סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 9:37 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
שמע ישראל - רסקין, שלף וסרוסי מנסים להבין את השריקה של סוף המחצית... :wo)(ll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 10:00 pm 
Junior

מתקשה לזכור מתי מצב הגארדים בכדורסל הישראלי היה כל כך גרוע.
הוא זימן 4 גארדים, 2 מתוכם לא שיחקו עד כה, והרכז המוביל זורק בלי סוף באחוזים מזעזעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 10:01 pm 
אז דיברנו על זלי ועל קליין. זלי +- של +13, קליין עם -13.
אני לא רואה את המשחק אז לא יודע כמה זה מייצג.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 10:45 pm 
Sophomore

קצת פרופורציות. הנבחרת בלי ארבעת השחקנים אולי הכי טובים שלה (כספי, זוס, אבדיה וכהן; אולי אפילו החמישה הכי טובים אם סופרים את ג'ון די) מנצחת בחוץ את פולין שסיימה שמינית באליפות העולם לפני חצי שנה. לפני ליטא, יוון של יאניס, איטליה, קנדה, גרמניה, רוסיה וטורקיה.

אז כן, זו לא בדיוק אותה פולין, למרות ששימו לב -- חמישה משבעת השחקנים המובילים בטורניר לפני חצי שנה שיחקו גם היום. אז אולי אפשר בכל זאת קצת לפרגן? ואולי לא חייבים להקטין את הפולנים כאילו שמדובר בנבחרת מלזיה או משהו כזה? אה, שכחתי שמדובר כאן על פורום סל ניוז ועל (רחמנא ליצלן) שחקנים ישראלים... שאחד מהם הוא גם הבן של...

ושני הגארדים ה"כל כך גרועים" שלנו עם 19 נקודות ו-18 אסיסטים משותפים.

נערך לאחרונה על ידי סאבוניס בתאריך ה' פברואר 20, 2020 11:17 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 10:58 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
קצת פרופורציות. הנבחרת בלי ארבעת השחקנים אולי הכי טובים שלה (כספי, זוס, אבדיה וכהן; אולי אפילו החמישה הכי טובים אם סופרים את ג'ון די) מנצחת בחוץ את פולין שסיימה שמינית באליפות העולם לפני חצי שנה. כן, זו לא אותה פולין, אבל אפשר בכל זאת קצת לפרגן. שני הגארדים ה"כל כך גרועים" עם 19 נקודות ו-18 אסיסטים.

לא אמרתי ששני הגארדים הם כל כך גרועים ולכן המרכאות הן די דמגוגיות. לא הבנתי, אתה חולק על זה שמצבת הגארדים של הנבחרת היא בין החלשות שהיו פה?
ואני לא מכיר את הסגל הפולני אז אין לי מושג אם יש על מה לפרגן.

אגב, למה זה כל כך מפריע לך שלא מפרגנים? אנשים כותבים את מה שהם רואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 11:08 pm 
Sophomore

מבאס לראות כדורסל בלי זרים.
פוסטר, האריס, יאללה תחזרו כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 11:09 pm 
Sophomore

לא, לא אמרת שהם גרועים. רק שהרכז המוביל זורק בלי סוף באחוזים מזעזעים (אגב, 2 מ-7 משלוש; לא סוף העולם) ושמצב הקו האחורי אף פעם לא היה כל כך גרוע. וזה כמובן בלי להזכיר שהוא והרכז האחר שלנו גם מסרו ביחד 18 אסיסטים.

ולא היה מפריע לי אם לפעמים לא היה פה פרגון לישראלים. להיות ביקורתי זה חשוב. אבל זה נראה לי עניין די שיטתי. בייחוד כשמדובר בבלאט.

אגב, בדקתי שוב. באליפות העולם שיחקו תשעה פולנים 6 דקות ומעלה למשחק. שבעה מהם הופיעו למשחק הערב. אז אולי ישראל לא כזו גרועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 11:17 pm 
Junior

אמרתי שמצבת הגארדים שלנו היא בין הכי גרועות שהיו לנו. עדיין לא ענית (מעניין למה באמת), אתה חולק על זה?
ובלאט סיים עם 2/8 מהשדה (ספציפית כשכתבתי הוא היה על 1/6 מהשדה), זה די מחריד.
אז כן, כשהמאמן מזמן 4 גארדים, 2 מתוכם בקושי עולים לפרקט ועוד אחד קולע באחוזי בלהות, לא ברור לי איך זה אומר דברים טובים על הגארדים שלנו, אפילו אם למקל היה משחק די טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 20, 2020 11:36 pm 
Sophomore

אז ככה, קודם כל מדובר על 5 גארדים (בלאט, מקל, גוט, טימור ומדר). מדר עדיין צעיר ולא שיחק בכלל. אבל העתיד שלו נראה מבטיח. על טימור קטש לא ממש סומך ומכיוון שהייתה לא ברירה במשחק הזה, הוא לא השתמש בו. בלאט מקל וגוט היו לא רעים (מי יותר ומי פחות) והיה להם חלק חשוב בניצחון הזה.

האם זו מצבת גארדים בין הגרועות אי פעם? אולי, אבל לא נראה לי כזה חריג ביחס לעשור האחרון (בעיקר כשטפירו, הלפרין ולימונד כבר היו מעבר לשיאם). וכאמור, הם די מספקים את הסחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נביא בעירו כתב:

שמע ישראל, הם צדקו כשלא הבינו... הסל הזה לא היה צריך להיחשב (אבל הפאול כן נחשב והפולני היה אמור לקבל 3 זריקות).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:35 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

[quote="סאבוניס"[אגב, בדקתי שוב. באליפות העולם שיחקו תשעה פולנים 6 דקות ומעלה למשחק. שבעה מהם הופיעו למשחק הערב. אז אולי ישראל לא כזו גרועה?[/quote]
השניים שלא שיחקו הערב הם במקרה מתיאס פוניטקה מזניט ואדם וואצ'ינסקי ממלאגה? (שהם שניים משלושת השחקנים המובילים של הנבחרת יחד עם סלוטר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:38 am 
Sophomore

sir charles כתב:
[quote="סאבוניס"[אגב, בדקתי שוב. באליפות העולם שיחקו תשעה פולנים 6 דקות ומעלה למשחק. שבעה מהם הופיעו למשחק הערב. אז אולי ישראל לא כזו גרועה?

השניים שלא שיחקו הערב הם במקרה מתיאס פוניטקה מזניט ואדם וואצ'ינסקי ממלאגה? (שהם שניים משלושת השחקנים המובילים של הנבחרת יחד עם סלוטר)

נכון. ובישראל, כאמור, לא שיחקו כספי, אבדיה, כהן, ג'ון-די וזוסמן. כתבתי שזו לא אותה נבחרת. אבל להקטין אותה לרמה של זבוב רק כדי להראות כמה שאנחנו גרועים?

נערך לאחרונה על ידי סאבוניס בתאריך ו' פברואר 21, 2020 1:12 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:46 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

שמע ישראל, הם צדקו כשלא הבינו... הסל הזה לא היה צריך להיחשב (אבל הפאול כן נחשב והפולני היה אמור לקבל 3 זריקות).

למה לא היה צריך להחשב?
להבנתי, הלוגיקה של השופטים היתה שאם נשרקה עבירה אז השעון היה צריך לעצור ולכן הסל כן אמור להחשב (והחזירו גם את השעון אחורה).
יש לזה התייחסות בחוקה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:55 am 
Hall of Famer

כן. אם יש עבירה תוך כדי, או ממש מעט לפני הבאזר - כלומר הבאזר נשמע - בודקים גם אם השחקן שיחרר את הכדור לפני הבאזר. אם הוא לא שיחרר, הסל לא נחשב - אבל העבירה כן נחשבת ונותנת זריקות כמו כל עבירה באקט אוף שוטינג.
הסעיף בחוקה - 34.2.2 או ליתר דיוק, זה bullet אחד בסעיף הזה שמדבר על פאול באקט אוף שוטינג.

If the player is fouled as, or just before, the game clock signal sounds for the end
of the quarter or overtime or as, or just before, the shot clock signal sounds, while
the ball is still in the player's hand(s) and the field goal is successful, the goal
shall not count and 2 or 3 free throws shall be awarded.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 1:03 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
נביא בעירו כתב:

אתה כל כך רוצה להשפיל, שאתה יוצא די טמבל. הם לא ״צדקו כשלא הבינו״, כי הם באמת לא הבינו על מה מדובר ופלטו שם שטויות בקצב מסחרר ואפילו לא התקרבו להבין את הדיון. גם לי לקח רגע להבין את הסיטואציה ובגלל שאני לא שולט בחוקה באופן סמי-אוטיסטי כמוך, מה שנשאר לי זה רק הקומון סנס שלי, שאולי מנוגד למה שכתוב בחוקה, אבל שלא כמו שלף, רסקין וסרוסי, לא טענתי איזה 20 טענות שלא קשורות לכלום על הדרך. אגב, אני מודה שאני מתקשה להבין את ההיגיון בסעיף שציטטת. מעבר לעובדה שאני מניח שאפשר להתווכח על מה זה just before אני לא מבין איך העובדה שמישהו במזכירות לא מגיב מספיק מהר עם היד על השעון צריכה לעלות לקבוצה באובדן סל שהיה אמור להיות מאושר. זה בעצם אומר שאם היה במזכירות מישהו עם אינסטינקטים ממש חתוליים, שהיה מצליח לעצור את השעון על 0.2 והבאזר לא היה נשמע, אז הסל היה מאושר, אבל בגלל שהוא פספס את הרגע והבאזר כן הופעל, אז הסל נפסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 1:23 am 
Hall of Famer

אתה מדבר? הרי כל התת דיון הזה מתחיל בלעג שלך על זה שהם מעלים השערות על משהו שאתה מודה שלא ממש ידעת או הבנת, אז טול קורה מבין עיניך.
אני עצמי לועג לפעמים לשדרים או פרשנים שלא מכירים דברים הרבה יותר ברורים בחוקה של המשחק שהם משדרים, אבל במקרה הזה דווקא לי מאד מובן שלא לגמרי אינטואיטיבי להבין מה הלך כאן, מקרה קצה נדיר ודי קיצוני שמי שלא מתעמק בחוקה עד קוצו של יוד מתקשה לפענח, כפי שאתה אומר בעצמך בהמשך הטסקט שלך (דווקא קטש עושה רושם שהבין, לזכותו ייאמר). הם באמת שיערו בהתחלה את הפירוש הנכון, שהסל לא אמור להיחשב כי השחקן לא שיחרר את הכדור בזמן, אבל התבלבלו בגלל שהשופטים טעו גם הם ובלבלו אותם... באת ללעוג אוטומטי, ואז אתה כועס על מה?...
ואגב, לטענה שלך בהמשך על חוסר ההגיון או העקביות והתלות בקואורדינציית יד-עין של הטיימר במזכירות אני יכול להתייחס. גם אני חושב שזה באמת קצת מוזר, ולא לגמרי הגיוני, אבל זה לא חוסר ההגיון הראשון שאני מוצא בחוקה. אני רק השליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 1:33 am 
Junior

אתה ממשיך לא להבין. אני לא מצפה מהם לצטט את החוקה ואת הסעיף שציטטת. גם לא לדעת האם הסל אמור להיחשב או לא. אני כן חושב שלא מוגזם לצפות משלושה אנשים שמתפרנסים מלתווך כדורסל לקהל שלא יזיינו את השכל על המשכיות, שלא קשורה למקרה הזה, ואני כבר לא זוכר את המילים המדוייקות שאלי סהר אמר (״זה לא שהכדור היה על הרצפה והוא הרים אותו וזרק״, או משהו כזה). כאמור, גם אני לא הכרתי את הסעיף שהבאת ולמרות שנראה שהוא די ברור (שוב, למעט הניסוח המעורפל just before) אני עדיין חושב שזה לא מופרך לפסוק בניגוד אליו, אם ההילוך החוזר מראה מעל לכל ספק שהפאול היה לפני הבאזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 1:40 am 
Hall of Famer

כל עוד זה החוק, שהוא מפורש לגמרי (בטח במקרה הזה, אני מניח שלא יהיה בן אדם הגיוני שיגיד ששתי עשיריות זה לא just before), שהשופטים צריכים לפסוק לפיו. זה לא איזה משהו ערטילאי ונתון לפרשנות. יש מקומות ששופטים יכולים לחפף ואכן עושים את זה, בעיקר כדי שהמשחק יזרום ובמקרים שבהם לא נוצר יתרון מהותי לאחת הקבוצות, אבל מקרה כזה של אישור סל כן או לא - הוא לא המקרה לעשות את זה.
אני דווקא יכול להבין שאם הם לא מכירים את החוקה על בוריה עד האות האחרונה, במקרה קצה נדיר כזה, הם הולכים עם השופטים ומנסים לפענח את ההגיון בדיעבד. אני האחרון שירחם על שדרנים ופרשנים בדרישות להכיר את החוקה ולדעת על מה הם מדברים, אלב מאחר שאתה עצמך מודה שבעצם היית במצבם, לא הבנת בהתחלה מה אמור לקרות עד שהאינטואיציה שלך בכלל הפנתה אותך לכוון ההפוך מהחוקה (ואת זה אני יכול לקבל), אז אתה לא בפוזיציה להטיף על לעג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 2:21 am 
Hall of Famer

אשר למשחק עצמו - ראיתי רק כמה דקות סמוך לסיום המחצית (כולל הסל המדובר), אז אני לא יכול לשפוט אם מדובר בנצחון הירואי של התעלות מופלאה של בחורינו המצויינים, או נצחון על יריב שהפגין יכולת עלובה שהצריך בסך הכל יכולת פחות עלובה ממנו, כמו בבדיחה על נעלי ההתעמלות והנמר. אני אגיד רק שלפחות על הנייר, זה לא טריוויאלי בכלל שישראל בהרכבה הנוכחי תנצח בפולין, גם בהיעדרם של וצ'ינסקי ופוניטקה ירום הודם. אני חושב שכספי כשהוא בריא, וגם אבדיה בכושרו הנוכחי, יותר טובים מהם.
having said that, לשים את הקאט-אוף של חשיבות השחקנים בסגל הפולני על 6 דקות למשחק זה קצת סימון מטרה מאולץ אחרי שהחץ נורה. 6 דקות למשחק זה שחקן שולי בסגל. צריך לראות כמה דקות נאלצו היום לשחק אותם שחקני 6 דקות למשחק מאליפות העולם כדי לשפוט אם זה שווה משהו. אגב, זה 6 דקות למשחק כולל משחקים שהם בכלל לא שיחקו בהם (אם יש כאלה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 2:43 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אשר למשחק עצמו - ראיתי רק כמה דקות סמוך לסיום המחצית (כולל הסל המדובר), אז אני לא יכול לשפוט אם מדובר בנצחון הירואי של התעלות מופלאה של בחורינו המצויינים, או נצחון על יריב שהפגין יכולת עלובה שהצריך בסך הכל יכולת פחות עלובה ממנו, כמו בבדיחה על נעלי ההתעמלות והנמר. אני אגיד רק שלפחות על הנייר, זה לא טריוויאלי בכלל שישראל בהרכבה הנוכחי תנצח בפולין, גם בהיעדרם של וצ'ינסקי ופוניטקה ירום הודם. אני חושב שכספי כשהוא בריא, וגם אבדיה בכושרו הנוכחי, יותר טובים מהם.
having said that, לשים את הקאט-אוף של חשיבות השחקנים בסגל הפולני על 6 דקות למשחק זה קצת סימון מטרה מאולץ אחרי שהחץ נורה. 6 דקות למשחק זה שחקן שולי בסגל. צריך לראות כמה דקות נאלצו היום לשחק אותם שחקני 6 דקות למשחק מאליפות העולם כדי לשפוט אם זה שווה משהו. אגב, זה 6 דקות למשחק כולל משחקים שהם בכלל לא שיחקו בהם (אם יש כאלה)?

מסכים שכספי לא פחות טוב מוצ'ינסקי ופוניטקה. אבדיה אולי עדיין לא לגמרי שם (או שאולי כן), אבל ממש בקרוב יחלוף על פניהם בקלילות. ג'ון-די גם ברמה הזו. וזוסמן וכהן לא רחוק משם.

ולגבי ה-6 דקות, שים לב שאמרתי *לפחות* 6 דקות. למעשה, ממש לא בחרתי את הקאט אוף הזה באופן שרירותי. 9 השחקנים שדיברתי עליהם שיחקו באליפות העולם לפחות 13 דקות למשחק וכולם שיחקו בכל שמונת המשחקים של הנבחרת הפולנית. שאר שלושת השחקנים בסגל שיחקו 6 דקות ומטה ולא שותפו בכל המשחקים. כלומר יש כאן 9 שחקני רוטציה מובהקים (שכאמור 7 מהם שיחקו גם מול ישראל) ועוד שלושה נערי פוסטר. ואגב, מיכאלאק, שפתח היום בחמישייה הפולנית והיה אחד השחקנים היותר טובים שלהם (11 ריבאונדים) בכלל לא היה באליפות העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 3:14 am 
Hall of Famer

אחלה ניצחון בכל מקרה
היריבה בהחלט מחוברת קבוצתית, סלוטר שחקן מוכר וגאנר לא רע בכלל לרמות הללו (ובפרט תפס יום קליעה נהדר), קוליג הראה יופי של דברים באליפות העולם והיה כמה שנים זר בטורקיה (כמה שחקנים כאלה כבר יש לנו?).
מקל לא יותר מדי מוערך בארץ, אבל לטעמי הוא פשוט קלאס מעל כל דבר אחר שיש בסגל הנוכחי. מקום רביעי באסיסטים בליגה האיטלקית זה עדיין די מרשים.
זלמנסון "הנגר" עם 12 נקודות ב-12 דקות. זה שהוא ושגב נותנים תוצרת התקפית כה נאה זו תעודת כבוד למאמן ולמובילי הכדור. בין לבין יש לנו את גוט, מנקו ופניני שבעיקר מאיימים מבחוץ - וזה מתאים למדי לשיטה של קטש. כאמור הייתי שמח לראות בדיוק את אותו הסגל גם במשחק הבא, ולא את אבדיה וכהן מצטרפים (במקום מדר וגינת?).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 11:07 am 
Junior

מעבר לשחקנים החסרים, בשנים אחרונות ישראל איבדה יתרון חשוב מאד בעמדת המתאזרח. כל המתאזרחים היום הם ברמה של עוד שחקן בסגל, לא משהו שבאמת משדרג את הנבחרת. אז יש לנו מזל שכהן נחשב לישראלי, ושאבדיה סניור בחר לעבור לישראל, אבל השאלה האם אנחנו צריכים לעבור למודל שנפוץ היום בהרבה נבחרות - זה אפילו לא מתאזרח, כלומר מישהו עם זיקה למדינה, אלא פשוט מאד רכש של שחקן זר. ראינו את סלוטר בפולין אבל גם בנבחרות חזקות יותר - רנדולף באלופת אירופה, לארקין ווילביקין בטורקיה ועוד. אז נכון שזה לא בכל הנבחרות, ונכון שזה לא משהו שאי פעם נעשה בנבחרת ישראל (אזרוח של שחקן שלא שיחק בארץ ואין לו זיקה), אבל השאלה אם זה פער שהנבחרת שלנו יכולה להרשות לעצמה לפתוח מול הנבחרות המקבילות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 11:13 am 
Hall of Famer

את מי לדעתכם יושיבו על אזרחי לטובת כהן ואבדיה מול רומניה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 11:39 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:
את מי לדעתכם יושיבו על אזרחי לטובת כהן ואבדיה מול רומניה?

מדר וגינת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 21, 2020 12:07 pm 
Sophomore

בר וגינת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 149 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: