ראי שעל הקיר כתב:
אענה לך בשאלה שנוגעת לסיפא שלי: האם מוסוליני, לפני שהשתלט על איטליה והשליט את תורתו, היה פשיסט?
האם מי שטוען שצריך להשתיק ולסלק מהדיון את כל מי שלא מסכים איתו או שהוא אפילו חושב שלא מסכים איתו, לא דוגל למעשה בשלטון אוטוריטרי כשהאידאולוגיה שלו תשלוט?
כאילו זאת באמת שאלה, האם מוסוליני היה פשיסט? אתה יודע מה המקור של המילה פשיזם? מי הראשון שהפך את זה למושג פופולרי במובן שאנחנו מדברים עליו היום? מי היה מנהיג המפלגה הפשיסטית? מי שטוען שצריך להשתיק ולסלק מהדיון את כל מי שלא מסכים איתו או אפילו חושב שהוא לא מסכים איתו כן דוגל בשלטון אוטוריטרי או אפילו טוטוליטרי. זה לא הופך אותו לפשיסט, בדיוק כפי שהמפלגה הקומוניסטית בכל מקום שבו היא שלטה לא הייתה מפלגה פשיסטית.
ואחרי שאומרים לך שאנטיפה זה רעיון שמאגד בתוכו בצורה רופפת המון קבוצות ואנשים שלא קשורים אחד לשני ובוודאי שלא מקבלים הנחיות מסודרות מארגון גג, אז אתה כבר מעלה היפותזות איך ייראה השלטון של אותו רעיון לא מאוגד? כמו שרשמתי, חלק, כנראה משמעותי, מפעילי אנטיפה הם אנרכיסטים (וכנראה החלק היותר אלים שם). אז אני מניח שהם לא ידכאו את הצד שהם לא מסכימים איתו, אלא ישמחו לכך שלא יהיה משטר מסודר, אלא חברה מפוררת שבה כל אחד יעשה את מה שטוב לו.
אין לי מושג איך פעילים ניאו נאצים ופעילים שחורים עובדים כתף אל כתף. אבל אני לא יודע מה קורה במיניאפוליס בדיוק ואני לא ממהר, כמוך ובבוז כמובן, לפסול עדות של ראש עיריית מיניאפוליס שמדבר על תנועות ניאו נאציות שהגיעו לעיר שלו, רק בגלל שאני חושב שפעילים של אנטיפה הם אלו שבוזזים ומשחיתים.
ותנועת אנטיפה היא תנועת נגד. נגד תנועות קיצוניות וגזעניות. יכול להיות שחלק מהם הלכו רחוק וכל מי שלא מסכים איתם הוא פאשיסט, אבל חלק מהם עושה בדיוק את האידיאלוגיה של תנועת הנגד שכמה. להיאבק, בצורה ישירה, נגד הקיצוניים והגזעניים מהצד הימני של המפה. אתה רואה בכך שפעילים של אנטיפה דואגים לכך שמוסדות של המדינות השונות ומוסדות פדרליים לא יארחו כנסים של תנועות ניאו נאציות כמשהו רע? אתה רואה בכך שבמקומות שתנועות של white supremacy עורכים כנסים מופיעים גם פעילי אנטיפה ומנסים להשתיק את הנואמים והכנסים כמשהו שאסור שיקרה? כמו שאמרתי, אני לא מכיר לעומק בדיוק מה שקורה עם אנטיפה וסביר להניח שיש אלמנטים אלימים ומסוכנים שמשתמשים במותג הזה כדי לקדם את הרעיונות והדרך שלהם. זה לא שולל לחלוטין את המותג וניתן להתנגד לאלמנטים הללו בלי להכריז על רעיון רופף כארגון טרור.