח שולח את כל הצירים לוועידה, לא? אם זה כך, ההפרש לא משנה מעשית, אלא יותר למראית עין של "מומנטום". זה לא מאד עזר לסנדרס בפעם שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 136 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: RREEDDTT ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: