סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 12:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 9:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
1. מאחר שדיברנו על דבר מסויים שטראמפ אמר, עליו עניתי. באופן כללי? הוא יכול להיות שקרן מועד, וגזען מועד, אבל אם הוא בא להפיץ תורה גזענית על הסינים הוא עושה בזה עבודה גרועה מאד...-אף אחד בדיון הזה לא אמר שהוא בא להפיץ תורה גזענית על סינים, אז בקיצור שוב התווכחנו הרבה על דחליל שבנית. אמרתי שבדברו על "וירוס זר" יש בכך ארומה גזענית, ואתה אמרת שהוא מדבר על וירוס סיני כי חשוב שסין תישאר בתודעה, אבל הבעת פליאה איך זה שאני לא מאמין למה שטראמפ אומר. אז שאלתי אותך באיזו מידה של רצינות יש להתייחס לדברי טראמפ, כללית וספציפית.

2. הוא דיבר הרבה שטויות עד הזיות, אמרתי את זה כבר. מהאקונומיקה דרך ההידרוקסיגלורוקין ועד לעימותים הפומביים עם המדענים, בעיקר פאוצ'י שנראה באמת מסכן לצדו. צוות התקשוב שלך נכשל וגם אתה.
בדברים אחרים, כמו הדרישה לסגר, הוא כן הקשיב לצוותים הרפואיים ופעל על פי הנחיותיהם עד כמה שיכלתי להבחין.
לגבי מה היה אמור לעשות מעבר לזה, אני לא מספיק מתמצא לדעת מה אמור להיות אחריותו הישירה ומה אחריות המדינות. אני מניח שהקו הראשון אמור להיות המדינות, והוא אמור להעמיד להם סיוע פדרלי איפה שהן דורשות ומבקשות. אבל אני לא מכיר מספיק לעומק את מבנה הכוח וחלוקת הסמכויות.
מצד שני הוא עשה כמה דברים טובים כמו עצירת הטיסות מסין (צעד שעליו הוא גונה, כמובן, כי גם זה גזעני...) ואחר כך מאירופה, והעביר סיוע של טריליונים לעסקים וישירות לאנשים. אני נכשלתי זה נחמד :) כן, אמרת שהוא דיבר שטויות. אבל שמע ראי, לא נעים לי לספר לך, לנשיא ארה"ב יש מה-זה מלא יותר דברים לעשות מאשר לדבר, אז מילא שהוא דיבר הזיות-המעשים שלו או יותר נכון חוסר המעשים שלו גרמו לליבוי אסון תברואתי שגבה חיים של הרבה מאד אנשים. ד"ש לתקשוב!

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 9:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"ארומה גזענית" אני אוהב, כשהדברים מפורשים 1000 פעם הארומה מתפזרת באוויר.
אשר לדבר השני - שוב, יש לנשיא הרבה לעשות אבל השאלה היא איך הדברים מתנהלים בארץ כמו ארה"ב שבנויה ממדינות עם סמכויות מאד נרחבות. עד כמה שאני יודע, נשיא לא אמור להתערב בדברים שהם בסמכויותיהן של מדינות ומושליהן, בלי שהם מבקשים סיוע פדרלי. במסיבות העיתונאים שלו הוא דחק בהם לבקש סיוע פדרלי ככל שיצטרכו.
אם הם ביקשו סיוע ולא קיבלו או לא קיבלו בזמן, או היו דברים שהם באחריותו הישירה והוא לא עשה (ועל זה אני לא יודע), אז זה רע. האם הוא היה צריך להיכנס מהר עם כוחות פדרלים ולקחת סמכויות ממושלים וראשי ערים במצב שנוצר למשל בניו יורק או בקליפורניה, כי זה מצב חירום? יכול להיות, אני מניח (לא יודע) שמבחינת החוק הוא יכול לעשות את זה בחסות חוקי חירום, ולאור הקטסטרופה שנוצרה היה צריך לעשות את זה. אני רק מתאר לעצמי את הצעקה שהייתה קמה אז.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 9:45 am 
Hall of Famer

מפורשים על ידי מי? :D

תראה, אם אתה כבר מדבר על יחסים עם הערים והמדינות, אז כבר כתבו לך איך טראמפ התנהל מול מוקד המגיפה בניו יורק. היתה עליו ביקורת קשה כל העת על כך שהוא לא משתמש בסמכויותיו. הביוגרף שלו אמר עליו: "אנחנו עמוק בתוך הנשיאות שלו ואני חושב שהוא גרם נזק רב יותר מכפי שיכולתי להעלות על הדעת. המדינה שרויה בתוהו ובוהו. קשה לו מאוד להתאים את עצמו למגפה הנוראית הזאת ולכן הדבר הזה, שיצא לגמרי משליטתו, מכריע אותו ומכריע את ארצות הברית. אני חושב שתחושת הזהות שלנו כאומה התערערה. ויותר מזה, האומה גם נכשלה. ארה"ב לא תשוב למצבה הקודם בנובמבר".

שמרו את סין בתודעה, זה חשוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 10:03 am 
Hall of Famer

מפורשים על ידי אומרם, אבל הארומה זה מה שקובע.
אם יש לו סמכויות להשתמש בהן מעל הראש של המושלים וראשי הערים, ומן הסתם יש לו, הוא היה חייב להשתמש בהן לאור הקטסטרופה. הוא אמנם היה חוטף מאלה שאמרו שעצירת הטיסות מסין היא גזענית (עוד אנשים עם אף מאד רגיש), אבל היה צריך לעשות את זה.
מיהו הביוגרף, אגב? לא ידעתי שיש כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 10:18 am 
Hall of Famer

אבל. אומרם. שיקר. 18000. פעם. ומשקר. 23. פעם. ביום.

לכן שאלתי: מהי מידת האמון שיש ליחס לשקרן כזה?

הביוגרף הוא האיש בעל השם הנפלא מייק ד'אנטוניו, זוכה פוליצר שכתב ביוגרפיה על טראמפ ב2015.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 10:23 am 
Hall of Famer

באופן כללי? כנראה שלא הרבה. באופן פרטי לגבי הארומה הגזענית, זו כבר אמירה בנוסח "יש/אין לך אחות". מי שהחליט כך החליט את זה בעצמו ועל אחריותו. זה נכון גם לכל אלה ששאלו אותו על זה 80000 פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 10:26 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
באופן כללי? כנראה שלא הרבה. באופן פרטי לגבי הארומה הגזענית, זו כבר אמירה בנוסח "יש/אין לך אחות". מי שהחליט כך החליט את זה בעצמו ועל אחריותו. זה נכון גם לכל אלה ששאלו אותו על זה 80000 פעם.

אז נסכם שלדעתי אם אדם שיש לו רזומה ארוך מאד של אמירות גזעניות/קסנופוביות אומר משפט שמשתמעת ממנו גזענות ניתן לפרש זאת לפחות כ"ארומה של גזענות", ושאם הוא מכחיש-בהיותו שקרן פתולוגי-הדבר הסביר הוא לא להאמין לו.

ולדעתך הוא שומר את סין בתודעה והכחשתו אמינה.

אחלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:12 am 
Hall of Famer

אז זהו, שעם "ארומות" אין מה להתווכח כי זה "תוכיח שאין לך אחות" קלאסי. החלטת שזה גזעני? מה שתגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:15 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אז זהו, שעם "ארומות" אין מה להתווכח כי זה "תוכיח שאין לך אחות" קלאסי. החלטת שזה גזעני? מה שתגיד.

אבל אח שלי, אתה בא לערער על איך אני מבין דברים? יש פה גזען שאמר משהו שנשמע גזעני, וזה הפירוש שלי. ואז הוא הכחיש, אבל הוא שקרן אז מבחינתי אין טעם להתייחס לזה ונשארתי איתן בדעתי.

ואתה מה? הצלחת להוכיח מתמטית שהוא מתכוון להשאיר את סין בתודעה, או שגם אצלך זה דעה, ויכול להתקיים מצב שבו יש לך דעה והיא לא בהכרח נכונה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:21 am 
Hall of Famer

אני שומע אמירות מפורשות מול "ארומות". אבל יכול להיות שהוא מדבר מפורשות על סין ולמעשה מתכוון לכל הסינים, כל הצ'יינה-טאונים בארה"ב, וכל הלא אמריקאים בעולם כשהוא אומר את זה. אולי אני מפרש לא נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:33 am 
Hall of Famer

אמירות מפורשות של שקרן פתולוגי-מה דינן?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:36 am 
Hall of Famer

אחי, "הרחת" שזה גזעני? תהנה. אני חושב שהוא צריך להמשיך עם זה ובכל הכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:39 am 
Hall of Famer

אמירות מפורשות של שקרן פתולוגי-מה דינן?

למה שונה ההכחשה הזאת מ18000 שקרים אחרים?

שימשיך עם זה, למה לא. אם היה ממשיך ומציל את מדינתו מקטסטרופה, דיינו. אם היה ממשיך ובאמת גורם לחקירה או לצעדים משמעותיים מול משטר האימה בסין, דיינו.

אבל הוא ממשיך עם זה ועושה כלום. טראמפ.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:42 am 
Hall of Famer

כן, שימשיך. בלי קשר לשום דבר אחר. גם אם זה לא מוצא חן בעיני האף שלך. אם אמריקה לא תדחוף, אף אחד לא יחקור את סין וההתנהגות שלה. אולי אפילו ישבחו אותם, כמו ההוא מארגון הבריאות העולמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:45 am 
Senior

שואל באמת: למה הכוונה "לחקור את סין"?
א) מה החשדות?
ב) איך תתבצע החקירה פיזית, בהנחה שלסין לא בא שיחקרו אותה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:50 am 
Hall of Famer

החשדות הן שהם עיכבו את הדיווח על המחלה, הטילו סנקציות (מילה עדינה) על אנשי רפואה שאמרו שקורה פה משהו כי הם "מפיצים פאניקה" או משהו כזה, הכחישו שזה עובר בין בני אדם עד שאי אפשר היה להסתיר את זה, ועל הדרך איפשרו לעשות בווהאן אירוע של עשרות אלפי אנשים כשהם כבר יודעים שקורה משהו. יש גם כל מיני טענות שבזמן שהם התחילו להגביל תנועה בתוך סין, הם איחרו בהטלת הגבלות על תנועה בינלאומית.
איך לחקור כשהיא לא רוצה? אכן בעייה. זה יכול לבוא אם בכלל רק עם לחץ כבד של הרבה מדינות, וזה לא יכול לקרות בלי שארה"ב תדחוף את זה. סין לא מהססת להראות שהיא לא רוצה להיחקר ומאיימת על מדינות שדורשות לחקור אותה, למשל במכסים כבדים על הסחורות שלהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:53 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כן, שימשיך. בלי קשר לשום דבר אחר. גם אם זה לא מוצא חן בעיני האף שלך. אם אמריקה לא תדחוף, אף אחד לא יחקור את סין וההתנהגות שלה. אולי אפילו ישבחו אותם, כמו ההוא מארגון הבריאות העולמי.

אה, אבל אתה שוב מערבב ובונה דחליל. כתבתי מספר פעמים שהשלטון בסין הוא שלטון עוול ורשע, בלי קשר לקורונה, ושטוב יעשה העולם אם יפעל לקידום זכויות אדם או כל דבר אחר המיטיב עם תושבי הארץ.

אתה רק מבטא עמדה מצחיקה קצת, שמייחסת לטראמפ רצינות כלשהי, כאילו הוא באמת מתכוון לעשות משהו משמעותי חוץ מלהגיד "וירוס זר", "וירוס סיני". אם נחיה גם נראה, אבל אתה מוכן להסכים איתי שאם לאמירות האלה לא יתלוו מעשים כלשהם (ותהיותיו של תומר על תקפות המעשים בהחלט במקום), לאמירות אין משמעות כלכך גדולה? או שאתה מחזיק בעמדה גל-הירשית מעניינת שעצם זה שהוא מבטא את המילה "סיני" צורבת לכולם את התודעה וזה מספיק? כי אני זוכר קצת מה חשבת על גל הירש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 11:57 am 
Senior

אה, זה הכל? חשבתי שאתה מדבר על כל מיני תיאוריות קונספירציה מופרעות.
סין נמצאת בפוזיציה להגיד "כן, צודקים, באמת הסתרנו קצת, לא הערכנו נכון, חשבנו שזה יותר קטן ממה שזה ופתרנו את הבעיה בווהאן כמו שחשבנו שצריך והנה הטרמפולינה בחצר של השכן, אתם מוזמנים לקפוץ"

אגב, יש עוד מדינות שיכולות להתיחס ככה לביקורת בינלאומית, ארה"ב כמובן אבל במידה מתונה יותר גם הודו, רוסיה, יפן, ברזיל ובטח עוד כמה ששכחתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 12:32 pm 
Hall of Famer

למה חשבת על תיאוריות קונספירציה מופרעות? נרא לי שהחשדות הארציים מאד הם מספיק חמורים.

שאלו כאן מה עושים חוץ מלשמור את סין בתודעה? ובכן, לפני כשבועיים ארגון הבריאות העולמי - ההוא שכה שיבח את סין - הסכים לחקירה עצמאית של סין אחרי שהאו"ם (באמצעות גוף שנקרא world health assembly) פחות או יותר הכריח אותו.
חוץ מארה"ב ההחלטה התקבלה בלחץ של אוסטרליה, הודו, בריטניה ועוד מדינות באירופה. אולי עוד מדינות אבל על אלה קראתי. שום דבר מזה לא היה קורה בלי הובלה של ארה"ב. כל המדינות האחרות שהזכרתי נתונות ללחצים מטורפים של סין, בעיקר איומים במכסים על סחורות, וכתוצאה מכך הממשלות נלחצות גם על ידי בעלי אינטרס מתוך המדינות - בעיקר אנשי עסקים כבדים, ובמקרים מסויימים גם פוליטיקאים בכירים, למשל (לפי דיווחים לפחות) שר האוצר ושר התעשייה של בריטניה שלוחצים על בוריס ג'ונסון לא לרדת על סין יותר מדי. על אוסטרליה, שמובילה לצד ארה"ב את הקו התובעני ביותר, סין כבר הטילה מכסים ומאיימת כמובן בעוד. אבל ארה"ב היא קצת גדולה מדי to be bullied, אם היא מחליטה כך.

זו אמנם החלטה קצת מרוככת ממה שארה"ב ביקשה להעביר. ארה"ב של טראמפ לא מסתירה את דעתה על ארגון הבריאות העולמי והייתה רוצה להקטין את האפשרות שלו להשפיע על החקירה. אבל בתור ארגון שכבר מיהר לשבח את סין זו כבר הצלחה גדולה, ואני מניח שזה לא ייגמר כאן.
לכן גם חשוב, לצד הפעילות, להשאיר את סין בתודעה. כדי שאנשי עסקים שינסו לטרפד או להקל את החקירה יסבלו מחיר תדמיתי, והפוליטיקאים - מחיר פוליטי. אחרת הכל יתמסמס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 2:02 pm 
Hall of Famer

לענייני הת'רד עצמו, עיריית מיניאפוליס החליטה לפרק את המשטרה.
אני מניח שזה יקרה גם בעוד ערים.
מעניין לראות מה יבוא במקומה. האמת, מקווה שלא יגרמו לי לחכות הרבה זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 08, 2020 9:36 pm 
Hall of Famer

27 police officers injured during largely peaceful anti-racism protests in London
כותרת מעניינת ב-BBC. הפורום העברי משבש את הסדר, ה-27 אמור להיות בהתחלה כמובן.
אחרי שחטפו על הראש שינו את הכותרת באתר, אבל בטוויטר השאירו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:39 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לענייני הת'רד עצמו, עיריית מיניאפוליס החליטה לפרק את המשטרה.
אני מניח שזה יקרה גם בעוד ערים.
מעניין לראות מה יבוא במקומה. האמת, מקווה שלא יגרמו לי לחכות הרבה זמן.

הצצה לעולם שאחרי פירוק המשטרה.
היום ראיתי ראיון ב-CNN עם מישהי בשם ליסה בנדר, חברת מועצת העיר מיניאפוליס, שהבנתי שיש לה איזשהו תפקיד מיוחד במליאת המועצה. היא הייתה אחת הדוחפות הגדולות להחלטה לפרק לחלוטין את המשטרה (אגב, קראתי שלא בטוח שלמועצה יש סמכות לעשות את זה, אבל זה beside the point).
שאלה אותה כתבת CNN את השאלה שאני מניח שרבים שואלים שם: אוקיי פירקת את המשטרה. למחרת פורצים לי לבית. למי אני מתקשרת?
ענתה בנדר: זו אכן שאלה שרבים משכניי שואלים. אבל חייבים להבין שזה בא ממקום של פריבילגיה.

אם מדברים פה על ארומות, אז באף שלי זה מריח כאילו להתקשר למשטרה כשמבוצע נגדך פשע זה גזעני עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 10:54 am 
Senior

אם בסוף כל הדחיפות האלו יביאו לקיצוץ בתקציבים המגוחכים של משטרות עירוניות בארה"ב, זה יהיה שינוי מבורך.

גם אם יש הקצנה בימים הראשונים, עצם זה שבכלל ענייני התקצוב עולים לדיון זה סוג של פרה קדושה שמתחילה להישחט. למשטרות בארה"ב יש ציוד צבאי שמספיק לכבוש את רוב אירופה בזמן שתקציבי הרווחה והחינוך העירוניים לא זזים.

טרם הספקתי לראות, אבל ג'ון אוליבר עשה תכנית שלמה על המשטרה אתמול ואני משער שלמרות הביאס, יהיה שם הרבה מידע מעניין:

https://www.youtube.com/watch?v=Wf4cea5oObY

טרבור נואה גם הוציא סרטון לא קל לצפייה (אבל קצר יותר, 8 דקות)

https://www.facebook.com/thedailyshow/v ... 088440471/

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ג' יוני 09, 2020 11:26 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 11:00 am 
Senior

ובאופן כללי, הקבוצה שסובלת הכי הרבה מפשיעה בערים בארה"ב היא הקהילה השחורה (ומיעוטים אחרים).
רוב הפשיעה נעשית בתוך שכונות העוני ובין שחורים לשחורים.
ואותה קהילה, שזקוקה למשטרה הכי הרבה, היא זו שקוראת לרפורמה ושינוי והיא זו שצועקת שהמשטרה לא מגנה עליה.

אז יש 3 אופציות להסתכל על זה לדעתי.
א) הם פושעים שרוצים לפשוע יותר ולכן הם רוצים שינוי בשיטור
ב) הם טיפשים שלא יודעים מה טוב להם
ג) להאמין להם שיש שם בעיה אמיתית שאנחנו לא רואים/נחשפים/מכירים כי זה לא חלק מהיומיום שלנו.

חייב להיות שינוי משמעותי באופן השיטור. אני חושב שהדבר הראשון זה 'המלחמה בסמים', שלא מגנה על אף אחד ורק יוצרת בית חרושת של אסירים. אם המשטרה הייתה עוצרת משתמשים באופיודים (משככי כאבים) כמו שהיא עוצרת משתמשים בקראק היו עושים רפורמה במשטרה תוך שבוע.

[ההודעה לא מכוונת לאף אחד באופן ספציפי, אני יודע שיש כאלו שפחות מתרשמים]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 11:45 am 
מנהל פורום

Yuval כתב:
ובאופן כללי, הקבוצה שסובלת הכי הרבה מפשיעה בערים בארה"ב היא הקהילה השחורה (ומיעוטים אחרים).
רוב הפשיעה נעשית בתוך שכונות העוני ובין שחורים לשחורים.
ואותה קהילה, שזקוקה למשטרה הכי הרבה, היא זו שקוראת לרפורמה ושינוי והיא זו שצועקת שהמשטרה לא מגנה עליה.

אז יש 3 אופציות להסתכל על זה לדעתי.
א) הם פושעים שרוצים לפשוע יותר ולכן הם רוצים שינוי בשיטור
ב) הם טיפשים שלא יודעים מה טוב להם
ג) להאמין להם שיש שם בעיה אמיתית שאנחנו לא רואים/נחשפים/מכירים כי זה לא חלק מהיומיום שלנו.

חייב להיות שינוי משמעותי באופן השיטור. אני חושב שהדבר הראשון זה 'המלחמה בסמים', שלא מגנה על אף אחד ורק יוצרת בית חרושת של אסירים. אם המשטרה הייתה עוצרת משתמשים באופיודים (משככי כאבים) כמו שהיא עוצרת משתמשים בקראק היו עושים רפורמה במשטרה תוך שבוע.

כמו בכל קהילה אחרת עם פשיעה נרחבת בעולם, יש פה בתוכה אינטרסים מנוגדים.
הפושעים הקטנים והגדולים (משפחות פשע / קרטלים) לא רוצים נוכחות משטרתית בכלל כדי להמשיך בעסקים.
המסכנים / מסוממים וכו' גם לא רוצים נוכחות משטרתית. הם רק סובלים ממנה.
יש גם את המעגל השני של המשפחות שלהם שנהנה באופן עקיף מהפשע, שגם בדרך כלל יתנגד לשיטור.
המעגל העני שסתם סובל מהפשיעה ירצה נוכחות משטרתית בתקווה לשפר את חייו. הם אגב בדרך כלל יאשימו את חוסר השיטור במצב הגרוע של הקהילה וברמת הפשיעה הגבוהה ולא את הקהילה בעצמה. מסיבות מובנות, כי הם חלק מהקהילה וכי הם מאוימים באופן יום יומי על ידי גורמי הפשיעה.

לאור כמות משתמשי האופיודים בארה"ב, אין שום סיכוי שהמשטרה תעשה פה אכיפה מוגברת. זה פשוט חלק גדול מדי מהאוכלוסיה היום.
אני אשמח לשמוע דוגמאות מהעולם על מלחמה מוצלחת בפשיעה וסמים באוכלוסיות קשות, גטאות של מהגרים ושכונות פשע.
ההרגשה שלי היא שזו משימה שהיא כמעט בלתי אפשרית גם אם כל הגורמים הנכונים מתגייסים להלחם בה.
כי בסופו של דבר, גם אם גורמי האכיפה יוכלו בדרך נס להעלים את כל הפושעים ולתפוס את כל הסמים בשכונה, היא עדיין נשארת שכונה ענייה.
ובשכונה ענייה מתפתחת פשיעה. גורם השורש זה העוני, העליבות והדירות המתפוררות, ואת זה אי אפשר לשנות בקלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: