סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 12:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הריקוד האחרון
הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2020 11:24 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ושוב, מה הדאון סייד בעסקה? להפסיד את וויל פרדו או שרודמן יעשה קצת בלאגן ויחתכו אותו?
דבר שני, אין דין רודמן בסן אנטוניו עם דייויד רובינסון כמנהיג לעומת רודמן בשיקגו עם ג'ורדן ופיפן, לא מכניס פה את פיל ג'קסון למשוואה כי, אני חושב, שאף אחד לא ידע באותו הזמן שהם יסתדרו כל כך טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2020 12:06 pm 
Hall of Famer

זאת פרקטיקה מאד מוזרה להסתכל על טרייד סופר-מוצלח מפרספקטיבה של 25 שנה בנסיון לגמד את מי שעשה אותו. ג'יאם, כמו כל מנהל, נמדד על פי התוצאות של הפעולות שלו. הטרייד על רודמן היה אס אדיר. אז בסדר, כל אחד פה בפורום היה עושה אותו ב2 בלילה בעיניים עצומות תוך כדי שהוא מנהל מו"מ עם פיפן על תנאי החוזה החדש, מייצר לג'ורדן גוב ווייב ולומד זן עם פיל ג'קסון, אבל מי שעשה את זה בפועל זה ג'רי קראוס והוא זה שמקבל עליו את הציון 10. אפילו "איך הוא בחר את קורי בנג'מין במקום ה28 במקום את רשארד לואיס" דיון יותר רלוונטי מזה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2020 1:36 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא מבין את הטיעון של "זה טרייד מפוקפק כי אף אחד לא רצה לגעת ברודמן". לא ברור היום שלפחות חלק מאלה שלא רצו לגעת בו או שמראש ויתרו והחליטו שלא ידעו איך לטפל בו - טעו?
זה מזכיר לי ויכוח שהיה בזמנו על שאראס ומקומו בכדורסל האירופי, מישהו אמר אז שעומדת לחובתו של שאראס העובדה שברצלונה ויתרה עליו אחרי 2002/03. זה נשמע לכם רציני? לא ברור לאור מה שקרה אחרי זה שברצלונה טעתה בשיקול הדעת שלה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 01, 2020 3:31 pm 
Junior

לא נראה לי שמישהו פה טען את הטענה שאתה לא מבין. יש כאלה שאומרים שזה היה טרייד מובן מאליו, נו בריינר בלשון המקומיים, ויש מי שאומר שזה היה צעד חכם ואמיץ של קראוס ומאוד לא מובן מאליו, עובדה שאף אחד אחר לא רצה לגעת ברודמן עם מקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:01 am 
Junior

arie כתב:
https://www.haaretz.co.il/sport/mitbonen/.premium-1.8810769 כל מילה נכונה.

טקסט ילדותי ומשונה בעייני.
השינוי היה מתבקש והוכח כמוצלח מאוד בכל פרמטר שאפשר לבחון אותו. רמת הסקילס של השחקנים עלתה בצורה מטורפת ב20 השנים האחרונות, המותג מצליח יותר מבעבר ורמת הכדורסל עלתה.
וגם מה זו השטות הזו שספורט זה מאבק בין "טוב ורע"? ספורט הוא מאבק בין קבוצות ספורט שאתה מתחבר לצד אחד ושונא את הצד השני (בדרך כלל)? זה משפט שרק ילד בן 13 יכול לכתוב...
"זאת היתה טעות מרה שמשלמים עליה עד היום. כשעוקרים את "הרע", גם הטוב מאבד מערכו" - וככה במשפט אחד הוא הצליח מצליח גם לטעות (איך משלמים עליה בדיוק?) וגם להשמע כמו קלישאה מסרט ילדים.

אם רוצים לדבר על נקודת השינוי בליגה ועל שינוי צורת האהדה צריכים ללכת דווקא ל"החלטה" ב2010 שהובילה לדעיכה משמעותית בקונספט שנקרא "אהדה לקבוצה". הסיבה שאין היום קרבות בין מועדנים היא שאין כמעט שחקנים גדולים שמזוהים עם מועדנים והמשקל עבר מקרבות בין מועדנים לקרבות בין שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:17 am 
Junior

ה-NBA הפך פלסטיק מפונפן, עד כדי כך שהמשחק באירופה הרבה יותר מעניין. אין שום חשיבות לקבוצות, רק סטטיסטיקה מופרכת עם שבירה של שיאים שלא מעניינים אף אחד. ג'ורדן ובראיינט היו סמלים של קבוצה, היום עוברים בלי למצמץ על מנת לשפר את הסטטיסטיקה האישית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:30 am 
Junior

המשחק באירופה יותר מענין לדעתך... הנתונים מבהירים בצורה חד משמעית שדעתך היא דעת מיעוט והNBA היא הצלחה עולמית היסטרית בניגוד למשחקים באירופה שבה רוב מוחלט של הקבוצות מפסיד המון כסף כל שנה.

היום אכן עוברים בלי למצמץ וכמו שכתבתי - תולדה של "ההחלטה" ב2010... אתה מציין את זה כדבר רע בצורה מוחלטת - למה זה כזה רע? למה עדיף לאהוד מועדון ולא שחקנים?

"רק סטטיסטיקה מופרכת עם שבירת שיאים שלא מענין אף אחד" - כאמור, הדעה שזה לא מענין אף אחד זו דעתך שהיא באופן מובהק דעת מיעוט... אבל אם כבר כתבת, מעבר לשלשות שזה שינוי שעבר המשחק איזו סטטיסטיקה מופרכת שלא מעניינת אף אחד נשברת? נגיד עונת טריפל דאבל שכבר עשו בשנות ה60? ממוצע נקודות גבוה מ37 שמייקל היה האחרון שעשה לפני 30 ומשהו שנים? במקסימום הסטטיסטיקה המופרכת הזאת מנסה לשחזר שיאי עבר, לא לשבור...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:36 am 
Junior

רוב העולם גם אוהב סרטים הוליוודיים מזובלים, אז? ברור שזה ממתק לעיניים, אבל מי שבאמת אוהב את המשחק מחפש דברים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:45 am 
Junior

וואו איזה קשקוש.
מי זה מי שבאמת אוהב את המשחק? אני שיחקתי מרבית חיי והייתי צופה כדורסל נלהב מרבית חיי אבל אני עדיין אוהב NBA, אז בעצם כל חיי חייתי בשקר?
ורוב העולם אוהב סרטי הוליווד מזובלים (ואני בינהם) כי אלו אחלה סרטים (כאילו, אלו הטובים שבהם)... אם אתה אוהב לראות קולנוע צ'כי ולראות כדורסל מהליגה השלישית באוקראינה זה לגמרי שלך אבל אתה בדעת מיעוט ברורה מבין הצרכנים.

עדיין לא אמרת לי למה לאהוד את לברון זה פחות טוב מלהיות אוהד של מיניסוטה או למה אתה מעדיף סנטרים שרק יודעים להרביץ בניגוד לסנטרים שיודעים לקלוע שלשות ולמסור 10+ אס' למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:50 am 
Junior

אני מעדיף כדורסל קבוצתי, מעדיף תרגילים ולא בידודים. מעדיף קבוצה מנצחת ולא כותרות על סטטיסטיקה טריפל דאבלית מרהיבה ובקטן כותבים שהקבוצה של הגאון התורן הפסידה.. ככה אני, מוזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 12:01 pm 
Junior

אני מנסה להבין אם זה יותר דמגוגיות או קלישאות...
כמה אנשים אתה מכיר שמעדיפים סטטיסטיקה טריפל דאבלית מרהיבה על נצחונות?
כמה אוהדי OKC מעדיפים את ווסטרברוק עם טריפל דאבל מול כמה אוהדים של OKC היו מעדיפים את הקבוצה עם דוראנט והארדן
שהגיעה לגמר? (כאמור בלי טריפל דאבלים מרהיבים).
כמה מהאלופות האחרונות הם קבוצות של בידודים? הכי קרוב לזה זו קליבלנד של לברון מהשנים האחרונות... וגם אני לא יודע כמה זה היה יותר בידודים מהבידודים של ג'ורדן בעונות האליפות.

אתה רואה משחקים בשנים האחרונות או שאתה סתם קורא כותרות בוואלה על סטטיסטיקה מטופשת?
עדיין לא רשמת טענה אחת סבירה למה הפסקת המכות בליגה זו "טעות מרה שמשלמים עליה עד היום"... רשמת שאתה לא אוהב את הסטטיסטיקה המנופחת שכאמור היא לא יותר מנופחת מלפני 25 שנה ומעלה, רשמת שאתה מעדיף "משחק קבוצתי" על בידודים שמה זה אומר בעצם? שאתה לא אוהב את יוסטון של הארדן? איך זה קשור לזה שאסור לדחוף שחקנים שעולים לסל ולזרוק אותם על הצלם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 12:13 pm 
Junior

"כותרות בוואלה" מתורגמות היישר מ-ESPN... הקהל בארה"ב בר לראות מופע, התוצאה מעניינת לו את הישבן, הניקס לכאורה היו צריכים לשחק מול אולם ריק, לא חושב שזה קורה.. הנקניקיות ומצלמת הנשיקות מספקים להם מספיק ריגושים + ההוא שדופק דאנקים ואסיסטים מרהיבים, בכלל התוצאה די מפריע להנאה, אולי צריך להקטין את הפונט שלה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 12:26 pm 
Junior

למה הניקס לכאורה היו צריכים לשחק מול אולם ריק? כשמכבי היו קבוצות תחתית ביורוליג הם שיחקו מול אולם ריק?
ואיך אתה מסביר את זה שרוב מוחלט מהיורוליג (לטענתך, הכדורסל האמיתי!!11) לא מגיע לאפילו 80 אחוז נוכחות באולם?
וכמובן שהקהל בארה"ב בא לראות מופע, למה זה בא בניגוד לכדורסל? למה בידור בפסקי זמן זה ההפך מכדורסל?

אתה מוכן לתת לי טיעון אחד נורמאלי למה הקשחת החוקים היא "טעות מרה שמשלמים עליה עד היום"? טיעון אחד סביר מעבר לזה שלדעתך היום כולם משחקים כמו ילדים קטנים בקט סל (חוץ מבאירופה! שם משחקים כדורסל אמיתי!) לעומת שנות ה90 שם היה כדורסל אמיתי כי היו שם שחקנים עם מעט כשרון שרק ידעו להרביץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 1:25 pm 
Hall of Famer

1. מי אמר שכל הליגה זה בידודים ושמי שכן עושה בידודים מצליח?
2. ראסל ווסטברוק חטף המון ביקורת בשנים האחרונות, למרות הישגים סטטיסטיים אדירים
3. "עוברים בלי למצמץ"? נשמע לי כמו הגזמה. לפחות עבור חלק מהם זו גם לאו דווקא החלטה שלהם. מודיעים להם שהם הוחלפו ושיארזו מזוודות. זה להבדיל מהיורוליג, שם הכל עובד רק דרך החתמות אז ההחלטה היא לגמרי של השחקן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 1:37 pm 
Hall of Famer

אריה, הטיעונים שלך קצת מיושנים ולא מעודכנים.
האם ראית משחק נ.ב.א בשנים האחרונות?

1. ההתקפה של רוב קבוצות הנ.ב.א. היא לא בידודים. בכלל, האימון הושפע מאירופה. פופוביץ׳ ואחרים, אאל״ט, ״ייבאו״ את המשחק הקבוצתי וההגנות החכמות ואולי אפילו שכללו אותו.
2. כוכבים גדולים עוברים לרוב אחרי 7-9 שנים באותה קבוצה, תקופה ארוכה מאוד גם בהשוואה לאירופה, אם ההנהלה לא השכילה לבנות סביבם קבוצה מספיק טובה. הם לא עוברים כדי לשפר סטט׳ אלא כדי (לקבל סיכוי טוב) לזכות באליפות.
3. חלק גדול (כנראה מכריע) מהאוהדים, להרגשתי, הם עדיין אוהדי קבוצות (לפחות כך זה מסתמן ב-realgm).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 1:51 pm 
Hall of Famer

נדמה לי שאחת מהסיבות בגינן אני כותב היום פחות מבעבר היא כי אין לי כח להתמודד עם קשקושים של אנשים שלא ראו משחק מימיהם או לפחות בעשור האחרון ופשוט טועים יותר מדי במובהק
כן, אריה, אני מדבר עליך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 2:04 pm 
Hall of Famer

אין ספק שאלו טענות מוזרות מאוד בהתחשב בספרס של האליפות האחרונה ובג״ס של השנים האחרונות (שהן שתיים מהקבוצות היותר קבוצתיות וחכמות שיצא לי לראות)
ובכלל כשרואים את הליגה, אבל נדמה לי נורטון שזה יחסית יוצא דופן כאן בסלניוז. אני דווקא מרגיש שאנשים כן רואים משחקים ויחסית מעודכנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 3:41 pm 
Freshman

אולי הוא אוהד ניקס שרואה רק משחקים של הניקס ב20 שנה האחרונות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 4:25 pm 
Hall of Famer

הניקס נוטים לשחק מול קבוצות אחרות:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 6:28 pm 
Sophomore

sheky כתב:
רמת הסקילס של השחקנים עלתה בצורה מטורפת ב20 השנים האחרונות, המותג מצליח יותר מבעבר ורמת הכדורסל עלתה.

מה זה אומר רמת הסקילז עלתה? הרי הרבה יותר קל לעשות היום נקודות. כמה נקודות הארדן היה קולע בהגנה של שנות ה-90? האם זה שכולם יכולים לקלוע שלשות אומר שרמת הסקילז עלתה?
כנ''ל לגבי רמת הכדורסל, התחכום של ההגנה עלה אבל בשורה התחתונה הרבה יותר קל לעשות סלים, בטח בעונה הסדירה, האם זה אומר שרמת הכדורסל עלתה?
המותג מצליח יותר, ברור שהוא מצליח יותר כי יש היום רשתות חברתיות וב-NBA יש גאונים שמשווקים את השחקנים ולא את הקבוצות בניגוד לשאר הליגות האמריקיאיות. רוב מותגי הספורט מצליחים היום וחשופים היום יותר מבעבר הודות לרשתות חבריותיות, יכולת להגיע לצופים ועוד כל מיני עניינים שקשורים בטכנולוגיה בלבד. לא בטוח כמה המותג כל כך הרבה יותר מצליח מבעבר, ברור שלא ניתן למדוד את זה אבל יש פה המון גורמים חיצוניים שלא קשורים כלל לליגה עצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 8:30 pm 
Junior

הרבה יותר קל לעשות היום נקודות ממתי? בשנתיים של אליפות הבד בויז הממוצע בליגה למשחק היה 109.2 ו107.2 למשחק.
בעונה וחצי האחרונות (18-19 ו20-19) אכן הסקורינג גבוה יותר אבל אל בהמון (111 למשחק) אבל לצורך הענין בשנים 2011, 12 ו13 הממוצע היה 99.6, 96.3 ו98.1 למשחק... גם אחרי זה ( 14 עד 17 ) קלעו בין 100 ל106 למשחק.

הסקור היום לא גבוה יותר (ספציפית בעונה וחצי האחרונות כן, לא מאז שנות ה90) וההגנות היום חכמות בהרבה בגלל האישור על שימוש באיזורית... ככה שאני לא מבין על סמך מה אתה טוען שיותר קל היום לקלוע.

וברמת הסקילז אני מתכוון לזה שהיום השחקן הממוצע בליגה טוב יותר מהשחקן הממוצע בליגה בשנות הבד-בויז... אני מתכוון ששחקנים כמו לונגלי ואוסטרטג לא תראה היום בחמישיות של קבוצות פלייאוף, בטח לא של קונטנדריות.
אני מתכוון שכמות הדברים ששחקן ממוצע יודע לעשות היום גדול בהרבה ממה שהשחקן הממוצע ידע לעשות בשנות ה90... השחקנים היום יעילים יותר, אתלטים יותר ומגוונים יותר. שחקן בעמדה 5 שלא יכול להחליף בחסימות על גארד או לרווח את המשחק מהשלוש הוא נטל בלא מעט מקרים - הדברים האלו לא היו קיימים בשנות ה90.
שחקן שאין לו קליעה טובה ומעלה מ3 הוא שחקן עם תקרה מוגבלת מאוד... בן סימונס בשנות ה90 עם היכולות שלו היה במעמד גבוה יותר בליגה מאשר הוא היום (שכבר כולם מדברים על התקרה שלו).
וכן, זה שכולם יודעים לקלוע שלשות זה אומר שרמת הסקילס עלתה, פעם תפקיד שהיה שמור לבודדים בליגה נעשה היום על ידי כל שחקן בליגה.
כמה הארדן היה קולע בשנות ה90? ענארף, מניח שהרבה מאוד, השלשה שלו עם הסטפ-בק היא כלי כמעט בלתי עציר... גם החדירות שלו כנראה היו מסתימות בעבירות (בשנות הבד-בויז זרקו קצת יותר מ28 עונשין למשחק, בעונות האחרונות אנחנו סביב ה24 אבל המשחק הולך יותר החוצה ככה שקשה להשוות).

לגבי מיתוג הליגה אני מסכים איתך, בהחלט קשה להפריד בין רמת הPR של הליגה לבין המוצר עצמו... קשה לי להאמין שהיו מצליחים לשווק בצורה כזאת טובה את הבד-בויז למשפחה האמריקאית הממוצעת אבל זה כאמור ברמת התחושה. עם הטיעון שלך לגבי אנשי השיווק של הליגה אני מסכים לגמרי, הם פשוט טובים במה שהם עושים וזה חלק מההצלחה האדירה של הליגה (אם כי כאמור, אני חושב שחלק מההצלחה במיתוג זה הליגה ה"נקייה")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 9:10 pm 
Senior

הטור של אלון עידן הוא גיבוב שטויות ושתי האפשרויות היחידות הן שהוא טיפש או שקרן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 9:20 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
הטור של אלון עידן הוא גיבוב שטויות ושתי האפשרויות היחידות הן שהוא טיפש או שקרן.

זה די נכון לגבי רבים מהטורים שלו, הוא בלתי נסבל לקריאה וכותב חרטוטים מביכים של זרמי תודעה כטורי דיעה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 10:57 pm 
Junior

ברור שרוב מה שאלון עידן כותב הוא קשקוש, אבל יש כאן גם עניין של טעם. בסוף דייוויד סטרן הפך את המשחק למאוד סטרילי. אין ספק שמבחינה כלכלית זה הוכיח את עצמו (מבחינה מקצועית אפשר להתווכח), אבל אני חושב שגם דברים טובים הלכו לאיבוד לאורך הדרך. וכן, מבחינתי תשוקה והזדהות זה חלק חשוב בספורט, אם כי אני בהחלט מבין אנשים שאצלם זה די נמוך בסדר העדיפויות.
מעבר לזה, בעיני ההתמכרות לסטטיסטיקה ולשואו היא פעמים רבות מגוחכת ובמידה מסוימת אנטי ספורטיבית. סתם לדוגמה, אני חובב פורטלנד עוד מימי הג'יילברייקרס וקצת לפני הקורונה ראיתי משחק שבו הם חטפו בראש (ברח לי כרגע נגד מי). בפיגור 20 ומשהו ווייטסייד נתן דאנק מפלצתי ועשה הצגות כאילו אנחנו חוזים באחד מרגעי העונה. בתור אוהד מאוד לייט של הקבוצה שאשכרה מעוניין שהם ינצחו, זה עצבן. אלמלא הייתה לי העדפה במשחק כנראה שזה סתם היה נראה לי פתטי.
ברור לי שהדברים האלה זה חלק ממה שהופך את המותג הזה לכל כך מצליח, אבל אצלי זה גורם בעיקר לסלידה. וכן, גם אני מתחבר יותר לכדורסל אירופי למרות שמכל בחינה אפשרית מדובר בכדורסל פחות איכותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 02, 2020 11:39 pm 
Senior

המחשבה שהייתה איזשהי תקופה שהאמריקאים לא היו מכורים לסטט' היא לא נכונה בעליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: oren_80 ו 29 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: