אז אני חושב שהוא קצת החמיץ את המטרה של המשחק וזה לקלוע יותר מהיריבה שלך. וכן, לרודמן היה הרגל מגונה, בעיקר בימי שיקגו, לקחת ריב' התקפה ואז להסתובב החוצה או למסור החוצה בלי לבדוק בכלל האם יש לו הזדמנות קלה ל-2 נק' או לא.
נדב, כשאתה אומר משפט - "ספציאליסט הגנתי שמסוגל לתת את ה - 8 נק' במעל 50% זה דבר שעובר גם אם הוא עשה את הנק' שלו בנגיחה לסל" זה בדיוק לפרש את המציאות לפי הסטט'. מה לעשות אתה נותן סטטיסטיקות ואז אתה מסיק שעם סטטיסטיקות כאלו זה דבר שעובר. אני לעומת זאת שוב אדגיש שחוויתי את רודמן בגוף ראשון בזמן הווה, כמה שזה מעיק. נק' המבט שלי הרבה יותר שלמה ונסמכת גם על סטט' וגם על זיכרון השחקן בזמן אמת. האדון רודמן היה שחקן בקבוצות בכירות, זה ברור. אבל הוא היה שחקן חשוב בקבוצות בכירות אך ורק בגלל ההגנה שלו, למרות ההתקפה. בבאד בוייז הוא היה הצלע החמישית ההתקפית, אם סופרים מעבר לחמישיה אז אפילו השביעית. הוא שיחק בזכות ההגנה שלו ונטו בגלל ההגנה. אחרי פירוק הבאד בוייז המעמד של רודמן עלה מאד, אבל לא בקבוצה בכירה, אלא בקבוצה חלשה בה הוא לקח מספרי ריב' פסיכיים. משם הוא עבר לסן אנטוניו, קבוצת צמרת שחשבה שלשים לצד אחד משלושת הסנטרים הטובים בעולם, בוודאי התקפית, משאבת ריב' זה דבר שיכול לעבוד גם התקפית. זה עבד, אבל, שוב, זה לא שרודמן היה שחקן חשוב התקפית בסן אנטוניו. בשיקגו, אני מניח שגם אתה לא מתווכח על כך, הוא היה הערת שוליים התקפית וחור לא קטן בהתקפה. ודרך אגב, לשחק לצד אחד הסנטרים ההתקפיים הכי טובים בהיסטוריה, די עוזר לריב' ההתקפה שלך. אחד ההיסוסים של שיקגו בטרייד על רודמן היה הנטל ההתקפי שלו, כן גם אחרי אותה עונה התקפית בסן אנטוניו.
יובל, החמצתי את התגובה שלך -
Yuval כתב:
למעשה זה בעיקר אומר שהטרייד היה פחות מפרדו בשביל רודמן. הוא היה פרדו בשביל רודמן + מי שהם היו צריכים לתת בשביל להביא פאוור יותר יקר ולא בן 35 שיעלה הרבה יותר.
אני לא כל כך מבין למה התכוונת. האם התכוונת שהטרייד היה יותר נו בריינר, או שהוא היה אפילו יותר טוב. כי אני עניתי למי שטען שהטרייד היה בזמן אמת נון בריינר. בעיני ממש לא. שיקגו שמו את הביצים שלהם על עמדת מפתח בקבוצה בבאסקט קייס של רודמן. היה פה הימור לא קטן, שאם הוא היה נכשל יש סבירות גבוהה שהשושלת השניה לא הייתה נוצרת. יש הבדל עצום בעיני בין הטרייד הזה, לבין טרייד דומה על שחקן שאף אחד לא רצה לגעת בו, ראשיד וואלאס. אבל במקרה של וואלאס זה באמת היה פרו בונו, כי לדטרויט לא היו ממש אופציות אחרות להשתפר באמצע העונה ואם הניסוי לא היה מצליח, הם היו חותכים את שיד, שהם לא שילמו עליו כלום, בשיקגו אם הניסוי של רודמן היה נכשל הם היו מסונדלים כשהם לא מיצו אופציה אחרת.