ראי שעל הקיר כתב:
ראיתי מספרים, מה שאני ראיתי שיורד מאז 2010 זה כמות המהגרים שנתפסו על ידי ה-border patrol. אני לא בטוח אם זה אומר שיש פחות אנשים לתפוס, או שיותר נכנסים ומצליחים לחמוק מהם. איכשהו הגיוני לי שזה האפשרות השנייה, כי מה קרה ב-2010 שיפחית את המוטיבציה של אנשים לגנוב את הגבול?
לא ראיתי מספרים על האוכלוסיה השנייה שהיא חלק גדול מההגירה הלא חוקית - אלה שנכנסו עם ויזה חוקית, ונשארו מעבר לזמן ו/או שלא בהתאם לתנאי הויזה.
כן ראיתי את דעתם של אובמה ושל הילארי על הצורך בהלבנת (pun not intended, למען הסר ספק) מיליוני מהגרים לא חוקיים. זה גם מופיע במצע של הילארי.
ראיתי דעות נוספות במפלגה הדמוקרטית - granted, לא של אלה שרצו בסוף לנשיאות, למרות שלא ראיתי אף אחד יוצא נגד דעות כאלה שהן חומר נפץ פוליטי מן הסתם - שהגירה בלתי חוקית צריכה להפסיק להיות פשע ולהפוך ל-misdemeanor או איזה מונח אחר שהוא לא פשע.
אשר ל"בלי קשר לעובדות או למצב בפועל", כאמור, בכל הקשור להסכמי הסחר לא אני אומר שמצבה של ארה"ב יותר טוב עם הסכמי הסחר הבילאטרלים עם כל מדינה בנפרד מאשר עם הסכמי הסחר המולטילטראלים שנחתמו בתקופת אובמה או הנאפטה שנחתמה כמדומני עוד בימי קלינטון. בכל נושא פלוסי מול מקונל, זה כבר ריב ילדותי של "מי התחיל" שאני לא יודע לפתור. שני המוסדות מתנהלים בצורה לא ממש עניינית.
אתה מתכוון מהגרים שנמצאים בארה"ב שנים ועומדים בכל קריטריון אפשרי לקבלת ויזה (עבודה, תשלומים, 0 עבר פלילי, בקגראונד צ'ק מוחלט), למעט זה שהם צריכים לצאת מהמדינה ל-3 עד 10 שנים ולהשאיר את הילדים שלהם מאחורה? כלומר, במקום שהם יסדירו את מעמדם, עדיף שמיליוני מהגרים לא חוקיים יישארו בארה"ב בלי תעודות?
אתה באמת מתנגד אליה? זה ממש מרכז השמאל. רחוק מה"רדיקיליזציה" שאתה מדבר עליה.
או שאתה מדבר על דרימרז ועוד תכניות שהן באמת ברמה הכי בסיסית של אנושיות?
לגבי זה שיש במפלגה הדמוקרטית אנשים שאומרים דברים אחרים, אוקי, אז? נשיא ארה"ב אמר שמקסיקו שולחת אנסים ושיש מילונים של חברי כנופיות מאל סלבדור שדרך לגבול (איכשהו הנושא הזה נשכח כשזה היה פחות חשוב עבורו לשקר לגביו). אתה רוצה לדמיין מה קורה מהצד היותר ימני של המפה?
אם היה מועמד של המפלגה הדמוקרטית שהיה קורא לאופן בורדרס, ניחא. אבל המצע של הילארי לגבי הגירה הוא ברמה הכי בסיסית של אנושיות בצורה שכל מחקר כלכלי בעולם יגיד לך שתורמת לכלכלת המדינה (שגם ככה יש בה אחוז אבטלה נמוך שיורד כל שנה מאז 2009).
כל הקמפיין של טראמפ לגבי הגירה הוא נטו פיר מונגרינג וגזענות. אני באמת לא חושב שזה גם משהו שניתן להתווכח עליו. כל פקט-צ'ק בסיסי יראה לך כמה שקרים הוא מספר לגבי הגירה.
עברת מדברים שהמפלגה הדמוקרטית צריכה לעשות ל-"לאמץ מדיניות הגירה אנטי-ליברלית".