סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 11:43 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 299 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 4:51 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בוויכוח הבלתי נגמר על האם היורוקאפ הרבה יותר איכותי מפיב"א או שהם בערך באותו סדר גודל (לא זוכר מישהו שאיי פעם טען שפיב"א חזק יותר), הטיעון המרכזי לזכות היורוקאפ היה ששכבת הצמרת שלו (אלבה, ולנסיה, מלאגה, בולוניה, פרטיזן, קזאן, קובאן, זניט, גלאטסרי) טובה משמעותית מכל דבר שיש בפיב"א והיא בעצם קבוצות סף יורוליג.

אני חושב שאין ספק שהפערים בין המפעלים האלו מצטמצמים. אמנם בינתיים פיב"א לא ממש הצליחה לתקוע תריז בשכבת הצמרת הזאת והיחידה שהיא העבירה משם היא גלאסטריי. אבל במקביל בשנתיים האחרונות יש מהלך נוסף שבלי להתכוון מחליש את היורוקאפ והוא ההרחבה של היורוליג ל-18 ותיכף ל-20 קבוצות מה שלוקח כל שנה 2-3 נוספות מצמרת היורוקאפ ליורלויג (ולנסיה למשל נראה שכבר משחקת ביורוקאפ עונה כן 2 לא..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 5:18 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
היורוליג כנראה לא יעבור בשנים הקרובות ל-20 קבוצות.

בלי קשר - השנה בהחלט יש אפשרות שפיב"א תעבור את היורוקאפ ואפילו בלא מעט. האמת שלפחות כרגע, לפני שראינו את ההרכבים הסופיים של המפעלים, זה נראה בלתי נמנע. נוכחות חזקה בליגה הספרדית, לקחו מהיורוקאפ את כל הליגה הטורקית. לפחות כרגע הם נראים מאד פעלתנים, בזמן שהיורוליג נראים חסרי מעש.
פיב"א אמנם עושים זאת על ידי שיריונים ובונוסי מעבר... אבל לפחות הם עושים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ש' יוני 06, 2020 5:29 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 5:27 pm 
Hall of Famer

em28 כתב:
אלו הקבוצות ששיחקו במפעלים של פיב"א בשנה שעברו/מתוכננות לשחק בשנה הבאה.
יש טעות ?

עוד אנחנו מדברים ומתפרסמה ידיעה שלימוז' מתלבטת אם לעבור אל פיב"א.
https://sportando.basketball/en/csp-limoges-to-switch-to-basketball-champions-league/

לא בדקתי קבוצה קבוצה, אז לא יודע אם טעות, סתם סקירה מוטה...
מי שעבר מהיורוקאפ ל"כנראה לא משחק באירופה", נמצא בקטגוריית "לא משחק באירופה". מי שעבר לצ'מפיונס ליג ואז ל"כנראה לא משחק באירופה", נמצא בקטגוריית הצ'מפיונס ליג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 8:28 pm 
Sophomore

מסתבר שיש דף בויקיפדיה ליורוקאפ של העונה הבאה, בינתיים רשומות בו 8 קבוצות (כולל מלאגה)
https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E2%80%9321_EuroCup_Basketball

בדף המקביל של ליגת האלופות יש 21 קבוצות, ועוד 8 לא מאומתות.
https://en.wikipedia.org/wiki/2020%E2%8 ... ons_League

נערך לאחרונה על ידי em28 בתאריך ש' יוני 06, 2020 9:10 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 9:09 pm 
Sophomore

השפיץ של היורוקאפ עדיין איכותי יותר, אבל ברמה הרוחבית הBCL עשו מהפך בקיץ הזה.
כמה זמן היורוקאפ יקבל שני כרטיסים ליורוליג אם הוא יהפוך למפעל של 5-6 קבוצות שמעבירות זמן עד הפלייאוף? לא ברור לי מה התכנית של ברתומאו אבל מתקרב הרגע שבו יצטרכו להכריע שם מה עושים עם המפעל המשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 06, 2020 11:29 pm 
Hall of Famer

אז זהו, שאני חושב שיש מצב חזק מאד שפיב"א תשתווה ואפילו תעבור את היורוקאפ גם בשפיץ בשנה הקרובה. נראה את ההרכבים הסופיים ואז נדע, אבל זה הולך לכוון הזה.

מה שג'ורדי יצטרך לעשות הוא פשוט - להציע אינסנטיבס שיתחרו במה שפיב"א מציעה. אם פיב"א עברה להציע שיריונים וכסף על המעבר, ג'ורדי יצטרך להציע משהו דומה. יש לו ביד את הנשק של כרטיסים ליורוליג כולל אפשרות להישאר שם יותר משנה, שאת זה פיב"א לא תוכל להציע בעתיד הקרוב מן הסתם. אבל הכסף, יחד עם משהו שיבטיח לקבוצות איזושהי תעודת ביטוח לכמה שנים, זה מה שמביא עכשיו קבוצות לפיב"א. אם ג'ורדי לא יעשה את זה, אני חושב שזה ריאלי שהיורוקאפ ימות בפועל בעתיד הקרוב, גם אם רשמית ימשיך להתקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:18 am 
Sophomore

הכרטיס ליורוליג הוא נחמד אבל הוא מנוהל בשיטה כ"כ מעוותת שאפילו פיב"א בגרסה הסטריאוטיפית הייתה מתביישת בה.
קבוצה שנכנסת לליגה חזקה בהרבה ממה שהורגלה, עם 18 קבוצות, והדרך היחידה שלה לא לרדת ליגה היא ללכת על הרפתקה כלכלית שאולי תספיק לסיים בין 8 הראשונות תוך שהיא מתפללת שבמקרה השנייה שעלתה יחד איתה לא תסיים גם כן בין 8 הראשונות ומעליה, וכל זה רק כדי לחזור בעונה שלאחר מכן לאותו מירוץ בזמן שלידה מתחרות קבוצות רישיון A או B שיכולות להנות מעונת שיוט הרבה מקומות במורד הטבלה. כל זה לפני שדיברנו על המשמעות כלפי סגנית אלופת היורוקאפ שיושבת בבית ומתפללת שאיזה ולנסיה לא תיכנס לפלייאוף. ואני אפילו לא מדבר על העובדה שבעונה לאחר מכן היא חוזרת בדיוק לאותה מלחמה. יש מעט מאוד מועדונים, אם בכלל, שמסוגלים להתמודד עם הנדנדה הזאת בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:54 am 
Hall of Famer

אבל.... הנדנדה הזו, ואפילו יותר ממנה, זו לא בדיוק מהות האוטופיה שכולם מדברים עליה בעולם ללא שיריונים? שאתה יכול להיות שנה בליגה האירופית הבכירה, שנה בליגה אירופית נחותה יותר, ושנה בכלל לא?

חוץ מזה, ההבדל בכסף הוא גדול כך שגם שנה אחת יכולה לעשות הבדל. אם אתה עושה אפילו עונה חלשה למדי ביורוליג, נניח 10-12 נצחונות מ-34 משחקים, אתה כבר עושה רק מהנצחונות כסף של פינליסטית יורוקאפ פחות או יותר, לפני שנכנסנו להבדלים האחרים שמהם אפשר לעשות עוד הרבה כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 9:07 am 
Hall of Famer

Avishai כתב:
הכרטיס ליורוליג הוא נחמד אבל הוא מנוהל בשיטה כ"כ מעוותת שאפילו פיב"א בגרסה הסטריאוטיפית הייתה מתביישת בה.
קבוצה שנכנסת לליגה חזקה בהרבה ממה שהורגלה, עם 18 קבוצות, והדרך היחידה שלה לא לרדת ליגה היא ללכת על הרפתקה כלכלית שאולי תספיק לסיים בין 8 הראשונות תוך שהיא מתפללת שבמקרה השנייה שעלתה יחד איתה לא תסיים גם כן בין 8 הראשונות ומעליה, וכל זה רק כדי לחזור בעונה שלאחר מכן לאותו מירוץ בזמן שלידה מתחרות קבוצות רישיון A או B שיכולות להנות מעונת שיוט הרבה מקומות במורד הטבלה. כל זה לפני שדיברנו על המשמעות כלפי סגנית אלופת היורוקאפ שיושבת בבית ומתפללת שאיזה ולנסיה לא תיכנס לפלייאוף. ואני אפילו לא מדבר על העובדה שבעונה לאחר מכן היא חוזרת בדיוק לאותה מלחמה. יש מעט מאוד מועדונים, אם בכלל, שמסוגלים להתמודד עם הנדנדה הזאת בהצלחה.

מבחינת בעלות, היורוליג הוא בבעלות 11 קבוצות,אם אני זוכר נכון.
הן יכולות, ברצותן, לשחק ב7 הכרטיסים הנותרים כרצונן.
ואם זה אומר לתת 2 עולות, ו2 יורדות מתוך ה7 האחרות (שמתוכננות לצמוח ל9 בשנים הקרובות), זה יהיה אטרקטיבי מאוד ויהרוג את פיבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 9:49 am 
Sophomore

מה זה 2 עולות ויורדות מתוך ה-7? היפותטית כל 7 הקבוצות האחרות מגיעות לפלייאוף, השתיים האחרונות מביניהן יורדות? נו באמת.
מה שיצטרכו להחליט ביורוליג זה האם להרוג את היורוקאפ רשמית ולנעול את הליגה או לשנות את כל המנגנון.
כל השאר זה ניסיון ללכת עם ולהרגיש בלי וזה יוסיף להתפורר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:05 am 
Hall of Famer

אבל שוב, על מה התלונה בדיוק? הרי בעולם אוטופי ללא שיריונים, זה בדיוק יהיה המצב ואף יותר מכך. למעשה תוכל להגיע עד לגמר המפעל ולא להיות בו בשנה הבאה, ואולי אפילו לא להיות באף מפעל. זה לא המצב שפיב"א טוענת שהיא שואפת אליו? (בולשיט לאור המעשים שלהם, אבל זה מה שהם אומרים).

בתכלס, פיב"א כרגע אוספת אליה את קבוצות היורוקאפ עם שני דברים - בונוס מעבר ושיריון לשנים (ובמקרים מסויימים, אירוח הפיינל פור של המפעל - עוד משהו שבעולם אוטופי של כדורסל אמור להיעלם, לא ככה?). כל השאר זה פלספנות. יכול להיות, ובכן, שזה הדבר שעובד?... היורוקאפ יצטרך לשלם לקבוצות ולשריין אותן, ואולי להבטיח להן הבטחות על חשבון קבוצות אחרות, כדי לשמור אותן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:30 am 
מנהל פורום

אם רוצים לתגמל הישגים באירופה, אפשר (נניח) קודם כל לחלק את 4 הכרטיסים הראשונים לקבוצות שהגיעו לחצי הגמר והשאר לפי הליגות.
זה גם מודל בלי שריונים.
אין לי בעיה שקבוצות יתמודדו שנה אחת ביורוליג ושנה לאחר מכן בשום מפעל. אחת הבעיות בשריונים היא שכדי לשמור על המיוחסות, קבוצה לא משוריינת צריכה לעמוד כללים מחמירים מאוד כדי לתקוע יתד במפעל הבכיר (כללים שחלק ניכר מהמשוריינות לא היו עומדות בהן שנה אחרי שנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:32 am 
Hall of Famer

ובכן, זה בדיוק המצב כרגע בפיב"א, רק שאף אחד לא מדבר על זה. והופ, תראה מה זה? זה אפילו עובד להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:33 am 
Sophomore

התלונה היא על חוקי משחק לא שווים בין הקבוצות. אם חוקי העליות והירידות יחולו על ולנסיה ואלבה ברלין באותה מידה שבה הם חלים על ברצלונה וז'לגיריס, והקריטריונים יהיו שקופים וספורטיביים בלבד, זה הגיוני ואפילו מתבקש בעולם אוטופי. האנומליה הנוכחית היא מגוחכת ועדיף כבר ליגה סגורה לחלוטין.

אני מהמר אגב שברתומאו לא יטרח להציל את היורוקאפ אלא אם כן הוא ירגיש שהאדמה רועדת תחת היורוליג, אירוע שספק אם קורה או יקרה. כל שקל פנוי שיש ליורוליג כרגע ילך לטובת המפעל הבכיר והיחידות שיישארו ביורוקאפ הן אלו שעוד מאמינות בתמימותן שיוכלו להתברג באופן קבוע ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:40 am 
Hall of Famer

אז הנה, פיב"א הולכת בדיוק לכוון הזה - הקבוצות החזקות של המפעל מקבלות תנאים שאחרות לא. הקבוצות שעוברות מהיורוקאפ ושפיב"א חפצה ביקרן, אלה שבגללן אנחנו כותבים כאן כמה פיב"א פעלתנית הקיץ ואיך המפעל משתפר, מקבלות כסף וחוזים ארוכי טווח. זה התחיל בחוזה לחמש שנים עם במברג (אולי עם עוד קבוצות, אבל על במברג זה פורסם), ראו כי טוב, השנה הולכים על זה בכל הכוח. אם זה עובד כל כך טוב, זה כנראה מה שחסר ליורוקאפ כדי לשרוד (ואני מסכים שאם חוסר המעש של היורוליג יימשך, המפעל הזה נידון לגווע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 10:47 am 
מנהל פורום

זה מתחיל להרגיש קצת כמו דיון על פוליטיקה, "למה לא גינתם את זה ואת זה?"
כשפיב"א הקימה את המפעל הזה, היא הציעה 8 שריונים למשוריינות היורוליג. אם היא הייתה יכולה, היא הייתה העתק כמעט זהה של היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:02 am 
Hall of Famer

מישהו זוכר מה לכאורה היו בדיוק ההבטחות לירושלים בזמנו?
עוד כמה שנים "שיריון"? מה לגבי אירוח?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:05 am 
Hall of Famer

אני לא זוכר שפורסם משהו למעט אירוח הפיינל פור, שהוא חלק מהחוזה בין ירושלים לפיב"א.
אני לא יודע מה עוד יש בחוזה הזה, אם יש. אבל נשאלת השאלה בשביל מה צריך בכלל חוזה בין פיב"א לקבוצה כלשהי, כשהמודל כביכול הוא level playing field לכולם (ואז אנחנו חוזרים לשאלה הראשונה ששאלתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:11 am 
Junior

מה שאבישי אומר, ואני מסכים איתו לגמרי בעניין הזה, זה שבתנאים של שוויון, אין בעיה עם זה שעלייה לעונה ליורוליג לא מבטיחה השארות למספר שנים. במצב העקום הנוכחי, זה לא מתקן כמעט כלום ממה שעקום. קחו לדוגמה, קבוצה כמו ארסנל, שנפלטה בשנים האחרונות מהטופ 4 האנגליות. אם הדרכים היחידות שלה לחזור לליגת האלופות ליותר מעונה אחת, היו לזכות כמה שנים ברציפות בליגה האירופית, או לעשות רבע גמר בליגת האלופות, אז הליגה האנגלית היתה הופכת מהר מאוד למפעל מת. אני חושב, אגב, שהפתרון למצב, בהנחה שהמודל של הכדורגל הוא סדין אדום מבחינת היורוליג, זה ליגה סגורה למחצה: שריונים + ווילד קארדים + שתי עולות ושתי יורדות בכל שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:22 am 
Hall of Famer

ואני חושב שההתנהלות המאד מוצלחת של פיב"א בקיץ הזה, ובמידה מסויימת גם בקיץ שלפני זה, מראה שמה שרוב הקבוצות מחפשות (לפחות אלה שמחשיבות את עצמן מספיק גדולות) זה א. כסף, ב. וודאות למספר שנים. לכן זה גם הדבר שהיורוקאפ יצטרך להתמודד איתו כדי לשרוד.

אני טוען מעבר לזה שבעקבות כך גם התנאים בפיב"א אינם שווים, כי יש שם קבוצות משוריינות ושקיבלו כסף על עצם נוכחותן שם (ו/או הבטחות אחרות), ולמעשה אפילו פחות טובים. אלופת היורופקאפ יכולה לעלות אוטומטית לצ'מפיונס ושום דבר לא מובטח לה אחרי זה, ומהצ'מפיונס אתה לא עולה לשום מקום ונשאר בסדר גודל של יורוקאפ. ביורוליג גם אם אתה עולה לשנה אחת - לפחות זו שנה מכניסה ברמה שכמעט אף קבוצת צ'מפיונס/יורוקאפ לא יכולה לחלום עליה, ויש לך אפשרות להישאר שם ליותר משנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 11:40 am 
Hall of Famer

Avishai כתב:
מה זה 2 עולות ויורדות מתוך ה-7? היפותטית כל 7 הקבוצות האחרות מגיעות לפלייאוף, השתיים האחרונות מביניהן יורדות? נו באמת.
מה שיצטרכו להחליט ביורוליג זה האם להרוג את היורוקאפ רשמית ולנעול את הליגה או לשנות את כל המנגנון.
כל השאר זה ניסיון ללכת עם ולהרגיש בלי וזה יוסיף להתפורר.

אבל ההיפותזה הזאת היא קשקוש.בדרך כלל המשורינות ממלאות את הטופ אייט.
להדרש להיות מקום חמישי מבין 7 (או שביעי מתוך 9) העולות זה מור ואינאף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:13 pm 
Junior

מה היה כל כך רע שריאל מדריד שיחקה מול הפועל ירושלים בגמר היול"ב? זה רק העלה את הרמה של היול"ב ולא פגע ביורוליג. מה שצריך זה עולם ללא שריונים, מבוסס על מיקומים, בכל התחרויות, גם ככה הקבוצות המשוריינות יצליחו להגיע למפעל בלי הרבה מאמץ בד"כ ואם לא אז כמו בליגה האירופית בכדורגל, הם יעלו את העניין בליגה השנייה ויוכלו דרכה לשוב לליגה הבכירה. יודע שלא יקרה ובגלל זה דינו של היורוקאפ להתפגר אט אט והיורוליג תהפוך לליגה סגורה לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 12:42 pm 
Hall of Famer

זה לא רע, זה נפלא, אבל המצב היום הוא ש11 מועדונים הם בעלים של היורוליג,והם לא יתנדבו "לרדת" ממנה, ואין מה לעשות עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 1:02 pm 
Hall of Famer

אבישי, אם הכוונה שלך היא שהנשק הזה לא שווה כלום, כי מי שאמור ליהנות ממנו למעשה נפגע - לזה התכוונת? אז מה התשובה של "הנפגעות"? ללכת למפעל משני שמשריין אותן על חשבון הקבוצות הנחותות מהן... כלומר אותו דבר רק במפעל יותר קטן שמתאים יותר למידותיהן, שבו הן יכולות לקבל את התנאים שהן כל כך "נפגעות" מהם.

אז מה צריך ג'ורדי לעשות? המסקנה מכל הקיץ הזה היא שטוב ציפור אחת ביד משתיים על העץ. ביורוקאפ אתה יכול להתחרות על היורוליג, אבל אולי בשנה הבאה בכלל לא תהייה אפילו ביורוקאפ. אם מה שהקבוצות רוצות, אחרי כל המילים היפות, זה תעודת ביטוח שתהייה להן וודאות לכמה שנים - גם ג'ורדי צריך לעשות את זה, אחרת היורוקאפ ימות.
ואחרי שהוא יעשה את זה, עדיין בצד יש לו בונוס שמן שבמפעל שלו, אם תצליח, תעלה לבמה של הגדולים ותעשה כנראה כסף שביורוקאפ/צ'מפיונס לא היית מקבל, ואם תצטיין גם שם - תישאר שם. תגיד מה שתגיד על זה, זה יותר ממה שיש לצ'מפיונס להציע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 07, 2020 3:53 pm 
Hall of Famer

אתה מדבר הרבה על ה"סיבוב" שהקבוצה עושה ביורוליג לשנה אחת.
ממה שאני זוכר, העליה ליורוליג לשנה אחת היא הרפתקה פיננסית שמועדונים קטנים יוצאים ממנה בשן ועין.
זה לא צ'מפניוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 299 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bangalaDesh, Google [Bot], stavs, uriel17, אבימאל, דניאל, נביא בעירו, נורטון, עופר האדום ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: