סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 26, 2024 11:23 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 27, 2020 9:03 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מסתכלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 02, 2020 12:09 am 
Hall of Famer

הול אוף פיימר מביא הול אוף פיימרית. רון פרנסיס, ה-GM של קבוצת האקספנשן מסיאטל (שעוד לא בחרה את שמה) ממנה את קאמי גרנאטו, מגדולת שחקניות ההוקי אי פעם, לסקאוטרית הראשית של הקבוצה.
גרנאטו היא אמריקאית, ובאולימפיאדה הראשונה שהוקי נשים השתתף בה, נאגאנו 98', היא הובילה את ארה"ב לזהב מפתיע מול קנדה הפייבוריטית, שניצחה את האמריקאיות בארבע אליפויות העולם שנערכו עד אז (גרנאטו שיחקה גם בהן). היא אחת הנשים הראשונות שנכנסו להול אוף פיים (הוקי נשים על הבמה העולמית הוא תפועה די חדשה, אליפות האולם הראשונה הייתה ב-1990 והאולימיפאדה הראשונה עם הוקי נשים הייתה כאמור ב-1998). אחיה טוני גרנאטו היה שחקן NHL (לא כוכב גדול או משהו). בינתיים הבעלים הניחו את אבן הפינה למה שאמור להיות מתקן האימונים של הקבוצה, ושם יהיו גם משרדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 07, 2020 10:57 pm 
Hall of Famer

אחרי שה-IIHF ביטל כמה אליפויות עולם לגילאים או לדרגות נמוכות, היום אליפות מרכזית ראשונה מבוטלת.
אליפות העולם לנשים שהייתה אמורה להתקיים בעוד כחודש בהאליפקס, נובה סקוטיה, קנדה - בוטלה ולא תתקיים השנה.
גם אליפות העולם לנשים דרג 1A (הדרג השני) שהייתה אמורה להתקיים בצרפת בוטלה.

אין לי ספק שגם אליפויות הגברים בדרגות השונות כולל הדרג העליון יבוטלו.
אליפות הדרג העליון אמורה להתקיים במאי בשווייץ.
האליפות בדרג של נבחרת ישראל, דרג 2A (הדרג הרביעי בעולם) אמורה להתקיים בסוף אפריל בקרואטיה, בין השאר בהשתתפות נבחרות סין, ספרד ואוסטרליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 09, 2020 8:57 am 
Hall of Famer

עונה שלישית בליגה לווגאס גולדן נייטס, ועונה שלישית של הצלחה לפחות עד עכשיו כשמתקרבים לסיום העונה הרגילה.
אחרי אליפות דיוויז'ן וגמר סטנלי כבר בעונה הראשונה ועוד פלייאוף בעונה השנייה, אתמול נצחון במשחק הצמרת של הבית הפסיפי על קלגרי 5:3 מעלה את הנייטס לראש הבית כשנשארו לה עוד 12 משחקים לשחק, אולי בדרך לאליפות דיוויז'ן שנייה בשלוש שנים בליגה. לא הייתה קבוצת אקספנשן כזו בכל הליגות בצפון אמריקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 10, 2020 11:57 pm 
Hall of Famer

הקורונה הגיעה ל-NHL. מחוז סנטה קלרה בקליפורניה, המחוז של עמק הסיליקון, הודיע על איסור כינוסים של יותר מ-1000 איש עד סוף מרץ. מבחינת ה-NHL זה אומר שסן חוזה שארקס לא תוכל לארח בסאפ סנטר עם יותר מ-1000 איש בשלושת משחקי הבית הקרובים שלה.
מיותר לציין שה-NHL הצטרפה לשאר הליגות באיסור על כניסת עיתונאים ושאר אנשים לא חיוניים לחדרי ההלבשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 11, 2020 4:58 pm 
Hall of Famer

ובינתיים באירופה, הליגה הגרמנית והליגה האוסטרית ביטלו את הפלייאוף העונה בעקבות הקורונה.
עוד לא ברור מי תהיה האלופה בכל ליגה - האם זו שסיימה ראשונה את העונה הרגילה, או שלא תוכרז אלופה כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 12, 2020 10:47 am 
Hall of Famer

הפסקת העונה ב-NBA מזעזעת גם את ה-NHL ונראה שגם הוא בדרך להפסקת העונה.
גם הליגה וגם איגוד השחקנים הוציאו הצהרות לעיתונות שהם מודעים למה שקורה ב-NBA, הם מתייעצים עם מומחים ואלה עם אלה, ויוציאו הצהרה נוספת הלילה.
בינתיים אירועים המוניים בוטלו באוהיו בהוראת ממשל המדינה, קולומבוס בלו ג'אקטס תארח את משחקיה בלי קהל - כמובן אם העונה תימשך, מה שנראה פחות ופחות סביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 12, 2020 9:51 pm 
Hall of Famer

כצפוי, גם ה-NHL הודיעה על הפסקת העונה.

היום יש פגישה של נשיא ה-Canadian Hockey League, ארגון הגג של שלוש ליגות המייג'ור ג'וניור, עם הקומישנרים של שלוש הליגות. סביר להניח שליגות המייג'ור ג'וניור, שכבר קרובות מאד לסיום העונה הרגילה שלהן, יפסיקו גם הן את המשחקים (כולל ה-OHL שבה משחק דוד לוין).

ליגת ה-KHL, הרוסית בעיקרה, בינתיים מנסה להמשיך. היא נמצאת כבר בפלייאוף, כשבסיבוב הראשון נשארה סדרה אחת בחיים עד היום - דרבי מוסקבאי בין ספרטק לדינמו. המשחק שוחק היום ללא קהל, דינמו ניצחה 3:2 בהארכה ו-4:2 בסדרה.
עכשיו השאלה בשביל מה... סיכוי קלוש שהפלייאוף הזה יגיע לסיומו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 13, 2020 11:25 am 
Hall of Famer

וכצפוי, אחרי פגישת ראשי ליגות המייג'ור ג'וניור, הליגות מופסקות. גם המיינור ליג הראשית, AHL, הפסיקה את משחקיה. אי אפשר אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 15, 2020 12:02 am 
Hall of Famer

אליפויות העולם מתחילות להתבטל. IIHF הודיעה רשמית על ביטול כל אליפויות העולם מדרג 2A (הדרג הרביעי שבו נמצאת ישראל) ומטה.
ביום שלישי תהייה שיחת וועידה באשר לגורלן של האליפויות בשלושת הדרגים הגבוהים, כולל הדרג העליון שהאליפות שלו מיועדת להיערך במאי בשווייץ - בדרך להחלטה הבלתי נמנעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 15, 2020 5:53 pm 
Hall of Famer

ה-NHL עדיין מקווה.
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... 79&lang=HE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 18, 2020 12:16 am 
Hall of Famer

הליגה האחרונה שעדיין שיחקה עד לפני ימים בודדים, ה-KHL הרוסית, החליטה גם היא להפסיק לשחק לפחות עד אמצע אפריל. הליגה סיימה את הסיבוב הראשון של הפלייאוף ועמדה לפני פתיחת הסיבוב השני.
אבל יש מי שלא מחכה. יוקריט הלסינקי, הקבוצה הפינית שמשחקת ב-KHL והייתה אמורה לשחק בסיבוב השני, כבר הודיעה שהיא מוותרת על העונה, והיריבה שלה סק"א סנט פטרבורג קיבלה מעבר חופשי לגמר הקונפרנס המערבי, אם הוא יתקיים כמובן. גם באריס נורסולטן, הקבוצה הקזחית שמשחקת ב-KHL וגם היא עלתה לסיבוב השני, החליטה לוותר על העונה, והיריבה שלה סיביר נובוסיבירסק עלתה לגמר הקונפרס המזרחי.

אחרי שבוטלו אליפויות העולם בדרגים הנמוכים, בוטלו היום גם אליפויות העולם 1A ו-1B (הדרגים השני והשלישי). הן היו אמורות להתקיים בסוף אפריל ותחילת מאי בסלובניה ובפולין בהתאמה. נשארה רק האליפות של הדרג העליון, שגם היא מן הסתם תתבטל בקרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 19, 2020 4:24 pm 
Hall of Famer

קבוצת ה-NHL אוטווה סנטורס הודיעה שאחד משחקניה חלה בקורונה, והקבוצה כולה נכנסה לבידוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 22, 2020 1:04 am 
Hall of Famer

הבלתי נמנע עכשיו רשמי - אליפות העולם של הדרג העליון בוטלה גם היא.
שווייץ שהייתה אמורה לארח את האליפות לא תקבל אירוח אליפות אחרת בשנים הקרובות - מיקומי האליפויות עד 2025 כבר נקבעו. אליפות 2021 אמורה להיות מאורגנת במשותף על ידי לטביה ובלארוס.

אוטווה סנטורס הודיעה ששחקן נוסף שלה נדבק בקורונה. לפני הפסקת הליגה הקבוצה הייתה במסע משחקי חוץ בקליפורניה, שמתבררת כאחד ממוקדי המחלה בצפון אמריקה. שלושה משחקים נגד הקבוצות הקליפורניות של הליגה (סן חוזה, לוס אנג'לס ואנהיים). בהודעה לעיתונות הקבוצה פירטה שבמסע השתתפו 52 בני אדם, כולל השחקנים, אנשי צוות הקבוצה, אנשי תקשורת, אורחים, ואנשי צוות המטוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 23, 2020 6:49 pm 
Hall of Famer

ליגת המייג'ור ג'וניור OHL שבה משחק דוד לוין הגיעה קרוב מאד לסיום העונה הרגילה שלה כשהליגה הופסקה (אזור ה-5 משחקים לסוף לכל קבוצה) כשהקבוצה של לוין ראשונה בבית שלה וקרובה לנעול את אליפות הבית (הבית הכי חלש בליגה, יש לציין). הליגה החליטה שהעונה הרגילה לא תחודש בכל מקרה, מה שאומר שאם יתקיים פלייאוף הקבוצה של לוין היא אלופת הבית ותהייה מדורגת שנייה במזרח.
מבחינה אישית לוין נתן את עונתו הטובה ביותר מבחינת מספרים, 27 שערים ו-46 אסיסטים ובסך הכל 73 נקודות ב-57 משחקים - ממוצע יפה של 1.28 נקודות למשחק. אבל כמו שכתבתי בזמנו, צריך לסייג את זה - הוא חריג גיל, שמשחק עונה חמישית בליגה, מנוסה ומבוגר כמעט מכל השחקנים האחרים. את המספרים הוא היה צריך לתת הרבה קודם, עכשיו הוא כבר לא eligible לדראפט ה-NHL ועתידו המקצועי מעורפל.

בכל אופן, בתור חריג גיל זו כמובן עונתו האחרונה בקבוצה ויכול להיות ששיחק בה את משחקו האחרון. במשחק הבית שהיה אמור להיות לקבוצה ביום שישי הקרוב היה אמור להיות לו טקס פרידה יחד עם שני חריגי הגיל האחרים בקבוצה. במקום זה הקבוצה פרסמה באתר שלה את הוידאו שהיה אמור להיות מוקרן בטקס.
https://sudburywolves.com/video/thank-you-david-levin

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 26, 2020 2:49 am 
Hall of Famer

ב-NHL עדיין לא הכריזו רשמית על ביטול העונה, אבל היום הודיעו שהדראפט וטקס פרסי העונה לא יתקיימו ביוני. לא נקבעו להם מועדים ומיקומים אחרים בשלב זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 27, 2020 10:46 pm 
Hall of Famer

החברה הקנדית Bauer היא מהיצרניות המובילות בעולם של ציוד הוקי מכל הסוגים כבר 93 שנה.
ברוח התקופה, ובשיתוף פעולה עם חברת Cascade שהיא מהיצרניות המובילות בעולם לציוד לקרוס - גם הוא ספורט לאומי של קנדה - החברה הסבה את פס הייצור שלה לייצור משקפים לקסדות הוקי, אותו חלק שקוף שמוצמד לקסדה מקדימה ומגן על העיניים, לייצור משקפים לצוותים רפואיים.
הייצור מתחיל ב-2000 יחידות ליום, יעלה עוד השבוע ל-4000 ויעלה עוד בהמשך.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 30, 2020 12:35 am 
Hall of Famer

אחרי שני המקרים באוטווה סנטורס, גם שני שחקנים מקולורדו אוולאנש נדבקו בוירוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 30, 2020 12:30 pm 
Hall of Famer

כידוע ניו יורק רבתי ומדינת ניו יורק בכלל הם המרכז של הקורונה בארה"ב. בסוף השבוע האחרון הוחמרו הנהלים שם ועכשיו גם עבודות בנייה נעצרו.
בין השאר נעצר פרוייקט האולם החדש של ניו יורק איילנדרס "בלמונט פארק" בעיירה אלמונט שבלונג איילנד.
קצת היסטוריה - לאיילנדרס, אם הם רוצים להישאר באזור ניו יורק, אסור לצאת מתחומי לונג איילנד. זה כך עוד מימיהם הראשונים ב-1972, זה היה תנאי של ניו יורק ריינג'רס להסכים לכניסתם לליגה. מותר להם להיות גם בתחומי העיר ניו יורק כל עוד זה בברוקלין או קווינס שנמצאים בלונג איילנד.
האיילנדרס התחילו לשחק באולם שנראה Nassau Veterans Memorial Coliseum בעיירה בשם יוניונדייל, במחוז נסאו בלונג איילנד מחוץ לעיר. עם הזמן האולם התיישן והאיילנדרס חיפשו בית חדש, ונכנסו לברקליס סנטר בברוקלין שמוכר בפורום כבית של ברוקלין נטס.
אבל ברקליס סנטר לא באמת תוכנן לארח קבוצת הוקי, ויש איתו הרבה בעיות מבחינת האיילנדרס. לכן בעונה האחרונה הם חילקו את משחקי הבית שלהם בין ברקליס סנטר לבין האולם הישן ביוניונדייל, מצב בעייתי מאד. בעונה הבאה הם מתכננים בכלל לעזוב את ברקליס סנטר הבעייתי מבחינתם ולחזור לאולם הישן פול טיים. כל זה עד שייבנה האולם החדש, שנמצא כאמור באלמונט, מחוץ לניו יורק. האולם החדש אמור להיות מוכן לעונת 2021/22, השאלה כמה יתעכב עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 10, 2020 5:07 pm 
Hall of Famer

נחמד לכתוב על היסטוריה בהוקי שלא קשורה לקורונה.
שוערת נבחרת הנשים של שווייץ לשעבר, פלורנס שלינג, עושה היסטוריה - בפעם הראשונה אשה מתמנה ל-GM של קבוצת גברים מקצוענית.
ולא סתם קבוצה.
ס.צ. ברן היא הקבוצה עם הקהל הכי גדול באירופה, 16250 צופים למשחק - יש קבוצות NHL שמביאות פחות. היא בכלל אימפריה בהוקי השווייצרי, אלופת שווייץ 16 פעמים והיא גם האלופה המכהנת מהעונה שעברה, לפני העונה הנוכחית שהופסקה (שבה יש לציין היא נכשלה ונשארה מחוץ לפלייאוף, שלא התקיים לבסוף)
הליגה השווייצרית בכלל היא הליגה עם הקהל הכי גדול באירופה והשני בעולם אחרי ה-NHL כמובן - כמעט 7000 צופים למשחק, יותר מה-KHL הרוסית. היא גם הליגה הפעילה הוותיקה ביותר בעולם - היא קמה ב-1916, שנה אחת לפני ה-NHL (אם כי יש לציין שהיא התחילה כליגה חובבנית).
בקיצור זו לא קבוצה שאפשר לזלזל בה וזה לא מינוי שאפשר לזלזל בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 3:32 pm 
Hall of Famer

ה-NHL מעדכנת - שלושת שחקני קולורדו אוולאנש שחלו בקורונה החלימו.
שישה אנשי אוטווה סנטורס (לפחות שחקן אחד ביניהם) עדיין חולים, מעבר לזה לא דיווחו.

בשבדיה היה חשש שבוריה סאלמינג, אגדת הוקי שבדית, נדבק בקורונה. הוא היה חולה מאד לפני כשלושה שבועות עם סימפטומים של קורונה, ובהתאם לרוח הקלה המוזרה ששבדיה לוקחת בה את המחלה - שוחרר הביתה אחרי יום אחד בלי שנבדק לקורונה, למרות שהוא כבר בן 69. מאז הוא מתבודד בביתו ומרגיש הרבה יותר טוב, ועד עכשיו אף אחד לא באמת יודע אם היה מדובר בקורונה או לא.
בוריה סאלמינג הוא אחד מגדולי שחקני שבדיה בכל הזמנים, ושבדיה היא אחת ממעצמות הענף אז זה לא דבר של מה בכך. ב-1973 הוא היה אחד האירופים הראשונים ששיחקו ב-NHL, והראשון שפרץ דרך ועשה אימפקט אמיתי. הוא עשה 16 עונות מצויינות בטורונטו מייפל ליפס, ועוד עונה בדטרויט רד וינגס לפני שחזר למולדתו לעונת פרישה.
בין השאר הוא נבחר ב-2017 על ידי ה-NHL לאחד מ-100 השחקנים הגדולים בתולדות הליגה, ועל ידי פדרציית ההוקי הבינלאומית (IIHF) הוא נבחר ב-2008, כשמלאו לה מאה שנה, לשישיית כל הזמנים שלה (לצד ויין גרצקי וארבעה סובייטים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 20, 2020 5:27 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
במסגרת הקורונה יצא לי לראות פחות או יותר במלואו סרט 30 על 30 של ESPN על נבחרת ההוקי הרוסית, מההתחלה עד לרגע שבו שחקן מצסק"א שוחרר מהצבא וקיבל אישור לעבור ל - NHL.
שם הסרט - Of Miracles and Men

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2020 4:31 pm 
Hall of Famer

הנבחרת הסובייטית בימיה הגדולים בשנות ה-70 וה-80, וספציפית צסק"א מוסקבה באותה תקופה (שזה בערך אותה קבוצה...) היו יכולות להתחרות על הסטנלי מדי שנה. אולי קצת תקופת הסתגלות למשחק הכוח של ה-NHL, הם התבססו יותר על טכניקה עילאית ומשחק קבוצתי בדרגה של כמעט שלמות.
אם תראה פעם סרט על "סדרת הפסגה" של 1972, שבו הנבחרת הסובייטית פגשה לראשונה נבחרת קנדית של כוכבי NHL, תראה על מה אני מדבר. הקנדים אמנם ניצחו מ"שער המאה" המפורסם (לפחות בקנדה... סמל תרבות עד היום) בדקה האחרונה של המשחק האחרון, אבל קיבלו צלצול השכמה גדול על דברים שעושים בעולם והם לא עשו אז - אימונים אינטנסיביים גם בפגרה, תרגילים קבוצתיים מתוכננים, אימונים מחוץ לקרח, וכמו שאמרתי הסובייטים עלו על שחקני ה-NHL בטכניקה, בעיקר בהחלקה. והיה לסובייטים גם שוער יותר טוב, ולדיסלב טרטיאק שנחשב עד היום לאחד השוערים הגדולים בהיסטוריה (היום הוא יו"ר איגוד ההוקי של רוסיה). לקנדים היה בעיקר לב גדול והמון כוח, בזה אף אחד לא יכל להתחרות בהם (עד היום זה הטיקט העיקרי של הקנדים - הם לא נכנעים אף פעם), אבל הם הבינו שבניגוד למה שחשבו יש להם הרבה מה ללמוד מהעולם. זה גם היה הטריגר לקבוצות NHL להתחיל להסתכל לאירופה ולחפש שם שחקנים, ומי שהרוויח היו בעיקר השבדים והפינים כי כמובן הסובייטים והצ'כוסלובקים לא היו זמינים באותה תקופה.
זו בכלל הייתה סדרה מרתקת, שהתחילה בתור סדרה ידידותית על סף הגימיק וגלשה למלחמה של ממש, כולל פציעה מכוונת של כוכב סובייטי על ידי שחקן קנדי, שופט שכנראה שוחד או נלחץ על ידי השלטונות הסובייטים, תרגילים כמו העלמת ציוד או טלפונים באמצע הלילה, ומשחק אחרון שעוד לפני "שער המאה" היה מלא בדרמות. ממליץ לראות סרטים עליה, בטח יש ביוטיוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 12, 2020 9:57 pm 
Hall of Famer

ה-AHL, המיינור ליג העיקרית של ההוקי (הייתי אומר מקבילה לג'י ליג, אבל למעשה מעמדה בהוקי הרבה יותר גבוה מזה של הג'י ליג בכדורסל) הודיעה על ביטול סופי של העונה והפלייאוף.
ה-NHL עדיין מחכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 26, 2020 10:37 pm 
Hall of Famer

ממש בעוד שעה, מסיבת עיתונאים של קומישנר ה-NHL גארי בטמן. כנראה יכריז על חזרה למשחק והמשך העונה בפורמט כלשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 202 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: קרטמן ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: