sheky כתב:
אני לא מבין את הקטע הזה שאנשים רוצים שאחרים יתפטרו... כולם פה אנשים עובדים, כמה פעמים ראיתם שמפטרים מישהו על טעות בודדת? כמה פעמים קרה לכם שעובד/מנהל התפטר על טעות כלשהי (ולא על קריסה טוטאלית תחתיו, כי הרי זה לא המקרה)?
דוגמא אישית זה חשוב אבל מסתבר שלא כל כך... כמעט מחצית מהציבור לא מתעניין בעבירות של ביבי (שבקרה הרע הן פליליות ובמקרה הטוב הן סתם נהנתנות ודוחות), לא איכפת לו ששר הפנים הוא עברין מורשע או ששר הבריאות הוא מסייע לפדופיליות.
אז אחלה לדרוש מאנשים להתפטר אבל זה לא יקרה, כל עוד אנחנו בוחרים במנהיגים האלו למרות ההתנהלות שלהם אז שלא נופתע שהם מתנהגים ככה.
לפני שתקראו לפטר אנשים בואו נתחיל בזה שלא תבחרו באנשים שעשו הרבה יותר גרוע.
אגב, במקרה ויש פה מצביעי ביבי שקוראים לריבלין להתפטר - האם זה ימנע מכם להצביע לביבי בבחירות 4 (במידה שיהיו?)
sir charles כתב:
מתי הפעם האחרונה שנושא תפקיד ציבורי במדינה לקח אחריות והתפטר?
מתי פעם אחרונה אתה לקחת אחריות על טעות בעבודה שלך והתפטרת?
אז בוא נתחיל מזה שאף אחד מהפורום פה (עד כמה שידוע לי) הוא לא נבחר ציבור.
לנבחר ציבור יש סט של חוקים כתובים ושל חוקים לא כתובים שלא חל על שכיר רגיל.
לגבי העם שבוחר מורשעים ואנשים עם כתב אישום - לכן כתבתי פני הפוליטיקאים כפני העם. אני באופן אישי בחיים לא הייתי בוחר בכאלה.
ובעבודה שלי (היי-טק) היו כבר מספר מקרים של אנשים - מהנדסים ומנהלים - שעשו טעויות, חלקן בודדות וחלקן מתמשכות והתפוטרו.
כמובן לא על טעות שנעשתה בתום לב או משהו זניח. זה כמובן יכול לקרות לכולם. אבל על דברים מהותיים כמו כשל בסיסי, פרויקט שנכשל, או משהו בזדון.
זה ממש לא משהו חריג.
במקרה של ריבלין וביבי, אי אפשר להגיד שפגישה עם הילדים בזמן שכזה הוא תום לב ו/או משהו זניח.