סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 9:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 136 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות ארה"ב 2020
הודעהפורסם: ד' פברואר 26, 2020 9:47 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
שווה לתפוס את התשובה של בלומברג אחריו. בין יתר סלט המילים שהוא הוציא שם הוא הסביר שהסכסוך הישראלי פלסטיני הוא רק בן 40 שנה ואז הוא ניסה באופן מאוד ברור להיזכר איך אומרים סטלמנטס ולא הצליח.

וכן, ברני נשאר און-ברנד. בינתיים זה עובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2020 2:15 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ביידן מנצח בדרום קרוליינה לפני הסופר טיוזדיי ונצמד לסנדרס בתוצאה הכללית.

בינתים יש דיווחים מארה"ב שבוטיג'ג' עומד לפרוש, אולי כבר הלילה. נשמע לי מוזר.
עריכה: עכשיו זה עולה גם בפוקס ניוז - בוטיג'ג' פורש.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2020 6:20 am 
Hall of Famer

כן, הבנתי שבוטיג׳יג׳ פרש. מאד חבל למען האמת.
עכשיו אין לי למי להצביע... (בטח לליברטריאן, מי שזה לא יהיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2020 10:10 pm 
Hall of Famer

גם קלובושר פורשת ותתמוך בביידן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 03, 2020 3:50 am 
Junior

הממסד הדמוקרטי נתן את האות. כולם כאחד תומכים בביידן. מניח שבלומברג יצטרף אחרי הכישלון מחר

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 03, 2020 4:36 am 
Hall of Famer

מפגרים. אפס אחוז סיכוי. זה יהיה טבח
אולי עם סאנדרס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 4:17 am 
Senior

שחיטה מוחלטת של ביידן בינתיים בסופר טיוזדיי. הממסד עשה לברני בית ספר לצערי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 5:58 am 
Junior

לא נראה לי שיש להם הרבה סיכוי בשום מקרה.
המצביעים של ברני ילדותיים מידי להצביע לביידן אם הוא זוכה.
המתונים, שמרנים מדי להצביע לסוציאליסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 7:17 am 
Senior

המצביעים של ברני הצביעו להילארי והם גם יצביעו לביידן. אין אף אחד שהצביע טראמפ שיעבור לביידן. הוא גרסה פחות טובה של הילארי.

אני שונא להמר על דברים שאני לא רוצה שיקרו, אבל אני אראה מה האודס לקדנציה שניה של טראמפ ונראה לי שזה הכסף הכי קל שאפשר להרוויח היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 10:23 am 
מנהל פורום

סנדרס ינצח בקליפורניה (שהיא לבדה עם מעל 400 דלגטים) אבל זה כנראה לא יספיק לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 3:04 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
המצביעים של ברני הצביעו להילארי והם גם יצביעו לביידן. אין אף אחד שהצביע טראמפ שיעבור לביידן. הוא גרסה פחות טובה של הילארי.

אני שונא להמר על דברים שאני לא רוצה שיקרו, אבל אני אראה מה האודס לקדנציה שניה של טראמפ ונראה לי שזה הכסף הכי קל שאפשר להרוויח היום.

למה ביידן הוא גרסא פחות טובה של הילארי. הילארי אצלי הצטיירה כמתמודדת בעייתית מאד.
נתחיל מהנתון הכי אובייקטיבי. היא אישה. זאת עדיין אמריקה שלא ממש פתוחה לאישה נשיאה ועוד אחרי נשיא אפרו-אמריקאי?
אבל זאת רק ההתחלה. היא גם הצטיירה כמושחתת, חלק מהממסד הוושינגטוני (הרבה מהמצביעים של טראמפ היו מצביעים אנטי ממסד). וכלה בדימוי רובוטי שכזה שלא ממש עורר רגשות ואמפתיה אצל הבוחרים
אני באמת לא מכיר את ביידן. איפה הוא נופל מהתדמית של הילארי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 4:51 pm 
Senior

הוא מחזיק בכל אותן בעיות של הילארי (למעט זה שהוא גבר), בנוסף לעובדה שהוא פחות חכם. הוא לא מצליח להרכיב משפט אחד קוהרנטי.

תנסה לצפות בוידאו הזה למשך 30 שניות. זה סוג של אתגר --

https://mobile.twitter.com/Vozable/stat ... teoKV-OzCk

וזה לא איזה עריכה מתוחכמת. זה כל משפט שלו. טראמפ אשכרה יותר רהוט ממנו והעימותים שלהם יהיו הדבר הכי קרינג'י בהיסטוריה של הטלוויזיה.

לגבי השחיתות, טראמפ בילה את השנה האחרונה בבניית התשתית רק לעימות הזה. כל הסיפור של האימפיצ'מנט הוא סביב ביידן והבן שלו.
אני מהמר שביידן אפילו לא משיג את הפלורל ווט שהילארי השיגה (לא שזה משנה זה לא הפורמט שלהם וזהו).

וביידן הוא האמאמא של הממסד. הסיבה -היחידה- שהוא בכלל רץ לנשיאות זה כי הוא היה סגן הנשיא של אובמה. הסיבה שהוא היה סגן הנשיא של אובמה זה שהם חיפשו מישהו שהיה האנטיתזה לאובמה. מבוגר, מנוסה, ממסדי, בלי דעות לכאן או לכאן, לבן, חייכן ולא אינטלקטואל. עברו 12 שנה מאז, אז זה לא שהוא שיפר איזשהי תכונה. בגדול הדמוקרטים הביאו מישהו שהוא ההיפך המוחלט משני המועמדים האחרונים שניצחו להם בחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 4:54 pm 
Senior

ואם נלך על הטון של ראי מ-2016, הדמוקרטים לא למדו כלוםםםםם מהבחירות הקודמות.

אין לי מושג כמה ברני היה מצליח בבחירות ארציות וזה לגמרי לגיטימי להתנגד להצעות שלו, אבל הוא פנה ישירות לאנשים בפליי-אובר סטייט. פנה ישירות לאנשים שמרגישים שדפקו אותם. פנה ישירות לאנשים שנמאס להם מהממסד. הוא דיבר על תכניות לעזור להם. הוא עבר במדינות, הוא עשה עצרות של עשרות אלפי אנשים.

במקום זה בחרו אדם שבכלל לא עשה קמפיין פיזי עד עכשיו. אין לו שום תכנית חדשה, אין לו אפילו תכנית ישנה. הוא שם והוא לא סוציאליסט. זה בדיוק אותה גישה שנקטו נגד טראמפ ב-2016. פשוט נשים מישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 5:22 pm 
מנהל פורום

הרבה מכתירים את הקאמבק הזה של ביידן למהפך הפוליטי הכי גדול מאז ומעולם.
הוא באמת הגיע משום מקום באופן יחסי. אבל זה לא קומפלימנט מדי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 5:30 pm 
Senior

הוא לא הגיע משום מקום. לפני איווה ביידן היה פייבוריט לקבל את המועמדות. זה גם לא קשור לביידן בשום צורה. לממסד הדמוקרטי הייתה מטרה מאוד ספציפית והיא שברני סנדרס לא יהיה המועמד. אבל אחרי איווה, ניו המפשיר ונבדה לא היה נראה שיש להם בכלל מועמד שיכול לעשות את זה. ביידן נראה סנילי לגמרי בעימותים (אני לא מגזים באמת תצפו בסרטון) ולא משך שום בייס של בוחרים.

ואז בדרום קרולינה היה לו תמיכה של ג'ים קלייבורן שהוא הפוליטקאי הדמוקרטי הכי חזק בסטייט והוא הצליח לנצח בענק שם. ניצחון שלא שווה הרבה מבחינת נציגים בועדה, אבל היה מספיק בשביל לשכנע את הממסד להתחיל לתת הבטחות לפיט בוטיג'ג' וקלובשאר כדי שיפרשו (ומשכנע מספיק כדי שהם באמת יאמינו שהסיכויים שלהם לזכות נגמרו).

אני לא אומר את זה כביקורת. בעיני זה דרך פוליטית לגיטימית. אבל זה לא שיש איזשהו בייס חזק לביידן שהתפרץ. זה עבודה ממסדית יסודית וטובה וכמה טעויות ברורות של הקמפיין של ברני (כמו הראיון המטופש ב-60 מינטס)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 5:59 pm 
Hall of Famer

מה היה הראיון המטופש ב-60 דקות?
איך אתה באמת מעריך את סנדרס? אני לא כל כך מבין את התופעה, למעט תנועת נגד.
מדובר בפוליטקאי ותיק ותיק. אני מניח שהוא מוכר את אותה סחורה כבר שנים.
הוא נמצא עמוק בשמאל של המפלגה הדמוקרטית. לפי ההבנה שלי רעיונות סוציאליסטיים אולי קוסמים לקהל מצביעים מסויים של המפלגה הדמוקרטית, אבל איפה זה פוגש את האמריקאי הממוצע?
האם יש לו איזה סיכוי לנצח בבחירות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 6:16 pm 
מנהל פורום

הוא (ואליזבת וורן גם, שגם לה בשלב מסויים, עד שהתחילה לחרב לעצמה את הקמפיין, היה סיכוי יותר גדול מלביידן מול טראמפ) קודם כל פופוליסט, כמו טראמפ בדיוק, האידיאולוגיה פחות משנה כאן, מה שחשוב שהוא נתן לאנשים תחושה שמקשיבים להם, כי זה מה שפופוליזם עושה. ובכלל הדור הזה של האנושות אוהב יותר להרגיש שונה ומיוחד, יותר מאשר מעמיק ו"כמו של פעם" (הדור הזה=דור ה-Y ומיליניאלים, שהם לא הרוב בכלל, אבל כן הכי קולניים). שלישית, נאמריקאי הממוצע, כמו האדם המערבי הממוצע, בשל לשינוי פרדיגמות, לכן פופוליסטים כ"כ מצליחים עכשיו בעולם המערבי, מימין ומשמאל, כי הם הבטחה לשינוי מצב קבעון. מתישהו אחד מהם יבחר ויהיה אשכרה מוצלח שמייצר תקווה ושינוי, אבל זה לא התנאי העיקרי לבחירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 6:19 pm 
Senior

הוא התעקש שם על נקודות שאולי נכונות אבל חסרות חשיבות ומעודדות את האנטי אליו (כמו להתעקש לציין את הדברים החיוביים במשטר קסטרו. לא משנה שהוא התחיל כל משפט בזה שהוא נגד רודנות וכו').
לא הבנתי מה זה "איך אתה באמת מעריך"? סנדרס פולטיקאי ותיק ותיק שלא זז מילמטר מהקו שלו מעולם. בשנים האחרונות הדברים "הקיצוניים" שהוא דיבר עליהם הפכו לרעיונות שחלק גדול מהציבור האמריקאי מעוניין בו (ביטוח בריאות לכולם, הורדה בשכר הלימוד וכו'). כל התנועה שלו היא נטו נטו גראס-רוט. אף סורוס לא משקיע שם. זה תנועה ענקית של אנשים שמקדישים הרבה זמן אנרגיה וקצת כסף למטרות שהם מאמינים בהן. קשה שלא להעריך את זה בעיני.

והוא לא נמצא בכלל ב"מפלגה הדמוקרטית" כאיזשהי יישות חשובה. בדיוק כמו שטראמפ לא נמצא במפלגה הרפובליקנית. זה גם הכוח שלו בבחירות מול טראמפ. זה כמובן אם הממסד הדמוקרטי היה בכלל מסכים לתמוך בו וקשה לי להגיד מה היה קורה במידה והוא היה המועמד כי זה לא יקרה.

אם אתה שואל אם יש לו עוד סיכוי לזכות במועמדות, התשובה היא לא אלא אם ביידן לא יהיה כשיר פיזית עד נובמבר (שזה לא סיכוי של 0%).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 6:19 pm 
Hall of Famer

ואולי הפופוליסטים מצליחים אצל הרבה אנשים בעולם המערבי גם כי הגלובליזציה, שהיא בעצם תנועת הנגד, נכשלה בכמה וכמה מובנים שמשפיעים על החיים שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 6:35 pm 
Senior

ובלומברג מודיע על פרישה. 600 מיליון דולר וול ספנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 7:21 pm 
Senior

אגב, הימור קצת לונג שוט שלי, אבל לדעתי טראמפ ירוץ משמאל לביידן בנושא ביטוח בריאות בבחירות האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 7:46 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
הוא התעקש שם על נקודות שאולי נכונות אבל חסרות חשיבות ומעודדות את האנטי אליו (כמו להתעקש לציין את הדברים החיוביים במשטר קסטרו. לא משנה שהוא התחיל כל משפט בזה שהוא נגד רודנות וכו').
לא הבנתי מה זה "איך אתה באמת מעריך"? סנדרס פולטיקאי ותיק ותיק שלא זז מילמטר מהקו שלו מעולם. בשנים האחרונות הדברים "הקיצוניים" שהוא דיבר עליהם הפכו לרעיונות שחלק גדול מהציבור האמריקאי מעוניין בו (ביטוח בריאות לכולם, הורדה בשכר הלימוד וכו'). כל התנועה שלו היא נטו נטו גראס-רוט. אף סורוס לא משקיע שם. זה תנועה ענקית של אנשים שמקדישים הרבה זמן אנרגיה וקצת כסף למטרות שהם מאמינים בהן. קשה שלא להעריך את זה בעיני.

והוא לא נמצא בכלל ב"מפלגה הדמוקרטית" כאיזשהי יישות חשובה. בדיוק כמו שטראמפ לא נמצא במפלגה הרפובליקנית. זה גם הכוח שלו בבחירות מול טראמפ. זה כמובן אם הממסד הדמוקרטי היה בכלל מסכים לתמוך בו וקשה לי להגיד מה היה קורה במידה והוא היה המועמד כי זה לא יקרה.

אם אתה שואל אם יש לו עוד סיכוי לזכות במועמדות, התשובה היא לא אלא אם ביידן לא יהיה כשיר פיזית עד נובמבר (שזה לא סיכוי של 0%).

איך אתה מעריך? זאת ההערכה שלך על האיש, הסיכויים שלו, המצע שלו, כמה הוא קוהרנטי וכו'.
אני לא כתבתי בשום מקום שאני לא מעריך אותו, או את האנשים שתומכים בו ומשקיעים מזמנם וכספם. השקעה כזאת ברעיונות שלפחות בחלקם (לא מכיר באמת את המצע השלם של סאנדרס, בגלל זה אני מתעניין) אני מסכים איתם בהחלט מוערכת בעיני.
ערן דיבר על פרדיגמות משתנות, אבל סנדרס מדבר על סוציאליזם. זה נראה לי קצת קיצוני עבור אמריקה והקפיטליזם המושרש. בגלל זה מעניין אותי אם בכלל יש לו סיכוי בציבור הרחב ולא בחלקים מסויימים של המפלגה הדמוקרטית שככל שאני מבין הקצינו (בדיוק כמו שתנועת מסיבת התה הייתה הקצנה של הרפובליקאים).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 8:18 pm 
Senior

שוב, אני לא מבין את השאלה, כי כדי להיות נשיא בארה״ב אתה חייב לרוץ כמועמד מאחת משתי המפלגות וברני ב-99.9% הפסיד את המירוץ הזה אתמול. אז הסיכויים שלו להיות נשיא שואפים לאפס.
אם הוא היה זוכה במינוי והמפלגה הדמוקרטית לא הייתה נאבקת בו? אני מעריך שהסיכויים שלו היו הכי טובים מבין האפשרויות הדמוקרטיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 8:33 pm 
Hall of Famer

אתה יודע, אפשר לדבר היפוטתית, גם אם מעשית סנדרס לא יזכה בנציגות מטעם המפלגה הדמוקרטית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 04, 2020 8:39 pm 
Senior

אבל עניתי על זה כמה פעמים :(

אני מעריך שאם היה מקבל את המינוי הוא היה עם סיכויים גבוהים משמעותית מאלו של ביידן. עדיין אנדרדוג מול נשיא מכהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 136 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: