סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:14 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהומות בארה"ב
הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 11:49 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לענייני הת'רד עצמו, עיריית מיניאפוליס החליטה לפרק את המשטרה.
אני מניח שזה יקרה גם בעוד ערים.
מעניין לראות מה יבוא במקומה. האמת, מקווה שלא יגרמו לי לחכות הרבה זמן.

הצצה לעולם שאחרי פירוק המשטרה.
היום ראיתי ראיון ב-CNN עם מישהי בשם ליסה בנדר, חברת מועצת העיר מיניאפוליס, שהבנתי שיש לה איזשהו תפקיד מיוחד במליאת המועצה. היא הייתה אחת הדוחפות הגדולות להחלטה לפרק לחלוטין את המשטרה (אגב, קראתי שלא בטוח שלמועצה יש סמכות לעשות את זה, אבל זה beside the point).
שאלה אותה כתבת CNN את השאלה שאני מניח שרבים שואלים שם: אוקיי פירקת את המשטרה. למחרת פורצים לי לבית. למי אני מתקשרת?
ענתה בנדר: זו אכן שאלה שרבים משכניי שואלים. אבל חייבים להבין שזה בא ממקום של פריבילגיה.

אם מדברים פה על ארומות, אז באף שלי זה מריח כאילו להתקשר למשטרה כשמבוצע נגדך פשע זה גזעני עכשיו.

ראיתי אזכור של התשובה הזו בטוויטר איפושהו אבל לא נכנסתי לבדוק.
איכשהו זה נראה לי "הוצא מהקשרו" קלאסי. אתפלא אם היא לא הוסיפה כמה משפטים אחרי זה שנותנים גם תשובה לשאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 11:55 am 
Junior

נראה לי שכל עוד אין הקשר אחר, ההקשר שבו הציטוט הובא הוא ההקשר הנכון - היא באמת טוענת שזו פריבילגיה להתקשר למשטרה כדי להגן על הבית שלך. ברור שאפשר להצדיק ציטוט כזה בדיון פילוסופי (להיות בעלים של בית זו אכן פריבילגיה), אבל נראה לי שבתור שמאלני/ליברל/פרוגרסיבי הדבר היותר חשוב הוא להכיר בעובדה שחלק לא מבוטל מהמחנה שאליו אני משתייך אכן איבד את זה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:11 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמו שאני הבנתי את זה היא התכוונה למה שיובל רמז אליו פה למיטב הבנתי - שתביני שלהתקשר למשטרה כשמבוצע נגדך פשע זה לוקסוס שלך בתור פריבילגית, וגם של כל השכנים שלי. למעשה עצם השאלה היא פריבילגית.
כמובן שבלי קשר להקשר, היא לא ענתה על השאלה הפשוטה - אחרי פירוק המשטרה מבוצע נגדי פשע. למי מתקשרים?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יוני 09, 2020 12:12 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:12 pm 
Senior

אני די מופתע, המסקנה שלך שבגלל ש(עדיין?) לא קראת הסברים, הגיברת טוענת שלהיות בעלים של רכוש הוא פריבילגיה שמעקרת את זכותך להגנה, היא מעט, ובכן, נמהרת.

ואני דווקא חושב שגם אם (עדיין?) אין הקשר אחר, ציטוט לא סביר יישאר לא סביר עד לקבלת ההקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:13 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
כמו שאני הבנתי את זה היא התכוונה למה שיובל אמר פה - שתביני שלהתקשר למשטרה כשמבוצע נגדך פשע זה לוקסוס שלך בתור פריבילגית, וגם של כל השכנים שלי. למעשה עצם השאלה היא פריבילגית.
כמובן שבלי קשר להקשר, היא לא ענתה על השאלה הפשוטה - אחרי פירוק המשטרה מבוצע נגדי פשע. למי מתקשרים?

ראית את הראיון עצמו? אם ככה או שהיא באמת דבילית מושלמת או שמשהו נפל בעריכה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:16 pm 
Hall of Famer

היא לא דיברה על בעלות על רכוש כפריבילגיה, אלא על הגנת המשטרה כשמבוצע נגדך פשע כמשהו פריבילגי. ה"פריצה לבית" הוצג בשאלה על ידי הכתבת, זה יכול מן הסתם להיות גם כל פשע אחר, שלא בהכרח קשור לרכוש.
ראיתי את זה כחלק ממשהו אחר ביוטיוב. אני אחפש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:37 pm 
Senior

שיבר, הייתי ציני כמובן בעניין האופיודים. דה וור און דראגז זה כישלון מתמשך שלא תורם בכלום לקהילה שהוא אמור כביכול להגן עליה.

לגבי הראיון המדובר, השאלה והתשובההמלאה הייתה:

CAMEROTA: Do you understand that the word, dismantle, or police-free also makes some people nervous, for instance? What if in the middle of night, my home is broken into? Who do I call?

BENDER: Yes, I mean, hear that loud and clear from a lot of my neighbors. And I know -- and myself, too, and I know that that comes from a place of privilege. Because for those of us for whom the system is working, I think we need to step back and imagine what it would feel like to already live in that reality where calling the police may mean more harm is done.

And so in the very immediate, we have to lean in to whatever changes we can make in our existing police department. You know, I think we look to cities like Camden, New Jersey, that completely restructured their department, as we build up systems.

And we've already done that. We are not starting from scratch. We have invested in community-based safety strategies. We have knowledge in our community across the city. We've done an analysis of all the reasons people call 911 and have looked up ways we can shift the response away from our armed police officers into a more appropriate response for mental health calls, for some domestic violence calls, for health-related issues.

And so the groundwork is laid already in Minneapolis for us to build on that, to learn from folks around the world, but really also to listen to our community and put those community voices front and center, as we build up those systems even further.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 12:41 pm 
Senior

ולא הבנתי באיזה צורה אני רמזתי משהו כזה.

כל ההתייחסות למילה פריבילגיה הוא נוראי בעיני כי הוא נותן מקום לפרשנות כזו כמו שראי כתב.

יש לי 'פריביגליה' של חינוך ציבורי טוב. יש לי 'פריבילגיה' של לא לפחד מהמשטרה שתעצור אותי על כל שטות. יש לי 'פריבילגיה' של בטחון כלכלי יחסי, יש לי 'פריבילגיה' של מים נקיים.
המילה פריבילגיה גורמת לזה להשמע כאילו אני אמור להתנצל על אחד מהדברים האלו. כאילו אני אמור לא להיות זכאי לדברים האלו. זה בפירוש לא נכון.
מה שכן צריך להיות ברור זה שכולם זכאים לזה. ואם חלק נכבד מהקהילה לא זוכה לזה, אז צריך לתקן את המצב.

אז זה לא פריבילגיה להתקשר למשטרה ולהאמין שזה יעזור לך. הבעיה שזה לא קיים אצל אנשים אחרים ואת זה צריך לתקן. והטענה של חלק לא כזה טיפש שלא בהכרח איבד את זה, שהדרך לעשות את זה היא בבניה מחדש של המשטרה העירונית.

אבל אם כל הדיון רק נועד להגיד הטרלול הפרוגרסיבי, אז גם זה אפשר. אבל בעיני כל הסיפור הזה הוא שוב ניסיון להסיט את הדיון ממה שהם באמת אומרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 1:04 pm 
Senior

Yuval כתב:
שיבר, הייתי ציני כמובן בעניין האופיודים. דה וור און דראגז זה כישלון מתמשך שלא תורם בכלום לקהילה שהוא אמור כביכול להגן עליה.

לגבי הראיון המדובר, השאלה והתשובההמלאה הייתה:

CAMEROTA: Do you understand that the word, dismantle, or police-free also makes some people nervous, for instance? What if in the middle of night, my home is broken into? Who do I call?

BENDER: Yes, I mean, hear that loud and clear from a lot of my neighbors. And I know -- and myself, too, and I know that that comes from a place of privilege. Because for those of us for whom the system is working, I think we need to step back and imagine what it would feel like to already live in that reality where calling the police may mean more harm is done.

And so in the very immediate, we have to lean in to whatever changes we can make in our existing police department. You know, I think we look to cities like Camden, New Jersey, that completely restructured their department, as we build up systems.

And we've already done that. We are not starting from scratch. We have invested in community-based safety strategies. We have knowledge in our community across the city. We've done an analysis of all the reasons people call 911 and have looked up ways we can shift the response away from our armed police officers into a more appropriate response for mental health calls, for some domestic violence calls, for health-related issues.

And so the groundwork is laid already in Minneapolis for us to build on that, to learn from folks around the world, but really also to listen to our community and put those community voices front and center, as we build up those systems even further.

תודה יובל

הנחתי שיש תשובה כזאת. תשובה טובה בסך הכל אם כי לא ברור לי עד כמה היא נותנת מענה לטווח הקצר (אבל אני מניח באותה נשימה שפירוק המשטרה העירונית הוא לא משהו שנעשה מהיום למחר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 1:46 pm 
Senior

הם כבר הסבירו שבטווח הקצר לא יהיה שינוי מהותי והחקיקה היא רק להניח את היסודות לשינוי כל עוד יש רוב לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 1:54 pm 
Senior

אני תוהה אבל אם יש לזה בכלל משמעות. כאילו האם ראי ונביא בעירו יקראו את התשובה המלאה וזה ישנה משהו בחשיבה שלהם, או שזה ישאר ב'איבדו את זה'.

אני חושב שבארץ התופעה הזו אשכרה יותר רווחת מבארה"ב, אבל אני מאמין שזה רק ילך ויהיה יותר גרוע בהקשרים האלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 2:27 pm 
Hall of Famer

יובל, אתה חושב שאתה לא צריך להתנצל על "פריבילגיה" אבל יש לא מעט אנשים שחושבים שאתה כן צריך להתנצל. זו תנועה כל כך גדולה שאפילו אני, שלא חי כל הזמן ברשתות חברתיות ולא חי בארה"ב, ראיתי מלא דוגמאות לזה, וכשאני אומר מלא אני מתכוון מלא. לא יכול לספור אותן. גם אנשים שחושבים שאחרים צריכים להתנצל, וגם לבנים שמתנצלים בעצמם.
הדבר היחיד שאני לא יודע זה כמה מאלה שדורשים התנצלות מאחרים הם שחורים או מיעוטים אחרים, וכמה מזה בא מלבנים צדקנים שעסוקים ב-virtue signaling ונפגעים בשם אחרים (שזה בכלל חלק מתופעה רחבה יותר שמרחיבה כל הזמן את ההגדרה של "מה נחשב פוגעני", שאפשר לדבר עליה בהזדמנות אחרת). לא עשיתי סטטיסטיקות מהדוגמאות הרבות שראיתי, יש גם וגם - אני רק לא סגור על היחס.

סתם דוגמאות מהימים האחרונים שראיתי -
כתבת CNN בוכה בשידור כשהיא מראיינת פעילת BLM ואומרת שכאשה לבנה היא מתביישת בפריבילגיה שלה;
והדבר האפילו יותר מטריד - מישהו ניגש לאשה צעירה לבנה אקראית ברחוב, כמובן שהוא מצלם אותה כדי לעשות לה שיימינג אם תסרב. כיוון שהוא מאחורי הטלפון לא רואים אם הוא עצמו שחור או לבן. הוא ניגש אליה ושואל במפגיע - האם תכרעי ברך כדי לתמוך ב-BLM?
הבחורה עם מסיכה ברוח הימים ולא רואים את הבעת הפנים שלה, ואני לא מומחה לשפת גוף אבל היא נראתה לי רועדת מפחד. היא כורעת על שתי ברכיים - לא על ברך אחת, מה שמראה שהיא ממש לא יודעת מה רוצים ממנה ובעיקר נכנעת לפחד ולבריונות. המצלם נשאר עומד, אגב.
ואז הוא שואל אותה כשהיא כורעת לפניו - האם תתנצלי על הפריבילגיה הלבנה שלך? היא כמובן מתנצלת.

בקיצור, תתנצל.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יוני 09, 2020 2:32 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 2:30 pm 
Hall of Famer

להיות אוהד מכבי-סל זה גם להיות פריבילגי, רק שתדע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 2:31 pm 
Senior

הדבר האפילו יותר מטריד הזה זה סרטון נוראי של אדם שמטריד נשים ברחוב שעושות מה שהוא מבקש כי הן מפחדות.

הוא לא באמת מ-BLM, זה סרטון שנועד להגחיך את הנשים האלו והתנועה הזו.

https://www.reuters.com/article/uk-fact ... SKBN23B359

זה בדיוק הבעיה שלי שאני לא יודע איך לפתור. אין יותר אמת ושקר. וכל פעם שאתה תכתוב משהו ואני אראה לך שזה שקר, אתה או תשכח מזה ותמשיך הלאה או שפשוט תתייג את זה כאין אמת ואין שקר אז הכל אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 2:40 pm 
Senior

את הסרטון המדובר של כתבת ה-CNN אני לא מכיר וחיפוש בגוגל לא מצא שום דבר תחת החיפוש סיאןאן ריפורטר ו-וייט פריבילג'. אשמח לקישור ונראה מה באמת התרחש שם.

ובלי קשר כי הרי אני לא אהיה שם לעשות פקט צ'קינג וגם ככה אני מתקשה להאמין שהאמת מזיזה למישהו יותר, אני לא באמת חושב שהבנת/התייחסת למה שכתבתי על וייט פריבילג'.
אני חושב שגם לבנים שמאלנים משתמשים במושג בצורה לא יעילה. כי התנצלות מנסה לרמוז שזה לא בסדר שלי יש דברים שצריכים להיות זכויות בסיס.
מצד שני, נושא הפריבילגיה הוא סופר חשוב כשאני לא רק לא עושה דבר בשביל שלאחרים יהיה, אלא באופן אקטיבי מונע את זה כי אני לא אמפתי לאנשים אחרים.

אבל הגענו למצב שאי אפשר בכלל לנהל את הדיון הזה מבלי שעוברים לבדיחות וציניות.

נערך לאחרונה על ידי Yuval בתאריך ג' יוני 09, 2020 2:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 2:45 pm 
Senior

את עניין הפייק ניוז אפשר לראות בצורה מדהימה בכל נושא אנטיפה.

איזה עיתונאי בשם קובי ברדה פרסם בקבוצת פייסבוק שאני חבר בה תמונה של קית' אליסון, התובע הכללי של מינסוטה ואיש יחסית מהצד השמאלי של המפלגה הדמוקרטית, מחזיק 'חוברת של אנטיפה' (כך הכיתוב).
עכשיו התמונה היא תמונה שקית' אליסון העלה בעצמו בעמוד הטוויטר, תחת הכיתוב "מצאתי את הספר שמפחיד כל כך את אמריקה". והוא מחזיק ספר היסטורי שנכתב על תנועת אנטיפה בתחילת-אמצע המאה ה-20.

עדיין לא הוגש כתב אישום נגד אדם אחד שקשור לאנטיפה באיזשהי צורה והיה חלק מהאלימות או ההפגנות באופן כללי. אני בספק אם נעצר אדם אחד כזה. אני בספק אם מישהו ב-FBI מכיר אדם כזה.

[כל הטקסטים האלו נכתבים בערך רק לתומר כנראה...]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 3:23 pm 
Hall of Famer

נפלתי חזק בוידאו המטריד ואני מתנצל.
אני מקווה שכאן אני לא נופל, כי מדובר בשני אנשים לא אלמונים. קטע משנה שעברה.
אריווה מרטין אמנם התנצלה, אבל יותר אישית כלפי דייויד ווב ולא על העקרון שהיא קופצת ישר להנחה. קטע האודיו בפנים.
https://people.com/tv/cnn-legal-analyst ... privilege/

דוגמאות בודדות ללבנים מתנצלים בקטע הזה של ביל מאהר. יש עוד מלא כאלה, אני מקווה שלא תכחיש.
https://www.youtube.com/watch?v=T0q2ZR4nBuE

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יוני 09, 2020 3:26 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 3:25 pm 
Hall of Famer

משהו על התנצלויות ופריבילגיות:

אני ממוצא יהודי, אזרח ישראלי, וגם אזרח גרמני. היחס הגרמני לישראל עקב השואה ידוע היטב, או כמו שאמר לי פעם בחור גרמני: "אנחנו לא יכולים להגיד לכם מילה מהבושה". וזה היה בחור מבוגר ממני לא בהרבה.

מהצד הישראלי? מובן מאליו שהגרמנים ימח שמם חייבים לנו לכל הדורות, אם בכלל נסכים לדרוך על אדמתם המקוללת ולשמוע את שפתם המתועבת.

אז רגע..בלי לעשות תחרויות, זה די ברור ששחורי העור סבלו מהלבנים יותר מאשר כל קבוצה מכל קבוצה בהסטוריה האנושית. הרג, ביזה, אונס, עבדות, הפרדה גזעית, אפליה גזעית, יו ניים איט. זה באמת קשה להבין-בלי להצדיק שום אלימות-את הטינה שיש לחלק מהשחורים כלפי הלבנים? זה באמת קשה להבין שיש מקום למאמץ גדול כדי לקדם את השחורים כי זה שכבר מותר להם להצביע והם לא רכוש לבן לא מוחק עוולות ועיוותים של מאות שנים? שאין באמת נקודת מוצא שווה ברוב הגדול מאד של המקרים?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 3:35 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
נפלתי חזק בוידאו המטריד ואני מתנצל.
אני מקווה שכאן אני לא נופל, כי מדובר בשני אנשים לא אלמונים. קטע משנה שעברה.
אריווה מרטין אמנם התנצלה, אבל יותר אישית כלפי דייויד ווב ולא על העקרון שהיא קופצת ישר להנחה. קטע האודיו בפנים.
https://people.com/tv/cnn-legal-analyst ... privilege/

דוגמאות בודדות ללבנים מתנצלים בקטע הזה של ביל מאהר. יש עוד מלא כאלה, אני מקווה שלא תכחיש.
https://www.youtube.com/watch?v=T0q2ZR4nBuE

אני לא יכול לצפות כרגע בסרטונים, אבל כבר כתבתי את זה:

ציטוט:
אני חושב שגם לבנים שמאלנים משתמשים במושג בצורה לא יעילה. כי התנצלות מנסה לרמוז שזה לא בסדר שלי יש דברים שצריכים להיות זכויות בסיס.

כל ההקשר ההתנצלותי של זה מפספס את הנקודה. אבל זה לא אומר שהנושא לא חשוב.

לכן האופן שבו אני רואה את המושג (ואני כן חושב שהוא מאוד חיוני ועזר לי מאוד לגבש את תפיסת העולם שלי בנושא) זה שכן צריך לבדוק ולהכיר בדברים שאדם קיבל בגלל גזע/מוצא/לאום ומהמקום הזה לחתור להשוות את התנאים האלו. ואם אני אומר שאני לא רוצה לשנות את המשטרה כי אלי הם תמיד נחמדים, אז אני לא מכיר ביתרונות שקיבלתי על פני אחרים. כי אם אחרים לא מקבלים את אותו יחס, צריך לשנות את המערכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 3:45 pm 
Hall of Famer

לא אמרתי שהמשטרה לא צריכה להשתנות. ודאי שכשרואים מקרה כמו ג'ורג' פלויד מבינים שמשהו דפוק. אבל פה מדברים על לסגור את המשטרה. לא reforming, אפילו לא defunding שגם את זה אפשר לפרש בכמה דרכים, אבל נגיד שמדובר בקיצוץ ולא בייבוש מוחלט; פה מדברים על dismantling או abolishing.
ואז השאלה היא מה בא במקום. יכול להיות שצריך לערב יותר בעלי מקצוע אחרים שאולי מתאימים למצבים מסויימים מאד - אבל לא כתחליף מוחלט. אם יש למשל ג'אנקי בקריז ויש איש מקצוע שיכול אולי להרגיע אותו - סבבה; אבל יכול להיות גם שאי אפשר להרגיע אותו, והוא מסכן את סביבתו, ולכן עם איש המקצוע חייב להיות גם באקאפ של יכולת להשתמש בכוח. אם יש גבר שתוקף את אשתו - אולי עובד סוציאלי יעזור, ואולי לא ואז צריך שיהיה אפשר גם להשתמש בכוח. את האשה הנפגעת לא מעניין צדק חברתי, 400 שנות עוול, וכו' וכו' כשתוקפים אותה.
ואם פורצים לי לבית או מבצעים נגדי פשע אחר, אני לא מעוניין לא בעובד סוציאלי ולא בפסיכולוג שישכנע בטוב את הפורץ. אני צריך מישהו שיגן עלי בכוח. אחרת מה שיקרה הוא שיותר ויותר אנשים יגנו על עצמם, ולהם יש עוד פחות הכשרה ושיקול דעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 3:50 pm 
Senior

אני לא חושב שאף אחד הולך לסגור את המשטרה, בעיקר כי זה לא פיזבילי בזמן הקרוב. בנוסף יש כל כך הרבה פאקינג סוגים שונים של שוטרים פה שאני לעולם לא אבין מי מהם יכול לירות בי. יש שוטרים של האונ' ואז אם אתה מחוץ לאונ' יש שוטרים של העיר שלי ואז מחוץ לזה יש שוטרים של המחוז שלי ואז מחוץ לזה יש שוטרים של הסטייט.

יש דוגמא מוצלחת יחסית בקמדן ניו ג'רזי לרפורמה מאוד מאסיבית של המשטרה (שהגיעה אחרי פרשיות שחיתות מופרעות).
אפשר וצריך לבחון רפורמות מרחיקות לכת ועל אף שזה לא שמאלני להגיד אפשר וצריך לראות כיצד ניתן לעקוף את ועדי העובדים שמונעים כל שינוי.

אין לי ספק שאבוליש ודיסמנטל הם רעיונות גרועים ולא באמת יגיעו לשום יישום, אבל ככה מזיזים את חלון אוברטון. אם לא יהיו דיבורים מרחיקי לכת לא נגיע ל'פשרה' שזה לדבר בכלל על תקציבי משטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 4:25 pm 
Sophomore

אני גם ראיתי הרבה סרטונים, אבל של אנשים שמתנצלים בכנות מעומק ליבם על זה שהם היו עיוורים לעובדה שאנשים בסביבתם סובלים מאלף ואחת סיבות בגלל שהם שחורים.
אז אם שנייה נסנן (וזה לא בהכרח קל, אבל זה חשוב) את אותם סרטונים שבהם רואים אנשים ,קשורים או לא קשורים למחאה, שמבקשים בצורה לא לגיטמית התנצלות מבן אדם רנדומלי ברחוב רק כי הוא לבן, נוכל אולי להבין יותר את מה שהמחאה הזו עושה כרגע.
ואני לא מתיימר לטעון שאני באמת מבין , אבל אני משתדל לסנן את הקולות של המיעוט הרועש , ובקולות אני מתכוון לסרטונים כאלה או אחרים או למקרי ביזה וכדומה, ולהקשיב ולנסות להבין את הרוב שבעיניי לפחות מצליח לאט לאט לחלחל את הרעיונות של המחאה הזו.

ובעיניי לפחות אחד מהרעינות של המחאה זה שחוץ מזה שצריך להכיר בכך ששחורים סובלים מאפלייה ממסדית (שבעיניי זה obvious לגמרי, ועדיין אני שומע לא מעט אנשים שטוענים שהעובדה שיש שיוייון זכויות מלא מבטלת את הרעיון), זה שצריך להבין שלא להיות גזען זה לא מספיק, וזה שאתה מתעלם אקטיבית מגזענות או מאפליה כזו או אחרת זה לא זה לגיטמי, וגם אתה אתה לא גזען בעצמך זה לא הופך את זה לבסדר. ומכאן גם בעייני מגיע נושא ההתנצליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 4:44 pm 
Hall of Famer

תראה את הדוגמאות בסרטון של ביל מאהר ותגיד אם לזה התכוונת. כאלה ראיתי בטח מאות. ואני כאמור לא איזה חיית רשתות חברתיות, ההיפך, אז בטח יש עוד מלאנתאלפים שלא ראיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 5:30 pm 
Sophomore

אם התכוונת לכמה twits שרואים שם בסרטונים אז כמובן שלא לזה התכוונתי.
אני גם לא חושב שאותם אנשים מעודדים מישהו חוץ מאת עצמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יוני 09, 2020 5:37 pm 
Senior

נושא ההתנצלות תמיד נראה קצת מעושה בעיני. כשאני רואה אנשים מתנצלים אני לא לגמרי בטוח עד כמה ההתנצלות באמת מתנצלת ועד כמה היא סתם מנקה קצת את פני השטח של המצפון.

לעניין פירוק המשטרה, נראה לי פחות או יותר מובן מאליו שאף אחד לא אומר "בואו נבטל את רשו(יו)ת אכיפת החוק כי הם הורגים אנשים ועל הזין מה שיקרה". למיטב הבנתי מדובר בפירוק ובניה מחדש של הרשויות האלו כך שהשירות שהן ותנות יעלה יותר בקנה אחד עם מה שאנחנו מצפים משירות כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 716 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 29  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: