עוד כמה נקודות בקשר לסרט:
1. חברה זו חברה זו חברה. זה לא משנה אם היא עוסקת באנרגיות מתחדשות או באנרגיות מזהמות או בדוקים. בסוף המטרה שלה למקסם רווחים לבעלי המניות. לכן, ה"זעזוע" שמדובר בביזנס שמגלגל מיליארדים, עם טייקונים, והון-שלטון וכיו"ב נראה לי די נאיבי.
2. שוק החשמל האמריקאי מאוד שונה מישראל. לאו דווקא שמה שמופיע בסרט תופס לישראל. ציינתי את המגבלות שיש לחוות סולאריות קרקעיות. גם בהקשר של עקירה או כריתת עצים, צריך בארץ
אישורים מיוחדים. משער שזו אחת הסיבות למה אין ביומסה בישראל. כן יש מספר מתקנים של ביוגז אבל הם שוליים למדי.
3. הם צודקים בהיבט שנכון להיום, חייבים טכנולוגיות משלימות "קונבנציונליות" כדי להשלים אנרגיה ירוקה מסוג של סולארי או רוח בגלל התנודתיות בעונות השנה/שעות היום וחוסר היציבות. הנושא הכי חם כיום ברמה העולמית זה מערכות אגירת אנרגיה, וגם בישראל יתקיימו בשנה הקרובה כמה מכרזים של פרויקטים סולארים משולבים עם מערכות אגירה. לכן, ללכת לכיוון כללי של הקמת מתקני אנרגיות מתחדשות, לצד מתקנים משלימים, זה די סביר בסה"כ. עד היום בעולם המתקנים המשלימים זה תחנות כוח קונבנציונאליות / מתקני אגירה שאובה. בעתיד הכוונה שיהיה מבוסס על סוללות.
4. באופן לא מפתיע (?), הסרט לא מתייחס לסוג האנרגיה המתחדשת הכי גדול בעולם שהוא אנרגיה הידרואלקטרית. לא כ"כ רלבנטי אגב לישראל, אלא אם מישהו בממשלה יחליט יום אחד לממש את החזון הישן של תעלת הימים.
5. הפגיעה בנצילות תחנות כוח קונבנציונאליות בגלל כיבוי והדלקה מחדש - זה כעיקרון נכון, אם כי יש טורבינות שהן גמישות יותר, וזה בדיוק הסוג שהעולם עובר לעבוד איתו בתור משלים לאנרגיות מתחדשות.
6. ברייטסורס זו חברה ישראלית-אמריקאית. מרכז הפיתוח שלהם בהר חוצבים בירושלים. לא צריך להגיע לקליפורניה כדי לראות מגדל שמש. יש כזה
בישראל אני לא זוכר לגבי המתקן בקליפורניה, אבל בישראל היצרן יכול לייצר עד 15% מהחשמל בגז טבעי. בכל אופן, המתקן ממש לא עזוב. אתה מבלבל עם המתקן SEGS.
לפי נתונים מויקיפדיה המתקן עובד סבבה לגמרי והשימוש בגז טבעי אגב הוא די שולי שם. המשקיע העיקרי במתקן IVANPAH הוא...
ברק אובמה, ששם 1.6 מיליארד דולר על המתקן מכספי משלם המיסים האמריקאי. אם כבר היבטים סביבתיים, המתקן בקליפורניה גרר הרבה תגובות שליליות עקב פגיעה בבעלי כנף. הריכוז של הקרניים לכיוון ראש המגדל צולה את הציפורים.
כמו כן, התחנה הוקמה באזור המחייה של הלטאה הלאומית של קליפורניה, הלא היא צב המדבר, וזה דרש מהם השקעה משמעותית כדי לעודד את הרבייה שלהם. 7. החווה התרמו סולארית SEGS שמוצגת בסרט הוקמה ע"י חברת לוז הישראלית. ברייטסורס הוקמה ע"י מייסדי לוז. זו חווה שהוקמה לפני 35 שנים והייתה בין הראשונות הגדולות שהוקמו. באופן כללי, כמעט בכל פרויקט תשתיות, ההקמה היא החלק המורכב, וההפעלה יחסית פשוטה ודורשת כוח אדם יחסית מצומצם. אז להתפלא שזה מייצר עבודה למעט מאוד אנשים?
רוב תחנות הכוח בעולם מחזיקות בסדרי גודל של 20-50 שנה, בתלות בטכנולוגיה. ככה שתחנת כוח שמחזיקה 35 שנה נשמע סביר לגמרי.
8. הם לא מבדילים בכלל בין פוטו-וולטאי לתרמו סולארי. הטכנולוגיה התרמו סולארית די מתה בשנים האחרונות לאור הצניחה המשמעותית במחירי הפאנלים הסולאריים, בחסות הסינים. חלק מהמתקן של SEGS שהם הציגו בתור "מוזנח" הוסב למעשה לפאנלים סולארים החל משנת 2017.