סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 04, 2020 4:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מפעילה את גייקו והגקו שלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 04, 2020 4:57 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
תאר לעצמך שאני יודע מה ההבדל בין רווח/הפסד על הנייר לבין מימוש :)

אלא שברקשייר, בניגוד לאמזון נגיד, היא חברת החזקות ולא חברת פעילות. היא לא מייצרת כלום ולא נותנת שום שירות, רק משקיעה כסף במניות. לכן הרווח/הפסד שלה מחושב אחרת, וההפסד הוא הפסד ממשי ולא תיאורטי.

כמו שנורטון כתב, זה לא מדויק.
לברקשייר, ממה שאני יודע, יש עסקי ביטוח
ולא מעט עסקים נוספים מתחומים אחרים שהיא קנתה
ופועלים באופן ״עצמאי״, מייצרים ונותנים שירות.

לגבי רווח/הפסד במניות, כאמור באפט מימש הפסד במניות התעופה אבל מעבר לזה, נראה לי שזה די ברור לכולם שהוא (וכנראה גם המשקיעים במניות של החברה) משחק את המשחק בסבלנות, לטווח הארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 04, 2020 4:59 pm 
Hall of Famer

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_a ... e_Hathaway
רשימת הנכסים והחברות של ברקשייר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 04, 2020 8:40 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

אלא שברקשייר, בניגוד לאמזון נגיד, היא חברת החזקות ולא חברת פעילות. היא לא מייצרת כלום ולא נותנת שום שירות, רק משקיעה כסף במניות. לכן הרווח/הפסד שלה מחושב אחרת, וההפסד הוא הפסד ממשי ולא תיאורטי.

לגבי רווח/הפסד במניות, כאמור באפט מימש הפסד במניות התעופה אבל מעבר לזה, נראה לי שזה די ברור לכולם שהוא (וכנראה גם המשקיעים במניות של החברה) משחק את המשחק בסבלנות, לטווח הארוך.

גם אם יש לחברה עסקים שנותנים שירות, היא עדיין מדווחת כרווח/הפסד לפי שווי שוק ולא לפי מימוש בפועל. ואתה יודע, זה שהוא משחק לטווח ארוך לא אומר שהוא תמיד מרוויח. לא הוא, לא אתה ולא אני יודעים מה יעלה וכמה יעלה במניות שהפסידו.

אבל זה לא סוד שבאפט משקיע שמרן שמחפש ערך לטווח ארוך. עדיין זה לא אומר, שוב, שהוא לא יספוג הפסד גדול גם במימוש של אותן מניות. טווח ארוך, סבלנות וכיסים ארוכים זה פרמטרים טובים בדרך כלל, אבל זה לא ביטוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 04, 2020 10:17 pm 
Hall of Famer

לא יודע, בגילו, יכול להיות שהגיע הזמן שהוא גם יממש משהו לפני שיהיה מאוחר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 05, 2020 2:49 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לא יודע, בגילו, יכול להיות שהגיע הזמן שהוא גם יממש משהו לפני שיהיה מאוחר מדי.

מאוחר מדי למה?
זה לא שבאפט צריך את הכסף כדי לעשות טיול מסביב לעולם לפני מותו
או עזרה בטיפולים רפואיים כלשהם...

אני לא חושב שבאפט מסתכל על ברקשייר כעסק שיהיה קיים רק בימי חייו.

מה שכן, הוא אמר שהוא מתכוון שאשתו תשקיע את הכסף ב-s&p. לא ברור לי מתי הוא מתכוון להעביר חלק מהונו לשם ולא ברור מתי הוא מתכוון לממש את רוב ההון שלו לצרכי תרומות. אני מניח שזה יקרה אחרי מותו. אם זה ייעשה באופן ״אוטומטי״, זו תהיה כנראה טעות. אני מניח שהמנייה של ברקשייר תצנח משמעותית.
בכל אופן, לא הייתי דואג לו כלכלית. הוא אחד האנשים העשירים בעולם, הוא חי חיים צנועים יחסית ונהנה מעבודתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 05, 2020 3:12 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:

גם אם יש לחברה עסקים שנותנים שירות, היא עדיין מדווחת כרווח/הפסד לפי שווי שוק ולא לפי מימוש בפועל. ואתה יודע, זה שהוא משחק לטווח ארוך לא אומר שהוא תמיד מרוויח. לא הוא, לא אתה ולא אני יודעים מה יעלה וכמה יעלה במניות שהפסידו.

אבל זה לא סוד שבאפט משקיע שמרן שמחפש ערך לטווח ארוך. עדיין זה לא אומר, שוב, שהוא לא יספוג הפסד גדול גם במימוש של אותן מניות. טווח ארוך, סבלנות וכיסים ארוכים זה פרמטרים טובים בדרך כלל, אבל זה לא ביטוח.

1. זה לא ״גם אם״. יש לחברה עסקים רבים שנותנים שירות.
2. זה שהוא משחק לטווח הארוך לא אומר שהוא תמיד מרוויח - אם כי בהחלט מעלה את הסבירות לכך - אבל זה גם אומר שהחישוב של רווח/הפסד מבחינתו, סביר להניח, לא נמדד לפי ביצועים בשנה כזו או אחרת וספציפית לא באמצע מגפה עולמית.

סתם לדוגמה - אני לא יודע כמה זה סביר אבל תרחיש שבו הכלכלה העולמית נכנסת למיתון עמוק בעשר השנים הקרובות, המניות צוללות הרבה מעבר לתחתית אליה הגיעו אחרי תחילת המשבר ובאפט מתחיל לקנות מניות שישרדו את המשבר ויוצא ממנו מנצח גדול הוא תרחיש שאני לא רוצה לראות אותו מתממש אבל הוא קיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 05, 2020 9:51 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי מה הנקודה. חברה שיש לה החזקות ענק במניות, מפסידה כשהמניות נופלות. אף אחד לא יודע אם זו נפילה מתחת לשווי השוק האמיתי, מעל השווי או בדיוק. בגלל זה ההפסד הוא הפסד. זה שלבאפט יש יתרונות שאין לי ולך מבחינת נזילות ואורך רוח, די ברור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 5:01 pm 
Hall of Famer

טוב, זה נראה כמו הסוף של קבוצת דלק.

פסק דין בבית המשפט המחוזי מורה על מימוש יה"ש של דלק קידוחים שהוחזקו כבטחון של בנק לאומי בשל אי-עמידה של הקבוצה בקובננט הבנקאי, ומכאן התגובה שהיתה ברורה: זימון אסיפת מחזיקי אג"ח ליום ראשון כדי לדון בהעמדת החוב לבעלי האג"ח לפירעון מיידי. מה שקורה מכאן זה שכל גורם שדלק חייבת לו כסף (ויש הרבה כאלה, ברוך השם) ינסה לממש במוקדם את הבטחונות שלו ולתפוס זכויות בנכסי החברה.

ההנהלה של דלק התגלתה כלא אמינה בלשון המעטה, כפי שהשופט ברנר גם ציין, והרי לכם אחת ההתרסקויות המהירות והחדות בתולדות העסקים בישראל-תשובה עצמו קנה מניות של הקבוצה ב20.2 בשער 43,500 ביותר מ44 מליון שקל, חודשיים וחצי אח"כ המניה כרגע בשער 13,290 ותוסיף להתרסק להערכתי בימים הקרובים בואכה הפירוק המתקרב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 6:57 pm 
Hall of Famer

די מדהים האמת.
כל ה"טייקונים" נפלו בזה אחר זה כמו הפירמידות ומגדלי הקלפים שהם בנו - אילן בן דב, דנקנר, פישמן, לבייב, אלוביץ', תשובה. שרי אריסון ניצלה ויצאה מהפוזיציה בזמן. היחידים שנשארו בשטח הם צאצאי האחים עופר.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 7:15 pm 
Hall of Famer

מה שכן, אפשר היה לראות בבירור את ההשפעה של תוצאות משבר 2008 על התנהלות הנושים.

בנק לאומי הלך לבית משפט לממש בטוחות ששוות פי 3 מגובה החוב, אי אפשר לדמיין דבר כזה לפני 12 שנה. נציגות האג"חים הוקמה מהר ופועלת באגרסיביות עם וואחד שוט על הראש של הקבוצה בדמות הפירעון המיידי.

ונפילות של מגדלי קלפים כן, אבל כאן בגלל המהירות והעוצמה-לא היה דבר כזה בישראל. לפני חודשיים וחצי תשובה היה טייקון עם בעלות על חברות אנרגיה ונדל"ן בהיקפים משמעותיים, אמנם ממונף יותר מדי אבל עדיין ה"טייקון האחרון". היום הוא רואה את פשיטת הרגל האישית מעבר לפינה כשמפעל חייו התרסק בכמה עשרות ימים. מדהים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 8:03 pm 
מנהל פורום

Hacohen כתב:
טוב, זה נראה כמו הסוף של קבוצת דלק.

פסק דין בבית המשפט המחוזי מורה על מימוש יה"ש של דלק קידוחים שהוחזקו כבטחון של בנק לאומי בשל אי-עמידה של הקבוצה בקובננט הבנקאי, ומכאן התגובה שהיתה ברורה: זימון אסיפת מחזיקי אג"ח ליום ראשון כדי לדון בהעמדת החוב לבעלי האג"ח לפירעון מיידי. מה שקורה מכאן זה שכל גורם שדלק חייבת לו כסף (ויש הרבה כאלה, ברוך השם) ינסה לממש במוקדם את הבטחונות שלו ולתפוס זכויות בנכסי החברה.

ההנהלה של דלק התגלתה כלא אמינה בלשון המעטה, כפי שהשופט ברנר גם ציין, והרי לכם אחת ההתרסקויות המהירות והחדות בתולדות העסקים בישראל-תשובה עצמו קנה מניות של הקבוצה ב20.2 בשער 43,500 ביותר מ44 מליון שקל, חודשיים וחצי אח"כ המניה כרגע בשער 13,290 ותוסיף להתרסק להערכתי בימים הקרובים בואכה הפירוק המתקרב.

זה קשור ישירות לקורונה? זאת אומרת, ברור שמשבר הקורונה השפיע על הכל בצורה זו או אחרת, אבל זה משהו שהיה קורה גם ככה, או נטו בגלל הקורונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 9:48 pm 
Hall of Famer

כפי שכתבתי קודם, עוד במועד עסקת רכישת נכסי שברון בים הצפוני היו קולות בולטים שהזהירו מגובה המימון, הריבית, ובכלל בהגיון העסקי של השקעה גדולה כלכך בתעשייה שנחשבת למיושנת ושבה אין לשדרת הניהול של דלק יתרון יחסי כלשהו.

מעבר לזה, יש בעיות גם בשדות הגז-עניינים עם היצוא למצרים, סכסוכים עסקיים עם אנרג'יאן היוונית, חברת החשמל שלוטשת עיניים לספקים אחרים.

אבל התמוטטות כזו? בוודאי הקורונה, שמוטטה את מחירי האנרגיה ובעיקר גרמה לחוסר אמון אדיר של השוק ביכולת של דלק לעמוד בהתחייבויותיה. חלק משמעותי מהסיכונים של הקבוצה קשורים למחירי הנפט, למשל התגלה שאם מחיר של חבית ברנט יורד מ50 דולר בממוצע לשנה (וכרגע, אחרי התאוששות, זה באיזור ה30 דולר), דולפינוס המצרית יכולה לחתוך בחצי את רכישות הגז. ההתרסקות בשווי המניות ריסק את שווי הבטוחות שבידי המוסדות המממנים, וגרמו לאי עמידה בקובננטים-סחרור של הקבוצה וסחרור אישי של תשובה שהתחיל לממש נכסים פרטיים בטירוף, אבל זה כנראה לא יספיק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 10:19 pm 
Hall of Famer

אגב, אטט, זה השלב שבו אתה מתקשר לתשובה לומר לו שזה בסדר, הוא לא הפסיד, רק במימוש ;)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 10:30 pm 
Senior

לא שאני גאה בזה אבל אני לא יכול להרגיש שמחה לאיד עם כל טייקון שמייקון כזה שנופל בקול תרועה.
חלק גדול מאלה שנפלו עשו את הכסף שלהם ממה שסבא שלי היה קורא לו לופט געשפטן אם הוא היה יודע אידיש. הם עשו כסף לא כי יצרו משהו ייחודי או יצרו בכלל לצורך העניין אלא בזכות מימונים שאפתנים או הימורים מוצלחים.
כחברות אנרגיה הם לא עשו אנרגיה יותר טוב מאחרים, כחברות בניה הם לא בנו יותר טוב מאחרים וכהשד יודע מה דנקנר עשה, הוא לא עשה את זה יותר טוב מאף אחד.

מי שהייתי מצטער אם היה נופל (וכנראה שלא ייפול) הוא ורטהיימר או שמעון אקהויז או לצורך העניין גיל שוויד שאשקרה הביאו תועלת גם לסביבה שלהם ולא רק לעצמם ושאם לא היו עושים את מה שעשו, היה נוצר ואקום כזה או אחר.

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך ד' מאי 06, 2020 11:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני לא הייתי רוצה לראות את יעקב אקהויז נופל. 18 שנה בהפועל לא הולך ברגל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:07 pm 
Hall of Famer

זהו, שתשובה כבר היה בדרך לקריסה ב-2008, ואז גילה את מאגר תמר ואח"כ את לוויתן, והיה נראה שהוא די מסודר.
וכן, משבר שבהחלט קשור לקורונה - כמו שנדב כתב, הנפילה במחיר הנפט, כתוצאה משילוב מאוד נדיר של ירידה חדה בביקוש יחד עם מלחמת מחירים בהיצע.
הוא בפיירסייל מטורף ונראה שלא משנה מה, מהקורונה הוא ייצא בשן ועין.

לגבי חברת חשמל -
1. היא כבר הסבה חלק מההסכם השערורייתי שלה למחיר זול יותר, מחיר שדומה יחסית למחיר שיצרני חשמל פרטיים משלמים כיום.
2. יש לה זכות לפתוח את המחיר ב-2022 ו-2024 בסביבות 35%. זה כבר גולם במחיר המניה של שותפויות הגז בתמר לפני הקורונה.
3. לא מכיר סכסוכים עסקיים עם אנרג'יאן. כן מכיר שיש הרבה נושאים שסובבים בסוגיות של הגבלים עסקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:19 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
לא שאני גאה בזה אבל אני לא יכול להרגיש שמחה לאיד עם כל טייקון שמייקון כזה שנופל בקול תרועה.
חלק גדול מאלה שנפלו עשו את הכסף שלהם ממה שסבא שלי היה קורא לו לופט געשפטן אם הוא היה יודע אידיש. הם עשו כסף לא כי יצרו משהו ייחודי או יצרו בכלל לצורך העניין אלא בזכות מימונים שאפתנים או הימורים מוצלחים.
כחברות אנרגיה הם לא עשו אנרגיה יותר טוב מאחרים, כחברות בניה הם לא בנו יותר טוב מאחרים וכהשד יודע מה דנקנר עשה, הוא לא עשה את זה יותר טוב מאף אחד.

זה נכון. לכן גם לדעתי רובם לא באמת טייקונים.
אגב, לאו דווקא שהייתי אומר שהמימונים כולם היו שאפתנים. הם פשוט בנו על כך שהציבור ו/או המדינה ימשיכו להיות פראיירים, ושם בדיוק הם טעו.
השילוב של המשבר הכלכלי ב-2008 יחד עם המחאה החברתית של 2011 והקניות באינטרנט יצר שינוי מאוד משמעותי בכלכלה בישראל.
הבנקים כבר לא מוותרים על הלוואה של מאות מיליונים בתמורה לארוחת צהריים; הציבור כבר לא נוהר בהמוניו לשופרסל או מגה היקרות וגילה את רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף ומתחרים נוספים שהביאו להוזלות מחירים; אנשים עושים הרבה יותר השוואות מחירים באינטרנט או מזמינים מוצרים באינטרנט הרבה יותר בזול מאשר בסופר פארש או בדיוטי פרייאר; רפורמת הסלולר של כחלון (ואריאל אטיאס לפניו) חתכה מאות מיליונים ברווחים של חברות הסלולר; רפורמת השוק הסיטונאי באינטרנט והפתיחה לתחרות של שוק הטלוויזיה (+נטפליקס) גם כן הוזילו מחירים; חוק הריכוזיות חייב את כל הטייקונים בלי יוצא מן הכלל למכור החזקות צולבות פיננסי/ריאלי, ונגמרה החגיגה שהופיעה במגש הכסף של מועדון סגור של טייקונים שנותנים הלוואות אחד לשני;

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:19 pm 
Hall of Famer

תשובה מאד ישמח לצאת מהמשבר בשן ועין. זו אנלוגיה קצת עצובה, אבל הוא כנראה יצא מזה גופה עסקית.

יש כמה עניינים עם אנרג'יאן, בעיקר הסיפור של כריש צפון-דלק טוענת לזכויות שאנרג'יאן טוענת שלא מגיעות לה. ומההיכרות האחרונה שלי עם האמינות של קבוצת דלק, שים את הז'יטונים על היוונים.

תומר, אין קשר בין ורטהיימר ושוויד לדנקנר, תשובה, פישמן ושות'. לא בערך שהם נתנו כפי שציינת, אבל גם לא במודל העסקי. לא רואה מי מהם נופל, הם לא ממונפים ולא מתעסקים בתחומים שהם לא מכירים/אין להם יתרון בהם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:44 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:

ממתי נהיית אוהד הפועל?
(שמעון, שמעון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 06, 2020 11:45 pm 
Senior

Hacohen כתב:
תומר, אין קשר בין ורטהיימר ושוויד לדנקנר, תשובה, פישמן ושות'. לא בערך שהם נתנו כפי שציינת, אבל גם לא במודל העסקי. לא רואה מי מהם נופל, הם לא ממונפים ולא מתעסקים בתחומים שהם לא מכירים/אין להם יתרון בהם.

נכון, זה מה שכתבתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 07, 2020 10:10 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תומר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ממתי נהיית אוהד הפועל?
(שמעון, שמעון)

הקורונה הזאת, אני אומר לך...
או שאולי זה החיסונים וה-5G. לך תדע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 07, 2020 10:37 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אגב, אטט, זה השלב שבו אתה מתקשר לתשובה לומר לו שזה בסדר, הוא לא הפסיד, רק במימוש ;)

זה השלב שבו אני מגלגל עיניים על השוואה מופרכת בין מישהו שממנף את עצמו לדעת לבין משקיע ערך זהיר שמסתייג מבלנס שיט עם חוב גדול מדי ומנהל חברה שיושבת על 128 ביליון דולר במזומן. עבור תשובה זה מימוש, עבור באפט מדובר בהפסד שחלקו בפועל ורובו על הנייר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 07, 2020 12:06 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:

זה השלב שבו אני מגלגל עיניים על השוואה מופרכת בין מישהו שממנף את עצמו לדעת לבין משקיע ערך זהיר שמסתייג מבלנס שיט עם חוב גדול מדי ומנהל חברה שיושבת על 128 ביליון דולר במזומן. עבור תשובה זה מימוש, עבור באפט מדובר בהפסד שחלקו בפועל ורובו על הנייר.

כן, ההבדלים בין השניים די ברורים. אבל הפסד זה הפסד. כאמור, לבאפט עוד יהיה כסף לצ'יזבורגר אחרי ההפסד.

אבל היי, הפתעת לטובה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 07, 2020 3:27 pm 
Hall of Famer

טבע מפרסמת דו"חות חזקים, מכה את התחזיות ועפה לשמיים במסחר המוקדם בניו יורק. בכלל, תחום התרופות ובפרט תחום הגנריקה המוכה והמושמץ זוכה לעדנה בעת האחרונה.

בחזרה לטבע, מה שקור שולץ עושה בחברה זה בית ספר לניהול. ההבדל בינו לבין ויגודמן זה בערך ההבדל בין פיל ג'קסון לדני פרנקו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 226 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 66 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: