Shiver כתב:
טוב כי זה כנראה שלא שיחקת כדורסל מקצועני בעצמך אף פעם.
יש הרבה סיטואציות של שחקן שנותן את עצמו תקופה ארוכה באימונים, לפעמים מרשים יותר משחקנים אחרים.
מגיע להכל בזמן, משקיע מעבר ובסוף מסופסל ורואה אחרים שפחות טובים ממנו משותפים בגלל סיבות כאלה ואחרות.
ואז מצפים שהוא יעלה בשביל 2 דקות גארבג' כמו רובוט. בסוף שחקנים הם גם בני אדם עם רצונות.
נכון שהוא לא קובי או ספאנוליס מבחינת המעמד שהוא יכול לבוא בדרישות. אבל לא אני ולא אתה יודעים מה קורה מאחורי הקלעים.
הוא לא איזה טראבל מייקר.
כמו שלא היית שמח בעבודה שאתה טוחן שעות ובסוף מקבל איזו משימה מסכנה שלא מכבדת אותך בזמן שאחרים מקבלים את המשימות הטובות של הפרויקט.
זה אותו דבר.
אם אני בעבודה שלי יתנו לי משימה מסכנה שלא מכבדת אותי, אני לא ארשה לעצמי לסרב. אני אוכל להתווכח, אני אוכל להגיד שזה לא מתאים, אבל בסופו של יום, אם זה מה שיבקשו, אני אעשה את זה.
אבל על מה אנחנו מדברים? על ילד בן 19 שזומן פעם ראשונה לנבחרת. אם תשאל אותי, אז המקום שלו בהיררכיה הוא בדיוק 12. בוודאי שהוא רכז שלישי אחרי 2 הרכזים הבכירים. מה הוא בדיוק רוצה? גם אם הוא חושב שהוא יותר טוב מאותו שחקן שרק החטיא מהשדה (וכדאי לציין שגם מסר 7 אס'), זה לא רלוונטי. קודם כל, זה ברור שקטש מחזיק מבלאט ובלאט הולך לקבל דקות. מדר ידע את זה כשהוא צורף לנבחרת. דבר שני, גם אם זה פטיש מופרך של קטש, זה לא רלוונטי. מדר לא מרוצה? שידאג להתראיין בתקשורת ולהגיד את דעתו על כך שהוא משחק 2 דקות בלבד. מפחד מתגובה או לא רוצה להתראיין? תמיד יש "מקורבים" שיכולים לספר על חוסר הצדק כלפי מדר בנבחרת.
מעבר לכך? שיבלע את הרוק ויעלה כמו גדול ל-2 דקות, אם זה מה שהמאמן מבקש.
לא שיחקתי כדורסל מקצועני, אבל אני עוקב אחרי כדורסל מקצועני כבר הרבה מאד שנים. לא מכיר כמעט מקרים של שחקן שמסרב לעלות לשחק. מה לעשות שקבוצת כדורסל ובעיקר נבחרת זאת לא תוכנית לבקשתך. יש היררכיה ויש מאמן שקובע. לא מתאים לך? תעזוב (אמיר כץ עשה את זה פעם, החליט שבשביל פירורי דקות הוא לא מגיע לנבחרת, לגיטימי). בכל מקרה בעת משחק אתה עושה מה שהמאמן אומר.
ומעבר לכך, הסיטואציה היא אחרת. אין פה תקופה ארוכה של אימונים, חלונות הנבחרת, לא יודע כמה מישהו משקיע מעצמו הרבה יותר מאחרים. ושוב, מדובר על ילד בן 19 שמזומן בפעם הראשונה לנבחרת. במקום להתרגש, להרגיש כבוד, הוא בא בדרישות.
ולפי הגישה הזאת במשחק הנבחרת, אז הוא כן טראבל מייקר ולפי ההשקעה שלו בהגנה בתחילת העונה במשחקים שראיתי אז גם השתן יוצא לרכז ההגנתי בין הטובים בעולם, מהאוזניים.