סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 8:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 1:37 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נדב, קרא לאנטיפה איך שתקרא, ארגון גג, שם מותג, כינוי לאוסף התארגנויות אד הוק שנעשות אונליין. הרי לא טראמפ המציא את השם הזה, הארגונים שחוסים תחת שם המותג הזה משתמשים בו. אם תרצה, זה כמו "אנונימוס" של ההאקרים, אין באמת "ארגון" היררכי כזה, אבל אף אחד לא יגיד שזו תופעה שלא קיימת.
אני לא יודע אם אני מרגיש נוח עם זה שהם מוכרזים "ארגון טרור", ולמעשה לא חושב שיש לטראמפ סמכות כזו בכלל. אבל לפחות לחלק מהארגונים שפועלים תחת שם המותג הזה יש מאפיינים, ובכן, פשיסטים.

אשר לארגונים ימנים ברשימת ארגוני הטרור, כמדומני השנה הוכרז ארגון עליונות לבנה (שחברים בו בעיקר מהגרים מרוסיה) כארגון טרור, ושלושת מנהיגיו הוגדרו אישית כטרוריסטים. לא יודע לגבי אחרים. ברור שזה לא מספיק וצריכים להיות עוד כאלה.

יובל, בוא נגיד שמאז הדיון שהיה לנו כשטראמפ נבחר סיימתי לקבל ממך הטפות על חשיבה ביקורתית.

אז סבבה, יש איזשהו מותג אמורפי שטראמפ הכניס לרשימת ארגוני הטרור ואתה לא יודע אם אתה מרגיש נוח עם זה.

איך זה קשור לטענות על אזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ, ומה מוכיח הסרטון של מושל מינסוטה?

הסברתי. זה מראה שגם מי שקרוב למוקדי האירועים ונמצא במקום שבו הוא רואה את התמונה המלאה במדינתו, וממש לא חבר של טראמפ או שותף לדעותיו, מדבר על מהומות מאורגנות ולא באמת ספונטניות או תוצאה טהורה של זעם, ומדבר על היקף שלא ניתן לפטור אותו כתופעה שולית למול הפגנות המונים שקטות, ושצריך להפעיל מולן כוחות גדולים שידכאו אותן. זו אמירה שמראה אזלת יד מנהיגותית ומוסרית?
לגבי אנטיפה, מצידי שיפרקו את הארגונים האלה ויתייחסו לכל ארגון פשיסטי בימין ובשמאל אחד אחד, וגם לאינדיווידואלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 1:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נדב, קרא לאנטיפה איך שתקרא, ארגון גג, שם מותג, כינוי לאוסף התארגנויות אד הוק שנעשות אונליין. הרי לא טראמפ המציא את השם הזה, הארגונים שחוסים תחת שם המותג הזה משתמשים בו. אם תרצה, זה כמו "אנונימוס" של ההאקרים, אין באמת "ארגון" היררכי כזה, אבל אף אחד לא יגיד שזו תופעה שלא קיימת.
אני לא יודע אם אני מרגיש נוח עם זה שהם מוכרזים "ארגון טרור", ולמעשה לא חושב שיש לטראמפ סמכות כזו בכלל. אבל לפחות לחלק מהארגונים שפועלים תחת שם המותג הזה יש מאפיינים, ובכן, פשיסטים.

אשר לארגונים ימנים ברשימת ארגוני הטרור, כמדומני השנה הוכרז ארגון עליונות לבנה (שחברים בו בעיקר מהגרים מרוסיה) כארגון טרור, ושלושת מנהיגיו הוגדרו אישית כטרוריסטים. לא יודע לגבי אחרים. ברור שזה לא מספיק וצריכים להיות עוד כאלה.

יובל, בוא נגיד שמאז הדיון שהיה לנו כשטראמפ נבחר סיימתי לקבל ממך הטפות על חשיבה ביקורתית.

אז סבבה, יש איזשהו מותג אמורפי שטראמפ הכניס לרשימת ארגוני הטרור ואתה לא יודע אם אתה מרגיש נוח עם זה.

איך זה קשור לטענות על אזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ, ומה מוכיח הסרטון של מושל מינסוטה?

הסברתי. זה מראה שגם מי שקרוב למוקדי האירועים ונמצא במקום שבו הוא רואה את התמונה המלאה במדינתו, וממש לא חבר של טראמפ או שותף לדעותיו, מדבר על מהומות מאורגנות ולא באמת ספונטניות או תוצאה טהורה של זעם, ומדבר על היקף שלא ניתן לפטור אותו כתופעה שולית למול הפגנות המונים שקטות, ושצריך להפעיל מולן כוחות גדולים שידכאו אותן. זו אמירה שמראה אזלת יד מנהיגותית ומוסרית?
לגבי אנטיפה, מצידי שיפרקו את הארגונים האלה ויתייחסו לכל ארגון פשיסטי בימין ובשמאל אחד אחד, וגם לאינדיווידואלים.

איך עשית את החיבור בין מה שאמרתי על טראמפ לבין העמדה שחלק מהמהומות מאורגנות ושההיקף של המחאות האלימות הוא משמעותי? אתה מבין שאני לא אמרתי שאזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ נובעת מאמירה כגון זו? אתה מבין שגם יובל לא אמר את זה, ואף אחד אחר לא אמר את זה ככל שראיתי?

יובל הסביר ממקום מושבו באמריקה בפירוט מה הבעיה עם איך שטראמפ מתנהל. אפילו אני בנתניה יכול לראות שיש כאן נשיא חלש, נגרר, לא מנהיג, לא יוצא לאומה במסר שיכול לסייע להרגעת הרוחות. וזה בא 5 דקות אחרי שהוא התנהל בחולשה, בנגררות, בטיפשות ובאטימות מול "הנגיף הסיני הזר" שמפיל חללים וקטסטרופה במדינה שאמורה להיות המתקדמת ביותר בעולם. אז מה מוכיחה האמירה של מושל מינסוטה בקשר למה שבאמת אמרנו, לא בקשר למה שאתה חושב שאמרנו?

הסיפא שלך די מדהימה למען האמת. רגע אחרי שמסבירים לך שאין אנטיפה, ואתה גם מסכים שזה מקסימום סוג של מותג, אתה קורא לפרק אותו? איך? איזה מנגנון? איזה בעלי תפקידים? איזה מוסדות? ועמוס שאל אותך מה פשיסטי באנטיפה. קח את הזמן לענות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:10 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אני לא נחשפתי הרבה לאנטיפה. פה ושם קראתי קצת, ראיתי חלקי סרט דקומונטרי שבו פעילים של אנטיפה היו במרכז הסרט. אבל בגדול השם אנטיפה הוא קיצור של אנטי פשיסט. לפי מה שאני יודע המטרה של הפעילים זה לרדוף אחרי פעילי ימין קיצוני, קבוצות גזעניות, פשסיטיות, ניאו נאציות ולנסות למנוע ולהקטין את הנוכחות הציבורית שלהם. פעילי אנטיפה בהחלט מכוונים להתעמת עם הצד השני, כולל במקרים מסויימים עימותים אלימים, אבל בוודאי עימותים מילוליים. אני יודע שתחת הכנפיים של אנטיפה יש פעילים אנרכיסטיים, יש קומוניסטים ומרקסיסטים ובאופן עקרוני אנשים מהשמאל הקיצוני הלא ממוסד. הם מאמינים בהתערבות ישירה ולא לתת למערכת לטפל בקיצונים.

כל זה הופך אותם לתנועה לא נעימה, יכול להיות שבגל המהומות יש פעילים של אנטיפה שבוזזים ושורפים (דווקא מתאים לחלק האנרכיסטי), אבל שום דבר ממה שכתבתי לא קשור למאפיינים פשיסטיים. זה נראה לי קצת משונה להדביק תווית פשיסטית על אנשים שמתאגדים תחת מותג של אנטי פשיזם.
אשמח אם תעיר את עיני איפה אני טועה.

כן, אני יודע מה המשמעות של השם. וההגדרה שלך נכונה למעט ההגדרה של "פעילי ימין קיצוני", שלפחות החלק שאני נחשפתי אליו רואה אותם בהגדרה הרבה יותר רחבה מאשר אתה. כלומר ההגדרה שלהם לגזענות, פשיסטיות ואפילו נאציות היא רחבה הרבה יותר, ומי שהם רואים כחלק שעליהם להקטין את הנוכחות הציבורית שלו, אם באמצעים מילוליים או חצי אלימים (כמו הפרעה ופיצוץ כינוסים והרצאות) ואם באמצעים אלימים ממש, הם הרבה יותר ממי שאתה רואה ככל אלה. תוסיף לזה את אלה שרוצים להקטין את הפעילות הציבורית של קפיטליסטים, כאלה שהם "חלק מהשיטה", או במקרים יותר קיצוניים - "קבוצות פריווילגיות" באופן כללי. זה בעיני פשיסטי לחלוטין, רק מצד שני, ולא משנה איך הם מכנים את עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:13 pm 
Hall of Famer

שימוש באלימות הוא לא פשיזם. אידאולוגיה של שלטון סמכותני-לאומני בראשות מנהיג טוטליטרי זה פשיזם. יכול להיות שאנשים שמשייכים את עצמם רעיונית לאנטיפה מכניסים להגדרת "פשיסטים" גם אנשים/גופים שאינם כאלה, זה לא עושה אותם פשיסטים בעצמם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:14 pm 
Senior

הקלות שבה אנחנו מקבלים גם את האמירה הזו כלגטימית. הרי יש פה 3 אפשרויות:
א)נשיא ארה"ב הוא כל כך מטומטם שהוא לא יודע שהוא לא יכול להכריז סתם כך על משהו כארגון טרור. חסר תקדים בכל ההיסטוריה האמריקאית שהנשיא כל כך טיפש שהוא לא יודע מה סמכויותיו גם אחרי כמעט 4 שנים בתפקיד.
ב)נשיא ארה"ב הוא כל כך מרושע שהוא יודע שהוא לא יכול להכריז על משהו כארגון טרור וסתם משקר לאזרחי ארה"ב כדי לשלהב את הבסיס שלו ולערער את הלגיטימיות הבסיסית של ההפגנות ברחבי ארה"ב (באופן מפתיע, בדיוק כמו שעושים בארץ עם הקרן החדשה, או שעשו בארה"ב בכל פעם בהיסטוריה שקהילה השחורה יצאה במחאה משמעותית)
ג) נשיא ארה"ב כל כך מרושע שהוא כן יכול להכריז על משהו כארגון טרור ובוחר לעשות את זה על משהו חסר הגדרה מוחשית וכזה שיאפשר לו לנטר ולעקוב אחרי כל אזרח אמריקאי שהוא יגדיר כחבר באנטיפה (מאחר ואין אף אדם כזה, אז כל אחד הוא כזה).

טראמפ אגב, שמקפיד לצייץ עשרות פעמים ביום על כל נושא בעולם בשניה שהוא מתרחש, לא כתב מילה אחת על פלויד במשך שעות על גבי שעות. בסוף שחרר הודעה אחת לתקשורת ומיד עם תחילת ההפגנות עבר לתקוף את המפגינים והלגיטימיות של ההפגנות. בסוף היום הוא איים לירות באזרחים.

עכשיו זה לא משהו ייחודי. זה סתם יום שלישי עבור טראמפ. בכל יום נתון אפשר למצוא בטוויטר שלו, כלומר בצורת התקשורת הישירה שהוא בחר לנהל עם העם, שקרים, סילופים ואיומים.

כל מי שיטען שהוא אשם ישיר או עקיף ברצח של פלויד משקר או טועה. הגזענית הממסדית בארה"ב גדולה מטראמפ בהרבה והיא לא נפסקה בתקופת אובמה ולא תפסק גם בתקופה שאחריו. את הנכונות לנהל דיאלוג בנושא אפשר לראות בבירור מהאופן שבו הוא התייחס לאירוע ולכאב של הקהילה השחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:16 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
עמוס לב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אני לא נחשפתי הרבה לאנטיפה. פה ושם קראתי קצת, ראיתי חלקי סרט דקומונטרי שבו פעילים של אנטיפה היו במרכז הסרט. אבל בגדול השם אנטיפה הוא קיצור של אנטי פשיסט. לפי מה שאני יודע המטרה של הפעילים זה לרדוף אחרי פעילי ימין קיצוני, קבוצות גזעניות, פשסיטיות, ניאו נאציות ולנסות למנוע ולהקטין את הנוכחות הציבורית שלהם. פעילי אנטיפה בהחלט מכוונים להתעמת עם הצד השני, כולל במקרים מסויימים עימותים אלימים, אבל בוודאי עימותים מילוליים. אני יודע שתחת הכנפיים של אנטיפה יש פעילים אנרכיסטיים, יש קומוניסטים ומרקסיסטים ובאופן עקרוני אנשים מהשמאל הקיצוני הלא ממוסד. הם מאמינים בהתערבות ישירה ולא לתת למערכת לטפל בקיצונים.

כל זה הופך אותם לתנועה לא נעימה, יכול להיות שבגל המהומות יש פעילים של אנטיפה שבוזזים ושורפים (דווקא מתאים לחלק האנרכיסטי), אבל שום דבר ממה שכתבתי לא קשור למאפיינים פשיסטיים. זה נראה לי קצת משונה להדביק תווית פשיסטית על אנשים שמתאגדים תחת מותג של אנטי פשיזם.
אשמח אם תעיר את עיני איפה אני טועה.

כן, אני יודע מה המשמעות של השם. וההגדרה שלך נכונה למעט ההגדרה של "פעילי ימין קיצוני", שלפחות החלק שאני נחשפתי אליו רואה אותם בהגדרה הרבה יותר רחבה מאשר אתה. כלומר ההגדרה שלהם לגזענות, פשיסטיות ואפילו נאציות היא רחבה הרבה יותר, ומי שהם רואים כחלק שעליהם להקטין את הנוכחות הציבורית שלו, אם באמצעים מילוליים או חצי אלימים (כמו הפרעה ופיצוץ כינוסים והרצאות) ואם באמצעים אלימים ממש, הם הרבה יותר ממי שאתה רואה ככל אלה. תוסיף לזה את אלה שרוצים להקטין את הפעילות הציבורית של קפיטליסטים, כאלה שהם "חלק מהשיטה", או במקרים יותר קיצוניים - "קבוצות פריווילגיות" באופן כללי. זה בעיני פשיסטי לחלוטין, רק מצד שני, ולא משנה איך הם מכנים את עצמם.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:25 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

איך עשית את החיבור בין מה שאמרתי על טראמפ לבין העמדה שחלק מהמהומות מאורגנות ושההיקף של המחאות האלימות הוא משמעותי? אתה מבין שאני לא אמרתי שאזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ נובעת מאמירה כגון זו? אתה מבין שגם יובל לא אמר את זה, ואף אחד אחר לא אמר את זה ככל שראיתי?

יובל הסביר ממקום מושבו באמריקה בפירוט מה הבעיה עם איך שטראמפ מתנהל. אפילו אני בנתניה יכול לראות שיש כאן נשיא חלש, נגרר, לא מנהיג, לא יוצא לאומה במסר שיכול לסייע להרגעת הרוחות. וזה בא 5 דקות אחרי שהוא התנהל בחולשה, בנגררות, בטיפשות ובאטימות מול "הנגיף הסיני הזר" שמפיל חללים וקטסטרופה במדינה שאמורה להיות המתקדמת ביותר בעולם. אז מה מוכיחה האמירה של מושל מינסוטה בקשר למה שבאמת אמרנו, לא בקשר למה שאתה חושב שאמרנו?

לא אתה, אבל היו פה אנשים שטענו שהחלק של הביזה והמהומות הוא קטן ואפילו בטל בשישים מול המוני מפגינים שקטים ושלווים.
אני מסכים שטראמפ יכל לדבר יותר אל המפגינים השקטים ולהראות סימפטיה אליהם, אבל כששורפים ערים אמריקאיות או בוזזים אלפי בתי עסק במהומות מאורגנות עד כדי כך שמדינה צריכה לקרוא למשמר הלאומי שלה בפעם הראשונה ב-164 שנה - זה סיפור הרבה יותר גדול. שום מסר מרגיע של מנהיגים באף רמה לא עזר, וגם שלו לא היה עוזר, כי יש פה משהו הרבה יותר עמוק. בסוף גם המנהיגים הדמוקרטים והמרגיעים והמבינים נאלצו להודות שמה שקורה פה לא קשור לרצח של פלויד ושצריך לעצור את זה בכוח.
יש לי גם הרבה ביקורת על איך שטראמפ התנהג עם הקורונה והרבה ממה שקורה הוא על כתפיו. הוא יוצא באמירות הזויות כמו על האקונומיקה או ההידרוקסיכלורוקין, סותר את אנשי המקצוע שלו (בעיקר את פאוצ'י המסכן), ועוד לא מעט. מצד שני, כשהוא כן עושה משהו נכון, יורדים עליו שזה בגלל גזענות (שוב). אם הוא מדבר על הנגיף הסיני, ואומר את הדבר הפשוט - הוא בא מסין וסין הייתה צריכה לפעול מהר יותר - אומרים שהוא גזען. כשהוא עוצר את הטיסות מסין אומרים שהוא גזען, 50000 איש כולל אורחים מסין יוצאים לחגיגות ראש השנה הסיני בסן פרנסיסקו, פעילים פוליטיים באים לשם להראות כמה הם פתוחים ולא גזענים בניגוד לטראמפ, ובאיטליה, ממש לפני ההתפרצות, יוצאים במבצע "חבק סיני" שבו אנשים ניגשים לסינים אקראיים ברחוב ומחבקים אותם.

אשר לאנטיפה, מה שאמרתי הוא שמצידי שיתייחסו לארגונים שחוסים בצל שם המותג הזה אחד אחד (וגם לארגונים מהצד השני שדוגלים באמצעים דומים) וגם לאינדיווידואלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:34 pm 
Hall of Famer

1) מה קורה פה שלא קשור לרצח של פלויד?

2) מהו ה"משהו הרבה יותר עמוק"?

3) טיפשות אחת לא מבטלת אחרת. טראמפ חילק את ההתייחסות שלו לקורונה לשניים: בהתחלה התעלמות רשלנית לגמרי, בזמן שהוא יודע מה קורה בשאר העולם. אח"כ, בזמן שהוא מציע לציבור לשתות חומרי חיטוי, להאשים בגלוי את סין שהיא הינדסה את הנגיף במעבדות ולהדגיש את היותו של הנגיף "זר". לא תשמע ממני הרבה מילים טובות על סין, שבעיניי היא מדינה בעלת שלטון איום ואכזרי והקבלה שלה למשפחת העמים ועוד כשחקן מוביל היא בעיניי כתם מוסרי ענק. אבל להאשים את סין זה החלק הקל. בחלקים המשמעותיים הוא התנהל כמו שהוא מתנהל: בטיפשות, ריקנות, רשלנות, עצלנות, דמגוגיה וגם פה לא שכח את הארומה הגזענית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:39 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
שימוש באלימות הוא לא פשיזם. אידאולוגיה של שלטון סמכותני-לאומני בראשות מנהיג טוטליטרי זה פשיזם. יכול להיות שאנשים שמשייכים את עצמם רעיונית לאנטיפה מכניסים להגדרת "פשיסטים" גם אנשים/גופים שאינם כאלה, זה לא עושה אותם פשיסטים בעצמם.

אני לא מדבר ספציפית על השימוש באלימות, השימוש באלימות הוא אמצעי. אני מדבר על השתקה אקטיבית של דעות מנוגדות לך או שאתה נלחם נגדם וגם זה מאפיין של פשיזם. וכשההגדרה של לפחות חלקם הלא מועט למי שצריך להשתיק היא כל כך רחבה - כי ההגדרה ל"פשיסטים שצריך לסלק מהזירה הציבורית" היא כל כך רחבה שזה מגיע הרבה פעמים לכל מי שלא מסכים איתם - זה כשלעצמו פשיסטי בעיני. וככל שעובר הזמן זה מחמיר ומגיע אפילו למי שרק נדמה להם שלא מסכים איתם (כי הוא גזען בסתר גם אם הוא בעצמו לא יודע את זה, הוא גבר לבן ופריווילגי ולכן אסור להקשיב לו, ועוד כל מיני דברים ששמעתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:40 pm 
Senior

ובכך שהוא האשים את המושלים במדינות דמוקרטיות על הסגרים השונים (ולא כתב מילה על מושלים רפובליקנים שבמדינות שלהם יש/היה סגר), עודד מרד דה פקטו של אזרחים בממשל המדיני ("ליבירייט מישיגן") שהוביל להפגנות של מליציות חמושות בתוך בתי הנבחרים.
נשיא רפובליקני שבאופן אקטיבי מנסה לרמוס את זכויות המדינות (הטיקט העיקרי של הימין בשלושים השנה האחרונות). נשיא שמתמקח עם מושל ניו יורק, בשיא משבר רפואי שהיא הנפגעת העיקרית ממנו, על כמות מיטות ההנשמה שהוא יאפשר לו לקבל ושיגיד תודה.

שוב, התרגלנו לזה. זה מדהים, אבל התרגלנו לזה ש'ככה הוא' ו'אי אפשר לקחת אותו ברצינות'. זה עדיין לא הופך את זה לנורמלי, גם אם מדי פעם יש לו עמדות שהוא צודק בהן. וכשיש לך אדם כזה בשלטון, שמוחזק בקושי על ידי מערכת האיזונים והבלמים, צריך להיות מאוד חשדן כשהוא מציע לחוקק חוקים או תקנות שיאפשרו לו להתנהל בצורה עוד פחות דמוקרטית כנגד מי שהוא מגדיר כאויב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:44 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:

3) טיפשות אחת לא מבטלת אחרת. טראמפ חילק את ההתייחסות שלו לקורונה לשניים: בהתחלה התעלמות רשלנית לגמרי, בזמן שהוא יודע מה קורה בשאר העולם. אח"כ, בזמן שהוא מציע לציבור לשתות חומרי חיטוי, להאשים בגלוי את סין שהיא הינדסה את הנגיף במעבדות ולהדגיש את היותו של הנגיף "זר". לא תשמע ממני הרבה מילים טובות על סין, שבעיניי היא מדינה בעלת שלטון איום ואכזרי והקבלה שלה למשפחת העמים ועוד כשחקן מוביל היא בעיניי כתם מוסרי ענק. אבל להאשים את סין זה החלק הקל. בחלקים המשמעותיים הוא התנהל כמו שהוא מתנהל: בטיפשות, ריקנות, רשלנות, עצלנות, דמגוגיה וגם פה לא שכח את הארומה הגזענית.

בדיוק מה שאמר מושל מינסוטה ואנשים אחרים. ברור שהרצח של פלויד הדליק את שרשרת האירועים, אבל זה התפתח למשהו אחר והרבה יותר עמוק שכבר חורג מסתם זעם על הרצח או אפילו על גזענות בכלל. ונדליזם וביזה נרחבים בשם הונדליזם והביזה (וגם ההזדמנות להצטייד בפלייסטיישן חדש או משהו) ומהומות מאורגנות ברמה כזו שצריך לנקוט בצעדים כוחניים שלא נראו יותר מ-150 שנה, שכבר לא באות כדי למחות אלא להרוס את השיטה מיסודה, כאידאולוגיה ולא כזעם ספונטני.
לגבי 3, כמו שאמרתי גם לי יש הרבה ביקורת על טראמפ בנושא הקורונה כולל דברים הזויים ממש, אבל במה מתבטאת הארומה של הגזענות? ב"נגיף הסיני"?

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יוני 01, 2020 2:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:46 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

אני לא מדבר ספציפית על השימוש באלימות, השימוש באלימות הוא אמצעי. אני מדבר על השתקה אקטיבית של דעות מנוגדות לך או שאתה נלחם נגדם וגם זה מאפיין של פשיזם. וכשההגדרה של לפחות חלקם הלא מועט למי שצריך להשתיק היא כל כך רחבה - כי ההגדרה ל"פשיסטים שצריך לסלק מהזירה הציבורית" היא כל כך רחבה שזה מגיע הרבה פעמים לכל מי שלא מסכים איתם - זה כשלעצמו פשיסטי בעיני. וככל שעובר הזמן זה מחמיר ומגיע אפילו למי שרק נדמה להם שלא מסכים איתם (כי הוא גזען בסתר גם אם הוא בעצמו לא יודע את זה, הוא גבר לבן ופריווילגי ולכן אסור להקשיב לו, ועוד כל מיני דברים ששמעתי).

אבל ראי. יש לפשיזם הגדרה. לא צריך להמציא אותה, היא קיימת. אלימות לצורך השתקה זה גם מאפיין פשיסטי, נכון, זה לא אומר שכל מי שתומך בהשתקה אלימה הוא פשיסט. וגם הכללה רחבה ולא מדויקת אינה פשיזם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:50 pm 
Hall of Famer

אז קרא להם "בעלי מאפיינים פשיסטים" אם זה עושה לך יותר טוב ומרגיש לך יותר מדויק. ההכללה הרחבה זה חלק מזה, כי כשאתה רואה כפשיסט שצריך להשתיק אותו לא רק את מי שנופל בהגדרה אלא את כל מי שלא מסכים איתך, או שאפילו נדמה לך שהוא לא מסכים איתך, או בעל פגם שפוסל אותו מלהיות חלק מהדיון - אז אתה, ובכן, לכל הפחות "בעל מאפיינים פשיסטים" בעצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

בדיוק מה שאמר מושל מינסוטה ואנשים אחרים. ברור שהרצח של פלויד הדליק את שרשרת האירועים, אבל זה התפתח למשהו אחר והרבה יותר עמוק שכבר חורג מסתם זעם על הרצח או אפילו על גזענות בכלל. ונדליזם וביזה נרחבים בשם הונדליזם והביזה (וגם ההזדמנות להצטייד בפלייסטיישן חדש או משהו) ומהומות מאורגנות ברמה כזו שצריך לנקוט בצעדים כוחניים שלא נראו יותר מ-150 שנה, שכבר לא באות כדי למחות אלא להרוס את השיטה מיסודה, כאידאולוגיה ולא כזעם ספונטני.
לגבי 3, כמו שאמרתי גם לי יש הרבה ביקורת על טראמפ בנושא הקורונה כולל דברים הזויים ממש, אבל במה מתבטאת הארומה של הגזענות? ב"נגיף הסיני"?

מי מארגן את ההפיכה הכה-מאורגנת הזו שאתה מתאר? שמות, ארגונים קיימים, משהו? איך הם מעבירים מסרים ביניהם? איך מתאמים?

טראמפ קרא לקורונה "נגיף זר" ו"נגיף סיני" בזמן שהנגיף חולל שמות באזרחיו. איזה עוד סיבות לבד מקסנופוביה וגזענות אתה רואה לכינויים כאלה? יש מישהו בעולם שלא יודע שמקור הוירוס בסין?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:53 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז קרא להם "בעלי מאפיינים פשיסטים" אם זה עושה לך יותר טוב ומרגיש לך יותר מדויק. ההכללה הרחבה זה חלק מזה, כי כשאתה רואה כפשיסט שצריך להשתיק אותו לא רק את מי שנופל בהגדרה אלא את כל מי שלא מסכים איתך, או שאפילו נדמה לך שהוא לא מסכים איתך, או בעל פגם שפוסל אותו מלהיות חלק מהדיון - אז אתה, ובכן, לכל הפחות "בעל מאפיינים פשיסטים" בעצמך.

למה אני צריך לקרוא להם "בעלי מאפיינים פשיסטיים" כשאפשר פשוט לקרוא להם "אלימים" או "מכלילים"? זה כמו שאני אקרא לך אדם בעל מאפיינים פשיסטיים כי אתה עומד בהמנון או חושב ששירות צבאי זה חשוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 2:59 pm 
Senior

הקטע עם ה-150 שנה הוא אחלה אבל זה בעיקר כי מרבית המהומות לא מתחילות בפאקינג מינסוטה.
ראש עיריית מיניאפוליס דיבר בעיקר על תנועות ניאו נאציות שהגיעו לעיר (מה שמכונה "boogaloos").

הנשונל גארד הופעל בעבר כדי להגן על בתי ספר ואוניברסיטאות באלבמה, מיסיסיפי וארקנסו. הוא הוזעק במהומות בדטרויט ב-67 (גם אז, כמו היום, הממסד ניסה לערער את הלגיטימיות של המפגינים). הוא הוזעק במדינות שונות בארה"ב אחרי ההתנקשות במרטין לותר קינג (למה שלא תהיו מנומסים כמו מלק. אה, הוא נרצח). וכמובן ב-92, במהומות סביב רודני קינג.

ובתור מישהו שמכיר הרבה מאוד אנשים ברחבי ארה"ב שהפגינו היום אתמול ושלשום, למרות שהם לא חלק מאנטיפה ולא חלק מהונדליזם, קשה לשמוע איך מנסים לשמוט את הקרקע מתחת ללגיטימיות ולכאב והזעם שיש. כמובן שמי שפושע צריך להעצר ואם יואשם לקבל משפט הוגן. להתעלם מהקהילה השחורה שוב זה בוודאי לא הפתרון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:00 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

מי מארגן את ההפיכה הכה-מאורגנת הזו שאתה מתאר? שמות, ארגונים קיימים, משהו? איך הם מעבירים מסרים ביניהם? איך מתאמים?

טראמפ קרא לקורונה "נגיף זר" ו"נגיף סיני" בזמן שהנגיף חולל שמות באזרחיו. איזה עוד סיבות לבד מקסנופוביה וגזענות אתה רואה לכינויים כאלה? יש מישהו בעולם שלא יודע שמקור הוירוס בסין?

לא אני מתאר.
ולגבי "הנגיף הסיני" - הנגיף בא מסין. אני לא רואה פה שום קסנופוביה וגזענות, אלא בעייה שלו עם מדינת סין ממנה הנגיף בא, ועם איך שהתנהגה בתחילת ההתפשטות כשהיה אפשר להכיל אותה ולקטוע אותה. בנושא הזה הוא לא היחיד. אין סיבה לא להזכיר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:01 pm 
Sophomore

Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

לא הפעם הראשונה שמחלה נקראת ע"ש מקום הופעתה הראשוני, קדחת מוח יפנית, השפעת הספרדית. יש בטח עוד מקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:06 pm 
Hall of Famer

Yuval כתב:
הקטע עם ה-150 שנה הוא אחלה אבל זה בעיקר כי מרבית המהומות לא מתחילות בפאקינג מינסוטה.
ראש עיריית מיניאפוליס דיבר בעיקר על תנועות ניאו נאציות שהגיעו לעיר (מה שמכונה "boogaloos").

הנשונל גארד הופעל בעבר כדי להגן על בתי ספר ואוניברסיטאות באלבמה, מיסיסיפי וארקנסו. הוא הוזעק במהומות בדטרויט ב-67 (גם אז, כמו היום, הממסד ניסה לערער את הלגיטימיות של המפגינים). הוא הוזעק במדינות שונות בארה"ב אחרי ההתנקשות במרטין לותר קינג (למה שלא תהיו מנומסים כמו מלק. אה, הוא נרצח). וכמובן ב-92, במהומות סביב רודני קינג.

ובתור מישהו שמכיר הרבה מאוד אנשים ברחבי ארה"ב שהפגינו היום אתמול ושלשום, למרות שהם לא חלק מאנטיפה ולא חלק מהונדליזם, קשה לשמוע איך מנסים לשמוט את הקרקע מתחת ללגיטימיות ולכאב והזעם שיש. כמובן שמי שפושע צריך להעצר ואם יואשם לקבל משפט הוגן. להתעלם מהקהילה השחורה שוב זה בוודאי לא הפתרון.

הנאו נאצים הגיעו לעיר ופעלו כתף אל כתף עם BLM וכו'? ולא הלכו מכות אחד עם השני? ועוד אומרים שאמריקה מפולגת.
ואין לי ספק שיש מפגינים רבים שהם שקטים וזועמים באמת, וצריך להתייחס אליהם ולטענותיהם. אבל המהומות והביזה והונדליזם חרגו בהרבה מלהיות תופעה שולית בכל זה, ואת זה צריך לעצור. גם בכוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:08 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

לא הפעם הראשונה שמחלה נקראת ע"ש מקום הופעתה הראשוני, קדחת מוח יפנית, השפעת הספרדית. יש בטח עוד מקרים.

ניטפוק, השפעת הספרדית החלה דווקא בארה"ב. אבל ההתפשטות בספרד דווחה בהרחבה, בניגוד למקומות אחרים (בעיקר בגלל שמדינות אחרות היו מעורבות במלחמת העולם הראשונה ולא רצו לעורר את הרושם שמתעוררת בעייה) ולכן התעורר הרושם שזה בא משם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:08 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

לא אני מתאר.
ולגבי "הנגיף הסיני" - הנגיף בא מסין. אני לא רואה פה שום קסנופוביה וגזענות, אלא בעייה שלו עם מדינת סין ממנה הנגיף בא, ועם איך שהתנהגה בתחילת ההתפשטות כשהיה אפשר להכיל אותה ולקטוע אותה. בנושא הזה הוא לא היחיד. אין סיבה לא להזכיר את זה.

מה זה "אתה לא טוען"? זה לא אתה כתבת:
ראי שעל הקיר כתב:
?

כן, כאמור (עונה לך ולאיתי), כל העולם יודע שהוירוס הגיע מסין. כל העולם קרא לו "קורונה", בלי לחסוך מסין את הביקורת המוצדקת. טראמפ הוא היחיד שטרח, בזמן שהמגיפה משתוללת, לקרוא לוירוס בפומבי "סיני" ו"זר". יש עוד מישהו שטרח לקרוא לוירוס "זר"? זה גם על שם ארץ מוצא? או שהוא אמר את זה לדעתכם מתוך רצון לתיעוד אפידמולוגי מדויק?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:21 pm 
Hall of Famer

נכון, כשאני רואה את היקף המהומות וצעדי התגובה, אני בהחלט מקבל את מה שמושל מינסוטה אומר. ואתה לא יכול לומר שהוא לא קרוב לאירועים או שהוא חבר או שותף אידאולוגי של טראמפ.

לגבי הנגיף הסיני, אני לא רואה איך הס קסנופובי או גזעני. הוא לא מייחס אותו לכל סיני באשר הוא סיני, ובטח לא לסינים-אמריקאים, והוא מדגיש את זה בכל פעם שמישהו שואל אותו על זה או מנסה לייחס לו את זה. הוא אומר בפירוש - אני קורא לו סיני כי הוא בא מסין. ואם אתה שואל אותי, זה דווקא מצוין, כי חשוב לשמור על זה בתודעה כל הזמן, ובהחלט יש מצב שזה לפחות חלק ממה שעורר את הדרישה שמתפשטת כבר להרבה מדינות לחקור אותם. סין מדינה חזקה ומשפיעה מאד, היא פועלת חזק מאד כדי להשתיק את היותה מקור הוירוס ואת התנהגותה בתחילת ההתפשטות, היא מאיימת על מדינות שדרשו לחקור אותה או שייחסו לה אחריות כלשהי (אוסטרליה למשל, שם כבר נוצר שם לובי חזק מאד של אנשי עסקים שמבקשים ממשלת אוסטרליה להרגיע, כי המסחר ייפגע וכו'). ומארגון הבריאות העולמי היא אפילו קיבלה שבחים(!) על איך שהתנהגה בתחילת ההתפשטות.
יכול להיות שגם בלי הקונטרה הרפטטיבית של טראמפ כל המדינות היו פתאום תופסות ביצים מול סין, אני בספק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:26 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש מישהו פה שחולק עליך בנוגע לבוזזים ולמשחיתים.
אבל אומרים לך...
ההתייחסות של טראמפ מכלילה את כל מי שיוצאים לרחובות ומתייגת אותם תחת בוזזים ומשחיתים ומנסה לשמוט מתחת לרגליים את הלגיטימיות של כל מחאה לרצח של פלויד. אז אתה עונה בכך שאפילו המושל הדמוקרטי רואה במעשי הבזיזה וההרס כסכנה ומפעיל את המשמר הלאומי.
כשאומרים לך שראש העיר של מיניאפוליס מדבר בעיקר על תנועות ניאו נאציות ואתה כמובן שמגחיך את ראש העיר, כשאתה בעצמך כתבת שהמושל שאתה כל כך סומך עליו בנק' הקודמת מזמין את המשמר הלאומי בעקבות התייעצות עם ראשי ערים, ביניהם אותו ראש עיר ממיניאפוליס. אז תחליט מתי המצב מגוחך ומתי המצב כל כך חמור.

לגבי תיוג פאשיסטים, אתה משטיח לחלוטין הגדרות. זה שפעילים באנטיפה מנסים להשתיק קולות של כל מי שהם מתנגדים להם, לגיטימיים או לא, לא הופך אותם לפשיסטיים, גם אם חלק מההתנהלות של תנועות פשיסטיות היה להשתיק את המתנגדים להם. אתה יודע, כשאתה נותן הגדרות כל כך רופפות, קל מאד לקרוא למדינת ישראל מדינה פשיסטית, הרי הצבא והלאום הוא במרכז האידיאלוגיה הפשיסטית וצה"ל הוא המאחד הגדול של החברה הישראלית ועל הלאומיות כיום במדינה באמת שלא צריך להרחיב. אני מניח שאתה גם חייב להגדיר את בריה"מ כמדינה פשיסטית כי הרי הם השתיקו כל מי שהתנגד למשטר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:39 pm 
Hall of Famer

אני פשוט מנסה להבין איך זה עובד, נאו נאצים ופעילים שחורים כתף אל כתף. איך המהומות לא הופכות לקטטות המוניות בין שתי הקבוצות, ובמקום זה שחורים ולבנים נאו נאצים פועלים יחד אפילו בפעולות אלימות משותפות (כפי שנראה בכמה מקומות, כלומר שחורים ולבנים יחד).
ולגבי פעילי אנטיפה, כל ההבדל הוא שהם לא שולטים כרגע. השאיפה שלהם, כמו כל קבוצה אידאולוגית אני מניח, היא שהאידאולוגיה שלהם תחליף את הקיימת ותשלוט. וכשאתה טוען שצריך להשתיק את כל מי שלא מסכים איתך, או אפילו שנדמה לך שלא מסכים איתך, או שייך לקבוצה שאסור להקשיב לה - קל וחומר כשתשלוט. מוסוליני היה פשיסט גם לפני שעלה לסלטון.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יוני 01, 2020 3:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 01, 2020 3:39 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
נכון, כשאני רואה את היקף המהומות וצעדי התגובה, אני בהחלט מקבל את מה שמושל מינסוטה אומר. ואתה לא יכול לומר שהוא לא קרוב לאירועים או שהוא חבר או שותף אידאולוגי של טראמפ.

לגבי הנגיף הסיני, אני לא רואה איך הס קסנופובי או גזעני. הוא לא מייחס אותו לכל סיני באשר הוא סיני, ובטח לא לסינים-אמריקאים, והוא מדגיש את זה בכל פעם שמישהו שואל אותו על זה או מנסה לייחס לו את זה. הוא אומר בפירוש - אני קורא לו סיני כי הוא בא מסין. ואם אתה שואל אותי, זה דווקא מצוין, כי חשוב לשמור על זה בתודעה כל הזמן, ובהחלט יש מצב שזה לפחות חלק ממה שעורר את הדרישה שמתפשטת כבר להרבה מדינות לחקור אותם. סין מדינה חזקה ומשפיעה מאד, היא פועלת חזק מאד כדי להשתיק את היותה מקור הוירוס ואת התנהגותה בתחילת ההתפשטות, היא מאיימת על מדינות שדרשו לחקור אותה או שייחסו לה אחריות כלשהי (אוסטרליה למשל, שם כבר נוצר שם לובי חזק מאד של אנשי עסקים שמבקשים ממשלת אוסטרליה להרגיע, כי המסחר ייפגע וכו'). ומארגון הבריאות העולמי היא אפילו קיבלה שבחים(!) על איך שהתנהגה בתחילת ההתפשטות.
יכול להיות שגם בלי הקונטרה הרפטטיבית של טראמפ כל המדינות היו פתאום תופסות ביצים מול סין, אני בספק גדול.

זאת אומרת שאין לך שום ידע משלך על הנושא, אלא אימצת תזה של "מהומות מאד מאורגנות" בואכה נסיון הפיכה אלים מתוך כמה רגעי טוויטר של מושל מינסוטה.

לגבי העניין הגזעני, זו פרשנות, וכשיש לי אדם עם הסטוריה ארוכה של תמיכה גלויה או מרומזת בגזענות, אני נוטה לחשוב שהשיוך "זר" (את מה המילה הזו נועדה לשרת לדעתך?) ו"סיני" נובע פחות מהיותו המנהיג האמיץ הקורא תיגר על סין ויותר הרשלן הפושע שצריך להאשים מישהו אחר, ומצרף לזה את נטייתו הגזענית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 81 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: