Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
נדב, קרא לאנטיפה איך שתקרא, ארגון גג, שם מותג, כינוי לאוסף התארגנויות אד הוק שנעשות אונליין. הרי לא טראמפ המציא את השם הזה, הארגונים שחוסים תחת שם המותג הזה משתמשים בו. אם תרצה, זה כמו "אנונימוס" של ההאקרים, אין באמת "ארגון" היררכי כזה, אבל אף אחד לא יגיד שזו תופעה שלא קיימת.
אני לא יודע אם אני מרגיש נוח עם זה שהם מוכרזים "ארגון טרור", ולמעשה לא חושב שיש לטראמפ סמכות כזו בכלל. אבל לפחות לחלק מהארגונים שפועלים תחת שם המותג הזה יש מאפיינים, ובכן, פשיסטים.
אשר לארגונים ימנים ברשימת ארגוני הטרור, כמדומני השנה הוכרז ארגון עליונות לבנה (שחברים בו בעיקר מהגרים מרוסיה) כארגון טרור, ושלושת מנהיגיו הוגדרו אישית כטרוריסטים. לא יודע לגבי אחרים. ברור שזה לא מספיק וצריכים להיות עוד כאלה.
יובל, בוא נגיד שמאז הדיון שהיה לנו כשטראמפ נבחר סיימתי לקבל ממך הטפות על חשיבה ביקורתית.
אז סבבה, יש איזשהו מותג אמורפי שטראמפ הכניס לרשימת ארגוני הטרור ואתה לא יודע אם אתה מרגיש נוח עם זה.
איך זה קשור לטענות על אזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ, ומה מוכיח הסרטון של מושל מינסוטה?
הסברתי. זה מראה שגם מי שקרוב למוקדי האירועים ונמצא במקום שבו הוא רואה את התמונה המלאה במדינתו, וממש לא חבר של טראמפ או שותף לדעותיו, מדבר על מהומות מאורגנות ולא באמת ספונטניות או תוצאה טהורה של זעם, ומדבר על היקף שלא ניתן לפטור אותו כתופעה שולית למול הפגנות המונים שקטות, ושצריך להפעיל מולן כוחות גדולים שידכאו אותן. זו אמירה שמראה אזלת יד מנהיגותית ומוסרית?
לגבי אנטיפה, מצידי שיפרקו את הארגונים האלה ויתייחסו לכל ארגון פשיסטי בימין ובשמאל אחד אחד, וגם לאינדיווידואלים.
איך עשית את החיבור בין מה שאמרתי על טראמפ לבין העמדה שחלק מהמהומות מאורגנות ושההיקף של המחאות האלימות הוא משמעותי? אתה מבין שאני לא אמרתי שאזלת היד המנהיגותית והמוסרית של טראמפ נובעת מאמירה כגון זו? אתה מבין שגם יובל לא אמר את זה, ואף אחד אחר לא אמר את זה ככל שראיתי?
יובל הסביר ממקום מושבו באמריקה בפירוט מה הבעיה עם איך שטראמפ מתנהל. אפילו אני בנתניה יכול לראות שיש כאן נשיא חלש, נגרר, לא מנהיג, לא יוצא לאומה במסר שיכול לסייע להרגעת הרוחות. וזה בא 5 דקות אחרי שהוא התנהל בחולשה, בנגררות, בטיפשות ובאטימות מול "הנגיף הסיני הזר" שמפיל חללים וקטסטרופה במדינה שאמורה להיות המתקדמת ביותר בעולם. אז מה מוכיחה האמירה של מושל מינסוטה בקשר למה שבאמת אמרנו, לא בקשר למה שאתה חושב שאמרנו?
לא אתה, אבל היו פה אנשים שטענו שהחלק של הביזה והמהומות הוא קטן ואפילו בטל בשישים מול המוני מפגינים שקטים ושלווים.
אני מסכים שטראמפ יכל לדבר יותר אל המפגינים השקטים ולהראות סימפטיה אליהם, אבל כששורפים ערים אמריקאיות או בוזזים אלפי בתי עסק במהומות מאורגנות עד כדי כך שמדינה צריכה לקרוא למשמר הלאומי שלה בפעם הראשונה ב-164 שנה - זה סיפור הרבה יותר גדול. שום מסר מרגיע של מנהיגים באף רמה לא עזר, וגם שלו לא היה עוזר, כי יש פה משהו הרבה יותר עמוק. בסוף גם המנהיגים הדמוקרטים והמרגיעים והמבינים נאלצו להודות שמה שקורה פה לא קשור לרצח של פלויד ושצריך לעצור את זה בכוח.
יש לי גם הרבה ביקורת על איך שטראמפ התנהג עם הקורונה והרבה ממה שקורה הוא על כתפיו. הוא יוצא באמירות הזויות כמו על האקונומיקה או ההידרוקסיכלורוקין, סותר את אנשי המקצוע שלו (בעיקר את פאוצ'י המסכן), ועוד לא מעט. מצד שני, כשהוא כן עושה משהו נכון, יורדים עליו שזה בגלל גזענות (שוב). אם הוא מדבר על הנגיף הסיני, ואומר את הדבר הפשוט - הוא בא מסין וסין הייתה צריכה לפעול מהר יותר - אומרים שהוא גזען. כשהוא עוצר את הטיסות מסין אומרים שהוא גזען, 50000 איש כולל אורחים מסין יוצאים לחגיגות ראש השנה הסיני בסן פרנסיסקו, פעילים פוליטיים באים לשם להראות כמה הם פתוחים ולא גזענים בניגוד לטראמפ, ובאיטליה, ממש לפני ההתפרצות, יוצאים במבצע "חבק סיני" שבו אנשים ניגשים לסינים אקראיים ברחוב ומחבקים אותם.
אשר לאנטיפה, מה שאמרתי הוא שמצידי שיתייחסו לארגונים שחוסים בצל שם המותג הזה אחד אחד (וגם לארגונים מהצד השני שדוגלים באמצעים דומים) וגם לאינדיווידואלים.