המאבק על קבוצות לקראת העונה הבאה מתחדש בין היורוליג (כלומר היורוקאפ שלו) והצ'מפיונס. ההצלחה הראשונה היא כנראה של הצ'מפיונס.
דרושפאקה נמצאת עם 1.99 רגליים בדרך לצ'מפיונס, היא תפרסם את החלטתה בעוד שבועיים, אבל לפי דברי נשיא הקבוצה ברור כבר מה תהייה ההחלטה. גם ההתנהלות של היורוקאפ בנושא המשחק המכריע מול וירטוס בולוניה תרמה להחלטה הזו, לפי דבריו <זה היה משחק מכריע במחזור האחרון של שלב הבתים על הכרטיס לרבע הגמר, המנצח עולה והמפסיד מודח. דרושפאקה הייתה אמורה לארח אותו. בסוף הוא התקיים בבלגרד ללא קהל, וירטוס ניצחה>.
דבריו בתרגום חופשי: "פיבא הזמינה אותנו רשמית לצ'מפיונס. יש שם קבוצות טובות. ההצעה והתנאים שלה מצויינים, היא לטווח ארוך ויותר מוכוונת כדורסל. המשתנים יותר חזקים ובני קיימא. נחליט בשבוע הבא ונפרסם את ההחלטה בתחילת יוני. פיבא הקצתה יותר כסף ממה שהיורוליג השקיע ביורוקאפ. כדורסל זה לא כמו כדורגל מבחינה כלכלית, ההכנסות הן זעומות, יש מעט כסף להוציא וזה לא קל למועדונים. המעבר לפיבא הגיוני, הוא נותן למועדונים יותר כסף."
לגבי המשחק המכריע מול וירטוס על העליה לרבע הגמר הוא אמר: "היה ברור שהאיטלקים לא יכולים לבוא לאיסטנבול. באותו זמן הייתה בעיית בריאות קשה באיטליה, ואנחנו, כמדינה, עצרנו את כל הכניסות מאיטליה. דיווחנו ליורוקאפ שאנחנו לא רוצים להתסכן. פנינו אליהם בבקשה לארח בברלין שבוע אחרי זה. למרבה הצער היורוקאפ הודיע לנו שהמשחק יתקיים בבלגרד, בהתראה של 22 שעות. לפחות שלושה שחקנים של וירטוס הם סרבים וגדלו באולם הזה. גם המאמן הוא סרבי ואימן את נבחרת סרביה בעבר <אלכסנדר ג'ורג'ביץ'>. זה היה בשבילם כמו משחק בית. בזמן המשחק מנהל האולם היה איתי ואמר לי - וירטוס באה למדינה אחרת, אבל זה כמו קבוצה משלנו. כולם מדברים שם סרבית. היורוקאפ לא קיבל אף בקשה שלנו ואפילו לא דן איתנו. היינו צריכים לשכור מטוס פרטי, ובגלל שאנחנו היינו המארחים היינו צריכים לשלם את ההוצאות. אנחנו חושבים שהנושא לא נוהל טוב. התאכזבנו. האוהדים שלנו הגיבו. בעניין הזה התייחסו אלינו לא בהוגנות."
<קצת הערות שלי: על החלק הראשון - אין לי כמובן מושג מה תנאי ההצעה שדרושפאקה קיבלה. אני מניח שזו הצעה דומה לתנאים של במברג, כלומר סוג של שיריון, אבל זו רק השערה. בכל מקרה יש סתירה פנימית במשפט "הצעה לטווח ארוך ויותר מוכוונת כדורסל". מה זה אומר? מה קורה אם דרושפאקה לא עומדת בתנאים מבחינת כדורסל, למשל מסיימת במקום נמוך בליגה? על החלק השני - זה לא בדיוק כמו שהוא אומר. יש לציין שבאותו זמן לא היה ברור מה לוחות הזמנים והאם הליגות עומדות להיות מופסקות ואם היורוקאפ עצמו יופסק, אז אפשר להבין את לחץ הזמן לסיים את שלב הבתים. למעשה העניין התחיל בזה שהיורוקאפ איים על וירטוס דווקא, אמר להם שהם צריכים להגיע לאיסטנבול ולא משנה איך, ואם לא יגיעו יפסידו טכנית ויודחו מהמפעל. כשדרושפאקה הודיעה שהיא לא מוכנה לארח, דחו את המשחק ביום. על האפשרות לקיים אותו בבלגרד כבר דובר כבר ימים לפני זה.>
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|