סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

הקורונה ומצבי הכלכלי
הרבה יותר עבודה קשה (נניח רופא או שוטר) 6%  6%  [ 2 ]
אין השפעה, או שיש השפעה לטובה 31%  31%  [ 10 ]
מצב לא נעים אבל בקטנה 38%  38%  [ 12 ]
קשה קשה, נקווה לטוב (למשל חל"ת שיחזור אח"כ לעבוד) 19%  19%  [ 6 ]
מובטלו טוטאלו ואללה יוסטור 3%  3%  [ 1 ]
על הקרשים ומתחת להם 3%  3%  [ 1 ]
סך הכל הצבעות : 32
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 3:08 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא שאני חושב שסלניוז הוא מדגם מספיק גדול אבל איכשהו יש לי רושם שהחתך פה מייצג משהו, מעמד בינוני פלוס כזה או אחר.
חוץ מזה, מעניין אותי לשמוע איך הקורונה וההסגרים והעוצרים משפיעים עליכם כלכלית.

אני חושב שיהיה מעניין גם לקרוא פירוט בתגובות כמובן.

אני אישית עובד במפעל שמייצר ציוד רפואי ולכן מוגדר כחיוני. עובד מהבית, מקבל משכורת כרגיל ורוב הסיכויים שמצב מקום העבודה שלי לא יושפע לרעה, אולי יושפע לטובה.
גם מבחינת הסגר יחסית הימים האלה לא קשים בכלל. אין לי ילדים בבית (למעט אחת גדולה) גר באיזור כפרי, מטייל הרבה ובתחלס לא סובל אפילו קצת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 3:23 pm 
Hall of Famer

אני שותף/מנהל בשני משרדי חשבונאות ומיסוי+עסק וחצי להחזרי מס.

המשמעות?

המון עבודה קשה במשרדים, בתחילה נושא החל"ת על ההתעסקות הרבה בו ושאלות אינסופיות של לקוחות, ואז באדיבות ראשי המדינה שרצים למסיבות עתונאים ומספרים על מענקים שבוע-שבועיים לפני שהם עוברים חקיקה, כך שצריך להדוף עשרות/מאות פניות יומיות ו/או לעדכן באופן יזום שאין מה לעדכן, עד שיהיה מה לעדכן.

כמובן שאנחנו בחזית שרואה כמה מהעסקים מתפיידים-ענפים שלמים נעלמו מהמפה בתקופה הזאת, בעיקר תחום האירועים והפריפריה שלו. הם לא יחזיקו מעמד עוד הרבה זמן במצב הנוכחי.

העסק שאפשר לשאוב בו נחת יחסית הוא החזרי המס-אנשים מחפשים מאיפה להביא כסף, וכל מיני דברים שקורים עכשיו (פיטורין, משיכות פנסיה) ישפיעו על החזרים שיהיו ב2021.

אגב, כמשקיע פרטי בבורסה, עשיתי תשואות די מטורפות בינתיים. אמנם תמיד צריך להזהר מסכין נופלת, אבל זיהיתי כמה מניות שהגיעו לדעתי קרוב לשפל, ואני נהנה מפירות התיקונים שכבר קרו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 3:31 pm 
Hall of Famer

עובד כרגיל (אם כי הרבה מהבית ופחות במשרד), משכורת כרגיל. אין שינוי לעומת העבר.

(עכשיו אחרי ההודעה הזו מחר בבוקר אקבל הודעה על קיצוץ של 30% בשכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 3:33 pm 
Hall of Famer

מה שכן זו הפעם הראשונה שבה אני עובד מהבית. בהחלט קצת מוזר, אם כי לא רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 4:28 pm 
Hall of Famer

אני נמצא במצב מעניין בו החברה שלי (חברת משלוחי האוכל הגדולה בארה'ב) שוברת שיאים מדי יום, אך החטיבה שלי (קייטרינג עסקי) עושה אפס הכנסה. כך או כך, אני עובד מהבית בסבבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 4:30 pm 
Junior

למעשה אני אחד המנחוסים הגדולים.
אחרי שכל החיים שלי גרתי במרכז, החלטתי לאחרונה (החל מינואר האחרון) לשנות אווירה ולעשות מעבר לאילת. התחלתי לעבוד שם בשדה התעופה ובעקבות המצב, אני מהראשונים שקיבל את ההודעה על חל"ת עד אחרי פסח, שנכון לימים אלו הוארך בחודש נוסף (עד סוף מאי). גם כשהמדינה תתחיל באסטרטגיית היציאה (אוהב שקוראים לזה ככה, אין לנו לא אסטרטגייה, לא הנהגה ולא נעליים), אנחנו מהתחומים האחרונים שישוחררו לרווחת הציבור. אני מניח. אז בנתיים חזרתי חזרה למרכז כי זה מיותר לשכור דירה ללא הכנסה סבירה ובייחוד כשקשה להעריך מתי, איך וכמה בדיוק התחום שאני עובד בו יתאושש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 5:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני כהייטקיסט עובד מהבית ובינתיים העבודה נמשכת והמשכורת מלאה.
אשתי רופאה ומן הסתם היא עובדת חיונית ועובדת בימים אלה יותר מתמיד. יש לציין שבבית החולים שלה ההנהלה קיבלה החלטות חדות ונכונות הרבה לפני משרד הבריאות, הכללים שם מאד נוקשים עכשיו כולל זה שלבני המשפחה אסור להביא אוכל לחולים, צוותים מפוצלים כדי שלא יקרה מצב שחולה אחד ישתק את כל בית החולים ותהייה יתירות, ומאז שכתבתי על כך שאין מיגון הוא השתפר במידת מה (עדיין לא מספיק). אחרי שאיש כוח עזר נמצא שם חיובי עשו גם בדיקת קורונה לכל מי שבא איתו במגע, כלומר לפי משרד הבריאות (והאיכון של השב"כ מן הסתם) היה בבית החולים כשהוא היה. אשתי הייתה באחד הימים האלה, אבל לבית החולים יש אפידמיולוג שיכל לעשות חקירה ברזולוציה יותר חדה ולדעת איפה בתוך בית החולים כל אחד היה באותו זמן, והיא לא הייתה בקרבתו. בכל מקרה כל מי שמשרד הבריאות דיבר עליו עשה בדיקת קורונה כולל אשתי, וכולם יצאו שליליים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 7:05 pm 
מנהל פורום

אני מאמן כדורסל לגילאים הצעירים, וכמו כל תחום החינוך הבלתי פורמלי, נמצא בחל"ת. אני מאמן כמה קבוצות וגם משמש כרכז תחום ומנהל מקצועי במועצה האזורית בה אני מועסק, אז זאת העבודה שלי FULL TIME, ואין לי הכנסות אחרות. רק בסוף אני אדע עד כמה נפגעתי כלכלית בתקופה הזאת עכשיו (וזה עוד בלי ההשלכות העתידיות על התחום), כי אני מקבל שכר 10 חודשים בשנה וחודשיים זכאי לדמי אבטלה. אם יהיה מצב שיהיו אימונים בקיץ אז פשוט יצא שקיבלתי את החודשיים אבטלה שלי באמצע העונה.
לטווח הארוך - כלומר מספטמבר והלאה, אין ספק שהשכר שלי וכל שאר המאמנים הולך להיפגע כי יהיה קיצוץ בכל מערך החינוך הבלתי פורמלי. אצטרך פשוט לקחת יותר קבוצות ולאמן יותר שעות כדי שאוכל להתפרנס רק מכדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 7:25 pm 
Junior

מבחינה כלכלית אין אצלנו הבדל בבית, אני ואשתי שנינו מהנדסים, אני בסטרט אפ (שלפי דעתי הקורונה תגביר את העניין בנו שגם ככה הוא גבוה) שלפני בערך חודשיים עבר עוד סיבוב מימון (אסטרטגי בעיקרו, היה גם כסף לפני הסבב) ואשתי ראש צוות וריפקציה באינטל (תחום מאוד מבוקש היום, לא יוותרו על עובדים שם).
ככה שמבחינה כלכלית אנחנו גם לא נפגענו וגם אני לא צופה שנפגע (נכון לעכשיו כמובן).

מבחינה יום-יומית זה פאקינג קשה (אם כי אני מודע לעובדה שאנחנו ברי מזל כי לא נפגענו כלכלית). יש לנו 2 ילדים בבית, אחת חוגגת ביום שישי שנה ואחד בן 4 וחצי... זה אומר שאני ואשתי עושים חצי-חצי במהלך היום כאשר אחד עובד (בחדר שינה) והשני עם הילדים+בישולים+סידורים ככה שהימים עצמם מאוד עמוסים. הגילאים של הילדים הם קצת קשים כי הם גם לא יכולים ממש להעסיק את עצמם ממושכות אבל גם הפער בינהם הוא כזה שהם לא יכולים להעסיק אחד את השני יותר מכמה דקות.

היקף השעות כמובן נפגע (כמובן עובדים חצי-חצי ככה שאנחנו לא עוברים את ה5-5 וחצי שעות ביום בממוצע) וכתוצאה מזה לוקחים מלא חצאי ימי חופש (אני במינוס עצבני כי לפני הקורונה לקחתי "חופשת לידה" של 3 שבועות על חשבון ימי חופש).

כאמור המצב מעייף אבל אנחנו מודעים לזה שמצבנו נפלא בכל הבלאגן הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 7:32 pm 
Hall of Famer

מעניין, גם בחברה שלי וגם בחברה של אשתי די פתוחים לכל הסיפור הזה של ילדים בבית, ואין להם בעיה שנעבוד גם בשעות אחרות בגדול, או אפילו שנחסיר פה ושם איזו שעה בשביל הילדים (כל עוד זה לא נופל על איזו פגישה חשובה) או נביא את הילדים ל zoom (כמו שרבים עושים). אם כי אציין שאצל שנינו יש ימי חופש ללא הגבלה.
מה שכן, אני באמת מברי המזל. לא רק שחמי הגיע מצרפת לשלושה חודשים, ומטפל בתינוקת במשך רוב שעות היום (8-5:30) אלא שעוד שבועיים אנחנו מביאים אופר לתחזק את העסק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 7:38 pm 
Junior

נורטון כתב:
מעניין, גם בחברה שלי וגם בחברה של אשתי די פתוחים לכל הסיפור הזה של ילדים בבית, ואין להם בעיה שנעבוד גם בשעות אחרות בגדול, או אפילו שנחסיר פה ושם איזו שעה בשביל הילדים (כל עוד זה לא נופל על איזו פגישה חשובה) או נביא את הילדים ל zoom (כמו שרבים עושים). אם כי אציין שאצל שנינו יש ימי חופש ללא הגבלה.
מה שכן, אני באמת מברי המזל. לא רק שחמי הגיע מצרפת לשלושה חודשים, ומטפל בתינוקת במשך רוב שעות היום (8-5:30) אלא שעוד שבועיים אנחנו מביאים אופר לתחזק את העסק...

אצלנו בחברה זה גם ככה (אצל אשתי באינטל פחות) אבל ברמת ההגינות אני לוקח חצי יום חופש כל יומיים-שלושה ( אני לוקח פגישות זום ב"שעות הילדים" שלי). אני לא חושב שמישהו יגיד לי משהו אם אדווח כמעט כל הזמן ימים מלאים אבל אני לא חושב שזה הוגן כלפי המעסיק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 8:31 pm 
Hall of Famer

עובד מהבית
כבר יצא לי לא פעם לעשות את זה ככה שזה לא חדש, אבל מן הסתם פחות נוח בהיבט תיאום, פגישות עבודה וכיו"ב

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 15, 2020 10:28 pm 
Sophomore

אני עובד בחברה שמוגדרת חיונית בתחום התקשורת, גר כמה דקות מהמשרד ואשתי בכל מקרה בחל"ת אחרי לידה של הבת הבכורה, אז ברוך השם מצבנו הפרטי בסדר.
אנחנו הרבה יותר דואגים לאלה שסביבנו.
כל תחום האירועים מת לגמרי. הייתי בו לא מעט שנים ויש לי המון חברים שאין להם כלום - כי כידוע ביטוח לאומי לוקח מהעצמאים אבל לא נותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:29 am 
Hall of Famer

עובד בתעשיה בטחונית. במקרה יצאתי ב30 אחוז שעובדים, 70 אחוז יושבים בבית על חשבון ימי חופשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:31 am 
Junior

דעתן בגרוש כתב:
אני עובד בחברה שמוגדרת חיונית בתחום התקשורת, גר כמה דקות מהמשרד ואשתי בכל מקרה בחל"ת אחרי לידה של הבת הבכורה, אז ברוך השם מצבנו הפרטי בסדר.
אנחנו הרבה יותר דואגים לאלה שסביבנו.
כל תחום האירועים מת לגמרי. הייתי בו לא מעט שנים ויש לי המון חברים שאין להם כלום - כי כידוע ביטוח לאומי לוקח מהעצמאים אבל לא נותן.

לגמרי. אבא שלי מנהל אחזקה של שני אולמות אירועים בתל אביב, כל העובדים הוצאות לחל"ת ממש בהתחלה - זאת אומרת שהם כבר בתוך החודש השני להיות מחוסרי עבודה. בנוסף לכך שכל האירועים בוטלו, כמובן, קשה להניח מתי יותרו התקהלויות של מאות אנשים. לא רק זה, החל מאותו רגע ובו תותר התקהלות, ייקח זמן עד שיתחילו להיכנס לכל האלומות האלו אירועים. עכשיו אנחנו לא מדברים רק על אירועים שגרתיים כמו חתונות וכו' שלא מופרך לומר שלא מעט אנשים יסתפקו, לפחות בתקופה הקרובה, במשהו צנוע יותר, אל אנחנו מדברים על המון אירועי חברה שהולכים להתקזז לאולמות אירועים מהלו"ז. הענף הזה שמחזיק המון עובדים, משלם לרובם משכורת בסיס שהיא לא גבוהה ואת יתר השכר הם מרוויחים מטיפים וכל מיני אקסטרות בצד - רוצה לומר, לא מספיק שדמי האבטלה מביטוח לאומי לשכירים הוא זעום, לעובדים מהענף הזה הוא מגלם אחוז נמוך עוד יותר מההשתכרות החודשית הרגילה שלהם.
מהיכרות שלי קצת עם הענף הזה, להערכתי חלק לא מבוטל של אולמות אירועים בכלל לא יגיע למעמד פתיחה מחודשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 1:50 am 
Hall of Famer

חצי הייטקיסט, כרגע עובד כרגיל עם משכורת קבועה. המצב דווקא הביא לשיפור כלכלי , אחרי שבוטלו כל מיני טיסות ונופשים שכבר הוזמנו.....

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 8:29 am 
Hall of Famer

עובד במשתלה שכרגע סגורה ללקוחות מן הסתם אבל פתוחה למשלוחים, אז עובדת בערך ב-20% תפוקה וכ"א, אישתי עובדת במפעל שמוגדר חיוני, אבל היא מנהלת הדרכה, אז היא לא מוגדרת חיונית. כרגע שנינו בחל"ת עם שתי בנות (כמעט 4 וכמעט 2) בבית. משתדלים מאוד לצמצם הוצאות, כרגע עוד איכשהו מצליחים להסתדר, אבל בהתחשב בעובדה שהתחלנו לבנות בית ועוד מעט נצטרך להתחיל עם תשלומי משכנתא, אנחנו בהחלט עלולים להכנס לבעייה רצינית אם גני הילדים ומקומות העבודה שלנו לא יחזרו לשגרה בשבועות הקרובים. לאשתי אין בכלל ימי חופש לנצל, לי יש די הרבה אבל החלטתי כרגע לא לנצל אותם אלא לקבל כסף מהחל"ת (פחות כסף ברמה המיידית, אבל יותר כסף בסך הכל כי ימי החופש נשמרים לי). למזלנו אנחנו בקיבוץ, אז התשלומים על חינוך צומצמו כמעט ל-0 וכמובן שאין יציאות, כמעט לא מזמינים אוכל ואמא שלי עוזרת לנו עם ארוחה חמה כל יום (גרה לידנו, משאירה לנו סירים במרפסת בכל יום), אז גם עלויות המזון, שהיו אמורות לעלות דראסטית, עלו רק במעט עד עכשיו. כמובן שבהוצאות דלק הייתה ירידה דראסטית, אבל מוסך וביטוחים עדיין צריך וגם צריך לדאוג לתעסוקה לבנות, אז הזמנו כל מיני צעצועים, וחומרי יצירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 8:52 am 
מנהל פורום

מבחינת עבודה שנינו הייטקיסטים. עושים חצאי יום כל אחד עד 20:00, ואז עובדים עוד כמה שעות עד הלילה וככה מנסים לגרד יום שלם.
זה מאוד קשה ומעייף, אבל זה עדיף כנראה מחל"ת.
הארגון של אשתי יותר יציב. אני בסטארטאפ שלמזלי לא בשלב של לקוחות אז הלחץ הכלכלי עליו פחות מורגש לפחות כרגע.

מבחינה אישית הקורונה השפיעה יחסית הרבה -
ביטלתי קניית דירה (שכנראה לא היינו קונים בלי קשר, אבל הקורונה נתנה את הפוש האחרון).
אני והבן היינו בבידוד אחרי שהגננת שלו נדבקה.
אני מכיר באופן אישי שני מתים מהנגיף (אחד צעיר, השנייה הייתה שכנה מבוגרת שלי).
בן דוד שלי ואישתו שמתגוררים בהולנד חלו בנגיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 4:28 pm 
Junior

שותף במשרד עו"ד לנזקי גוף, ומתשדל לעבוד כרגיל (בין אם במשרד ובין אם בבית).
אנחנו גובים שכר טרחה באחוזים מסכום הפיצוי, כך שיש תיקים שעדיין מניבים לנו הכנסה קבועה או שהניבו רגע לפני תחילת המשבר, כך שאנחנו במצב די טוב. הקושי העיקרי הוא בקיום פגישות וכפועל יוצא לכך לגייס לקוחות חדשים ומחתימים פחות מהרגיל (ועושים זאת רק מרחוק).

סה"כ המצב הכלכלי הוא טוב, אבל נזהרים. למשל דחיתי רכישה מאוד יקרה (ולא חיונית) שרציתי לבצע בכמה חודשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 5:15 pm 
Freshman

הייטקיסט, עובד מהבית. אשתי עצמאית בתחום התקשורת כרגע ללא עבודה.
החברה קיבלה מכה רצינית מהקורונה. הורידו לכולם 12% אחוז בשכר (להנהלה 20%). הבטיחו לפצות באופציות. מצד שני, איכשהו נהיה יותר עבודה מהרגיל ופגישות הזום האינסופיות לא תורמות לפיריון בכלל.

הסכנה הגדולה כרגע היא קריסה מנטלית של אשתי מהתעסקות 24/7 עם פעוטות בנות שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 17, 2020 9:42 am 
Sophomore

איש קבע. מן הסתם המשכורת לא נפגעה.
בתחום העיסוק הספציפי שלי יש כרגע בעיקר בילבול וירידה באינטנסיביות, מעריכים שאת ה'ריקושטים' נקבל בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 17, 2020 5:21 pm 
מנהל פורום

ממעבר על ההודעות כאן ובת'רד הבחירות אני למד שהסלניוזאי הממוצע הוא הייטקיסט שמאלני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 17, 2020 5:32 pm 
Junior

blue כתב:
ממעבר על ההודעות כאן ובת'רד הבחירות אני למד שהסלניוזאי הממוצע הוא הייטקיסט שמאלני.

איך שר עומר אדם:
״בוקר טוב, בוקר טוב״

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 17, 2020 5:39 pm 
מנהל פורום

אני לא אומר שאני מופתע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 17, 2020 6:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז כאמור עלי ועל אשתי אין השלכות מבחינה כלכלית לפחות כרגע, אבל אבא שלי הוא רואה חשבון שלפני עשרות שנים ייסד משרד מצליח, כשהוא התבגר הוא לקח שותפים צעירים ובסוף מכר להם את המשרד. הוא ממשיך לעבוד במצומצם מהבית עם לקוחות וותיקים שבחרו להמשיך איתו, אבל כמעט כל הלקוחות שלו הם עצמאים או חברות קטנות שנקלעו עכשיו למצב הזה. אלה לקוחות של עשרות שנים והוא לא יכול שלא ללכת לקראתם, אז הוא דוחה להם תשלומים וכמעט לא רואה הכנסות.
לפחות הצלחנו, אמא שלי ואני, לשכנע אותו במאמץ רב להפסיק לקבל לקוחות בבית ולעבור לשיחות וידאו. קשה לו עם זה, גם כי הוא מרגיש שהוא מאבד את היחס האישי ללקוחות שלו שנמצאים במצוקה וגם כי קשה לו קצת עם הטכנולוגיה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 44 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה